Ilegalni migranti u BiH
- CikCikCikPogodi
#13626 Re: Migranti u BiH
Ovdje nema ni jednog crnca, ovdje su svi migranti. Ne znam od kada su oni postali transformeri.
-
smijesni_ste
- Rothmans
#13628 Re: Migranti u BiH
Vidili su oni davno s kim imaju posla. Bolje nam je da se spametujemo i prepisemo par fazona
- CPT
#13629 Re: Migranti u BiH
Rothmans wrote: ↑09/06/2020 00:04Vidili su oni davno s kim imaju posla. Bolje nam je da se spametujemo i prepisemo par fazona
jer se pokazalo kao jako pametno i dobro
https://peoplesworld.org/article/israel ... onference/
ili mozda nesto jos konkretnije?
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 68800.html
- Sanjarko
#13630 Re: Migranti u BiH
Legalnije je bilo osvrt na 20+ godina. Zadnju deceniju dolaze preko mora itd., na razne načine većinom starim brodovima bez dokumenata itd. Prije su manje tako dolazili i iz Afrike i iz Azije.CPT wrote: ↑08/06/2020 20:40Legalnije? Dolazili su goli na gumenjacima, svakih par dana osvanuli njihovi lesevi na moru. Dolazilo se jednako legalno, samo je zbog krize u Siriji&Co stvar bila x puta gora. Btw, oni oni prvi jos uvijek dolaze... I drzave iz kojih dolaze ti ljudi nisu "cuvane" jer su vecinom razorene ratom ili nemirima.Sanjarko wrote: ↑08/06/2020 15:02Dolazili vecinom iz Afrike. Legalnije da se tako izrazim su prije dolazili a ne ovako bez dokumentacije itd. A znas li koliki put i koliko granica prevale da dodzu iz Pakistana itd., do Turske pa dalje ovamo na Balkan i u Europu. Valja preci tolike granice drzava gdje su sistemi takvi da te mrak moze pojest kad se kome jacem i vecem cefne.CPT wrote: ↑08/06/2020 11:31 Ljudi iz tih (i ostalih siromasnih drzava) dolaze u EU bar zadnjih 30 godina. Sigurno ces naci snimke obala Italije stare i po 20+ godina. Zbog stanja u ratnoj zoni se taj problem povecao. Stanje je opet cca normalno (10% u odnosu na vrh krize) tako da se niko u EU nece pocesati zbog hiljadu ili nekoliko hiljada ljudi. Taj tok ce biti konstantan i to se ne moze ustaviti.
Nema nikakve veze sa OS i ostalim "teorijama zavere".
Granice tih drzava su cuvane samo tako i puca se na ilegalne prelaske u Iranu itd. Pa tako da se prevali put toliki iz ovih dijelova svijeta do Europe i nas preko tih cuvanih granica gdje se puca na ilegalne prelaske je malo nelogicno. Jos Erdogan sam petlja i salje ih ovamo zbog osvete jer im se petljaju u interesnim sferama Europske vodece drzave.
Erdogan salje iz osvete ljude koje svakako ne mora drzati na svojoj teritoriji?Really? Ili to ocekujes da ce Turska na svojoj teritoriji drzati 5mio ljudi iducih 500godina?
Erdogan ti fino kaže. Pustit ću izbjeglice/migrante i pusti ih. Nedavno pustio u Grčkoj. Čak i pomagala im Turska da razvale ogradu kako sam upratio.
Razvaljene ratovima jesu, i baš zbog toga imaju čuvane granice gdje pucaju na ilegalne prelaske istih.
I ne, neočekujem da Turska prima i zadržava migrante nego da ih se rješava kako zna i umije, kao i države odakle potiču.
Na taj način se fertilnog stanovništva rješavaju, koje je vako i nako.
- CPT
#13631 Re: Migranti u BiH
Nije bilo nista legalnije, isto se radilo samo sto se danas o tome filozofira javno. Ako govorimo o onim jadnicima koji su platali u gumenjacima pravcu Italije ili put kroz sumu u pravcu Njemacke. I sve izmedju.Sanjarko wrote: ↑09/06/2020 08:25Legalnije je bilo osvrt na 20+ godina. Zadnju deceniju dolaze preko mora itd., na razne načine većinom starim brodovima bez dokumenata itd. Prije su manje tako dolazili i iz Afrike i iz Azije.
Erdogan ti fino kaže. Pustit ću izbjeglice/migrante i pusti ih. Nedavno pustio u Grčkoj. Čak i pomagala im Turska da razvale ogradu kako sam upratio.
Razvaljene ratovima jesu, i baš zbog toga imaju čuvane granice gdje pucaju na ilegalne prelaske istih.
I ne, neočekujem da Turska prima i zadržava migrante nego da ih se rješava kako zna i umije, kao i države odakle potiču.
Erdogan nije obavezan "drzati" 5mio ljudi. To nije obaveza, to je usluga EU. Kakav je odnos EU do Turske malo prcanja u kontra strani. Ogromna vecina ljudi u Turskoj nisu migranti vec izbjeglice i ne mozes se izbjeglica "rjesavati". Koliko tacno i dakle ces vjerovatno ces znati sam provjeriti...
"fertilnog stanovnistva" ...
- Sanjarko
#13632 Re: Migranti u BiH
Pa i izbjeglice su migranti, samo koji su silom natjerani na migracije. Znaš li koliko dugo Pakistanci dolaze u Britaniju primjerice. Dolazili prije legalnije u nju iz Pakistana pa im sad rođen u Britaniji gradonačelnik Londona, Pakistanac porijeklom.CPT wrote: ↑09/06/2020 08:32Nije bilo nista legalnije, isto se radilo samo sto se danas o tome filozofira javno. Ako govorimo o onim jadnicima koji su platali u gumenjacima pravcu Italije ili put kroz sumu u pravcu Njemacke. I sve izmedju.Sanjarko wrote: ↑09/06/2020 08:25Legalnije je bilo osvrt na 20+ godina. Zadnju deceniju dolaze preko mora itd., na razne načine većinom starim brodovima bez dokumenata itd. Prije su manje tako dolazili i iz Afrike i iz Azije.
Erdogan nije obavezan "drzati" 5mio ljudi. To nije obaveza, to je usluga EU. Kakav je odnos EU do Turske malo prcanja u kontra strani. Ogromna vecina ljudi u Turskoj nisu migranti vec izbjeglice i ne mozes se izbjeglica "rjesavati". Koliko tacno i dakle ces vjerovatno ces znati sam provjeriti...
I da rješavaju se viška stanovništva, čak i ratom nekad. Nekad države i elite i rat izazovu da se rješe viška populacije.
-
biscanka2
#13633 Re: Migranti u BiH
Ljudi, stanje je alarmantno, naši lokalni političari hitno treba da se uozbilje i traže rješenje. Mi smo na koljenima. RS vrši invaziju na USK. 4 busa pod jakom policijskom (RS) pratnjom dovoze migrante. Ovako je svaki dan.Iskrcavaju ih orije Bosanske Otoke a dalje idu prugom za Bihac.
FB_IMG_1591678351925.jpg
FB_IMG_1591678359672.jpg
FB_IMG_1591678381372.jpg
FB_IMG_1591678371138.jpg
FB_IMG_1591678365872.jpg
(Slike i info preuzete)
Ova ne zainteresovanost i ne poduzimanjem nikakvih mjera pokazuje da je Unsko Sanski kanton - Bihac i velika Kladusa prepustena na milost i nemilost.Narod je ogorcen.Ako se i dalje ovako nastavi,svasta ce biti a ovo bi se vladi BiH od glavu odbiti moglo.
FB_IMG_1591678351925.jpg
FB_IMG_1591678359672.jpg
FB_IMG_1591678381372.jpg
FB_IMG_1591678371138.jpg
FB_IMG_1591678365872.jpg
(Slike i info preuzete)
Ova ne zainteresovanost i ne poduzimanjem nikakvih mjera pokazuje da je Unsko Sanski kanton - Bihac i velika Kladusa prepustena na milost i nemilost.Narod je ogorcen.Ako se i dalje ovako nastavi,svasta ce biti a ovo bi se vladi BiH od glavu odbiti moglo.
- CPT
#13634 Re: Migranti u BiH
Nisu... procackaj malo sta je izbjeglica, migrant, azilant, kolonija, itd, itd...Sanjarko wrote: ↑09/06/2020 08:42Pa i izbjeglice su migranti, samo koji su silom natjerani na migracije. Znaš li koliko dugo Pakistanci dolaze u Britaniju primjerice. Dolazili prije legalnije u nju iz Pakistana pa im sad rođen u Britaniji gradonačelnik Londona, Pakistanac porijeklom.CPT wrote: ↑09/06/2020 08:32Nije bilo nista legalnije, isto se radilo samo sto se danas o tome filozofira javno. Ako govorimo o onim jadnicima koji su platali u gumenjacima pravcu Italije ili put kroz sumu u pravcu Njemacke. I sve izmedju.Sanjarko wrote: ↑09/06/2020 08:25Legalnije je bilo osvrt na 20+ godina. Zadnju deceniju dolaze preko mora itd., na razne načine većinom starim brodovima bez dokumenata itd. Prije su manje tako dolazili i iz Afrike i iz Azije.
I da rješavaju se viška stanovništva, čak i ratom nekad. Nekad države i elite i rat izazovu da se rješe viška populacije.
-
neko_sa_strane
#13635 Re: Migranti u BiH
https://forum.biscani.net/index.php?/to ... ment=28231
Jedan zanimljiv post sa foruma Bišćani
- AleksoMKD
#13636 Re: Migranti u BiH
http://timesofsweden.com/2020/06/08/vid ... rotesters/CikCikCikPogodi wrote: ↑08/06/2020 23:10 Ovdje nema ni jednog crnca, ovdje su svi migranti. Ne znam od kada su oni postali transformeri.
looting someones moving truck at a BLM protest in Gothenburg
- Blixen
#13637 Re: Migranti u BiH
naravno
samo su im Bosnje organizovale docek ispred Zeljeznicke
-
biscanka2
- Blixen
#13639 Re: Migranti u BiH
prvo malo djidjimidji pa metak
- Blixen
-
biscanka2
#13641 Re: Migranti u BiH
sk64neko_sa_strane wrote: ↑09/06/2020 10:39 https://forum.biscani.net/index.php?/to ... ment=28231
Iskusan član
Posted Saturday at 15:30
Razgovarao sam sa jednim migrantom o njegovom putu ovamo, životu, očekivanjima u EU i pitao ga šta misli o nama. Bez ikakvog uvijanja on mi reče da ne može vjerovati koliko smo kao narod glupi i naivni da oni se ne mogu načuditi šta mi sve dozvoljavamo. Ja ga pitam pa šta bi bilo da mi tako dođemo kod njega,a on se smije i kaže da nas nebi bilo i prstom preko vrata. Stvarno imao sam neku percepciju da je to nekako tako otprilike,al kad čuješ tako na svoje uši bez ikakvog okolišanja da ti neko koje došao u tvoje dvorište još uz smješak tako kaže, onda se stvarno moraš zamisliti šta i kako dalje.Znam da empatije više ni trunke nema za ove kozojebe i da ću od sada gdje god mogu gledati da im bude "što manje ugodno",tj "što više neugodno"
-
vrbas1979
#13642 Re: Migranti u BiH
Ahahhhaabiscanka2 wrote: ↑09/06/2020 11:42sk64neko_sa_strane wrote: ↑09/06/2020 10:39 https://forum.biscani.net/index.php?/to ... ment=28231
Iskusan član
Razgovarao sam sa jednim migrantom o njegovom putu ovamo, životu, očekivanjima u EU i pitao ga šta misli o nama. Bez ikakvog uvijanja on mi reče da ne može vjerovati koliko smo kao narod glupi i naivni da oni se ne mogu načuditi šta mi sve dozvoljavamo. Ja ga pitam pa šta bi bilo da mi tako dođemo kod njega,a on se smije i kaže da nas nebi bilo i prstom preko vrata. Stvarno imao sam neku percepciju da je to nekako tako otprilike,al kad čuješ tako na svoje uši bez ikakvog okolišanja da ti neko koje došao u tvoje dvorište još uz smješak tako kaže, onda se stvarno moraš zamisliti šta i kako dalje.Znam da empatije više ni trunke nema za ove kozojebe i da ću od sada gdje god mogu gledati da im bude "što manje ugodno",tj "što više neugodno"
Koja izmišljotina i laž kao da je klinac od 10 godina sastavljao.
I šta mi sada trebamo vjerovati kopiji posta nekog anonimca koji svoje frustracije i rasizam ispoljava anonimno po portalima?
Popričaj malo s tim ljudima ako si iz Bihaća, niko ti ovako nešto neće nikada reći. Garantujem.
Ako ti se ne gadi razgovarati sa ljudima u pokretu, ako ti se gadi, onda je to drugi problem, a možda i odgovor zašto kopiraš tuđe bljuvotine i trećerazredne laži.
- CikCikCikPogodi
#13643 Re: Migranti u BiH
Takozvani sk64, inace iskusan clanvrbas1979 wrote: ↑09/06/2020 12:49Ahahhhaabiscanka2 wrote: ↑09/06/2020 11:42sk64neko_sa_strane wrote: ↑09/06/2020 10:39 https://forum.biscani.net/index.php?/to ... ment=28231
Iskusan član
I šta mi sada trebamo vjerovati kopiji posta nekog anonimca koji svoje frustracije i rasizam ispoljava anonimno po portalima?
Popričaj malo s tim ljudima ako si iz Bihaća, niko ti ovako nešto neće nikada reći. Garantujem.
Ako ti se ne gadi razgovarati sa ljudima u pokretu, ako ti se gadi, onda je to drugi problem, a možda i odgovor zašto kopiraš tuđe bljuvotine i trećerazredne laži.
- CPT
#13644 Re: Migranti u BiH
ono kad covjek prati tj. siri prica sa alt-right (da budem blag) twitter profila 
- CPT
#13645 Re: Migranti u BiH
Ti ljudi dane provode analizirajuci "nas". Nas katolike, Srbe, Bosnjake, muslimane, Kineze, Eskime. Zar je uopste bitno jer smo svi isti. Svi sve dozvoljavamo pa je svuda isto. A plaho dozvoljavamo, da spavaju u parku i prodaju maramice. Kod njih je naravno sve najgore i uzas ali istvovremeno i sasvim ok (zasto uopste odlaze?!). I on to sve objasnio na tecnom bosanskom. Taj neobrazovani "kozojeb". U drugim drzavama traze prevodioce za desetine jezika, a Bosnjo sa pastunskim kao sa bosanskim. Ha ja...vrbas1979 wrote: ↑09/06/2020 12:49Ahahhhaabiscanka2 wrote: ↑09/06/2020 11:42sk64neko_sa_strane wrote: ↑09/06/2020 10:39 https://forum.biscani.net/index.php?/to ... ment=28231
Iskusan član
Kakve gluposti se sire po Internetu ...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#13646 Re: Migranti u BiH
bio sam danas u Blazuju... haos je dole 
- CikCikCikPogodi
#13647 Re: Migranti u BiH
Eno I u Belgiji migranti postali transformeri, pa se pretvorili u crnce da mogu BLM protestovati.
-
Zijo77
#13648 Re: Migranti u BiH
Ilegalni, nezakoniti momci bez imena i biografije će uskoro izazvati haos na dijelu BiH na kojem su Bošnjaci većina. Konvoji ilegalnih i nezakonitih migranata pod pratnjom policije Republike Srpske se dovoze do granice entiteta i šalju u gradove sa bošnjačkom većinom. U Krajini je već počeo haos, a u Sarajevu tek slijedi. Sarajevo je veliki grad pa se za sada rasporedjuju na cijelom prostoru. Ona dva kampa u Blažuju i Ušivku samo prikrivaju činjenicu da ih van kampova ima najmanje duplo više nego u kampovima! Kada se napune Sarajevo i Bihać, slijedi naseljavanje u Tuzlu, Zenicu itd. Svuda osim u Republiku Srpsku i dijelove gdje HDZ ima vlast!
Ono što se mnogima činilo kao izmišljanje i pretjerivanje ostvaruje se pred našim očima. Još uvijek nema većih ekscesa ni sukoba sa domaćim stanovništvom jer su Bošnjaci poznati kao veoma "trpeći" narod. Ali, uskoro će ilegalni momci doći u prvi plan ispred korupcije, formiranja federalne vlade i izbora. Sve je to zbog SDA i Bakira Izetbegovića koji su tri godine okretali glavu. Bakir Izetbegović je član "Muslimanske braće" i možda su mu baš zato vezane ruke! Erdogan upravo preko Bakira zna da se Ilegalni migranti gomilaju kod Bošnjaka. To je naš dobri prijatelj Erdogan, daleko mu kuća! Evropski prestavnik Satler nema ništa protiv činjenice gomilanja ilegalnih momaka kod nas Bošnjaka. Vjerovatno u glavi ima i neku kotu od 100.000 naseljenih nezakonitih momaka kod nas Bošnjaka. Boli njega neka stvar što se na taj način pravi Palestina u Evropi.
Zbog SDA i Bakira Izetbegovića, problem se nije ni počeo rješavati i neće se rješavati dok ne počnu padati mrtve glave! A put rješenja je jasan: Identifikacija, zatvaranje i deportacija! Ovo je neobjavljeni rat Bošnjacima i BiH, a Izetbegovićima sposobnost predvidjanja dogadjaja nikada nije bila jača strana!
Ono što se mnogima činilo kao izmišljanje i pretjerivanje ostvaruje se pred našim očima. Još uvijek nema većih ekscesa ni sukoba sa domaćim stanovništvom jer su Bošnjaci poznati kao veoma "trpeći" narod. Ali, uskoro će ilegalni momci doći u prvi plan ispred korupcije, formiranja federalne vlade i izbora. Sve je to zbog SDA i Bakira Izetbegovića koji su tri godine okretali glavu. Bakir Izetbegović je član "Muslimanske braće" i možda su mu baš zato vezane ruke! Erdogan upravo preko Bakira zna da se Ilegalni migranti gomilaju kod Bošnjaka. To je naš dobri prijatelj Erdogan, daleko mu kuća! Evropski prestavnik Satler nema ništa protiv činjenice gomilanja ilegalnih momaka kod nas Bošnjaka. Vjerovatno u glavi ima i neku kotu od 100.000 naseljenih nezakonitih momaka kod nas Bošnjaka. Boli njega neka stvar što se na taj način pravi Palestina u Evropi.
Zbog SDA i Bakira Izetbegovića, problem se nije ni počeo rješavati i neće se rješavati dok ne počnu padati mrtve glave! A put rješenja je jasan: Identifikacija, zatvaranje i deportacija! Ovo je neobjavljeni rat Bošnjacima i BiH, a Izetbegovićima sposobnost predvidjanja dogadjaja nikada nije bila jača strana!
-
howdy
#13649 Re: Migranti u BiH
ne kvotajte
cpt
vrbas1979
sadeta
cpt
vrbas1979
sadeta
-
howdy
#13650 Re: Migranti u BiH
od danas kad dodjem na granicu ne dajem pasos nego dajem izjavu da sam ljudi u pokretu.