Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Možda nisam baš ovo dobro formulisala - ušli u EU ili ušli u Evropu, uključujući BiH? Gdje ih broje? Kako?
U EU i legalno koji su usli. Mislim ako me sjecanje sluzi od prije par godina. Vidi se korelacija. Ali nesto mi tukne u vezi ovih podataka. Pravo mi tukne.
Ne sluzi te... U Evrope i legalnost ili azil tu nema veze. Izvor je isto kao 2015 kad je bilo 1+mio ljudi.
Arrivals:
25,320
Last updated 08 Jun 2020
Od toga:
58.8% muskarci
25% djeca
16.2% djeca
Od tih 25,320 koji traze "bosnjacke dijelove BiH" jer je Bakir uzeo novac:
7.697 trazi po Spaniji
5.472 po Italiji
1.694 po Malti
i 54 po Bugarskoj
Zavera...
Last edited by CPT on 11/06/2020 08:07, edited 2 times in total.
Dragi forumaši i forumašice migranti će biti novi Bošnjaci jer kako će se SDA održati na vlasti ako pravi Bošnjaci budu i dalje odlazili iz BiH. Neće niti dovoljno glasova a ovako dobijaju "svježu krv" a obzirom da su uglavnom muslimani Islamska Zajednica će imati manje posla oko preobraćenja u Bošnjake. Vjerujem i da će natalitet skočiti. Nikuda oni ne idu jer je EU stavila branu.Da ih EU želi i Hrvatska bi ih propuštala kao 2015. Ali se EU zeznula. Angela uvidjela da se zeznula jer se svega 15% od primljenih uspjelo zaposliti i integrisati. A kada je vidjela da se ostali nisu htjeli ili mogli uklopiti željela je da i ostale članice podjele teret migrantske krize što su shvatile na vrijeme Poljska, Češka, Mađarska i Slovačka.
neko_sa_strane wrote: ↑11/06/2020 08:43
Dragi forumaši i forumašice migranti će biti novi Bošnjaci jer kako će se SDA održati na vlasti ako pravi Bošnjaci budu i dalje odlazili iz BiH. Neće niti dovoljno glasova a ovako dobijaju "svježu krv" a obzirom da su uglavnom muslimani Islamska Zajednica će imati manje posla oko preobraćenja u Bošnjake. Vjerujem i da će natalitet skočiti. Nikuda oni ne idu jer je EU stavila branu.Da ih EU želi i Hrvatska bi ih propuštala kao 2015. Ali se EU zeznula. Angela uvidjela da se zeznula jer se svega 15% od primljenih uspjelo zaposliti i integrisati. A kada je vidjela da se ostali nisu htjeli ili mogli uklopiti željela je da i ostale članice podjele teret migrantske krize što su shvatile na vrijeme Poljska, Češka, Mađarska i Slovačka.
Ja bolan... 9000 ljudi koji nemaju pravo glasati su kljuc do pobjeda SDA u drzavi od 4mio glasaca.
Bjezi sve pametno pa sada naseliti ovim duducima taman da begovat postane ko zapadna obala ..
Ja bolan... 9000 ljudi koji nemaju pravo glasati su kljuc do pobjeda SDA u drzavi od 4mio glasaca.
Ne znam odakle izvlačiš brojke i kada si posljednji put bio u posjeti domovini ali dosta se promijenila domovina od zadnjeg popisa. BiH nema više od 2,5 miliona stanovnika. Kojih 4 miliona. Ti izgleda čitao prijeratne podatke kada je BiH imala 4,2 miliona stanovnika.
MorningStar wrote: ↑10/06/2020 23:54
Zakon o prekrsajima JRM
(3) Novčanom kaznom od 300,00 do 900,00 KM će se kazniti za prekršaj:
a) ko ugrožava sigurnost ili izaziva osjećanje ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život ili tijelo,
b) ko prosjači
A ako ce sada ovi NVO da pametuju da ovi ne prosjace nego “prodaju” maramice - to je jos veci prekrsaj jer ne mozes se baviti preprodajom bez registrovanog obrta,firme itd.
A da ne spominjemo ometanje saobracaja ugrozavanje javne bezbjednosti provlacenjem izmedju auta na cestama itd.
Ali drzave nema tu je da one koji se pridrzavaju zakona kazni i opali po usima i za najmanji prekrsaj sa naglaskom da su gradjani bih.
Neće ti Vrbas odgovoriti kako je to i zašto moguće da bošnjačaka vlast žmiri na očito prosjačenje, nelegalno zauzimanje javne površine radi ilegalne i nezakonite prodaje. taj će prekopati i nebo i zemlju da pronadje neku vijest ili statistiku koja mu odgovara. Ono što mu ne odgovara, on na to ne odgovara! Ja ga deset puta pitam da li je slučajno to što se ilegalni migranti gomilaju baš kod Bošnjaka, a ni jednog nema u RS?
Ne znam odakle izvlačiš brojke i kada si posljednji put bio u posjeti domovini ali dosta se promijenila domovina od zadnjeg popisa. BiH nema više od 2,5 miliona stanovnika. Kojih 4 miliona. Ti izgleda čitao prijeratne podatke kada je BiH imala 4,2 miliona stanovnika.
Sa jedinog oficielne izvore i ne izvlacim iz g. kao neki ovdje. Koristio sam oficielne brojke glasaca. U bit price je sasvim svejedno koliko je tacan broj jer do danas jos niko* nije ostao u BIH. Od tih koji ostanu samo jedan dio ce jednom za XX godina moci ili zeljeti glasati.
Na drzavu sa 2,5m stanovnika ce par desetaka ljudi +/- plaho utjecati...
Btw, ne cini ti se cudno da istu pricu koriste nacisti po drugim dijelovima nase planete?
MorningStar wrote: ↑11/06/2020 10:15
Nemoj bolan quotat svega ti dajte uvedite nekako da kad je lik na ignore da se ne vidi i kada ga quotaju nesto molim
Cirilicaru ljubav prema muslimanima puca iz ociju tj. slova
Federacija Bosne i Hercegovine (2018)
SDA 252.081 glasova
SDP 140.781 glasova
Kljuc za vlast je 9000 ljudi koji nemaju pravo glasa
Pratim jedno vrijeme ovog "Vrbasa 1979" i evo šta sam zaključio! Teško ga je ignorisati jer vrlo perfidno nastoji uticati na stavove novih komentatora i onih koji ne komentiraju nego samo pregledaju površno! Inteligentan tip, ali ni približno inteligentan koliko je dobro instruiran. Stalno se pitam odakle mu toliki entuzijazam? Većina misli da se radi o pripadniku neke NVO zbog čega ima neke logike njegovo fanatično zalaganje za ilegalne i nezakonite momke od 20 do 30 godina, bez imena i biografije! Ipak, ja sam došao do zaključka da je on primarno pripadnik Ravnogorskog pokreta i član SRS Vojislava Šešelja. Radi se o Srbinu iz Banjaluke koji odlično poznaje osnove psihološko-propagandnog rata. Sve sam to već vidio prije izbijanja rata 92. godine! Dok su "Tamići" i "Pincgaueri" JNA otvoreno naoružavali srpska sela, dok su Srbi unosili oružje u stambene zgrade, nas su uvjeravali da je to iz ljubavi prema Jugoslaviji i za slučaj da se ustaše povampire! I mi Bošnje smo vjerovali i pričali da rata neće biti.
"Vrbas 1979" je shvatio ili su mu pametniji objasnili, kakav potencijal za moguće otcjepljenje RS-a ima gomilanje ilegalnih migranata iz muslimanskih zemalja kod nas Bošnjaka! Ovako rezonuje "Vrbas 1979" iz Banja Luke: Kada ih kod Bošnjaka bude dovoljno da nastane situacija sa elementima haosa, treba izazvati par incidenata (kao onaj sa ubistvom srpskog svata na Baščaršiji), sazvati Narodnu Skupštinu RS-a i proglasiti otcjepljenje!
Maraschino wrote: ↑11/06/2020 10:41
Moze li neko objasniti odakle medju ovima Marokanci?
Siromasna drzava koja je prihvatila slab mio migranata (sa 30mio populacijom). Naravno da ce ljudi poceti odlaziti... Inace se radi o simbolicnoj brojki jer EU subvencionira programe u Maroku. U BiH se radi o 5.5% od 9000 ljudi.
Siromasna drzava koja je prihvatila slab mio migranata (sa 30mio populacijom). Naravno da ce ljudi poceti odlaziti... Inace se radi o simbolicnoj brojki jer EU subvencionira programe u Maroku. U BiH se radi o 5.5% od 9000 ljudi.
Odakle na ovoj ruti?
Znas li gdje je Maroko a oni dolaze odnekud iz Grcke, Makedonije?
Da dodam, samo tako se može objasniti munjevito (zaista munjevito) prebacivanje migranata iz RS-a u dijelove sa bošnjačkom većinom. U RS-u ima divnih i očuvanih kasarni koje su udaljene od gradova. Gradovi RS-a su uz samu granicu sa Hrvatskom, a policija RS-a zanemarujući druge obaveze munjevito hvata ilegalne migrante, dovozi do granice entiteta i zatim ih obavijesti da su tamo preko njihova braća muslimani Bošnjaci. Sve to zna "Vrbas 1979" i nećete ga natjerati da objasni!
Odakle na ovoj ruti?
Znas li gdje je Maroko a oni dolaze odnekud iz Grcke, Makedonije?
Da ponovimo...Radi se o nebitnom broju ljudi i fokusiranje na njih je bzv. jer dolaze preko Spanije (po drugoj ruti). Kako tacno neki od malo broja ljudi zaglavi u BIH. Jako bitno... Vjerovatno nemaju novac za morski put.
Siromasna drzava koja je prihvatila slab mio migranata (sa 30mio populacijom). Naravno da ce ljudi poceti odlaziti...
Inace se radi o simbolicnoj brojki jer EU subvencionira programe u Maroku. U BiH se radi o 5.5% od 9000 ljudi.
Dakle ilegalni ekonomski migranti a ne ratne izbjeglice. Hvala i prijatno. Case closed.
Ljudi dolaze. U svakom slucaju oni "ne dolaze" jer su samo mali dio te populacije. Al sam siguran da bi prihvatio sve one iz Sirije i Afganistan i ostalih ratnih zona. Kad vec neces ovih 1000 iz Maroka sigurno bi prihvatio 4000 iz Afganistana, 2000 iz Sirije, itd..... I da, govorim za brojkama u BIH.
Last edited by CPT on 11/06/2020 11:09, edited 1 time in total.
Zijo77 wrote: ↑11/06/2020 11:02
Da dodam, samo tako se može objasniti munjevito (zaista munjevito) prebacivanje migranata iz RS-a u dijelove sa bošnjačkom većinom. U RS-u ima divnih i očuvanih kasarni koje su udaljene od gradova. Gradovi RS-a su uz samu granicu sa Hrvatskom, a policija RS-a zanemarujući druge obaveze munjevito hvata ilegalne migrante, dovozi do granice entiteta i zatim ih obavijesti da su tamo preko njihova braća muslimani Bošnjaci. Sve to zna "Vrbas 1979" i nećete ga natjerati da objasni!
Zato sto u RS u znaju da ce ih hrvati nogovati odmah nazad , a ovako lijepo u bakirbegov vilajet i rahat.