Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

90minut

#18926 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

DEMONIKA wrote: 12/06/2020 02:54 kolko vodi štrumf
jel prvi
il je biden koji se ne sjeća imena svoga prvi
Zar je pocelo?
DEMONIKA

#18927 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DEMONIKA »

90minut wrote: 12/06/2020 02:55
jel prvi
Zar je pocelo?
neam pojma
pitam sveznajuće :mrgreen:
kakav je odnos biden tramp
poslije riotsa, i koliko ih je zaraženih sada, umiru :mrgreen:
90minut

#18928 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

DEMONIKA wrote: 12/06/2020 02:58
90minut wrote: 12/06/2020 02:55
jel prvi
Zar je pocelo?
neam pojma
pitam sveznajuće :mrgreen:
kakav je odnos biden tramp
poslije riotsa, i koliko ih je zaraženih sada, umiru :mrgreen:

Tuesday, November 3
United States Presidential election, 2020

Valjda je ovo :D
jeza u ledja

#18929 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pocelo se pricati kako i Indijancima cvjetaju ruze. :-)
Ovi drugi svrsavaju na americkom kaubojskoj, militantnoj, bahatoj i rasitickoj tradiciji. Iako njima samima bas takva Amerika nece donjeti nista dobro, cak naprotiv.

Nevjerovatno dokle ide samozadovoljavanje nekih ljudi, tacno da se zapitas da li ih je obrazovni sistem iznevjerio u pruzanju osnovnog znanja, ili ih je pak sistem iznevjerio dozvolivsi toliku kolicinu njihovog sikaniranja da su razvili psiholoski poremecaj, zbog kojeg danas uzivaju kako se drugi snebivaju citajuci njihove gadosti.
Tuzno je kada to postane najbolji nacin da dodjes do izrazaja, da se tvoja rijec cuje, o njoj diskutuje..

Skontao sam da ne vrijedi rasprava s takvima. Bez obzira na svu dreku, vecina ljudi je ipak negdje izmedju. Ne zanima ih galama, panicenje, zanimaju ih konkretne i opipljive stvari. Psi laju, karavani prolaze...

Samo uprijet prstom i ismijavat i nista vise od toga.
Rasprava i argumentacija su nepotrebne.

Stvari ce se eventualno srediti, ne savrseno, ali sa nekim pomakom, jer prave i dugorocne odluke ipak ne donose kojekakvi slucajevi sa traumaticnim djetinjstvom, poput Trumpa.
90minut

#18930 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Plakat ces ti jos 4 godine to je neminovno.
jeza u ledja

#18931 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

90minut wrote: 12/06/2020 05:02 Plakat ces ti jos 4 godine to je neminovno.
Kaze lik koji je post iznad poceo sa “tacno mi zao”. :(

:lol:
Sanjarko

#18932 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

karanana wrote: 11/06/2020 14:37
Sanjarko wrote: 11/06/2020 06:23
General War wrote: 11/06/2020 05:53

Ma nece...bjelci su samo adresa gdje se moze projicirati crni rasizam bez granica...demokrate ako treba ce pusiti svakome demonstrantu po pet puta dnevno samo da to Trumpu naskodi...a nigdje veze od pocekta...eto i onaj Loyd ispade svetac bez i jedne jedine rijeci kako je dospio da lezi na asfaltu.
Nije svetac kako sam citao. Ali nije ni da ga onako ugusi radi falsifikata od 20 dolara. Ali vise je za zabrinut sto onaj drugi ubi onog bijelca sto ga je na pod gurnuo i sto je udario glavom od beton i umro, a policija mrtva hladna prodze pokraj njega ukljucujuci i tog policajca sto ga je gurnuo. A covjek im nista nije radio.

Ima snimka kako ga je gurnuo i kako pada. A ovi prolaze pokraj njega ni da mu jedan pridze da pomogne.
Zar je umro taj stari sto je gurnut?
Ja tako cuo. Ali raja nije pouzdan izvor informacija uvijek. Nije bilo na vijestima. Slabo kazem u zadnje vrijeme pratim vijesti pogotovo preko neta. Ove preko televizije nekad i ulovim. Meni je ovo vise zabrinjavajuce. Jer mi govori da su stroj, i da imaju manjak empatije. Barem ove specijalne jedinice za razbijanje protesta i demonstracija. To mi govori da bi sutra mozda oni pucali i na i po narodu. Kbb nesto krupnije, nekakav rusvaj radi neceg.
90minut

#18933 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

jeza u ledja wrote: 12/06/2020 05:32

Naravno covjek kontrolisao masu i to mu je sav posao bio.

A ovo ti govorio onako kao cinjenicu pošto još nisam siguran da li si ti svjestan toga ili se potajno nadaš da bi mogao Biden pobjediti?
General War

#18934 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Sanjarko wrote: 12/06/2020 05:49
karanana wrote: 11/06/2020 14:37
Sanjarko wrote: 11/06/2020 06:23

Nije svetac kako sam citao. Ali nije ni da ga onako ugusi radi falsifikata od 20 dolara. Ali vise je za zabrinut sto onaj drugi ubi onog bijelca sto ga je na pod gurnuo i sto je udario glavom od beton i umro, a policija mrtva hladna prodze pokraj njega ukljucujuci i tog policajca sto ga je gurnuo. A covjek im nista nije radio.

Ima snimka kako ga je gurnuo i kako pada. A ovi prolaze pokraj njega ni da mu jedan pridze da pomogne.
Zar je umro taj stari sto je gurnut?
Ja tako cuo. Ali raja nije pouzdan izvor informacija uvijek. Nije bilo na vijestima. Slabo kazem u zadnje vrijeme pratim vijesti pogotovo preko neta. Ove preko televizije nekad i ulovim. Meni je ovo vise zabrinjavajuce. Jer mi govori da su stroj, i da imaju manjak empatije. Barem ove specijalne jedinice za razbijanje protesta i demonstracija. To mi govori da bi sutra mozda oni pucali i na i po narodu. Kbb nesto krupnije, nekakav rusvaj radi neceg.
Ovi nisu vise problem, svi su dali otkaz
jeza u ledja

#18935 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

90minut wrote: 12/06/2020 05:56
jeza u ledja wrote: 12/06/2020 05:32

Naravno covjek kontrolisao masu i to mu je sav posao bio.

A ovo ti govorio onako kao cinjenicu pošto još nisam siguran da li si ti svjestan toga ili se potajno nadaš da bi mogao Biden pobjediti?
Ja nisam siguran da ti najbolje baratas s Bosanskim jezikom.

Nisam spomenuo ni Bidena niti izbore.
90minut

#18936 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Spomenuo si Trumpa i kako ce izgubiti izbore u zadnje dvije recenice ne znaš više ni sta pišeš izlapio si totalno.

Ako se stvari nisu sredile kad su djeca ubijana po školama i onaj u Vegasu kad je rešetao ljude ovo se posebno nece promjeniti nista.
jeza u ledja

#18937 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

90minut wrote: 12/06/2020 06:18 Spomenuo si Trumpa i kako ce izgubiti izbore u zadnje dvije recenice ne znaš više ni sta pišeš izlapio si totalno.
Ne, nisam spomenuo izbore niti ishod istih, niti uopste implicirao bilo sta vezano za njih.
Spomenuo sam Trumpa, eksi? De me podsjeti koji je naziv ove teme?

Ti ocigledno spadas u onu grupu ljudi koje je obrazovni sistem iznevjerio.
Sve sto ti mogu reci je - nauci maternji jezik.
90minut

#18938 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Jesi na to si mislio da nece još dugo potrajati što implicira da ce izgubiti izbore.

Nemoj zaboraviti nisi amerikanac bacili bi te pored puta da im je izbor ti ili rođeni amer.
jeza u ledja

#18939 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

90minut wrote: 12/06/2020 06:33 Jesi na to si mislio da nece još dugo potrajati što implicira da ce izgubiti izbore.

Nemoj zaboraviti nisi amerikanac bacili bi te pored puta da im je izbor ti ili rođeni amer.

Ne, nisam na to mislio. Sta treba, da nacrtam?
Govorim o protestima, policiji i medjurasnim odnosima. Trump je tu prolazan, kao i Biden.

Za ovo drugo, mislim da si poprilicno zbunjen kako funkcionise koncept drzavljanstva u Americi, na tolikom broju nivoa da bi tesko bilo odabrati odakle poceti. Svaki sedmi drzavljanin SAD je rodjen vani. Vise je nas nego crnaca recimo.
Mislim da si ti taj koji zaboravlja ko je, gdje je, i na cemu je, i koliko puta jedan, recimo, bas prosjecan americki crnac, ima vise kontrole i uticaja nad tvojim zivotom nego ti nad njegovim.
Kako se osjecas sa tim saznanjem?
sumirprimus

#18940 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

detroit-mercy wrote: 11/06/2020 19:34
AleksoMKD wrote: 11/06/2020 14:49
sumirprimus wrote: 11/06/2020 14:44 koji je ono prezidente opcio s ropkinjom? :skoljka:
Benjamin Franklin navodno, ali nije bio precednik.
Thomas Jefferson :mrgreen:
da nisu obojica? :lol: :odustajem:
90minut

#18941 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

jeza u ledja wrote: 12/06/2020 07:31
90minut wrote: 12/06/2020 06:33 Jesi na to si mislio da nece još dugo potrajati što implicira da ce izgubiti izbore.

Ne, nisam na to mislio. Sta treba, da nacrtam?
Govorim o protestima, policiji i medjurasnim odnosima. Trump je tu prolazan, kao i Biden.

Za ovo drugo, mislim da si poprilicno zbunjen kako funkcionise koncept drzavljanstva u Americi, na tolikom broju nivoa da bi tesko bilo odabrati odakle poceti. Svaki sedmi drzavljanin SAD je rodjen vani. Vise je nas nego crnaca recimo.
Mislim da si ti taj koji zaboravlja ko je, gdje je, i na cemu je, i koliko puta jedan, recimo, bas prosjecan americki crnac, ima vise kontrole i uticaja nad tvojim zivotom nego ti nad njegovim.
Kako se osjecas sa tim saznanjem?
Da baš kao pokojni George Floyd što je imao bog da mu dušu prosti.

Oni i ne glasaju, polovina tih izbjeglica nema ni pravo glasa i više od polovine zato se ništa ni promjeniti nece.

Svi koji su aktivisti naravno ne mogu glasati standardna prica Amerike.

Nemoj zaboraviti da se pita ko ide ti ili čistokrvni amer nemoj sumnjati ništa.
Point.

#18942 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

General War wrote: 11/06/2020 18:27
Point. wrote: 11/06/2020 17:01
General War wrote: 11/06/2020 15:58

Ejbg...sad od genocida do stete...niko nikoga nije zatvorio u rezervate jer nema ni ograde ni kapije vec su rezervati bas napravljeni da se ocuva tradicija indijanaca gdje nema drzavnih poreza, gdje vladaju plemenski obicaji, niti moraju ici u vojsku...vise ljudi hoce zbog tih olaksica da kupe zemlju u rezervatu nago obratno. 80% Indijanaca zive van rezervata...Ne kazem da je to sad super stvar za nomadska plemena...ali uporedi evropu koliko puta se mjenjale granice i koliko puta si asimiliran...pa skoro svakih trideset godina,,,et ti makedonac uzmi sebe za primjer; SVE SI SAMO NISI ONO STO HOCES DA SI...MI U BOSNI ISTO TAKO...pa da nas hoce makar neko asimilirati a da nije gori od nas.
Jest vala, Indijanci su sami odlucili i presli u rezervate da zive, tj komad nikakve zemlje, sve da bi ocuvali svoju tradiciju i da ne bi placali porez. Posebno u vrijeme radjanja americke nacije.

I sta su to ljudi u Makedoniji i BiH sto nisu ono sto zele da jesu?
:mastakazes:
Kako se zove drzava odakle je Alekso MKD?
Ko zivi u Bosni?
A inace je Kolumbo otisao u glavni grad Indijanaca i obratio se parlamentu, i trazio kartu gdje su granice indijanske drzave :zzzz:

Kakva je prica ovdje... imam blagi osjecaj da su se Amerikanci iskrcali u Ameriku krajem 18 vijeka :D
1. Makedonija, odnosno Sjeverna Makedonija. Što pitaš?

2. Žive Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Jevreji, ima nešto Talijana, Ukrajinaca oko Prnjavora, Albanci. Svi ponositi Bosanci i Hercegovci.

3. Indijanci su živjeli na cijelom području Sjeverne Amerike. Evropljani koji su se iskrcali poslije Kolumba, a prije njega su u Ameriku zalazili Vikinzi, su vremenom otimali komad po komad zemlje starosjediocima Indijancima, ubijali ih što oružjem što raznim bolestima koje su donijeli sa sobom, dok ih nisu satjerali u rezervate i gotovo istrijebili, kao što su istrijebili i bizone.

Negdje u tom procesu su se ti Evropljani sjetili da bi možda bilo bolje da se prešaltaju da postanu Amerikanci da mogu, dok pjevaju staru narodnu "Ovo je moja kuća, živio sam tu" lakše podnijeti otimačinu stranog kontinenta i zemlje. Tihi genocid.
oaza85

#18943 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Point. wrote: 12/06/2020 08:01
Point. wrote: 11/06/2020 17:01
Jest vala, Indijanci su sami odlucili i presli u rezervate da zive, tj komad nikakve zemlje, sve da bi ocuvali svoju tradiciju i da ne bi placali porez. Posebno u vrijeme radjanja americke nacije.

I sta su to ljudi u Makedoniji i BiH sto nisu ono sto zele da jesu?
Ko zivi u Bosni?
A inace je Kolumbo otisao u glavni grad Indijanaca i obratio se parlamentu, i trazio kartu gdje su granice indijanske drzave :zzzz:

Kakva je prica ovdje... imam blagi osjecaj da su se Amerikanci iskrcali u Ameriku krajem 18 vijeka :D

2. Žive Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Jevreji, ima nešto Talijana, Ukrajinaca oko Prnjavora, Albanci. Svi ponositi Bosanci i Hercegovci.

3. Indijanci su živjeli na cijelom području Sjeverne Amerike. Evropljani koji su se iskrcali poslije Kolumba, a prije njega su u Ameriku zalazili Vikinzi, su vremenom otimali komad po komad zemlje starosjediocima Indijancima, ubijali ih što oružjem što raznim bolestima koje su donijeli sa sobom, dok ih nisu satjerali u rezervate i gotovo istrijebili, kao što su istrijebili i bizone.

Negdje u tom procesu su se ti Evropljani sjetili da bi možda bilo bolje da se prešaltaju da postanu Amerikanci da mogu, dok pjevaju staru narodnu "Ovo je moja kuća, živio sam tu" lakše podnijeti otimačinu stranog kontinenta i zemlje. Tihi genocid.
Nisu istrijebili bizone.
90minut

#18944 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Pravilo jačeg moj ti isti ti indijanci su se klali između sebe i radili genocide mnogo prije nego sto su ovi dosli.
General War

#18945 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Ko zivi u Bosni?

Pitam to sto ti napisa "odnosno"
Gdje su ti ponositi "bosanci i hercegovci u bosni"? cvaj prcent...ko sto se zajebavali nekad na forumu.
I Iliri i Bogumili su nekad zivili na ovim prostorima...pa gdje nestadose? Ne znam bogami to presaltavanje je kostalo mnoge glave dok nije postala americka nacija..a ne da indijance zajebu.
MorningStar

#18946 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

90minut wrote: 12/06/2020 08:05 Pravilo jačeg moj ti isti ti indijanci su se klali između sebe i radili genocide mnogo prije nego sto su ovi dosli.
Jok pusili lule mira, u africi igrali narodna kola , po bliskom istoku se bavili naukom i istrazivanjem mira samo zli evropljani napali otimali :D
Point.

#18947 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

oaza85 wrote: 12/06/2020 08:04
Ko zivi u Bosni?

Nisu istrijebili bizone.
Bili su jako blizu.
Point.

#18948 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

General War wrote: 12/06/2020 08:30
Ko zivi u Bosni?

Pitam to sto ti napisa "odnosno"
Gdje su ti ponositi "bosanci i hercegovci u bosni"? cvaj prcent...ko sto se zajebavali nekad na forumu.
I Iliri i Bogumili su nekad zivili na ovim prostorima...pa gdje nestadose? Ne znam bogami to presaltavanje je kostalo mnoge glave dok nije postala americka nacija..a ne da indijance zajebu.
Činjenica je da su Indijance u principu istrijebili, da bi se stvorila velika nacija Američka. Ovo se dešavalo prije ca 200 godina, ne u vrijeme prije Rimljana. Sa takvom istorijom krvi i mača te robovlasništvog nasljeđa, nije ni čudo što u Americi i dalje vlada rašireni rasizam kao i skriveni te ljubav prema oružju.

Slično su Evropljani i bijeli čovjek uradili i po Južnoj Americi. Evopski stil porobljavanja i tihog genocida.
The 51st State

#18949 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

jeli i ovaj rasista?
uglavnomja

#18950 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by uglavnomja »

The 51st State wrote: 12/06/2020 09:43

jeli i ovaj rasista?
u oslu hoce da ruse cercila ...
neka balavurdija, podmladak ztranke zelenih ludaka, koji imedju ostalog zele da zabrane uzgoj krava jer prde i podriguju i izspustaju co2 i slicne zagadjivace, da ukinu gotovo sve letove, aute u oslu i vecim gradovima, da se elekricni auti racunaju kao i obicni jer i oni ispustaju neke gasove ...

jice pelene skinulo, racun u zivotu nije zaradilo nni platilo, ali eto nakupili pameti da spasu planetu, istoriju, vrata prava obespravljenim :-)
ali ne osudjuju skup 15000 ljudi
Post Reply