Ovaj Xiaomi ima super kameru ali i jedan "problemcic", kosta 1800KM
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... -mi-10-pro
Nego de ti napisi sta za tebe nije preskupo jer nekom je skup mobitel i od 200KM a nekom nije skup i od 2000KM.
Moderator: Benq
maksimalno 800 kmCooK wrote: ↑06/06/2020 07:50
Ovaj Xiaomi ima super kameru ali i jedan "problemcic", kosta 1800KM:
Nego de ti napisi sta za tebe nije preskupo jer nekom je skup mobitel i od 200KM a nekom nije skup i od 2000KM.
A zasto bas mora xiaomi?sedma_7 wrote: ↑06/06/2020 11:19maksimalno 800 kmCooK wrote: ↑06/06/2020 07:50
Ja ga imam, i kamera je jako dobra, što se mene tiče. S gcam noćne slike su odlične, posebno s night mode. Selfi kamera je po danu bolja Xiaomi, po noći Gcam (gcam po danu, prednja mi daje tamniju boju lica, a možda je do postavki, nemam pojma).
ma meni je dobra, mada svakako mislim da vecina telefona danas ima poprilicno dobre kamere kad su u pitanju slike u nekim dnevnim, idealnim uslovima, jos pogotovo oni koji mogu Gcam instalirati, dodatno se detalji poprave, eh sad nocne slike, i video (stabilizacija) je to sto pravi neku razliku, ja na Mi 9t pro nemam zamjerke ni na nocne fotke, i sa Gcam i sa Pro modom se odlicne slike mogu dobiti, a sto se videa tice sasvim je ok, mozda da malo bolju stabilizaciju ima bilo bi bolje ali nemam nekih vecih zamjerki, a Mi Note serija (Mi Note 10 pro pogotovo, mada je malo skuplji) po testovima ima dobre kamere i kome je to bitno a ne daju mu se velike pare za flasghip uredjaje mislim da nece pogrijesitizt proippoo87 wrote: ↑06/06/2020 14:06Po testovima sa neta,bas odlicna kamera
A kakava je kamera u mi 9T pro?
Nisam nesto detaljno gledao testove kamera,jer meni to na telefonu nije toliko bitno
U praksi se nije pokazala bas tako superiorno kao sto se na papiru cini,barem ne za svoj cjenovni rang.CooK wrote: ↑06/06/2020 07:50
Ako ti je samo kamera bitna onda Mi Note 10 a ako hoces fino zaokruzen mobitel onda Mi 9T Pro.sedma_7 wrote: ↑06/06/2020 11:19maksimalno 800 kmCooK wrote: ↑06/06/2020 07:50
Na sta konkretno mislis? Najrelevantniji sajt za ocjenjivanje kamera DxOMark ga je testirao i dao mu 124 poena. Trenutno jedino bolju kameru imaju Huawei P40 Pro i Honor 30 Pro+ sa 128 i 125 poena.mc-twin wrote: ↑06/06/2020 15:19U praksi se nije pokazala bas tako superiorno kao sto se na papiru cini,barem ne za svoj cjenovni rang.CooK wrote: ↑06/06/2020 07:50
Opcento gledajuci na recenzijama.Mada meni licno nije kamera presudan faktor.Bio sam zagrijan da ga kupim,al kad sam vidio cijenu dozivio sam blagi sokCooK wrote: ↑06/06/2020 17:22Na sta konkretno mislis? Najrelevantniji sajt za ocjenjivanje kamera DxOMark ga je testirao i dao mu 124 poena. Trenutno jedino bolju kameru imaju Huawei P40 Pro i Honor 30 Pro+ sa 128 i 125 poena.mc-twin wrote: ↑06/06/2020 15:19U praksi se nije pokazala bas tako superiorno kao sto se na papiru cini,barem ne za svoj cjenovni rang.CooK wrote: ↑06/06/2020 07:50
Znaci Xiaomi Mi 10 Pro ima bolju kameru i od skupljih mobitela kao sto su Samsung Galaxy S20 Ultra, iPhone 11 Pro Max, OnePlus 8 Pro, itd...
To je najrelevantniji site za testiranje kamera, eto ti mi reci koji ima da je relevantniji? Ne kazem da su 100% objektivni, naprotiv, vjerovatno nisu ali trenutno nema objektivnijeg site-a koji radi testove kamera.diablobih wrote: ↑06/06/2020 17:51 Nijedan site nije relevatan, jer ga lahko potkupe.
https://www.androidauthority.com/dxomar ... me-805633/
Posebno dxomark nije relevantan.
Ja bas nigdje nisam vidio negativnu recenziju za kameru na Mi 10 Pro. Moguce da ih ima ali je pitanje koliko su i one relevantne pogotovo kada se ovdje dovodi u pitanje i relevantnost DxOMark-a.mc-twin wrote: ↑06/06/2020 18:47Opcento gledajuci na recenzijama.Mada meni licno nije kamera presudan faktor.Bio sam zagrijan da ga kupim,al kad sam vidio cijenu dozivio sam blagi sokCooK wrote: ↑06/06/2020 17:22Na sta konkretno mislis? Najrelevantniji sajt za ocjenjivanje kamera DxOMark ga je testirao i dao mu 124 poena. Trenutno jedino bolju kameru imaju Huawei P40 Pro i Honor 30 Pro+ sa 128 i 125 poena.
Znaci Xiaomi Mi 10 Pro ima bolju kameru i od skupljih mobitela kao sto su Samsung Galaxy S20 Ultra, iPhone 11 Pro Max, OnePlus 8 Pro, itd...(nisam ocekivao).
Pardon moja greska.Moj post se odnosio na Mi 10.Tek sad skontah da ne pricamo o istim modelima.CooK wrote: ↑06/06/2020 19:31To je najrelevantniji site za testiranje kamera, eto ti mi reci koji ima da je relevantniji? Ne kazem da su 100% objektivni, naprotiv, vjerovatno nisu ali trenutno nema objektivnijeg site-a koji radi testove kamera.diablobih wrote: ↑06/06/2020 17:51 Nijedan site nije relevatan, jer ga lahko potkupe.
https://www.androidauthority.com/dxomar ... me-805633/
Posebno dxomark nije relevantan.Ja bas nigdje nisam vidio negativnu recenziju za kameru na Mi 10 Pro. Moguce da ih ima ali je pitanje koliko su i one relevantne pogotovo kada se ovdje dovodi u pitanje i relevantnost DxOMark-a.mc-twin wrote: ↑06/06/2020 18:47Opcento gledajuci na recenzijama.Mada meni licno nije kamera presudan faktor.Bio sam zagrijan da ga kupim,al kad sam vidio cijenu dozivio sam blagi sokCooK wrote: ↑06/06/2020 17:22
Na sta konkretno mislis? Najrelevantniji sajt za ocjenjivanje kamera DxOMark ga je testirao i dao mu 124 poena. Trenutno jedino bolju kameru imaju Huawei P40 Pro i Honor 30 Pro+ sa 128 i 125 poena.
Znaci Xiaomi Mi 10 Pro ima bolju kameru i od skupljih mobitela kao sto su Samsung Galaxy S20 Ultra, iPhone 11 Pro Max, OnePlus 8 Pro, itd...(nisam ocekivao).
Sto se tice cijene Mi 10 Pro fakat su usrali i sefa i stanicu. Istina da je Xiaomi nagovijestio prosle godine da ce cijene njihovih telefona od ove godine poskupiti jer kao ne zele vise biti prvenstveno poznati po tome da proizvode jeftine mobitele ali mislim da niko nije ocekivao ovoliku cijenu Mi 10 Pro.
Realno, ako neko vec planira dati 1800KM za mobitel onda moze dati i 150KM vise pa uzeti OnePlus 8 Pro koji je generalno bolji mobitel a imace i duzu podrsku od Mi 10 Pro.
Imam mi 9 t i android 10 i radi mi snimanje razgovora. Ukljucio dok je jos bio na androidu 9. Nakon upgradea i dalje snima sve razgovoresuad-sarajevo wrote: ↑07/06/2020 06:47 Da li na Xiaomi modelima ima opcija snimanja razgovora jer je koliko vidim Google onemogućio tu opciju na Android 10 verziji?
Sto makar nisi procitao do kraja to iz svog linka odnosno closing thoughts:"All of the above considered, we should definitely take DxOMark’s scores with a pinch of salt".diablobih wrote: ↑06/06/2020 21:01 Siteovi sto se tice benchmarka nisu relevantni, vrlo jednostavno, u svijetu mobitela. Dxomark sto posto nije objektivan, a to se moze i vidjeti po "rezultatima". Objektivno jedino mozes naci na par siteova kao android authority, android central, par youtubera i to je to.
Uvijek je najbolje sam uporediti slike, jer neko voli da mu sljasti, neko voli realnu sliku. A sto se performansi tice, zna se koji su najbrzi, koji imaju najvise opcija i kod kojih moras bilo to zbog skina ili neceg drugog malo da se zrtvujes, zato su vecinom i jeftiniji od konkurencije.
Jedini sto su relevantni vjerujem je onaj displaymate ili kako vec, tu ne vjerujem da mute nesto, a koliko sam vidio niko se i ne zali na njih.
Ko voli najbolju kameru, objektivno ce uzeti ili iPhone ili ce se peglati sa huaweijem. Kome je manje bitna kamera od najbolje, onda se prostor otvara dalje.
Nema relevantnije stranice. Nije mi jasno da spominjete da nisu relevantni a ne govorite ko to ima relevatniji. Hajde napisi konkretno ko to radi testove kamera a da je relevantniji?
Globalne verzije novijih Xiaomi mobitela(proizvedenih od augusta prosle godine pa na dalje) nemaju stock MIUI dialer koji moze snimati razgovore nego imaju Google dialer koji ne moze snimati razgovore. To je uradjeno jer neke drzave zabranjuju snimanje razgovora pa da ne bi Xiaomi fasovao tuzbu. Jedino kineske i indijske verzije imaju MIUI dialer.suad-sarajevo wrote: ↑07/06/2020 06:47 Da li na Xiaomi modelima ima opcija snimanja razgovora jer je koliko vidim Google onemogućio tu opciju na Android 10 verziji?
Cijelo vrijeme te pitam ko to ima relevantniji za testiranje kamera i ne odgovaras odnosno pises mi o sajtovima i youtuberima koji rade recenzije svega zivog vezano za android a nista ne testiraju previse detaljno pa tako ni kameru.diablobih wrote: ↑07/06/2020 13:42 DisplayMate spomenuo zato sto su jedini normalni u benchmarku opcenito za mobitele. Znaci oni cinebench, antutu dilejin, dxomark i ostali su smijesni, nevezano sta rade.
Mislim mozes ti reci, pa eto ima solidnu ocjenu na dxomark, ali to nije nista posebno relevantno. Ima dobru brojku na cinebench, na antutu itd to vec nema potrebe nikakve stavljati.
Jbg, i ja sam se nadao da ce dxomark biti objektivan, ali dodje xiaomi, plati im i dobije brojke, dodje huawei, dobije, dodje oneplus, dobije koliko hoce, dodje ko god hoce sa parama, dobije dobre brojke. Dobra zamisao, ali nema od toga nista.
Ne vjerujem nijednom siteu za testiranje kamere, tako ni dxomarku. Vjerujem svojim ocima koje vide slike sa mobitela i to je to. Imas neke lijepe testove kako na siteovima, tako i na YT u raznim modovima i ostalom, i jos lijepo ih vidis i odlucis na kojem je najbolja kamera.CooK wrote: ↑07/06/2020 16:33Cijelo vrijeme te pitam ko to ima relevantniji za testiranje kamera i ne odgovaras odnosno pises mi o sajtovima i youtuberima koji rade recenzije svega zivog vezano za android a nista ne testiraju previse detaljno pa tako ni kameru.diablobih wrote: ↑07/06/2020 13:42 DisplayMate spomenuo zato sto su jedini normalni u benchmarku opcenito za mobitele. Znaci oni cinebench, antutu dilejin, dxomark i ostali su smijesni, nevezano sta rade.
Mislim mozes ti reci, pa eto ima solidnu ocjenu na dxomark, ali to nije nista posebno relevantno. Ima dobru brojku na cinebench, na antutu itd to vec nema potrebe nikakve stavljati.
Jbg, i ja sam se nadao da ce dxomark biti objektivan, ali dodje xiaomi, plati im i dobije brojke, dodje huawei, dobije, dodje oneplus, dobije koliko hoce, dodje ko god hoce sa parama, dobije dobre brojke. Dobra zamisao, ali nema od toga nista.
Nije vise ni bitno, odosmo debelo u off topic. Ti vjeruj kome ti hoces, ja cu vjerovati kome ja hocu i to je to.