Maraschino wrote: ↑07/06/2020 03:00Okani se takvih zamisli i akcija.
Na ivici si terorizma a onda se svari odvijaju skroz drugacije.
Billy The Pljuc wrote: ↑07/06/2020 02:36
Ne organizujem ništa, samo iznosim mišljenje, nema sumnje da bi isto bilo okarakterisano ne kao ivica terorizma nego terorizam.
Maraschino wrote: ↑07/06/2020 03:00
Ma razumio sam te ja ali i za druge koji se malo zanesu.
Isto sam ja za radikalna rjesenja jer se ovo izborima koje oni kontrolisu nece nikada promijeniti.
Sjecam se onih protesta 2014.god. ispred Parlamentarne skupstine kada su demonstranti opkolili zgradu drzavnih institucija i nisu dali da izadju, ogromna je greska napravljena tada. Oni se nisu smjeli zatvoriti unutra jer su ispali taoci a onda sve ide drugacije.
Oni su trebali da blokiraju objekat kada su svi otisli i ne dati nikome da udje. Nema posla za nas necete ni vi raditi. Vi ne radite sve ce stati a nama je svejedno ionako nista ne gubimo.
Tako nesto slicno treba organiovati.
Tokom narodnog nezadovoljstva, tokom protesta na ulicama, ulazak i zaposjedanje skupštine, parlamenta, znači preuzimanje vlasti, ili znači pritisak naroda za izabrana vlast uradi promene u zakonima i sistemu vladavine prema zahtjevima naroda, građana, koji su izašli na proteste, nezadovoljni.
Skupština je "narodna" (nije RS

), parlament, objekat i sve unutra, pripada stanovništvu. To je mjesto gdje se raspravlja, odlučuje, itd. I ne trebam objašnjavati šta je parlament. Ulaskom u parlament i njegovim zaposjedanjem, šalje se poruka javnosti, svom stanovništvu i svjetskoj javnosti, da narod ne priznaje trenutnu vlast, ili da silom želi da se vlast bitno promijeni.
Zaposjedanje parlamenta je simbolika koja ima ogromnu snagu. U parlamentu počinje vlast, u parlamentu i završava. Vlast je izraz volje stanovništva na izborima. Međutim, često se takva vlast "otme", izađe iz normi i pravila ponašanja, i postane sama sebi svrha. U protestima nije nužno da su učesnici politički protivnici izabranih predstavnika, pobjednika na prethodnim izborima, u protestima učestvuju svi nezadovljni, a kad se vlast "otme", kako se često dešava u BiH, onda nezadovoljstvo raste i širi se na cjelokupno stanovništvo.
Odgovaranje na zaposjedanje parlamenta čini korist samo postojećoj vlasti. Jer, ako narod uđe i zaposjedne parlament, takav čin izazvat će sigurno ogromno interesovanje svjetske javnosti, pojačat će se pritisak na vlast da promijeni odnos i udovolji volji protesta. A to ne odgovara nikom ko je sada na vlasti.
A priča o terorizmu, priča je za malu djecu, kojom se djeca plaše da ne učine nešto što odraslima ne odgovara
A što još reče kolega SDA-ovac - opkoliti parlament u trenutku kada u njemu nema nikog, i ne dozvoliti nikom da radi