Zijo ba, jedni dolaze a drugi odlaze samo sto ti to ne vidis. Njih je prodefilovalo desetine hiljada i ovo je cirkulacija.Zijo77 wrote: ↑09/06/2020 22:14 Maraschino....... Dva puta ponavljaš da se radi o par hiljada. Par hiljada je bilo prije dvije-tri godine. Sada ih je 15 hiljada. Par hiljada ja vidim kada idem prema Hadžićima i Pazariću! Ti nisi kao ova dvojica čiji se nickovi ne pominju, ali moraš znati da će ovaj proces trajati desetak godina! Uvjerit ćeš se da će ih za nekoliko godina biti desetine hiljada i to ne u pokretu! Nisam ja ni na kakvoj drogi nego nastojim gledati unaprijed. Ne mogu vjerovati da to nisi u stanju. BiH nije ni najmanje privlačna za ilegalne migrante u ovom trentutku, ali će život i vrijeme učiniti svoje. Ponavljam, kod mnogih će želja i entuzijazam oslabiti. Neki kažu da su pokušavali preći u Hrvatsku više puta! Da ne misliš možda da će pokušavati i narednih pet godina? Neće prijatelju nego će ostati kod nas Bošnjaka i možda čekati državljanstvo i pasoš. Mnogi će odustati od Evrope i praktično zamijeniti ovdje one Bošnjake koji su otišli. Ali, za razliku od pravih Bošnjaka, ovi neće puno mariti za BiH kakvu mi želimo. Za njih je to samo neka glupa zemlja koju treba iskoristiti, dovesti porodicu iz Pakistana, Afganistana, Bangladeša, Maroka i sličnih muslimanskih zemalja!
Problem vas koji ne shvatate opasnost od ilegalnih migranata za Bošnjake i BiH je što niste bili borci u ratu 92-95, niste okusili rovove, zemunice, glad i niste prolili ni kap krvi za ovu zemlju! I vi ste počeli na ovu zemlju da gledate migrantskim očima.
Ono sto zaglavi ovdje treba da zahvale Dodiku, Covicu i Bakiru i odmah da podnesu zahtjev za drzavljanstvo pa kom opanci kom obojci.
Neki ih vjesto utrpavaju nama, neki im ne daju da idu dalje a to sto zaglavi kod nas treba da ostane JER SMO TO TRAZILI.
Ja cu takvima ponuditi komad zemlje neka se trajno nasele. Neces normalnog komsiju evo ti ovaj pa se handri sa njim.
Problem vas koji ne shvatate opasnost od ilegalnih migranata za Bošnjake i BiH je što niste bili borci u ratu 92-95, niste okusili rovove, zemunice, glad i niste prolili ni kap krvi za ovu zemlju! I vi ste počeli na ovu zemlju da gledate migrantskim očima.
Dje me nadje kruh ti jadan.