Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

SmokingMan

#31976 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Averus wrote: 07/06/2020 16:20
Trafalgar Law wrote: 07/06/2020 16:04 Ono, kada imaš 50+ igara, a igraš samo jednu, ili eventualno dvije. :D

Pričaj mi o tome

Image
Ne vidim razloga da imam više od onoga što ću redovno eksplotisati. Ja kad uzmem jednu igru ne popuštam je 2-3 godine min. To su uglavnom Division 2, i Stellaris. Fakat ih gulim do iznemoglosti, ali nikako da mi dosade. :lol:
derion

#31977 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by derion »

Trafalgar Law wrote: 07/06/2020 18:51
Trafalgar Law wrote: 07/06/2020 16:04 Ono, kada imaš 50+ igara, a igraš samo jednu, ili eventualno dvije. :D

Pričaj mi o tome

Image
Ne vidim razloga da imam više od onoga što ću redovno eksplotisati. Ja kad uzmem jednu igru ne popuštam je 2-3 godine min. To su uglavnom Division 2, i Stellaris. Fakat ih gulim do iznemoglosti, ali nikako da mi dosade. :lol:
Uh, i ja trenutno igram skoro samo The Division 2 s drugom. Ubila se igra za coop.
Averus

#31978 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Pa i ja 99% igara uzmem s namjerom da igram. Odavno sam prestao uzimati igre koje mi nisu zanimljive, čak i ako su besplatne.
Ali jbg, nakupi se kroz 8-9 launchera :roll:
Tabakmalac

#31979 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Pričaj mi o tome

Image
Those are rookie numbers

Image

:mrgreen:
SmoLe

#31980 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmoLe »

ferratilis wrote: 07/06/2020 17:07 Kako ne moze Mastercard na paypalu? Ja koristim Mastercard povezanu sa dolarskim deviznim racunom za placanje. Naravno, ne mozes primati uplate na Mastercard, ali placanje ide normalno.

preko ove stranice ne moze, barem meni. evo sta mi izbaci, kad upisem brojeve sa Mastercard pise - You can pay with Discover, Visa and American Express. Other cards will be supported soon.
Image
ferratilis

#31981 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

SmoLe wrote: 07/06/2020 20:46
ferratilis wrote: 07/06/2020 17:07 Kako ne moze Mastercard na paypalu? Ja koristim Mastercard povezanu sa dolarskim deviznim racunom za placanje. Naravno, ne mozes primati uplate na Mastercard, ali placanje ide normalno.

preko ove stranice ne moze, barem meni. evo sta mi izbaci, kad upisem brojeve sa Mastercard pise - You can pay with Discover, Visa and American Express. Other cards will be supported soon.
Ne znam u cemu je problem. Kod mene Mastercard radi uredno vec godinama. Samo za placanje, naravno. Platu primam direkt na devizni, ne preko paypala.
Image
ferratilis

#31982 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Novi detalji o Cyberpunku iz gamestar.de podcasta
DonieBrasco

#31983 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Jesam li ja jedini koji ne zna apsolutno nista o Cyberpunku a to izgleda igra koja se tako ceka u fazonu da ce da bude hit kao GTA5 kad je izasao.
ferratilis

#31984 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Pa jbg kad pogledas kvalitet Witchera 3 i kroz kakvu su evoluciju prosli od keca do trojke, broj ljudi koji radi na Cyberpunku i sve najavljeno, normalno je da je ogroman hype. Licno ne mislim da mogu postici ono sto su sa Witcherom 3, ali bi trebala biti solidna igra.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31985 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

mislim da će biti strahovit uspjeh ako samo ne podbace.

e sad, po svemu viđenom u Cyberpunku ima solidnog materijala za ugodan gameplay. a odgovornost prema igračima koju ima CDPR mi nekako daje do znanja da neće ujebati sa žurbom sa igrom koja bi obilovala bugovima.

nisu do sada dali razlog da im ne vjerujemo, najviše iz razloga što se nikada nisu ponašali ko stoka koja samo gleda kako će izbiti pare od igrača. već takvo ponašanje eliminiše neke probleme koje bi mogle biti sa ovom igrom.

No man's sky je opet čist dokaz kako se može i pita od govana napraviti, ako se ima volje.

i obraza.
NecuVise

#31987 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

Chmoljo wrote: 08/06/2020 00:01 mislim da će biti strahovit uspjeh ako samo ne podbace.
Ovo ti je vrlo čudna konstrukcija jer za CB2077 sve osim velikog uspjeha je podbacivanje :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31988 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Smanjujem očekivanja, dajem im fore, jer nisu šupačka kompanija :mrgreen:

U suštini ako su ocjene raspona od 1 do 10, gdje je Witcher 3 10, onda je nepodbacivanje 8.
aditon

#31989 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ja ovo par misija u CP2077 što sam vidio, igra će biti u najmanju ruku dobra kao W3. Živi bili pa vidjeli. Jedino me brine da li će igra biti optimizirana za prosječnu mašinu...Teško je neku paralelu napraviti između ove dvije igre, ali vjerujem da će priča u CP2077 biti jednako duboka i kompleksna kao što je to u W3.
l33t

#31990 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

100 days, 13 hours, 26 minutes polako nemojte hypati :D
caseytron

#31991 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

aditon wrote: 08/06/2020 10:16 ja ovo par misija u CP2077 što sam vidio, igra će biti u najmanju ruku dobra kao W3. Živi bili pa vidjeli. Jedino me brine da li će igra biti optimizirana za prosječnu mašinu...Teško je neku paralelu napraviti između ove dvije igre, ali vjerujem da će priča u CP2077 biti jednako duboka i kompleksna kao što je to u W3.
Trebalo bi ocekivati i bolju igru, dolazi next gen, iskusniji su. Konkurenciju su sami sebi postavili jer je ocito nemaju i jedva cekam definitivno. W3 je imao samo takav story line, evo dok pisem krenu mi "ah" da ga opet zaigram :mrgreen:
SmokingMan

#31992 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

derion wrote: 07/06/2020 19:06

Pričaj mi o tome

Image
Uh, i ja trenutno igram skoro samo The Division 2 s drugom. Ubila se igra za coop.
Odradili su stvarno dobar posao popunivši mapu sa onim checkpointima gdje možeš naletiti na baš jebene frakcije, pogotovo Black Tusk sa onim svojim autonomnim psima i letjelicom. Neki dan me je ugodno iznenadio update sa Guardian NPC.ijevima, što imaju boosted immune, pa pucaš sa ekipom do iznemoglosti, još gore kada počnu dolaziti u valovima, pa patnja potraje i do 20 minuta. Ali ostalo mi je još da od rgue agentsa počistim Neptune, Venus i Jupiter, igrao sam random misije pa sam uglavnom ostao na circa 4-5 da ovo završim za 1.sezonu. Meni su furka i oni rogue agentsi, kada ulete u pola misije, kao onomad Hunteri iz Undeground LDC.a, tu i tamo oni se sporadično pojavljuju na bilo kojem dijelu mape, recimo kada izađeš iz safe house. Očekujem da u slijedećoj sezoni malo više porade na PVP.u, i vrate onaj prethodni sistem borbe i lootinga u DZ.u.
aditon

#31993 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

caseytron wrote: 08/06/2020 11:26
aditon wrote: 08/06/2020 10:16 ja ovo par misija u CP2077 što sam vidio, igra će biti u najmanju ruku dobra kao W3. Živi bili pa vidjeli. Jedino me brine da li će igra biti optimizirana za prosječnu mašinu...Teško je neku paralelu napraviti između ove dvije igre, ali vjerujem da će priča u CP2077 biti jednako duboka i kompleksna kao što je to u W3.
Trebalo bi ocekivati i bolju igru, dolazi next gen, iskusniji su. Konkurenciju su sami sebi postavili jer je ocito nemaju i jedva cekam definitivno. W3 je imao samo takav story line, evo dok pisem krenu mi "ah" da ga opet zaigram :mrgreen:
Obzirom koliko dugo je ova igra u razvoju, i na osnovu do sada viđenog, kao i činjenice da CDPR stoji iza cijele priče, nema razloga da ne očekujemo masterpiece. A što se W3 tiče, tamam ako sad kreneš, možeš ga završiti do izlaska CP2077...nek ti to neka vrsta zagrijavanja bude :D
jasko_ba

#31994 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by jasko_ba »

Trafalgar Law wrote: 08/06/2020 14:06
derion wrote: 07/06/2020 19:06

Odradili su stvarno dobar posao popunivši mapu sa onim checkpointima gdje možeš naletiti na baš jebene frakcije, pogotovo Black Tusk sa onim svojim autonomnim psima i letjelicom. Neki dan me je ugodno iznenadio update sa Guardian NPC.ijevima, što imaju boosted immune, pa pucaš sa ekipom do iznemoglosti, još gore kada počnu dolaziti u valovima, pa patnja potraje i do 20 minuta. Ali ostalo mi je još da od rgue agentsa počistim Neptune, Venus i Jupiter, igrao sam random misije pa sam uglavnom ostao na circa 4-5 da ovo završim za 1.sezonu. Meni su furka i oni rogue agentsi, kada ulete u pola misije, kao onomad Hunteri iz Undeground LDC.a, tu i tamo oni se sporadično pojavljuju na bilo kojem dijelu mape, recimo kada izađeš iz safe house. Očekujem da u slijedećoj sezoni malo više porade na PVP.u, i vrate onaj prethodni sistem borbe i lootinga u DZ.u.
Igrate na PC-u? I ja je forsiram ovamo na PS4, ali nikako da upratim neku Balkan ekipu. Tu i tamo slucajno bude kad ganjam na Heroic/Legendary matchmaking misije.
MarlboroGold

#31995 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Image
Averus

#31996 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Zaboravili su Bosnu na tim mapama... :oops:
ferratilis

#31997 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Informacije o nadolazecim igrama, prijevod clanka sa danskog Gamereactora. Cini mi se englesko govorno podrucje zadnje dobije informacije :D
https://www.gamereactor.dk/artikler/851 ... ommerspil/

prijevod:
Spoiler
Show
Batman by Warner Bros Montreal - States that they wanted to keep pushing with the hints on twitter, leading up to a full E3 reveal.
He says we'll get to see the game revealed this summer. It's supposed to be showed off within the next couple of months, because "the release is sooner than you think".

Demon Souls Remake is real, and being made by BluePoint who remade titles like God of War, Shadow of The Colossus etc.
He says it's coming for PS5 and that "you can't compare it to what they did with SOTC" because it's a supposedly a way bigger project. Says it'll be showed off during the PS5 State of Play.

Fable 4 he doesn't seem to know much about, other than it being developed by Playground Games. Says we'll hopefully get to see it during July's first party presentation.

Far Cry 6 will be shown of at Ubisofts "Forward" event on July 12th, and that "fans who hated the North American setting of the previous game, will find this game a lot more interesting...".
Seems to know a lot about the game, but doesn't want to ruin Ubisofts plans. Says it'll be released before April 2021.

The Harry Potter RPG has supposedly come a long way since the leaked footage from 2018, and was to be revealed at E3 2020. That's all he has to say about that one.

Horizon 2 will be revealed at the PS5 event. Doesn't seem to have any new info.

Mass Effect Trilogy Remastered is real and will be released this autumn, because EA won't have any other big games coming. Also mentions they're working on several other remasters.
The trilogy will be shown off on June 11th.

Resident Evil 8 started out as a spinoff, but quickly evolved into a mainline entry.
Confirms the whole village-setting, and says the game will be released early 2021. "Thinks" they'll show it off soon.

Housemarque (Resogun, Stormdivers) is a finish game studio that's now pretty much a part of Sony. They're working on some new unannounced AAA title for the PS5.

Silent Hill is real as well, and confirms it'll be shown off around the same time as Resident Evil 8. Says when Konami tried to put off the rumors back in march, they lied.
Says it's pretty far along in development.
DonieBrasco

#31998 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Far Cry 6, Resident Evil 8, Silent Hill, i djelimicno Demon Souls Remake me zanimaju. Mass Effect nikad nisam igrao pa cu da vidim sa ovim remasterom.

"Horizon 2" i "Housemarque (Resogun, Stormdivers)" - ne znam sta je u pitanju, moram provjeriti.
ferratilis

#31999 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

DonieBrasco wrote: 08/06/2020 21:14 Far Cry 6, Resident Evil 8, Silent Hill, i djelimicno Demon Souls Remake me zanimaju. Mass Effect nikad nisam igrao pa cu da vidim sa ovim remasterom.

"Horizon 2" i "Housemarque (Resogun, Stormdivers)" - ne znam sta je u pitanju, moram provjeriti.
Horizon Zero Dawn 2, a Housemarque je stari studio, pravili su igre jos za Amiga racunare, uglavnom shoot em ups
Post Reply