Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Hakiz

#18826 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

pici wrote: 12/06/2020 21:17
SVE SLOŽENIJA SITUACIJA
Tuzlanski krizni štab upozorava građane: Ako se ne uozbiljite pooštravamo mjere
nema potrebe qurČenje je najdraza balkanska disciplina... ko se zarazi koronom, citavu firmu zatvoriti i poslati na cekanje bez plata... trazili ste evo vam ga....
Šta drugi uposlenici imaju sa kurčevitim? Ideš li ti u policiju prijavljivati sve prekršaje ili krivična djela na koja naiđeš ili saznaš?

Znam šta hoćeš reći, ali valjda je krivica individualna.

Iako, da nas više prijavljuje djela na koja naiđemo iako nas se direktno ne tiču, bilo bi nam svima bolje.
Last edited by Hakiz on 12/06/2020 21:34, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18827 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Hakiz wrote: 12/06/2020 21:31
SVE SLOŽENIJA SITUACIJA
nema potrebe qurČenje je najdraza balkanska disciplina... ko se zarazi koronom, citavu firmu zatvoriti i poslati na cekanje bez plata... trazili ste evo vam ga....
Šta drugi uposlenici imaju sa kurčevitim? Ideš li ti u policiju prijavljivati sve prekršaje ili krivična djela na koja naiđeš ili saznaš?
ne idem ja idem ulicom i grlim se i ljubim
dječak sa šibicama

#18828 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

U Srbiji je takodje omanji haos, samo sto Vucko ima izbore za devet dana pa sve drze pod velom tajnosti.

U par vrtica je korona, to se skriva, vaspitacica dobila otkaz jer je nekim roditeljima dosapnula o tome, digla se prasina ali AV vlastodrsci sve nazivaju izmisljotinama.

Takodje pokusali su sakriti cinjenicu da je zarazena Dusica Jakovljevic sa Pink tv, plasirali su vijest kako je doticna samo na rutinskom pregledu u bolnici ali onda se saznalo da je ista zarazila Cecu Raznatovic i njenog sina Veljka, na slavlju povodom rodjenja Cecinog unuka. Nakon toga vise nisu mogli zataskati.

Vucic je sinoc otkazao predizborne skupove, a gradjani se boje da ce nakon izbora opet u zatvor.
Last edited by dječak sa šibicama on 12/06/2020 21:35, edited 1 time in total.
Hakiz

#18829 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

pici wrote: 12/06/2020 21:33

Ne idu ni svi iz firme kurčevitog.
Ironmen

#18830 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

duh_sa_sjekirom wrote: 12/06/2020 21:28 Mislim da bi još jedan strogi karantin definitivno uništio i ovo malo jada od naše ekonomije. Haos i sveopšta anarhija bili bi neminovni. Ljudi koji nepoštuju mjere nisu svjesni šta ustvari rade. I ne znam zašto policija i inspekcije ne pojačaju rad i nadzor? Pa samo u jednom tržnom centru mogu za sat kazniti makar 50 kretena bez maski...
Kod mene u privatnom sekotoru kuhinja za radnike radi normala preko 700 radnika se hrani u zavtorenom prostoru svaki dan gdje su mjere svedene na minimum, trzni centri danas u Tuzli krcati na sve strane niko ne nosi maske, parkici puni djece, kafici sve normala, ne znam stvarno licno ne vjerujem u to da maska stiti bilo sta vise bi realno stitile suncane naocare nego maska.
daddy-kool

#18831 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Insajderske informacije su da je kod nas situacija haotična i da je očekivati epidemiološko pogoršanje.
AmirBaa

#18832 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

daddy-kool wrote: 12/06/2020 21:53 Insajderske informacije su da je kod nas situacija haotična i da je očekivati epidemiološko pogoršanje.
Od tebe smo i navikli na samo provjerene i objektivne informacije :thumbup:
Nadzorna_ploca

#18833 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Nije moguce, ne izgleda tako. :mrgreen:
pici

#18834 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Hakiz wrote: 12/06/2020 21:35

ko kaze... samo se tjesi...

UGROŽENA PROIZVODNJA Grupa od 64 rudara u izolaciji, sumnjaju da su pozitivni na virus korona
PREMIJER NENADIĆ O PROGLAŠENJU EPIDEMIJE U KS: "Krizni štab je spreman, ali..."
Iako je Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH danas dao saglasnost da se u Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo proglasi stanje epidemije, za razliku od TK, u glavnom bh. gradu, kako saznajemo, to se još neće desiti.

Potvrdio je to za Radisarajevo.ba Mario Nenadić, premijer KS.

"Vlada Kantona Sarajevo, prati razvoj epidemiološke situacije. Odluka o proglašenju stanja nesreće se još ne razmatra u Kantonu Sarajevo, jer je to nadležnost Federacije, a eventualna odluka o stanju epidemije, nadležnost je Kriznog štaba Ministarstva zdravstva. Oni prate stanje i spremni su za proglašenje, ali nisu se odlučili za donošenje odluke, jer se nisu stekli uvjeti tj., epidemiološki razlozi za proglašenje. Pojačat ćemo nadzor i pratiti situaciju...", kazao nam je Nenadić.

Podsjetimo, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Tuzlanskom kantonu će ili večeras ili u ponedjeljak na sjednici Kriznog štaba biti proglašeno stanje epidemije, nezvanično sazanje Radiosarajevo.ba. Da li će to biti urađeno već danas, zavisi od administrativnih procedura, odnosno da li će one biti okončane do večerašnje sjednice Štaba.

"Nema nam spasa, a propasti nećemo"

iz prve ruke iz mehmeda spahe... ceka se ponedjeljak, ako za vikend bude porasta od korone... ide se u karantin...et pa se qurČite...
Last edited by pici on 12/06/2020 22:12, edited 1 time in total.
piupiu

#18835 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

Ironmen wrote: 12/06/2020 21:52
duh_sa_sjekirom wrote: 12/06/2020 21:28 Mislim da bi još jedan strogi karantin definitivno uništio i ovo malo jada od naše ekonomije. Haos i sveopšta anarhija bili bi neminovni. Ljudi koji nepoštuju mjere nisu svjesni šta ustvari rade. I ne znam zašto policija i inspekcije ne pojačaju rad i nadzor? Pa samo u jednom tržnom centru mogu za sat kazniti makar 50 kretena bez maski...
Kod mene u privatnom sekotoru kuhinja za radnike radi normala preko 700 radnika se hrani u zavtorenom prostoru svaki dan gdje su mjere svedene na minimum, trzni centri danas u Tuzli krcati na sve strane niko ne nosi maske, parkici puni djece, kafici sve normala, ne znam stvarno licno ne vjerujem u to da maska stiti bilo sta vise bi realno stitile suncane naocare nego maska.
Osnovna stvar je da se držanjem distance i stavljanjem maske smanjuje rizik za sve nas. Ti čuvaš mene, ja čuvam tebe. Samo malo saradnje i solidarnosti, i sve 5.
With social distancing, the chances of infection or transmission of these coronaviruses was about 3% when people kept a distance of at least 3 feet from others, compared with 13% when people kept a distance of less than that. What's more, for every extra 3 feet (up to 10 feet, or 3 m), the risk of infection or transmission of these coronaviruses was reduced by half.

With face masks, the chance of infection or transmission was 3% with a mask compared with 17% without a mask, a reduction of more than 80%. And for eye protection, the chance of infection or transmission was 6% with protection and 16% without.

https://www.livescience.com/face-masks- ... ntion.html
Hakiz

#18836 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

pici wrote: 12/06/2020 22:08
Hakiz wrote: 12/06/2020 21:35

ko kaze... samo se tjesi...

UGROŽENA PROIZVODNJA Grupa od 64 rudara u izolaciji, sumnjaju da su pozitivni na virus korona
PREMIJER NENADIĆ O PROGLAŠENJU EPIDEMIJE U KS: "Krizni štab je spreman, ali..."
Iako je Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH danas dao saglasnost da se u Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo proglasi stanje epidemije, za razliku od TK, u glavnom bh. gradu, kako saznajemo, to se još neće desiti.

Potvrdio je to za Radisarajevo.ba Mario Nenadić, premijer KS.

"Vlada Kantona Sarajevo, prati razvoj epidemiološke situacije. Odluka o proglašenju stanja nesreće se još ne razmatra u Kantonu Sarajevo, jer je to nadležnost Federacije, a eventualna odluka o stanju epidemije, nadležnost je Kriznog štaba Ministarstva zdravstva. Oni prate stanje i spremni su za proglašenje, ali nisu se odlučili za donošenje odluke, jer se nisu stekli uvjeti tj., epidemiološki razlozi za proglašenje. Pojačat ćemo nadzor i pratiti situaciju...", kazao nam je Nenadić.

Podsjetimo, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Tuzlanskom kantonu će ili večeras ili u ponedjeljak na sjednici Kriznog štaba biti proglašeno stanje epidemije, nezvanično sazanje Radiosarajevo.ba. Da li će to biti urađeno već danas, zavisi od administrativnih procedura, odnosno da li će one biti okončane do večerašnje sjednice Štaba.

"Nema nam spasa, a propasti nećemo"

iz prve ruke iz mehmeda spahe... ceka se ponedjeljak, ako za vikend bude porasta od korone... ide se u karantin...et pa se qurČite...
Nisi ti mene razumio.

Ja sam reagovao na tvoje zlurado " svi iz firme ste krivi što je jedan donio koronu u firmu pa sad ostanite bez posla". Nisu svi krivi i u toj firmi ima ljudi koji su bili odgovorni i njima ne smiješ zlurado slutiti otkaze. Kriv je taj jedan.
BadBoy

#18837 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Ironmen wrote: 12/06/2020 21:52 licno ne vjerujem u to da maska stiti bilo sta vise bi realno stitile suncane naocare nego maska.
Svaka maska štiti bez obzirao vjerovao ti u to ili ne. Stoga, budi odgovoran, nosi masku, drži distancu, nemoj se zadržavati u velikim grupama i smanji nepotrebno kretanje.
pici

#18838 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Hakiz wrote: 12/06/2020 22:16

Nisi ti mene razumio.

Ja sam reagovao na tvoje zlurado " svi iz firme ste krivi što je jedan donio koronu u firmu pa sad ostanite bez posla". Nisu svi krivi i u toj firmi ima ljudi koji su bili odgovorni i njima ne smiješ zlurado slutiti otkaze. Kriv je taj jedan.
oko moje lijepo nisam JA zlurad nego politicari i privatnici koji su donjeli takav zakon... nije kriv ni taj sto je donio virus nego sto ce gazde poslati u izolaciu, sve radnike za koje se sumnja da su imali dodira sa koronom i to bez plata tj nece im biti placeno jer im zakon to omogucuje u najboljem slucaju na placeni godisnji... ako firma posluje u gubitku onda ide smanjenje plata i na kraju otkazi... i svi su podlozni tom korona zakonu, kolektivni ugovori su van snage... jebt ljudi sta vi citate i slusate...
Ali_G

#18839 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Nije uopste nerealno da dodje do velikog porasta novozarazenih. Ovaj dosadasnji porast su pacijenti od prije 5-7 dana. S obzirom da se ljudi skoro pa nikako ne pridrzavaju mjera broj kontakata je prilicno velik
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#18840 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ironmen wrote: 12/06/2020 21:52
:-)

Takvo uvjernje ne garantuje sigurnu buducnost samo za korona virus, vec i za sve druge zarazne bolestine prenosive kapljicama nastalim kasljanjem ili kihanjem. :-x
Tesla Edison

#18841 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ovo BolaBola još uvijek orgija po temi?

Sinoć sam rekao, danas drastično manja brojka eto ga. Sa 78 na 42. Što bi Fadil rekao, haman duplo :D. Prešlo se u fazu smirivanja naroda.

Ponedjeljak će biti 0 u FBIH.

Za 15 dana očekujete novi skok.

Laku noć i prijatno.
banjaluka078
Moderator

#18842 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

dječak sa šibicama wrote: 12/06/2020 21:34
Takodje pokusali su sakriti cinjenicu da je zarazena Dusica Jakovljevic sa Pink tv, plasirali su vijest kako je doticna samo na rutinskom pregledu u bolnici ali onda se saznalo da je ista zarazila Cecu Raznatovic i njenog sina Veljka, na slavlju povodom rodjenja Cecinog unuka. Nakon toga vise nisu mogli zataskati.
Pa zar kod inovatora i ozonizatora ima korone? Biće da ipak nije novi Tesla! :D

Nas budale driblaju, nema sportskih takmičenja, ograničen broj na skupovima, djeca odustala od matura, jer ih može biti samo 50 na jednom mjestu. A onda najave festival na Kastelu i Kočićev zbor (ono gdje Mile pjeva pod šatorom) na kojem će od mjera zaštite biti apsolutno ništa.
GAU8

#18843 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

SVE SLOŽENIJA SITUACIJA

Znam šta hoćeš reći, ali valjda je krivica individualna.

Iako, da nas više prijavljuje djela na koja naiđemo iako nas se direktno ne tiču, bilo bi nam svima bolje.
To je ta nasa politika takozvanog nezamjeranja...
BadBoy

#18844 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

TESLA_EDISON wrote: 12/06/2020 22:30 Ovo BolaBola još uvijek orgija po temi?

Sinoć sam rekao, danas drastično manja brojka eto ga. Sa 78 na 42. Što bi Fadil rekao, haman duplo :D. Prešlo se u fazu smirivanja naroda.

Ponedjeljak će biti 0 u FBIH.

Za 15 dana očekujete novi skok.

Laku noć i prijatno.
S čim se od ovoga ti konkretno ne slažeš:

1. držati distancu
2. nositi masku
3. prati ruke
4. smanjiti bespotrebno kretanje i grupisanje

Šta ti od toga najteže pada?
GAU8

#18845 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

banjaluka078 wrote: 12/06/2020 22:31
dječak sa šibicama wrote: 12/06/2020 21:34
Pa zar kod inovatora i ozonizatora ima korone? Biće da ipak nije novi Tesla! :D

Nas budale driblaju, nema sportskih takmičenja, ograničen broj na skupovima, djeca odustala od matura, jer ih može biti samo 50 na jednom mjestu. A onda najave festival na Kastelu i Kočićev zbor (ono gdje Mile pjeva pod šatorom) na kojem će od mjera zaštite biti apsolutno ništa.
Sljivovica cuva od korone.... :pijani: :pijani: :serbo:
winpin

#18846 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

GAU8 wrote: 12/06/2020 22:40
Sljivovica cuva od korone.... :pijani: :pijani: :serbo:
i cigarete :gunjastajl: :gunjastajl:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18847 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Matijevic_Vlado »

Naravno opet glavni na temi dady kool i pici, ljudi koji su umrli od korone pa ozivjeli i sada nama pricaju sta ce nam se desiti.
Prije mjesec sam bio u Fisu u Vitezu, 95% ljudi je bilo bez maske. Koliko ih ima tamo da su hasta?
Nisam ja protiv maske, nego samo pitam.
pici

#18848 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Matijevic_Vlado wrote: 12/06/2020 22:47 Naravno opet glavni na temi dady kool i pici, ljudi koji su umrli od korone pa ozivjeli i sada nama pricaju sta ce nam se desiti.
Prije mjesec sam bio u Fisu u Vitezu, 95% ljudi je bilo bez maske. Koliko ih ima tamo da su hasta?
prije mjesec granice bile zatvorene i kolko tolko sepridrzavalo... sad otvorili granicu et ti uvoznika virusa isto ko na pocetku...
palermo

#18849 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Matijevic_Vlado wrote: 12/06/2020 22:47 Naravno opet glavni na temi dady kool i pici, ljudi koji su umrli od korone pa ozivjeli i sada nama pricaju sta ce nam se desiti.
To ti je argument sličan onome, moj dedo pušio od druge godine i doživio devedestu sa zaključkom da cigare nisu štetne.

Za mene lično, poštivanje mjera je jednostavno pitanje pristojnosti....svašta u životu ja volim ili ne volim, ali mnoge od tih stvari radim ili ne radim upravo zbog pristojnosti i odnosa prema drugim.
BadBoy

#18850 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Šta ti je poenta posta? Ne treba nositi maske? Priželjkuješ veću zarazu u Vitezu? Ne kontam?
Locked