Mi smo ovdje obicni gledaoci, ne bih rekao s nekim ozbiljnijim znanjem o filmu u poredjenju s filmskim kriticarima i ponudio sam to kao argument, ali dzaba. Nisam vidio ozbiljnijeg suda u prilog tezi da je film ''odron''. To mi je bas ruzna rijec.milejovic1971 wrote: ↑08/06/2020 11:20de ba sta znaju skolovani kriticari, ovde se skuplja "znanje" na forumu klix.baa...Porodice Foht wrote: ↑06/06/2020 16:45Kako to, druze, za tebe sve njeno odron a eto Berlinale ne zna, kritika ne zna, samo ti znas.johnnykola wrote: ↑05/06/2020 18:00 On d pat je ali baš teški odron. Postavlja se pitanje kako napravi Grbavicu, fakat.Da ne pretjerujes malo?
Citaj malo filmske kriticare poput Nenada Polimca, recimo. Odavno to cinim pa ti preporucujem. Nenad je sve njene filmove ocijenio visokom ocjenom a neke scene su po njemu apsolutni vrh svjetske filmografije. Navest cu, po njemu apsolutno genijalno reziranu scenu bas iz filma ''Na putu'' kad Zrinka dodje pred rodnu kucu u Bijeljini.
A ti i dalje dijeli trubi da je sve odron. Procitaj recimo njen intervju u Globusu nakon projekcije istog filma pa ces vidjeti da je cura vrhunski intelektualac. Meni se ne dopada privatno, razgovarao sam snjom, arogantna je, neljubazna, nepristupacna, ali nakon tog intervjua u Zagrebu, rekao sam, curo, baska narav-baska znanje.![]()
![]()
![]()
Svojevremno sam pogledao ''Amelie'', samo zato sto je bio najzesci takmac Danisovom ''No Man's Land''. Nisam vidio nista vrijedno da onako briljantno ispricana ratna tema iz BiH naseg rezisera bude icim ugrozena za Oscara, ali su eto filmadzije nesto pronasli sto ja nisam vidio a opet ne mogu reci da je odron. Ne volim kad se vrijedja i napada neko, posebno ako nije u poziciji da se brani. ''Na putu'' nije odron i to se moze braniti i bez stava Nenada Polimca.
Uzgred da predlozim ''Midway'', ako vec nije bio. Odlicno ispricana ratna drama na Dalekom Istoku 1942 g. i koji je presudno uticaj na slom Japana. Licno, ako izuzmemo ljubavnu pricu s lijepom Kate \Backinsale sto ovaj film nema, meni bolji od Pearl Harbour.