iPhone - All about
Moderator: Benq
- dinao
#24001 Re: iPhone - All about
Nemoj se igrati na granici. Ja sam tako pokusao iPad kupit u HR i usutio se preko granice. Uglavnom izasla me skuplja pita nego tepsija 
-
djama
#24002 Re: iPhone - All about
sto ce ga izaci skuplja pita nego tepsija, stavi sat na ruku i cao, moje privatno bez problema proci
- diablobih
#24003 Re: iPhone - All about
To jedino ako se pravis lud, pa ga ne otpakujes 
-
vojopd
#24004 Re: iPhone - All about
Ma kontao sam uzeti, aktivirat u HR zbog ecg i na ruku odmah. Kontam da nece zaj..avati.
- esawyer
#24005 Re: iPhone - All about
I meni je jako čudno što nema satova u ovlaštenim trgovinama, a nisam baš sigurna za kupovinu od ovih sa pika
Gledala sam i Samsungove, al znam da ću biti iPhone korisnik do kraja života, pa mi bezveze miješati kruške i jabuke a baš sam zapela za sat. Kontam ipak da sačekam još par mjeseci da vidim kakav će biti novi model jer ne planiram ove godine mijenjati mobitel.
^Javi kako si prošao na granici
^Javi kako si prošao na granici
-
Melisa84
#24006 Re: iPhone - All about
Bila sam u Meklline-u, dijagnosticirali da je display u kvaru i traže 790 KM za zamjenu.Melisa84 wrote: ↑22/05/2020 18:15 nista od toga. nemam podatke o vlasnistvu. kupila preko pika, dosao samo mobitel i račun od bh poste.znaci, ne preostaje mi nista drugo osim da biram izmedju dvije opcije (univerzalno i mekline).
btw, citala sam da se nedim ljudima desilo da sam od sebe proradi nakon nekog vremena, a ima i opcija da se otkacio konektor od display-a. mada, sve mi se cini da ce zamjena komplet display-a biti jedina opcija.![]()
hvala svima za savjete![]()
![]()
Naravno, odbila sam.
U međuvremenu, tražila sam čovjeka od kojeg sam kupila mobitel i za divno čudo javio se te mi uslikao fiskalni račun. Mobitel je kupljen u Hr.
Da li mogu s tim računom izvršiti reklamaciju u Hr?
- kokuz_sa
#24007 Re: iPhone - All about
Sta su rekli u Mekline sta je uzrok prestanka rada displaya?
-
redhat
#24008 Re: iPhone - All about
Po meni fula telefon, fula za kupit u 2020 to jest. Imao priliku nosati dva dana i izuzev kompaktnosti i ljepšeg osjećaja u džepu i ruci nisam bio oduševljen. Display osjetno lošiji od konkurencije, baterija totalni prosjek i ja sam ga morao obično oko 5 dopunjavati jer bude na 15% recimo i premal display za bilo šta sem koristit ga kao telefon , poneka porukica i viber. Da ne bude zabune za taj iznos para je ok telefon ali da ga se plati ispod 400 dolara a ne 1100-1300 KM koliko traže indijanci po bosni za njeg. I također nema dileme da je to low end telefon, ja bih iskreno radije nosao iphone X nego SE pa čak i XR jer ta dva incha razlike displaya su nebo i zemlja. A inače više volim nosati prošlogodišnji ili malo stariji flagship model nego ovogodišnji budget uređaj. Inače prebrz je telefon, kamera je sasvim solidna, iOS poslovično dobar, punjenje presporo....šta znam telefon za starije korisnike, tate i mame.
-
Melisa84
#24009 Re: iPhone - All about
Nisu nista. Samo su rekli da se mora zamjeniti display i da zamjena košta 790KM.
To su mi odgovorili i putem e-maila, pa sam im an taj mail odgovorila pitanjem kakva je procedura za reklamaciju (uz priložen račun) u Hr i danas očekujem odgovor.
To su mi odgovorili i putem e-maila, pa sam im an taj mail odgovorila pitanjem kakva je procedura za reklamaciju (uz priložen račun) u Hr i danas očekujem odgovor.
- REDDEVILS
#24010 Re: iPhone - All about
Jos uvjek nista od YouTube aplikacije na App Storeu za BiH 
- nivla
#24011 Re: iPhone - All about
mozesMelisa84 wrote: ↑09/06/2020 08:08Bila sam u Meklline-u, dijagnosticirali da je display u kvaru i traže 790 KM za zamjenu.Melisa84 wrote: ↑22/05/2020 18:15 nista od toga. nemam podatke o vlasnistvu. kupila preko pika, dosao samo mobitel i račun od bh poste.znaci, ne preostaje mi nista drugo osim da biram izmedju dvije opcije (univerzalno i mekline).
btw, citala sam da se nedim ljudima desilo da sam od sebe proradi nakon nekog vremena, a ima i opcija da se otkacio konektor od display-a. mada, sve mi se cini da ce zamjena komplet display-a biti jedina opcija.![]()
hvala svima za savjete![]()
![]()
Naravno, odbila sam.
U međuvremenu, tražila sam čovjeka od kojeg sam kupila mobitel i za divno čudo javio se te mi uslikao fiskalni račun. Mobitel je kupljen u Hr.
Da li mogu s tim računom izvršiti reklamaciju u Hr?
- Radar71
#24012 Re: iPhone - All about
Pa napisao je $378redhat wrote: ↑09/06/2020 08:33Po meni fula telefon, fula za kupit u 2020 to jest. Imao priliku nosati dva dana i izuzev kompaktnosti i ljepšeg osjećaja u džepu i ruci nisam bio oduševljen. Display osjetno lošiji od konkurencije, baterija totalni prosjek i ja sam ga morao obično oko 5 dopunjavati jer bude na 15% recimo i premal display za bilo šta sem koristit ga kao telefon , poneka porukica i viber. Da ne bude zabune za taj iznos para je ok telefon ali da ga se plati ispod 400 dolara a ne 1100-1300 KM koliko traže indijanci po bosni za njeg. I također nema dileme da je to low end telefon, ja bih iskreno radije nosao iphone X nego SE pa čak i XR jer ta dva incha razlike displaya su nebo i zemlja. A inače više volim nosati prošlogodišnji ili malo stariji flagship model nego ovogodišnji budget uređaj. Inače prebrz je telefon, kamera je sasvim solidna, iOS poslovično dobar, punjenje presporo....šta znam telefon za starije korisnike, tate i mame.
-
redhat
#24013 Re: iPhone - All about
Za taj iznos je dobar, ali dao sam osvrt kao neko koga ne može dobiti za te pare jer su u bosni cijene od 900-1250 za taj telefon, a toliko ne vrijedi.Radar71 wrote: ↑09/06/2020 13:54Pa napisao je $378redhat wrote: ↑09/06/2020 08:33Po meni fula telefon, fula za kupit u 2020 to jest. Imao priliku nosati dva dana i izuzev kompaktnosti i ljepšeg osjećaja u džepu i ruci nisam bio oduševljen. Display osjetno lošiji od konkurencije, baterija totalni prosjek i ja sam ga morao obično oko 5 dopunjavati jer bude na 15% recimo i premal display za bilo šta sem koristit ga kao telefon , poneka porukica i viber. Da ne bude zabune za taj iznos para je ok telefon ali da ga se plati ispod 400 dolara a ne 1100-1300 KM koliko traže indijanci po bosni za njeg. I također nema dileme da je to low end telefon, ja bih iskreno radije nosao iphone X nego SE pa čak i XR jer ta dva incha razlike displaya su nebo i zemlja. A inače više volim nosati prošlogodišnji ili malo stariji flagship model nego ovogodišnji budget uređaj. Inače prebrz je telefon, kamera je sasvim solidna, iOS poslovično dobar, punjenje presporo....šta znam telefon za starije korisnike, tate i mame.![]()
- diablobih
#24014 Re: iPhone - All about
Normalno da kod nas ne vrijedi. Nije apple na nas ni ciljao. Telefon je vrh ako zanemaris display i bateriju, barem dobijes kompaktnost i fluidnost.
Samo ja to ne bih mogao nikako poslije amoled displaya gledati, ali iPhone useri mogu ako nisu uzimali iPhone X i ove iznad, a i neki android useri koji koriste midrange mobitele.
Samo ja to ne bih mogao nikako poslije amoled displaya gledati, ali iPhone useri mogu ako nisu uzimali iPhone X i ove iznad, a i neki android useri koji koriste midrange mobitele.
- kokuz_sa
#24015 Re: iPhone - All about
Se novi..
Samo kamera bolja?
Baterija od 8ce, display od 8ce..isto stekeri idu..
Za ram i rom ne znam..
Mislim da za bolju cam se ne isplati prelazit na se
Samo kamera bolja?
Baterija od 8ce, display od 8ce..isto stekeri idu..
Za ram i rom ne znam..
Mislim da za bolju cam se ne isplati prelazit na se
- Rugafet
#24017 Re: iPhone - All about
Uzo crveni, svidio mi se više nego bijeli a i ide mi uz trenerku, mada i vajt fajn izgleda. Šta znam, onako sve ukupno brz je malo je reći. Vazda sam patio za iPhoneom al mi bilo žao pare dat, ovaj mi ispo onako fino 300 i kusur baks reko i nekako mogu halalit ipak je nov niko nije prdno u njemu. All in all jedva čekam da u svoje selo dodjem udarom friz i pravac bife pa kad ga na šank bacim niko mi ravan biti neće.
-
probook
-
redhat
#24019 Re: iPhone - All about
Za publiku u bircu ti nosas iphone 6 star 7 godina, tako da bojim se da će efekat izostati.Rugafet wrote: ↑10/06/2020 03:43 Uzo crveni, svidio mi se više nego bijeli a i ide mi uz trenerku, mada i vajt fajn izgleda. Šta znam, onako sve ukupno brz je malo je reći. Vazda sam patio za iPhoneom al mi bilo žao pare dat, ovaj mi ispo onako fino 300 i kusur baks reko i nekako mogu halalit ipak je nov niko nije prdno u njemu. All in all jedva čekam da u svoje selo dodjem udarom friz i pravac bife pa kad ga na šank bacim niko mi ravan biti neće.
Za cijenu u americi vrijedi itekako, ali kad jednom prođe taj inicijalni dojam od par dana da čovjek ima novu igračku ostane samo low end telefon.
Lično imam dva telefona od kojih je jedan iphone a službeni je samsung s10e i koliko god to ne vole čuti applovci android je daleko otišao u smislu i stabilnosti i fluidnosti i mislim da ne kaska za iOSom. A po netu upravo vidim da je većina testova između iphonea SE i tog malog samsunga s10e....jedno je prošlogodišnji flagship a drugo ovogodišnji low end. Na većini testova s10e dobija prednost, što naravno nekom u apple ekosistemu ne znači ništa.
Ja konkretno uredno živim i u apple i u google ekosistemu, bez problema...mogu se čak fino i nadopunjavati
iPhone SE 2020 po meni za starije i za mlađariju - možda čak i više za starije, ili kao backup telefon kome treba. Bateriju im ne mogu oprostiti, display mogu, naviknu se oči nakon dan dva.
-
Grom2017
#24020 Re: iPhone - All about
Samsung i fluidnost ne idu u istoj recenici je moje subjektivno misljenje. Samsung mi je bio vrh, S serije, sto se tice kamere i displeja, medjutim fluidnost je uvijek izostala. S9+ sam koristio, prodao i kupio Mi 9T Pro sa SD, meni licno razlika bila nebo i zemlja, Samsung dosta inferiorniji. Sad koristim XS i nemam zamjerke nikakve.
-
vojopd
#24021 Re: iPhone - All about
Ne kaska android kao prije. Meni je s10 plus radio super. Ono sto odlikuje ios je da konstantno radi dobro, dok android zna nekad, ali veoma rijetko da zalaga, ubaguje UI, itd. Na iosu mi se jedino na 13.4.1 desavao respring na viberu, instagramu, sada na 13.5 nema tih problema. Tako da ovi sto koriste iphone i kazu da android laguje, baguje, je nigdje veze (govorim za S i Note seriju), a ne za mid range telefone.
- Rugafet
#24022 Re: iPhone - All about
Ejs
@redhat, ma ne radi se uopće o tome, oduvijek sam želio nov iPhone ali kažem žao mi bilo dat tolike novčanice, ovaj mi je ispao kao budali šamar. Ovamo ima Samsunga ustvari nema šta nema za sitnu lovu, ubiše reklamama i presretanje po marketima tako da znam ja da ima androida i izbora za manje para. Ja sam želio ovo i to je to, nikakvi testovi i vs me ne zanimaju. Ovaj radi kao munja, fin ušašan za ruke i džepa...Imam ja i ciglu od 6.2 inch saget se ne mogu na poslu.
-
exampLe.
#24023 Re: iPhone - All about
I ja cu se vratit na Iphone uskoro ali necu uzimati SE.
Trenutno koristim A70 sa 6.7" ekranom tako da bi na SE izgubio vid za dva dana.
Trenutno koristim A70 sa 6.7" ekranom tako da bi na SE izgubio vid za dva dana.
-
redhat
#24024 Re: iPhone - All about
iPhone je ubjedljivo najlosiji i najnestabilniji Apple proizvod - u poređenju sa ostalim Apple proizvodima. Ovo je moje mišljenje kao Apple korisnika sa stažom od 20 godina. Zna iOS itekako zaštekati i zalagati, prošla su ta vremena kad su bili bulletproof kao prije. A konkurencija nije spavala. Android 10 je jako stabilan, 9 isto bio odličan. Ima apple to nešto svoje još uvijek ali troše kredit korisnika opasno.vojopd wrote: ↑10/06/2020 09:16 Ne kaska android kao prije. Meni je s10 plus radio super. Ono sto odlikuje ios je da konstantno radi dobro, dok android zna nekad, ali veoma rijetko da zalaga, ubaguje UI, itd. Na iosu mi se jedino na 13.4.1 desavao respring na viberu, instagramu, sada na 13.5 nema tih problema. Tako da ovi sto koriste iphone i kazu da android laguje, baguje, je nigdje veze (govorim za S i Note seriju), a ne za mid range telefone.
Ja pored iphona koristim i Mac mini, MBP i iMac27" (prije iMaca imao MacPro u tri verzije) ... rezervni telefon mi je Samsung S10e i radi odlično kao i prvog dana kad je kupljen.
Androidovi bugovi su uglavnom posljedica jer hiljadu developera razvija hiljadu aplikacija za hiljadu različitih telefona pa se nekad pogube.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#24025 Re: iPhone - All about
redhat djeluje kao neki od onih svercera sa PIK-a. Sve ima, sve zna.. ali kratko se zadrzi kod njega (dok ne proda
)