BAKIRE ODLAZI
- DEMONIKA
#8152 Re: BAKIRE ODLAZI
da, još su i ok dok su gladni para
taj momenat kada spoznaju pravu moć i novac im postane samo stedstvo za još više moći, tu povratka više nema
- Man of steel
#8153 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne može Senad bez Šaje nikako i koliko god puta pogodio u metu toliko je puta i promaši.Novak20 wrote: ↑02/06/2020 14:38![]()
Dobro me nasmija ovaj članak.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... elitu.html
"Normalan trgovac, poslovan čovjek, najprije otvori akreditiv u kojem je taksativno nabrojano šta sve isporučilac mora dostaviti banci da bi ona "pustila" novac. Kada sve bude isporučeno, nakon što bude upoređen kvalitet robe koja je naručena sa onom koja je stigla, tada se "pušta" plaćanje. Samo neznalica, ili luđak može platiti robu unaprijed, "na neviđeno".U (svečanom bajramskom) intervjuu za nezavisnu Muslimansku Televiziju Igman, Bakir Izetbegović je, pritisnut optužbama nekih drugih, neprijateljskih medija za kukavičluk i izvrgnut zajebanciji da je državu branio u trezoru Narodne banke BiH (naoružan tzv. "trezorskim zapisima"), progovorio je o nekim od svojih mnogobrojnih, a nepoznatih i svjesno prećutanih zasluga u odbrane države i "našeg naroda".
"Za borbene jedinice u Sarajevu za koje sam vidio da se bore ja sam nalazio načina da ih opremim i da im pomognem. Naprimjer, 1992.godine dolazi zima i ljudi su u patikama, u rovovima. Tada smo Senad Šahinpašić i ja napravili akciju, da se od njemačke vojske, od viškova koje su oni prodavali na tonu, na kilu, kupi za nekih desetak miliona maraka sve što je trebalo da se naša vojska obuče pred rat.Morala bi, kako tada, tako i danas postojati i potvrda firme u Njemačkoj (Švabo je to!) od koje je kupljena roba, koliko je tačno plaćena i na koji način. Firma se, inače, zvala vojni otpad u kojem se lagerovao, ne višak, kako kaže Izetbegović, nego otpisana roba, škart koji je preostao od vojske propale Istočne Njemačke. Kako mi je jedan znalac kretanja na tržištu roba istočnog lagera reče "Tih godina si za deset miliona maraka mogao "na tonu, na kilu" kupiti Erika Honeckera i pola Centralnog komiteta KP DDR-a!".
Bio sam u prilici u zimu 1992. godine provjeriti, u Hrasnici, kvalitetu i upotrebnu vrijednost robe koja je iz Njemačke nabavljena u Izebegović-Šahinpašićevoj akciji: u vojnom skladištu 4, brigade Armije BiH nalazila se hrpetina vojnih uniformi, gomila veličine planine Igman, koje ničemu nije služila, koju niko od "boraca na linijama" nije mogao obući. Razlog je bizaran, a objasnio mi ga je skladištar: uniforme su kupljene na otpadu, koje su koristili tenkisti Istočne Njemačke. Tenkističke posade uglavnom popunjavaju vojnici izrazito niskog rasta, a naša vojska niti ima tenkova, niti vojnika koji nose tako male brojeve uniformi. Dakle i u ovoj, navrat-nanos, brzinski, nestručno, trange-frange izvedenoj akciji dvojice dobrih drugara Bakira i Šaje potkrala se "greška" baš kao tokom nabavke respiratora od strane Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka: oprema je zbilja dovezena, niša nije falilo, osim 200 hiljada vojnika "kalibra" Fahrudina Radončića da bi im bila "potaman".
Šaja je bio idealna ličnost u idealno vrijeme na idealnom mjestu i sa idealnim zadatkom.
Valjalo je uvesti u zemlju pod embargom i okruženom neprijateljima sa svih strana, bilo šta. Pa samo Sarajevo je oko sebe imalo tri prstena četnika.
Potkupiti, prevariti, sakriti, prošvercovati... ko rođeno za Šaju, a ti džemperi 92 su dokaz za to. I za Delimustafića se što šta znalo pa je bio tu gdje jeste jer je i od takvog bilo neke koristi.
Valjda nam i Senad nekad fakat nadođe.
-
veiz
#8155 Re: BAKIRE ODLAZI
Sjećate li se table sa natpisom FIKRINA HRASNICA na igmanu
- animals
#8157 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir, Dodo, Covic i ostali njihovi sljedbenici ukrali su tri milijarde km..
strahota..
strahota..
-
Novak20
#8158 Re: BAKIRE ODLAZI
Kakav odlazak.
Bakir se sprema da od 2022. - 2026. o državnom trošku opet ode dva puta u Tursku i jedan puta u Iran.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... istvo.html
Bakir se sprema da od 2022. - 2026. o državnom trošku opet ode dva puta u Tursku i jedan puta u Iran.
Izetbegović je potvrdio da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH 2022. godine. Takvo što se u javnosti i očekivalo.
- Predsjednik stranke je dužan, dakle, nositi zastavu stranke kada su u pitanju izbori. Za ono za šta me zaduži stranka, ja ću idući put nositi zastavu. Ovaj put nisam mogao, ostao sam u Domu naroda zato što nije bilo šanse da se kandidujem. Predsjednici stranaka trebaju da napadaju na prvu poziciju i, ako budem u ovom zdravlju kakvom sam sad i ako budem imao podršku stranke i povjerenje, onda hoću, ali daleko je 2022. godina. Vidjet ćemo šta će dotad biti - odgovorio je.
- Control panel
#8159 Re: BAKIRE ODLAZI
Znaci kurton, pardon sefik je iskoristen.Novak20 wrote: ↑10/06/2020 09:57 Kakav odlazak.
Bakir se sprema da od 2022. - 2026. o državnom trošku opet ode dva puta u Tursku i jedan puta u Iran.![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/158501/ma_ovo_stvarno_niko_nije_ochekivao_bakir_izetbegovic_je_vec_sve_isplanirao_evo_koga_sda_2022_kandiduje_za_predsjednistvo.html
Izetbegović je potvrdio da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH 2022. godine. Takvo što se u javnosti i očekivalo.
- Predsjednik stranke je dužan, dakle, nositi zastavu stranke kada su u pitanju izbori. Za ono za šta me zaduži stranka, ja ću idući put nositi zastavu. Ovaj put nisam mogao, ostao sam u Domu naroda zato što nije bilo šanse da se kandidujem. Predsjednici stranaka trebaju da napadaju na prvu poziciju i, ako budem u ovom zdravlju kakvom sam sad i ako budem imao podršku stranke i povjerenje, onda hoću, ali daleko je 2022. godina. Vidjet ćemo šta će dotad biti - odgovorio je.
- jazzer
#8160 Re: BAKIRE ODLAZI
Niste vi najbolje shvatili njegovu kandidaturu, odose Bosna i Bosnjaci u kurac ako Bakir ne bude u Predsjednistvu.
Zato ce se on opet prihvatiti tog teskog posla, da nama bude bolje.
Zato ce se on opet prihvatiti tog teskog posla, da nama bude bolje.
- spreca
#8161 Re: BAKIRE ODLAZI
Peder bi najvolijo da je dozivotni ,ali ako se kandiduje 2022 ce posteno oglabati kar'nu ukoliko ga do tada ne istjeraju sa govnjivom motkom....znamo da je bezobrazan ali i da je mentalno bolestan izgleda ima i togaNovak20 wrote: ↑10/06/2020 09:57 Kakav odlazak.
Bakir se sprema da od 2022. - 2026. o državnom trošku opet ode dva puta u Tursku i jedan puta u Iran.![]()
-
Novak20
#8162 Re: BAKIRE ODLAZI
Sigurno će biti izabran za člana Predsjedništva 2022., a vjerojatno i 2026. akon čega može u mirovinu, a i ne mora.
Mogu se kladiti u to.
Nikakav protukandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva ne može namiriti 200 tisuća glasova prvenstveno Bošnjaka i Ostalih koji će glasati za hrvatskog člana Predsjedništva.
Mogu se kladiti u to.
Nikakav protukandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva ne može namiriti 200 tisuća glasova prvenstveno Bošnjaka i Ostalih koji će glasati za hrvatskog člana Predsjedništva.
- Haris.ba
#8163 Re: BAKIRE ODLAZI
Zavisi. Ako opet ostali budu imali kandidate, mozda i pobjedi. Dovoljno je da neko zaboravi malo ego i napravi dogovor. Tipa Fahro da nema protulandidata sdpa i nipa.
Da nije bilo ubleha tipa Hadzikadica i Sepica, vjerovatno bi danas bili ili Fahro ili Becirevic clan predsjednistva.
Tu je uvijek Zlatko da proba, specijalci tipa Cerica, Halilovica....
Ista prica ko sa Ajnadzicem u opcini Centar. Ako opozicija bude razjedinjena, Bake ih uvijek uzme.
Da nije bilo ubleha tipa Hadzikadica i Sepica, vjerovatno bi danas bili ili Fahro ili Becirevic clan predsjednistva.
Ista prica ko sa Ajnadzicem u opcini Centar. Ako opozicija bude razjedinjena, Bake ih uvijek uzme.
- Styling
#8164 Re: BAKIRE ODLAZI
U ovoj konstalaciji snaga ako se kandiduju Bakir i Covic ja glasam za drugog Bosnjackog kandidata.Novak20 wrote: ↑10/06/2020 13:06 Sigurno će biti izabran za člana Predsjedništva 2022., a vjerojatno i 2026. akon čega može u mirovinu, a i ne mora.
Mogu se kladiti u to.
- spreca
#8165 Re: BAKIRE ODLAZI
Covic sigurno nece uzeti ,jedino ako bude neko drugi umjesto Covica ali da nije pod njegovom shapom,sto se tice bosnjackog clana tu ga Bakir popusi 90% kao i drugi neki od SDA jer ogoljeni su do koze ,imamo dosta konja za tu trku,npr Konakovic ako se kandiduje sigurno ce uzeti BakiraHaris.ba wrote: ↑10/06/2020 13:53 Zavisi. Ako opet ostali budu imali kandidate, mozda i pobjedi. Dovoljno je da neko zaboravi malo ego i napravi dogovor. Tipa Fahro da nema protulandidata sdpa i nipa.
- spreca
#8166 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakiru treba Konakovica za protukandidataStyling wrote: ↑10/06/2020 16:40U ovoj konstalaciji snaga ako se kandiduju Bakir i Covic ja glasam za drugog Bosnjackog kandidata.Novak20 wrote: ↑10/06/2020 13:06 Sigurno će biti izabran za člana Predsjedništva 2022., a vjerojatno i 2026. akon čega može u mirovinu, a i ne mora.
Mogu se kladiti u to.
- Haris.ba
#8167 Re: BAKIRE ODLAZI
Mozda Kiflu ponese, pa se kandiduje. Ali, izgubice. Osim ako spd i sbb ga ne podrze.
Da se te tri stranke dogovore, mogu komotno sa ulice dovest i staviti kandidata.
Inace ce proci ko Sepic. Pametniji je Kifla za to da propusti priliku uzeti vlast u kantonu. Nije nebitna funkcija clan predsjednistva, ali bitnije je Kifli pustiti Fahru ili Denisa da konacno postane clan predsjednistva, a dobiti nesta u kantonu ili federaciji.
Da se te tri stranke dogovore, mogu komotno sa ulice dovest i staviti kandidata.
Inace ce proci ko Sepic. Pametniji je Kifla za to da propusti priliku uzeti vlast u kantonu. Nije nebitna funkcija clan predsjednistva, ali bitnije je Kifli pustiti Fahru ili Denisa da konacno postane clan predsjednistva, a dobiti nesta u kantonu ili federaciji.
-
Patton44
#8168 Re: BAKIRE ODLAZI
spreca wrote: ↑10/06/2020 18:00Covic sigurno nece uzeti ,jedino ako bude neko drugi umjesto Covica ali da nije pod njegovom shapom,sto se tice bosnjackog clana tu ga Bakir popusi 90% kao i drugi neki od SDA jer ogoljeni su do koze ,imamo dosta konja za tu trku,npr Konakovic ako se kandiduje sigurno ce uzeti BakiraHaris.ba wrote: ↑10/06/2020 13:53 Zavisi. Ako opet ostali budu imali kandidate, mozda i pobjedi. Dovoljno je da neko zaboravi malo ego i napravi dogovor. Tipa Fahro da nema protulandidata sdpa i nipa.
-
palermo
#8169 Re: BAKIRE ODLAZI
zavisi.......mozda u izbornoj jedinico forum klix ba.....u ostalim je objektivno Bakir favoŕit.....al nece se Dino kandidovati tako da nema potrebe da se spekuliraspreca wrote: ↑10/06/2020 18:00Covic sigurno nece uzeti ,jedino ako bude neko drugi umjesto Covica ali da nije pod njegovom shapom,sto se tice bosnjackog clana tu ga Bakir popusi 90% kao i drugi neki od SDA jer ogoljeni su do koze ,imamo dosta konja za tu trku,npr Konakovic ako se kandiduje sigurno ce uzeti BakiraHaris.ba wrote: ↑10/06/2020 13:53 Zavisi. Ako opet ostali budu imali kandidate, mozda i pobjedi. Dovoljno je da neko zaboravi malo ego i napravi dogovor. Tipa Fahro da nema protulandidata sdpa i nipa.
- spreca
#8170 Re: BAKIRE ODLAZI
Nesto smjesno?Patton44 wrote: ↑10/06/2020 19:11spreca wrote: ↑10/06/2020 18:00Covic sigurno nece uzeti ,jedino ako bude neko drugi umjesto Covica ali da nije pod njegovom shapom,sto se tice bosnjackog clana tu ga Bakir popusi 90% kao i drugi neki od SDA jer ogoljeni su do koze ,imamo dosta konja za tu trku,npr Konakovic ako se kandiduje sigurno ce uzeti BakiraHaris.ba wrote: ↑10/06/2020 13:53 Zavisi. Ako opet ostali budu imali kandidate, mozda i pobjedi. Dovoljno je da neko zaboravi malo ego i napravi dogovor. Tipa Fahro da nema protulandidata sdpa i nipa.
Ista prica ko sa Ajnadzicem u opcini Centar. Ako opozicija bude razjedinjena, Bake ih uvijek uzme.![]()
![]()
- spreca
#8171 Re: BAKIRE ODLAZI
Vec duze vrijeme SDA po malo gubi,sad jos nek mu ode Efendic i tu je na gubitku velikom....sto se tice Konakovica ja bih se smio kladiti da bi uzeo poziciju clana predsjednistva iz bosnjackog naroda ako bi se kandidovao,ali isto mislim da nece ,mozda 2026palermo wrote: ↑10/06/2020 19:22zavisi.......mozda u izbornoj jedinico forum klix ba.....u ostalim je objektivno Bakir favoŕit.....al nece se Dino kandidovati tako da nema potrebe da se spekuliraspreca wrote: ↑10/06/2020 18:00Covic sigurno nece uzeti ,jedino ako bude neko drugi umjesto Covica ali da nije pod njegovom shapom,sto se tice bosnjackog clana tu ga Bakir popusi 90% kao i drugi neki od SDA jer ogoljeni su do koze ,imamo dosta konja za tu trku,npr Konakovic ako se kandiduje sigurno ce uzeti BakiraHaris.ba wrote: ↑10/06/2020 13:53 Zavisi. Ako opet ostali budu imali kandidate, mozda i pobjedi. Dovoljno je da neko zaboravi malo ego i napravi dogovor. Tipa Fahro da nema protulandidata sdpa i nipa.
-
putokaz1
#8172 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakire ostani ako odeš Kifla nam dolazi
Ostani
Ostani
-
Patton44
#8173 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma ovo skonjima.spreca wrote: ↑10/06/2020 19:29Nesto smjesno?Patton44 wrote: ↑10/06/2020 19:11spreca wrote: ↑10/06/2020 18:00
Covic sigurno nece uzeti ,jedino ako bude neko drugi umjesto Covica ali da nije pod njegovom shapom,sto se tice bosnjackog clana tu ga Bakir popusi 90% kao i drugi neki od SDA jer ogoljeni su do koze ,imamo dosta konja za tu trku,npr Konakovic ako se kandiduje sigurno ce uzeti Bakira![]()
![]()
-
putokaz1