Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

smijesni_ste

#18401 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

Dženo je takodjer bio frustriran šta se sve dešava crncima u Americi pa je zato i napao crnog policajca.
Pryda

#18402 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pryda »

CPT wrote: 07/06/2020 14:18
Pryda wrote: 07/06/2020 14:13
CPT wrote: 07/06/2020 14:10

jos kad bi ti znao citati statisticke podatke...

Sadly, the trend of fatal police shootings in the United States seems to only be increasing, with a total 429 civilians having been shot, 88 of whom were Black, as of June 4, 2020. In 2018, there were 996 fatal police shootings, and in 2019 this figure increased to 1,004. Additionally, the rate of fatal police shootings among Black Americans was much higher than that for any other ethnicity, standing at 30 fatal shootings per million of the population as of June 2020.
To ono kako lagat statistikom? Ovo što si napisao jeste tačno uz namjerno izostavljanje I druge strane medalje a to je da rasa koja počini najviše ubistava i kriminala je upravo crna.

Eto sad sjedi i guglaj koja boja kože ubija najviše i u Postotcima I apsolutnim brojevima iako ih ima svega 13% od ukupnog stanovništva.
Nema tu druge medalje. Crnci predstavljaju 12.6% populacije SAD. Porediti kao sto to ti radis tj. kao sto to radi jedna politicka opcije je ...
Prvo petljamo o tome a onda to dovodimo u direktnu vezu sa ubistvom i kriminalom.... Onako ofrlje malo. Necemo o tome ko, zasto i kakav kriminal. Tukne malo na rasizam?
Ti ovo moje mišljenje definišeš kao rasizam?

Kad se iznosi podatak u postotku ubijenih crnaca zašto bi izostavili podatak ko radi najviše kriminala?

Jer koliko znam policija ne ide ulicom i mlati i ubija crnce samo eto sto su crni? Policija odgovara na nasilje i kriminal. Po meni je ovdje problem sto odgovaraju prekomjernom silom kao što smo vidjeli u slučaju ubijenog koji je bio okidač za proteste.
ultima_palabra

#18403 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

smijesni_ste wrote: 07/06/2020 14:21 Dženo je takodjer bio frustriran šta se sve dešava crncima u Americi pa je zato i napao crnog policajca.
A jesi se ti Dzene dovezao... potrazi hotline Dzevada Galijasevica pa sapucite o “beloj Al Qaidi” :-)
CPT

#18404 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

Pryda wrote: 07/06/2020 14:24
Pryda wrote: 07/06/2020 14:13

To ono kako lagat statistikom? Ovo što si napisao jeste tačno uz namjerno izostavljanje I druge strane medalje a to je da rasa koja počini najviše ubistava i kriminala je upravo crna.

Eto sad sjedi i guglaj koja boja kože ubija najviše i u Postotcima I apsolutnim brojevima iako ih ima svega 13% od ukupnog stanovništva.
Nema tu druge medalje. Crnci predstavljaju 12.6% populacije SAD. Porediti kao sto to ti radis tj. kao sto to radi jedna politicka opcije je ...
Prvo petljamo o tome a onda to dovodimo u direktnu vezu sa ubistvom i kriminalom.... Onako ofrlje malo. Necemo o tome ko, zasto i kakav kriminal. Tukne malo na rasizam?

Kad se iznosi podatak u postotku ubijenih crnaca zašto bi izostavili podatak ko radi najviše kriminala?

Jer koliko znam policija ne ide ulicom i mlati i ubija crnce samo eto sto su crni? Policija odgovara na nasilje i kriminal. Po meni je ovdje problem sto odgovaraju prekomjernom silom kao što smo vidjeli u slučaju ubijenog koji je bio okidač za proteste.
Mislis ponavljanje ocigledno lazne statitike nekoj rasi?
Kad se iznosti neki podatak onda se ne petlja i ne relativizuje. Ako vec nije istinita prva prica onda prebacimo na drugo. Pa na trecu, ... A na kraju obavezno zavrsimo rasistickim teorijama.

Ti si ocigledno prespavao zadnjih par godina.
Pryda

#18405 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pryda »

CPT wrote: 07/06/2020 14:29

Kad se iznosti neki podatak onda se ne petlja i ne relativizuje. Ako vec nije istinita prva prica onda prebacimo na drugo. Pa na trecu, ... A na kraju obavezno zavrsimo rasistickim teorijama.

Koje laži?

Sta petljam I relativizujem?

Budi konkretan i reci 'Pryda ta tvrdnja je laz' i tačno navedi tu tvrdu pa ćemo pristupit argumentima i oficijelnoj statistici. Ovdje ćemo lijepit grafikone i podatke.

Eto Jel to pošteno?
CPT

#18406 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

Pryda wrote: 07/06/2020 14:32

Koje laži?

Budi konkretan i reci 'Pryda ta tvrdnja je laz' i tačno navedi tu tvrdu pa ćemo pristupit argumentima i oficijelnoj statistici. Ovdje ćemo lijepit grafikone i podatke.

Eto Jel to pošteno?
"Jel ti poznato..."

Nije poznato jer nije istina. Zasto i kako to nije istin i zasto je to laz imas u prvom odgovoru. Sa konkretnim statistikom.

Kad smo skontali (jesmo li?) da to nije istina prebacajemo pricu na "kriminalitet". Koja isto nema veze za realnim stanjem ali je cesta kod jednog dijela populacije.
smijesni_ste

#18407 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

ultima_palabra wrote: 07/06/2020 14:28
smijesni_ste wrote: 07/06/2020 14:21 Dženo je takodjer bio frustriran šta se sve dešava crncima u Americi pa je zato i napao crnog policajca.
A jesi se ti Dzene dovezao... potrazi hotline Dzevada Galijasevica pa sapucite o “beloj Al Qaidi” :-)
Pa još nisam dobio pojašnjenje kako je pokušaj ubistva crnog policajca borba protiv sistemskog rasizma koji je najveći problem kako kažu (uz Trumpa naravno)?

Takodjer te dječije doskočice ostavi za nekog drugog ;-)
Pryda

#18408 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pryda »

CPT wrote: 07/06/2020 14:35

Koje laži?

Eto Jel to pošteno?
"Jel ti poznato..."

Nije poznato jer nije istina. Zasto i kako to nije istin i zasto je to laz imas u prvom odgovoru. Sa konkretnim statistikom.

Kad smo skontali (jesmo li?) da to nije istina prebacajemo pricu na "kriminalitet". Koja isto nema veze za realnim stanjem ali je cesta kod jednog dijela populacije.
Dobro idemo argumentima. Moja tvrdnja je bila Jel ti poznato da policija ubija više bijelce nego crnce. Evo i dokaz za to sad možemo dalje. Dakle dokazao sam istinitost svoje tvrdnje za koju si rekao da ne laž, navedi dalje sta je laž pa da dokažem?

Image
CPT

#18409 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

Pryda wrote: 07/06/2020 14:40
CPT wrote: 07/06/2020 14:35

Koje laži?

Eto Jel to pošteno?
"Jel ti poznato..."

Dobro idemo argumentima. Moja tvrdnja je bila Jel ti poznato da policija ubija više bijelce nego crnce. Evo i dokaz za to sad možemo dalje. Dakle dokazao sam istinitost svoje tvrdnje za koju si rekao da ne laž, navedi dalje sta je laž pa da dokažem?

Image
Ti jos uvijek ne kontas... :roll:
Pryda

#18410 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pryda »

CPT wrote: 07/06/2020 14:41 Ti jos uvijek ne kontas... :roll:
Ne kontam objasni mi?

Vas problem je sto u nedostatku činjenica pristupate izvrtanju svega i svačega. Sad me zanima ko pobi ove bijelce ako je policija rasistička?
winpin

#18411 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by winpin »

I sta se postiglo protestima?

Trump je neprikosnoven

ultima_palabra

#18412 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

smijesni_ste wrote: 07/06/2020 14:37
ultima_palabra wrote: 07/06/2020 14:28
Pa još nisam dobio pojašnjenje kako je pokušaj ubistva crnog policajca borba protiv sistemskog rasizma koji je najveći problem kako kažu (uz Trumpa naravno)?

Takodjer te dječije doskočice ostavi za nekog drugog ;-)
Glupo pitanje, glup odgovor. Kako ce neko na forumu znati zasto je neko nesto uradio, mozda je mentalno bolestan? Ako neko nozem napada naoruzane policajce u doba maksimalnih tenzija, to je sasvim realna mogucnost.
CPT

#18413 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

Pryda wrote: 07/06/2020 14:43
Ne kontam objasni mi?

Vas problem je sto u nedostatku činjenica pristupate izvrtanju svega i svačega. Sad me zanima ko pobi ove bijelce ako je policija rasistička?
Crnaca ima 8 puta manje u citavoj... A ubijenih imaju samo pola manje. Pa imaju 88 mrrtivih iako bi po strukturi stanovnistva trebali imati 21.
21 je puno manje od 88. To znaci cca 4x cesce ubijaju crnce nego bijelce.

Prije nego sto nastavis ovu diskusiju bar priblizno provjeri kako i zasto se kaznjava koja rasa...
CPT

#18414 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

winpin wrote: 07/06/2020 14:45 I sta se postiglo protestima?

Trump je neprikosnoven

hapsenje preostalih policajaca, nova optuznica... ako se fokusiramo samo na najlakse
ultima_palabra

#18415 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

armin071 wrote: 07/06/2020 12:00 A Antifa je posebna priča.. To je kao kad bi se kod nas ravnogorski četnički pokret borio za prava izbjeglica u Bihaću i usput opustošio i zapalio grad.. To je taj nivo “antifašizma”..
Koja usporedba :-) Umij se hladnom vodom...
smijesni_ste

#18416 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

ultima_palabra wrote: 07/06/2020 14:47
Glupo pitanje, glup odgovor. Kako ce neko na forumu znati zasto je neko nesto uradio, mozda je mentalno bolestan? Ako neko nozem napada naoruzane policajce u doba maksimalnih tenzija, to je sasvim realna mogucnost.
Slažem se u potpunosti, samo što isto treba važiti i za Chauvin-a i Floyda-a.

Je li to uradio iz čiste mržnje i rasizma, je li mu nešto 'puklo' u glavi i pomračilo mu se pred očima, jesu li u pitanju stare razmirice (jer su se možda poznavali), to niko ne može znati, ali eto forumaši znaju da je kriv isključivo Trump i sistemski rasizam.
winpin

#18417 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by winpin »

CPT wrote: 07/06/2020 14:50
hapsenje preostalih policajaca, nova optuznica... ako se fokusiramo samo na najlakse
mali ucinak s obzirom sta se sve izdesavalo
CPT

#18418 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

winpin wrote: 07/06/2020 14:59
mali ucinak ako s obzirom sta se sve desavalo
"ako se fokusiramo najlakse" si preskocio?
winpin

#18419 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by winpin »

"ako se fokusiramo najlakse" si preskocio?
Nisam preskocio nego ne vidim sta bi to osim hapsenja bilo teze. Mozda da ce crne kriminalce (a i ostale) morati sa osmjehom i buketom cvijeca u buducnosti procesuirati.
Pryda

#18420 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pryda »

CPT wrote: 07/06/2020 14:48
Ne kontam objasni mi?

Crnaca ima 8 puta manje u citavoj... A ubijenih imaju samo pola manje. Pa imaju 88 mrrtivih iako bi po strukturi stanovnistva trebali imati 21.

Prije nego sto nastavis ovu diskusiju bar priblizno provjeri kako i zasto se kaznjava koja rasa...
Znaci jedini tvoj parametar je brojcana struktura stanovništva?

A tu ne ulazi sta to stanovništvo radi i čime se bavi. Kako to stanovništvo dodje u situaciju da ga murija ubije. To sto ti pričaš isključuje mozak i inteligenciju jer kad se pozivas na policijska ubistva moraš gledati i stope kriminala jer policija ne ide ulicom i random puca po ljudima kako se hoće prikazat.
CPT

#18421 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

Pryda wrote: 07/06/2020 15:11

Ne kontam objasni mi?

A tu ne ulazi sta to stanovništvo radi i čime se bavi. Kako to stanovništvo dodje u situaciju da ga murija ubije. To sto ti pričaš isključuje mozak i inteligenciju jer kad se pozivas na policijska ubistva moraš gledati i stope kriminala jer policija ne ide ulicom i random puca po ljudima kako se hoće prikazat.
A sad malo relativizacije? Ne mozes porediti dvije razlicite populacije. Pocni od toga pa onda nastavi...
oaza85

#18422 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

CPT wrote: 07/06/2020 15:16
Pryda wrote: 07/06/2020 15:11

A sad malo relativizacije? Ne mozes porediti dvije razlicite populacije. Pocni od toga pa onda nastavi...
A sta ti hoces da dokazes?
Da broj namaranih kriminalaca zavisi iskljucivo od odnosa policije prema boji koze?
Pryda

#18423 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pryda »

CPT wrote: 07/06/2020 15:16
Upozorili su me određeni forumaši na pm da ne ulazim u raspravu s tobom. Imaš dečko problema sa vodjenjem rasprave. Pišeš neke svoje tvrdnje i onda ih ne objašnjavaš.

Već sam te u jednom postu upozorio na to. Evo opet ću sad malo slikovitije. Ako kažeš da lažem ili relativizujem kopiraj tačno taj dio mog posta i reci OVO JE LAŽ. Pa da možemo pričati dalje jer ovo nema nikakvog smisla.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18424 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

UBISTVO GEORGEA FLOYDA
Aleksandar Vučić brani Trumpa: Užasna kampanja se vodi protiv njega
Image
Lincoln-Burrows

#18425 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Lincoln-Burrows »

Pryda wrote: 07/06/2020 15:11 Znaci jedini tvoj parametar je brojcana struktura stanovništva?

Da je u USA policija brutalna to je činjenica,
zatim treba utvrditi dali policija ubije nekog jer je nasilan, naoružan i slično ili isključivo jer je crn.
Ako ubije isključivo jer je crn tada je to čisti rasizam, ako zbog nasilništva onda nije.

Tek tada se dođe do podataka o broju ubijenih i postocima koji ništa ne znače ako se
prvo ne utvrdi ovo gore. Ako je recimo deset Kineza u USA i svi su nenasilni vjerojatnost je
da neće biti ni jedan ubijen. A ako je hajka na žute mogli bi biti svih deset.
Post Reply