SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#60951 Re: SDP
Katastrofa je da SDP nema više kandidata za načelnike.
A tu ne krivim ni NIP ni NS. Jednostavno određene stvari su došle na naplatu.
A tu ne krivim ni NIP ni NS. Jednostavno određene stvari su došle na naplatu.
-
high_volume
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#60953 Re: SDP
sarajevo će biti pod kontrolom sda, mislim na kanton. što im je i cilj, sve ostalo je njima manje bitno, ali i svima koji se bave politikom..madner wrote: ↑07/06/2020 08:26Haj razmisli koja ce biti najveca opstina pod kontrolom SDA nakon izbora.malakh wrote: ↑06/06/2020 13:24koalicije u sarajevu, to si zaboravio napisati. koliko ta koalicija ima utjecaja van sarajeva? jako malo, zar ne?
u sustini, totalno su i nebitni ostali kantoni i sve se svodi na kanton sarajevo. a gdje je sdp u preraspodijeli u kantonu sarajevo i kakve koristi ima sdp sto ce dobiti podrsku ostalih u npr. kaknju, bihacu, sanskom mostu, cazinu, konjicu?
dakle, u sarajevu su izgubili sve ratove i crno im se pise, a i crno im se pise i van sarajeva, gdje nemaju nacelnika.
Ovo je generalna proba za 2022 i nakon nestanka DFa, a u Sarajevu ne postoji vise, SDP ce formirati vladu 2023 godine.
Zato Bakir nudi zajednicke kandidate, nada se da moze sakriti krah satelita.
i odlična generalna proba da se vidi što će sdp čekati 2022. godine i koliko će zapravo biti bitan faktor u kreiranju vlasti.
nip i nasa stranka su ih usisali u kantonu sarajevo i tu su samo da podrže njihove kandidate i poslije toga da budu dio većine u kojoj je naravno, glavnu riječ voditi nip i nasa stranka.
- madner
#60954 Re: SDP
NS nema prolaz na Ilidzi, recept za rusenje HDZ SDA osovine je lokalne stranke plus jedna temeljna ljevica i desnica.malakh wrote: ↑07/06/2020 15:01sarajevo će biti pod kontrolom sda, mislim na kanton. što im je i cilj, sve ostalo je njima manje bitno, ali i svima koji se bave politikom..madner wrote: ↑07/06/2020 08:26Haj razmisli koja ce biti najveca opstina pod kontrolom SDA nakon izbora.malakh wrote: ↑06/06/2020 13:24
koalicije u sarajevu, to si zaboravio napisati. koliko ta koalicija ima utjecaja van sarajeva? jako malo, zar ne?
u sustini, totalno su i nebitni ostali kantoni i sve se svodi na kanton sarajevo. a gdje je sdp u preraspodijeli u kantonu sarajevo i kakve koristi ima sdp sto ce dobiti podrsku ostalih u npr. kaknju, bihacu, sanskom mostu, cazinu, konjicu?
dakle, u sarajevu su izgubili sve ratove i crno im se pise, a i crno im se pise i van sarajeva, gdje nemaju nacelnika.
Ovo je generalna proba za 2022 i nakon nestanka DFa, a u Sarajevu ne postoji vise, SDP ce formirati vladu 2023 godine.
Zato Bakir nudi zajednicke kandidate, nada se da moze sakriti krah satelita.
i odlična generalna proba da se vidi što će sdp čekati 2022. godine i koliko će zapravo biti bitan faktor u kreiranju vlasti.
nip i nasa stranka su ih usisali u kantonu sarajevo i tu su samo da podrže njihove kandidate i poslije toga da budu dio većine u kojoj je naravno, glavnu riječ voditi nip i nasa stranka.
Sve je do rada nakon dobivanja izbora 2020, ako se pokazu rezultatima, a hoce SDA ce biti treca stranka u kantonu 2022.
SDP ce 2022 imati drugu historijsku sansu, prvu su prokockali.
-
putokaz1
#60955 Re: SDP
SDA ce biti treca stranka u kantonu 2022.
Ja provale hahaahahahahah

Ja provale hahaahahahahah
- madner
-
putokaz1
#60957 Re: SDP
SDA u Trnovi i Hadžićima napravi veću razlika nego što Kifla ima Načelnika
Polako ljudi previše dižete buku SDA još nije poražena u Sarajevu a kad će bit nezna se
Nije Kifla Fudo,ni Džasmin iz Tuzle
Niste vi u Sarajevu spremni za vlast bez SDA ko mi Tuzlaci i Zeničani
I NAS PERIFERIJA DOBRO ZEZNU 2018
Nije SDA džaba kupavala izbore 2012,2014.2016.2018 da bi sad predala Sarajevo bez Borbe
Bit će prelazaka dan nakon izbora i to mnogo,svaki zaposlenik 8 općina u Sarajevu će morat slikat glas,te njihovi članovi porodica,privatne firme će slično ucjenjivat,Radit će se u Oktobru punim parom,Budžete će ostaviti prazne,SDA Mašinerija zna svoj posao ,ljudi su već ubačeni ili u 4orku ili u neke manje stranke,ne bi me čudilo da uz penziju počne dolazit SDA listić,SDA će toliko nampupat atmosferu straha,pričama o HDZ u,Dodiku,Ugroženosti te preizbornim radnjama,imaju čak 8 općina od 9,ucjenama,Kontrolom Biračkih odbora,uvodjenjem po 5ero starijih,naknadnim dopisivanjem
Očekujte najprljaviju kampanju dosad,najviše prijetnji,ucjena poslom,najviše radova,i najviše krađe ili pokušaja krađe
Niko od mene ne mrzi više SDA,ali znam na šta su sve spremni da pobjede,znam da imaju ljude u 4orci
OPREZNO DO POBJEDE
Polako ljudi previše dižete buku SDA još nije poražena u Sarajevu a kad će bit nezna se
Nije Kifla Fudo,ni Džasmin iz Tuzle
Niste vi u Sarajevu spremni za vlast bez SDA ko mi Tuzlaci i Zeničani
I NAS PERIFERIJA DOBRO ZEZNU 2018
Nije SDA džaba kupavala izbore 2012,2014.2016.2018 da bi sad predala Sarajevo bez Borbe
Bit će prelazaka dan nakon izbora i to mnogo,svaki zaposlenik 8 općina u Sarajevu će morat slikat glas,te njihovi članovi porodica,privatne firme će slično ucjenjivat,Radit će se u Oktobru punim parom,Budžete će ostaviti prazne,SDA Mašinerija zna svoj posao ,ljudi su već ubačeni ili u 4orku ili u neke manje stranke,ne bi me čudilo da uz penziju počne dolazit SDA listić,SDA će toliko nampupat atmosferu straha,pričama o HDZ u,Dodiku,Ugroženosti te preizbornim radnjama,imaju čak 8 općina od 9,ucjenama,Kontrolom Biračkih odbora,uvodjenjem po 5ero starijih,naknadnim dopisivanjem
Očekujte najprljaviju kampanju dosad,najviše prijetnji,ucjena poslom,najviše radova,i najviše krađe ili pokušaja krađe
Niko od mene ne mrzi više SDA,ali znam na šta su sve spremni da pobjede,znam da imaju ljude u 4orci
OPREZNO DO POBJEDE
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#60958 Re: SDP
kada spomeneš politička dešavanja u sarajevu, odmah se pomisli na borbu između sda i konakovića i na principijelnost naše stranke, odnosno na vladu sda ili na vladu nipa i naše stranke.madner wrote: ↑07/06/2020 16:42
NS nema prolaz na Ilidzi, recept za rusenje HDZ SDA osovine je lokalne stranke plus jedna temeljna ljevica i desnica.
Sve je do rada nakon dobivanja izbora 2020, ako se pokazu rezultatima, a hoce SDA ce biti treca stranka u kantonu 2022.
SDP ce 2022 imati drugu historijsku sansu, prvu su prokockali.
kada spomeneš politička dešavanja u zenici, odmah se pomisli na borbu između sda i kasumovića.
kada spomeneš politička dešavanja u usk, odmah se pomisli na borbu između sda i a-sda, a u tuzlanskom na borbu između sda i pda, sa opaskom da pda ima podršku sdpa.
hercegovina, srednja bosna, posavina, koliko tu opće možemo pričati o sdpu, nipu i našoj stranci?
i razumijem ja što ti pišeš, ali si zaboravio situaciju u kojoj sve te lokalne stranke, gore pobrojane, u vladama kantona vode glavnu riječ, dok se sdp valja u blatu i bori sa hdzom i snsdom na entitetskom, odnosno državnom nivou. i na kraju one jačaju, promoviraju se, a sdp "izdajnička stranka" koja dodiku i čoviću ispunjava sve želje.
i onda 2026. godine ćemo gledati sdp kao lokalnu tuzlansku stranku.
- Banksy
#60959 Re: SDP
Sve u riječ isto kao Avduka.
Kad Osmica da papir, nema kreacije il' soliranja.
Kad Osmica da papir, nema kreacije il' soliranja.
- Bosanski_kralj
#60960 Re: SDP
Dajte ljudi ne glumite babe vange i ne prognozirajte na tako dug period. Kod nas ništa nije sigurno, pogotovo ne u politici.
SDP jeste u krizi, kao uostalom što su u cijeloj Evropi socijaldemokratske stranke bile u krizi u posljednjih nekoliko godina. Dovoljan nam je primjer SDP-a Hrvatske koji je bio baš potonuo, pa sada imaju realne šanse da osvoje najviše glasova.
SDP jeste u krizi, kao uostalom što su u cijeloj Evropi socijaldemokratske stranke bile u krizi u posljednjih nekoliko godina. Dovoljan nam je primjer SDP-a Hrvatske koji je bio baš potonuo, pa sada imaju realne šanse da osvoje najviše glasova.
-
putokaz1
#60961 Re: SDP
U kojoj je SDP krizi ,da nece izgubit Bosansku krupu
- malakh
#60962 Re: SDP
dobro, jesi u pravu kada kazes da se neke stvari ne mogu prognozirati, jer uvijek postoji mogucnost da se nesto dogodi tik pred izbore i da sdp to najbolje iskoristi i dobije glasove i pobijedi na izborima.Bosanski_kralj wrote: ↑07/06/2020 19:58 Dajte ljudi ne glumite babe vange i ne prognozirajte na tako dug period. Kod nas ništa nije sigurno, pogotovo ne u politici.
slicno kukuriku koaliciji i njihovoj kampanji i kada im se poklopilo mnogo stvari u hrvatskoj.
ali, na bazi onoga sto nas ocekuje u bliskoj buducnosti, a to su lokalni izbori, jasno se moze zakljuciti da ce sdp u sarajevu jako lose proci. ja govorim o sarajevu, a ne o cijeloj fbih, sa time da ne iskljucujem mogucnost da ce biti 3 ili 4 stranka po broju osvojenih vijecnickih mandata.
u sarajevu se samo govori o borbi sda i konakovica. nema druge price i tako i sda i konakovic grade kampanju. preokupirali su medijski prostor svojim prepucavanjem, da svaka druga vijest prodje neopazeno.
nasa stranka dobro pliva u tome, jer oni rade na drukciji nacin. prica o principima, etici, zastita gay populaicje, nvo, zastita zivotinja, digitalni marketing i tako dalje i nikada nisu pretjerano izdavali saopcenja za javnost.
a sdp su samo u posljednjem mjesecu pogodile dvije afere, sa benettonom, gdje je kifla profitirao i sa bs telecomom, od koje su se konakovic i nasa stranka, a nakon sto su ih branili, ogradili. to je ona prica o isporucenoj robi cija je vrijednost pola milijuna manja od ugovorene.
i mislim da se tu nece zaistaviti sa aferama sdpa, a opet na njihovim aferama najvise dobijaju kifla i nasa stranka.
sa druge strane. kako stvari stoje sdp nece imati niti jednog kandidata za nacelnika i oni ce ici sa listama za opcinsko vijece. svi znaju da kandidati za nacelnike povlace i donose glasove listi. dakle prica ce se vrtiti oko kandidata nipa i nase stranke i po defaultu ce dobijati i glasove za listu. kako sdp moze ocekvati da ce dobiti glasove, ako ne mogu kreirati pricu? tesko, nikako.
p.s. konakovicu svaka cast. uspio je uraditi ono sto nikome nikada nije poslo za rukom, a to je da je kao privjesak dobio nekada mocni sdp i da ce infrastruktura sdpa raditi kampanju njegovim kandidatima i njegovoj stranci.
- Chmoljo
#60963 Re: SDP
Nije Konaković ništa uspio, nego je sdp sam sebe ujebao. Ali dovoljno je malo rokada, i stvari bi došle na svoje mjesto. Te priče o svođenju na lokalnu stranku su tendenciozne ko i tvoja lupetanja o trolama.
Osim toga, od svih afera, ne znam kako si baš trole zaboravio.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#60964 Re: SDP
Kakve covjek gluposti napise to je cudo jedno.
-
giannibelif
#60965 Re: SDP
A svi znamo da za rokade prema pozitivnom toku pretkampanje i slaganju price nisu sposobni. Svaka sansa za poen na generalnom stranackom nivou u posljednjih sest godina isto zavrsi. Pojedini akteri se proguraju, imaju sta da ponude, rade, ali stranka svojom nesposobnoscu sve upropasti.
- malakh
#60966 Re: SDP
koliko ce kandidata za nacelnika u sarajevo imati sdp? u sustini, da li ih je konakovic ujebao ili su sami sebe ujebali je nevazno, jer ces na kraju prvi ti (karikiram) koji ces glasati za sdp, morati glasati za nipovog kandidata, kao sto ce netko tko ce se u kampanji predomisliti, pa ce ga kandidat za nacelnika ubijediti da glasa za nip, a htio je za sdp.Chmoljo wrote: ↑07/06/2020 21:58 Nije Konaković ništa uspio, nego je sdp sam sebe ujebao. Ali dovoljno je malo rokada, i stvari bi došle na svoje mjesto. Te priče o svođenju na lokalnu stranku su tendenciozne ko i tvoja lupetanja o trolama.
a kolika ono bijase marza na trlama? preko 700% jel da? sama dobit od preko milijun na 14 trola baca sumnju da nesto nije ok.
nas nije unistilo nepostivanje procedura, vec ugradjivanje po propisima, pa se tako trola uveze za cca 11 tisuca, a proda za cca 100 tisuca. sto bi se reklo, to je za primjer.
- Nike af1 white
#60967 Re: SDP
ono kad covjek napise samo da bi nesto popljuvao npr za bs telecom neka nadje firmu koja je bolja na tom polju od njih za kontrolu saobracaja i promjenjive signalizacije
- RunnerX
#60968 Re: SDP
Gori ste vi što mu kao nešto ozbiljno odgovarate. Bezbroj puta dokazano da laže i petlja, nema se tu više šta diskutovati sa njim.
- Chmoljo
#60969 Re: SDP
ne moram ja ništa.malakh wrote: ↑07/06/2020 22:52koliko ce kandidata za nacelnika u sarajevo imati sdp? u sustini, da li ih je konakovic ujebao ili su sami sebe ujebali je nevazno, jer ces na kraju prvi ti (karikiram) koji ces glasati za sdp, morati glasati za nipovog kandidata, kao sto ce netko tko ce se u kampanji predomisliti, pa ce ga kandidat za nacelnika ubijediti da glasa za nip, a htio je za sdp.Chmoljo wrote: ↑07/06/2020 21:58 Nije Konaković ništa uspio, nego je sdp sam sebe ujebao. Ali dovoljno je malo rokada, i stvari bi došle na svoje mjesto. Te priče o svođenju na lokalnu stranku su tendenciozne ko i tvoja lupetanja o trolama.
a kolika ono bijase marza na trlama? preko 700% jel da? sama dobit od preko milijun na 14 trola baca sumnju da nesto nije ok.
nas nije unistilo nepostivanje procedura, vec ugradjivanje po propisima, pa se tako trola uveze za cca 11 tisuca, a proda za cca 100 tisuca. sto bi se reklo, to je za primjer.
to prvo.
drugo, glasaću za načelnika za onoga ko može pobijediti predstavnika SDA kartela. ova koalicija je nešto najbolje što se desilo na poslijeratnoj političkoj sceni i nemam nikakav problem zaokružiti NIPovca. ideološki, NIP je u stvari Konaković, a ja i on smo na x zajedno na y dijametralno suprotno. ali x je prioritet.
to za trole. boli me kurac.
-
Hakiz
#60970 Re: SDP
Da SDA sa partnerima iz ostala dva korpusa nije 25 godina vrijedno radila na uništavanju pravnog sistema i nezavisnosti pravosuđa...malakh wrote: ↑07/06/2020 22:52koliko ce kandidata za nacelnika u sarajevo imati sdp? u sustini, da li ih je konakovic ujebao ili su sami sebe ujebali je nevazno, jer ces na kraju prvi ti (karikiram) koji ces glasati za sdp, morati glasati za nipovog kandidata, kao sto ce netko tko ce se u kampanji predomisliti, pa ce ga kandidat za nacelnika ubijediti da glasa za nip, a htio je za sdp.Chmoljo wrote: ↑07/06/2020 21:58 Nije Konaković ništa uspio, nego je sdp sam sebe ujebao. Ali dovoljno je malo rokada, i stvari bi došle na svoje mjesto. Te priče o svođenju na lokalnu stranku su tendenciozne ko i tvoja lupetanja o trolama.
- malakh
#60971 Re: SDP
a gdje ja spominjem njihovu nestrucnost na tom polju? ja sam spomenuo da je razlika izmedju ugovorene i isporucene robe pola milijuna. to su na skupstini govorili o tome i to se istrazuje. ako se ispostavi da je to tako, da su američka nasa, te pare neka lijepo vrate i neka odgovaraju za to.Nike af1 white wrote: ↑07/06/2020 22:56 ono kad covjek napise samo da bi nesto popljuvao npr za bs telecom neka nadje firmu koja je bolja na tom polju od njih za kontrolu saobracaja i promjenjive signalizacije
ovo je odlican post kao primjer djelovanja ovog, onog drugog i onog treceg nipovog trkaca, sto je do jucer bio u konakovicevom kabinetu. klasicna sdaovska. nedzad brankovic krao, opuhao sve i oni izadji i kazu, nadjite boljeg inzinjera. covjek tunel prokopao.
pa novalic uze na respiratorima, oni kazu to je odlican privrednik, najbolji premijer u historiji.
i onda ce me ubjedjivati kako su drukciji od sda.
Last edited by malakh on 08/06/2020 01:06, edited 2 times in total.
- malakh
#60972 Re: SDP
da i po tom pravnom sistemu nabave trole.Hakiz wrote: ↑08/06/2020 00:31Da SDA sa partnerima iz ostala dva korpusa nije 25 godina vrijedno radila na uništavanju pravnog sistema i nezavisnosti pravosuđa...malakh wrote: ↑07/06/2020 22:52koliko ce kandidata za nacelnika u sarajevo imati sdp? u sustini, da li ih je konakovic ujebao ili su sami sebe ujebali je nevazno, jer ces na kraju prvi ti (karikiram) koji ces glasati za sdp, morati glasati za nipovog kandidata, kao sto ce netko tko ce se u kampanji predomisliti, pa ce ga kandidat za nacelnika ubijediti da glasa za nip, a htio je za sdp.Chmoljo wrote: ↑07/06/2020 21:58 Nije Konaković ništa uspio, nego je sdp sam sebe ujebao. Ali dovoljno je malo rokada, i stvari bi došle na svoje mjesto. Te priče o svođenju na lokalnu stranku su tendenciozne ko i tvoja lupetanja o trolama.
- malakh
#60973 Re: SDP
zato što razmišljaš trezvenije, ne ovisis o njima, držiš se nekih principa, ali ovo što pišem je samo da vide oni koji će se nasiljiti poslije lokalnih izbora, na kojima će, po mome mišljenju doživjeti debakl u sarajevu, pa raspaliti po rukovodstvu sdpa i "otvarati" svima oči da su to nesposobnjakovici i vlastodršci, a kao da to ranije nisu znali i kao da se o tomu na forumu nije pisalo.Chmoljo wrote: ↑07/06/2020 23:46ne moram ja ništa.malakh wrote: ↑07/06/2020 22:52koliko ce kandidata za nacelnika u sarajevo imati sdp? u sustini, da li ih je konakovic ujebao ili su sami sebe ujebali je nevazno, jer ces na kraju prvi ti (karikiram) koji ces glasati za sdp, morati glasati za nipovog kandidata, kao sto ce netko tko ce se u kampanji predomisliti, pa ce ga kandidat za nacelnika ubijediti da glasa za nip, a htio je za sdp.Chmoljo wrote: ↑07/06/2020 21:58 Nije Konaković ništa uspio, nego je sdp sam sebe ujebao. Ali dovoljno je malo rokada, i stvari bi došle na svoje mjesto. Te priče o svođenju na lokalnu stranku su tendenciozne ko i tvoja lupetanja o trolama.
to prvo.
drugo, glasaću za načelnika za onoga ko može pobijediti predstavnika SDA kartela. ova koalicija je nešto najbolje što se desilo na poslijeratnoj političkoj sceni i nemam nikakav problem zaokružiti NIPovca. ideološki, NIP je u stvari Konaković, a ja i on smo na x zajedno na y dijametralno suprotno. ali x je prioritet.
to za trole. boli me kurac.
biće ih, vjeruj.
- madner
#60974 Re: SDP
Naravno nakon sto SDA izgubi i DF nestane sa scene, SDP ce biti duboko razocaran.
Pogotovo jer ce imati nacelnike, za razliku od ranijih ciklusa gdje su uspjesno bili drugi. To je ta logika, bolje imati kandidata koji izgubi u 3 opstine nego zajednicke kandidate koji pobjede.
Mislim SDA logika je to.
Pogotovo jer ce imati nacelnike, za razliku od ranijih ciklusa gdje su uspjesno bili drugi. To je ta logika, bolje imati kandidata koji izgubi u 3 opstine nego zajednicke kandidate koji pobjede.
Mislim SDA logika je to.
- madner
#60975 Re: SDP
Inace sto se tice ideologije NiPa, puno su blizi od recimo DFa, SDPu. Dok u DFu smatraju da ne treba graditi pravnu drzavu, da je Asim sasvim normalna stvar i da javni resursi jesu zapravo SDA, NIPpvci imaju drugo misljenje. Sporedna pitanja kao sto je gej parada i da li treba podrzati i BANU su minorna naspram ovih krupnih.