Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- ANamelessGhoul
#18751 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ide ovo predaleko. Još koji mjesec i morat ću se izvinjavat što sam se rodio bijel
- oaza85
#18752 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma to su oni religiozni frikovi, ima ta neka uvrnuta furka dole na jugu, hiljadu sekti, sam’ sto nije dzizus izbio budalasa.The 51st State wrote: ↑09/06/2020 20:47 Kakve su ove pizdarije sa pranjem noga, ja hajvana, sta je ovo vako.
I nas je sve nakav smaro krstacom kad je Bosna dolazila igrat prvi put. Stao ispred raje i mase li mase, k’o da smo drakule, a suza mu suzu goni.
Nesta melje nidje veze, ja mu pivu ponudio, vice nooo.
-
detroit-mercy
#18753 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Od starta si privilegovan ako odrastas u porodici sa oba roditeljajeza u ledja wrote: ↑09/06/2020 20:38Ne znam po cemu to moze zakljuciti?detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 20:30 Pa i ja pisem bukvalno sto se meni desilo i sto vidim svojim ocima. Nisam usmjerio post prema tebi, nego citava diskusija i sta se sve pise, covjek koji ne zivi ovdje moze zakljuciti da svako od nas zaduzi po jednog roba ili da je svaki jebeni bijelac privilegovan da puca od privilegija. Dvosmjerna je ovo ulica.
I jeste, doslovce svaki bijelac je od starta privilegovan u odnosu na svakog crnca, a sto se tice boje koze.
Ako dvije trecine te djece odrasta u porodici bez jednog roditelja u startu su zakinuti.
- Haris.ba
#18754 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neugodna istina. :detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 21:22 Od starta si privilegovan ako odrastas u porodici sa oba roditelja .
Ako dvije trecine te djece odrasta u porodici bez jednog roditelja u startu su zakinuti.
Isto je i u BiH. Jos ako su roditelji zdravi, nisu alkosi i drogeri.
- armin071
#18755 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako vrijeme ide poželit ćemo svi haman da smo crni i po mogućnosti još i pederi. Ako se još religiozno opredelimo kao Židovi nema dalje 
- jeza u ledja
#18756 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa, nije to tako bilo oduvijek. Procenat single-parent households je drasticno narastao generalno. Recimo procenat kod bijelaca danas je veci nego procenat kod crnaca prije samo 30-ak godina. Prije 100+ godina razlike su bile zanemarive u odnosu na danas.detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 21:22Od starta si privilegovan ako odrastas u porodici sa oba roditeljajeza u ledja wrote: ↑09/06/2020 20:38Ne znam po cemu to moze zakljuciti?detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 20:30 Pa i ja pisem bukvalno sto se meni desilo i sto vidim svojim ocima. Nisam usmjerio post prema tebi, nego citava diskusija i sta se sve pise, covjek koji ne zivi ovdje moze zakljuciti da svako od nas zaduzi po jednog roba ili da je svaki jebeni bijelac privilegovan da puca od privilegija. Dvosmjerna je ovo ulica.
I jeste, doslovce svaki bijelac je od starta privilegovan u odnosu na svakog crnca, a sto se tice boje koze..
- jeza u ledja
-
detroit-mercy
#18758 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jezu, nije bitno sta je bilo prije sto godina, bitno je ono danas. Ako si u single-parent ukucanstvu i jos ako taj roditelj ima slabiji posao a tu je jos brace i sestara, u danasnje doba, u velikim gradovima, ti si jednostavno u satartu jeban. Isto vrijedi i za bijele kao i za crne.jeza u ledja wrote: ↑09/06/2020 21:46Pa, nije to tako bilo oduvijek. Procenat single-parent households je drasticno narastao generalno. Recimo procenat kod bijelaca danas je veci nego procenat kod crnaca prije samo 30-ak godina. Prije 100+ godina razlike su bile zanemarive u odnosu na danas.detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 21:22Od starta si privilegovan ako odrastas u porodici sa oba roditeljajeza u ledja wrote: ↑09/06/2020 20:38
Ne znam po cemu to moze zakljuciti?
I jeste, doslovce svaki bijelac je od starta privilegovan u odnosu na svakog crnca, a sto se tice boje koze..
- armin071
#18759 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji ćumur jebote
- jeza u ledja
#18760 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bitno je sta je bilo prije 100 godina jer se to odrazava na situaciju danas.detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 21:51Jezu, nije bitno sta je bilo prije sto godina, bitno je ono danas. Ako si u single-parent ukucanstvu i jos ako taj roditelj ima slabiji posao a tu je jos brace i sestara, u danasnje doba, u velikim gradovima, ti si jednostavno u satartu jeban. Isto vrijedi i za bijele kao i za crne.jeza u ledja wrote: ↑09/06/2020 21:46Pa, nije to tako bilo oduvijek. Procenat single-parent households je drasticno narastao generalno. Recimo procenat kod bijelaca danas je veci nego procenat kod crnaca prije samo 30-ak godina. Prije 100+ godina razlike su bile zanemarive u odnosu na danas.detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 21:22
Od starta si privilegovan ako odrastas u porodici sa oba roditelja.
Ti ovu diskusiju pogresno shvatas kao bjezanje od odgovornosti samih crnaca o svojoj sudbini. Ja ti govorim o drugim, dodatnim problemima, koji su povezani ali ne ticu se iskljucivo odluka same grupe o kojoj se radi. Tu postoji uzrocno-posljedicna veza.
- Point.
#18761 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fino te lik, argumentovano išamarao. Kad već spominješ činjenice red bi bio da ih isučeš na vidjelo a ne da emocionalno braniš Ruse na svakom koraku bez i jednog jedinog argumenta.Challenger_ wrote: ↑09/06/2020 19:37 *ebalo majku, uzalud ona "Ne kara majka Muju što se kocka...". Prije bi se od glave rastavilo nego od svojih sirotanskih predubjeđenja zasnovanih na pukim emocijama a ne na činjenicama.
_____
Nego, čitam jednog jakog pro-Trump Francuza koji Donalda poredi sa Gorbačovom a ovo vrijeme sa onim pred građanski rat u Americi. Izgleda da je katastrofični pogled na stvarnost uzeo maha i u ozbiljnijim krugovima.
________
-
Maxxtro
#18762 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti se s druge strane, jos nisi ispravio u vezi one statistike, jer mislim da jos nisi skontao razliku, al haj. Mislim da je ionako uzaludno objasnjavat.
Strah je emocionalna reakcija koja je kljucna za ljudski opstanak, pa nema smisla negirati ga niti govoriti o tome je li opravdan ili nije. Ne mislim da je policajac rasista ako ga je malo vise strah crnaca, bazirano na njegovom zivotnom ili profesionalnom iskustvu, ali to ne moze biti izgovor za rasnu diskriminaciju! Je li ti moguce da ne vidis razliku? Niko mu nema pravo govoriti sta da on misli u svojoj glavi, ali itekako mora tretirati ljude jednako. Ako policajac misli da mu crnac predstavlja potencijalno vecu prijetnju, ok je da bude dodatno oprezan pri takvim interakcijama, ali nije ok da ih bije i tretira ko kriminalce.
Da, moguce je naravno, ali ti sad iznosis spekulacije, pokusavas na sve nacine iznaci bilo koje objasnjenje one statistike osim onog ociglednog. Zvuci prilicno nevjerovatno da je ta razlika objasnjiva na taj nacin. Uostalom, imamo brojne video klipove gdje to ocito nije slucaj.
Ovo pitanje nema nikakvog smisla, kako god pokusao tumaciti. Da li je onih 6% veci argument da postoji rasizam od cega? Jel bi te druge statistike trebale biti dokaz da ima ili nema rasizma? Koje su implikacije ovdje? Da ako postoji vise kriminalaca medju crncima, onda je diskriminacija opravdana, a ne rasizam? Moras se malo bolje izrazavat. Kakve veze ima te statistike, ako su uopste ispravne, sa ovih 6%?
-
Maxxtro
#18763 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"Buffalo protester shoved by Police could be an ANTIFA provocateur. 75 year old Martin Gugino was pushed away after appearing to scan police communications in order to black out the equipment.
@OANN
I watched, he fell harder than was pushed. Was aiming scanner. Could be a set up?" - Donald Trump
Da se vratimo na temu, jos jedan redovni podsjetnik da je ovaj maloumni, nepismeni teoreticar zavjera predsjednik SAD-a, i da postoje ljudi, cak i na ovoj temi, koji ne samo da ne misle da je lik koji pise ovako nesto maloumnik, nego ga cak smatraju pametnim i kompetentnim predsjednikom.
@OANN
I watched, he fell harder than was pushed. Was aiming scanner. Could be a set up?" - Donald Trump
Da se vratimo na temu, jos jedan redovni podsjetnik da je ovaj maloumni, nepismeni teoreticar zavjera predsjednik SAD-a, i da postoje ljudi, cak i na ovoj temi, koji ne samo da ne misle da je lik koji pise ovako nesto maloumnik, nego ga cak smatraju pametnim i kompetentnim predsjednikom.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#18764 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Crnci ce svi izaci na izbore u Novembru, svi ce glasati za plave
- karanana
#18765 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ja sam prije neki dan naveo da je ovo - nefunkcionalna/disfunkcionalna porodica kod crnaca glavni probem ogrlezlosti njihove mladosti u kriminal i trave. pa evo ovaj floyd, ima sina kojem je 26-27 godina. znaci napravio ga sa 18-19, vjerovatno dok je jos u high schoolu bio. garantujem da ga mozda nije vidio ni cuo mjesecima i godinama i da je bio van njegovog zivota vjerovatno odmah cim ga je napravio. ima frajer i sestogodisnju curicu koja zivi s mamom, koja mozda ima jos dvoje troje djece od 2-3 razlicita frajera od kojih nijedan najvjerovatnije ne zivi s njom. ili ako jedan zivi s njom, odnos prema toj djevojcici je vjerovatno nikakav. i ta floydova curica vjerovatno tatu nije vidjela mjesecima i godinama i mozda ga ne bi ni prepoznala ali eto curicu koriste u politicke svrhe gdje ona dize stisnutu saku i govori kako je njen tata promijenio svijet. mozda ima jos djece ali eto cuo sam za ovo dvoje.detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 21:22Od starta si privilegovan ako odrastas u porodici sa oba roditeljajeza u ledja wrote: ↑09/06/2020 20:38Ne znam po cemu to moze zakljuciti?detroit-mercy wrote: ↑09/06/2020 20:30 Pa i ja pisem bukvalno sto se meni desilo i sto vidim svojim ocima. Nisam usmjerio post prema tebi, nego citava diskusija i sta se sve pise, covjek koji ne zivi ovdje moze zakljuciti da svako od nas zaduzi po jednog roba ili da je svaki jebeni bijelac privilegovan da puca od privilegija. Dvosmjerna je ovo ulica.
- exliberal-ex
- CikCikCikPogodi
- alijagoro
- alijagoro
#18769 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa manjine uglavnom glasaju za demokrateCikCikCikPogodi wrote: ↑10/06/2020 00:55![]()
![]()
Ali ga ti usra, pa isto ko da si rekao da ce svi Bosnjaci glasati za dragu i voljenu SDOO.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#18770 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kod nas u GA danas lokalni izbori, crni stoje u redovima vise od 3 sata da se samo da se uknjize; revolucija u njihovim redovima definitivno
- luckylaka
- jeza u ledja
- corolla02
#18773 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lako ćemo za crnce, njih će njihova crkva obojiti u plavo, ali šta ćemo sa bosancima koji su vidno izgubili kormilo, ko će njih nasavjetovati 
- jeza u ledja
#18774 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Crnci ce glasati za plave, iako protestuju protiv plavaca. A bijelci ce glasati za crvene, iako ih nerviraju crveni. 
- karanana
#18775 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja mislim da bi se trebali dogovoriti i zamijeniti boje jer ovako bune ljude. Plavi trebaju uzeti crvenu a crveni plavu.