Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije mi prosao automatski, ocekivano jer je bilo vise od 500 dolara ali zasto ovo?
We weren't able to transfer your available balance from your PayPal account to your credit or debit card. We're sorry, but you won't be able to use this card to receive payments and withdraw funds anymore.
If you already have another U.S. bank account or card linked to your PayPal account, please select it to use for withdrawals from your PayPal account. If you don't have another withdrawal method already linked, please add a new one.
You have until 06/29/2020 to choose a different U.S. bank account or card, and you'll still be able to receive funds into your PayPal account until that date. If you haven't chosen a different one by then, you won't be able to receive funds into your account until you add one.
Casual's wrote: ↑01/05/2020 15:02
We weren't able to transfer your available balance from your PayPal account to your credit or debit card. We're sorry, but you won't be able to use this card to receive payments and withdraw funds anymore.
Intesa Visa kartica....šta je reć?
Kako se rijesilo?
Imam isti problem.
Cekam odgovor Paypala, pisala sam im mail.
U Srbiji ima fino banaka koje daju MasterCard kartice klijentima a koje se mogu koristiti za povlacenje novca sa PayPal: RF, Unikredit, Sberbanka, Erste. Cudi me da kod nas jos nisu poceli.
Lijep pozdrav svima. Neki dan sam podigao VISA classic karticu u raiffeisen banci, i pokušao sam par puta da je povežem sa paypalom, međutim iz nekog razloga odbija da poveže. Nakon toga sam išao u banku, zvao ih, provlačio karticu kroz bankomat, podigao izvod, uplatio novac na karticu, i ponovo pokušao, međutim uzalud. Prije nekih 10-tak minuta sam ih ponovo zvao, jer sam mislio da je problem što je kartica VISA Classic, a ne VISA electron, međutim, operater mi reče da je sa karticom sve uredu, i da nema nikakvih problema što je kartica classic, a ne electron. Zna li neko u čemu bi mogao biti problem, jer ja stvarno nemam više ideja.
Hvala svima
Meni je proslo danas rucno 500$ ali automatski nije jer je bilo vise od 600$.
Nadam se da je onaj mail sto je primljen danas bio automatski...
Nema mi smisla da mi suspenduju account zato sto nije automatski prosao... koji btw nikad ne prolazi ako ima vise od 500$.
No ranije nisam primala nikakve mailove nalik ovom.
Ja imao 2594.44$ i namjesten automatski transfer. Jutros dobijem standardnu poruku:
Pogledam transakcije i vidim tacno 144.44$ automatski prebaceno i to po kursu 1.754 (valjda ovo od banke jer je transfer bio u $). Ovo ostalo 2450$ sam prebacivao 450$ + 3x500$ po njihovom kursu 1.702 i jos mi ne da preostalih 500$. Prosli mjesec mi nije dao preko 500$ po danu. Sa ovim PayPal-om se nikad ne zna.
tri_poloski wrote: ↑01/06/2020 19:02
Ja imao 2594.44$ i namjesten automatski transfer. Jutros dobijem standardnu poruku:
Pogledam transakcije i vidim tacno 144.44$ automatski prebaceno i to po kursu 1.754 (valjda ovo od banke jer je transfer bio u $). Ovo ostalo 2450$ sam prebacivao 450$ + 3x500$ po njihovom kursu 1.702 i jos mi ne da preostalih 500$. Prosli mjesec mi nije dao preko 500$ po danu. Sa ovim PayPal-om se nikad ne zna.
Casual's wrote: ↑01/05/2020 15:02
Intesa Visa kartica....šta je reć?
Kako se rijesilo?
Imam isti problem.
Cekam odgovor Paypala, pisala sam im mail.
Support, nikakve koristi od njih. Poslali mail kao sve je ok, iato da i nisam primio taj mail. Na izvodu piše da je prošlo oko $100 iako sam dobio tu gore poruku.
Ovaj mjesec nisam dobio nikakav mail za auto transfer iako sam prethodno rucno povukao da ostane manje od $500 (limit banke).
zelim da povucem novac na svoju karticu...primio sam u dolarima....otkad ovo paypal automatski vrsi konverziju u nas novac i racunaju po svom kursu dje je 1USD - 1,66 BAM...moze li se ove promjeniti negdje u postavkama?
Nema više ništa u postavkama, sada isključivo paypal vrši konverziju za isplate a ne naplaćuje 5$ fee. Ovo je na manje transakcije isplativije, ali većina isplaćuje cifre s kojima je prijašnja situacija bila bolja, da plate 5$ fee i da banka vrši konverziju, to je paypal uvidio pa su tako napravili, da oni više zarade.
Ma ima ali je tako dobro zakukuljeno .....svojski su se potrudili da sakriju.....bar je bilo prije par mjeseci....neko je ovdje objasnio gdje se to nalazi....imam negdje print scr pa postavim dok naDZem
Vjeruj da nema više, bilo je zavučeno, sada nema ni zavučeno, skroz su ukinuli. Prilikom plaćanja ima opcija da se odabere da li konverziju vrši paypal ili banka ali na isplatu nema. Sve sam pretražio uzduž i poprijeko.
Mehemed wrote: ↑08/06/2020 01:26
Nema više ništa u postavkama, sada isključivo paypal vrši konverziju za isplate a ne naplaćuje 5$ fee. Ovo je na manje transakcije isplativije, ali većina isplaćuje cifre s kojima je prijašnja situacija bila bolja, da plate 5$ fee i da banka vrši konverziju, to je paypal uvidio pa su tako napravili, da oni više zarade.
nisam odavno isao na tu opciju, ostavim pare na paypal i sam skine, mislim na 3 mjeseca...
Paypal koristim godinama, i nikada mi oni nisu vršili konverziju. Račun mi je u Dolarima, nekada mijenjam da mi primarna valuta bude EURO, ali kod povlačenja novca na VISU uvijek je moja banka ili VISA ( nije ni bitno) vršila konverziju.
Baš sad 01.06.2020. je bilo automatsko prebacivanje sa Paypala na VISU i nije Paypal ništa konvertovao. Samo poslali Dolare, moja banka konvertovala u KM i to je to.
E sada da li će mi se nešto promijeniti u budućnosti, to ne znam, ali kod mene znači paypal ništa ne konvertuje.
Ovo govorim za moju situaciju, kod drugih je vjerovatno možda drugačije.
Možda ima razlike automatski i ručno. Ja ručno povukao nešto i paypal vršio konverziju, a nije uzelo 5$ fee kao što je prije uzimalo. Nisam dugo primao ništa preko paypala pa ne znam da li bi mi na automatskom transferu vršio konverziju.
Mehemed wrote: ↑08/06/2020 16:01
Možda ima razlike automatski i ručno. Ja ručno povukao nešto i paypal vršio konverziju, a nije uzelo 5$ fee kao što je prije uzimalo. Nisam dugo primao ništa preko paypala pa ne znam da li bi mi na automatskom transferu vršio konverziju.
nisu ni meni uzeli 5$ fee, ali su mi prebacili pare po kursu 1USD - 1,66 KM....uzeli su mi na 400$ 30 KM...
Otkad ja to pisem Euro im 1,89 zbog njihove konverzije sam izgubio 60 KM, bolje da sam.isao preko WU bar bih odma dobio novac.
EDIT: mozemo li se organizovati za pocetak na forumu pa poslati mail nekom drugom servisu (npr. Transferwise) i naglasiti im da u BiH itekako imaju buducih korisnika?
Vjerujem da ce na 50-100 mailova barem ukucati na Google Maps da vide gdje smo