Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
l33t wrote: ↑06/06/2020 16:05
ilegalne nogom nabit, kako bi 100.000 nasih gradjana u Njemacku ilegalno otislo pa bi svi vraceni bili sa zabranama ulaska u Njemacku....
manite se suplje
Puna Njemačka, Austrija i druge zemlje naših ljudi koji su ilegalno tamo. Nemoj lagati ovdje.
Hiljade naših ljudi ide raditi na crno, sa krivotvorenim papirima, iskazima, ilegalno prelaze granice, krivotvore dokumente i diplome, putuju sa dva pasoša, probijaju rokove koliko smiju ostati, idu navodno turistički i u posjetu, a idu da bi radili na crno i ilegalno...
Pa mi smo izmislili institucije u kojima možeš za par sati dobiti ilegalnu diplomu, a ovdje se pravimo licemjeri i optužujemo migrante i izbjeglice koji su trenutno u BiH. Ništa novo Afganistanac u BiH ne radi, a što već nije Bosanac i Hercegovac van BiH.
Zijo77 wrote: ↑06/06/2020 15:32
Samim prelaskom granice na mjestima gdje nisu granični prelazi, uništavanjem ličnih dokumenata, odbijanjem da se identifikuju, OVI MOMCI JESU NEZAKONITI I NELEGALNI ULJEZI! Nisu dobrodošli pogotovo zato što im je veliki problem kako otići od nas Bošnjaka! Ništa dobro nam ne mogu donijeti osim napraviti ovdje kod nas muslimanski logor sličan Palestini. Oni su bezbjedonosni, ekonomski, zdravstveni i kulturološki problem za nas Bošnjake!
I ti se voliš praviti budala kao CPT bradonja! Nismo mi rasisiti ni ksenofobi. Mi se bojimo da nam se pored stotinu drugih opasnosti, silom nametne suživot sa Pakistancima, Afganistancima, Marokancima i ostalim ilegalnim, nezakonitim momcima medju kojima sigurno ima terorista i kriminalaca!
- Niko ne uništava dokumente (propaganda pojedinih desničarskih medija).
- Niko ne odbija da se identifikuje. Gotovo svi ljudi koji su u tranzitu kroz BiH imaju legitimne dokumente.
- Ne postoje nezakoniti momci ili ljudi (niti uopšte postoji takva konstrukcija)
- U čije ime ti govoriš da nisu dobro došli. To je tvoje lično stajalište, a nikako građana BiH.
- Nikakav se logor ovdje ne pravi niti ti ljudi predstavljaju imalo veći prijetnju od one koja postoji od lokalnog stanovništva (prema zvaničnim podacima).
Zijo77 wrote: ↑06/06/2020 15:32
Samim prelaskom granice na mjestima gdje nisu granični prelazi, uništavanjem ličnih dokumenata, odbijanjem da se identifikuju, OVI MOMCI JESU NEZAKONITI I NELEGALNI ULJEZI! Nisu dobrodošli pogotovo zato što im je veliki problem kako otići od nas Bošnjaka! Ništa dobro nam ne mogu donijeti osim napraviti ovdje kod nas muslimanski logor sličan Palestini. Oni su bezbjedonosni, ekonomski, zdravstveni i kulturološki problem za nas Bošnjake!
I ti se voliš praviti budala kao CPT bradonja! Nismo mi rasisiti ni ksenofobi. Mi se bojimo da nam se pored stotinu drugih opasnosti, silom nametne suživot sa Pakistancima, Afganistancima, Marokancima i ostalim ilegalnim, nezakonitim momcima medju kojima sigurno ima terorista i kriminalaca!
- Niko ne uništava dokumente (propaganda pojedinih desničarskih medija).
- Niko ne odbija da se identifikuje. Gotovo svi ljudi koji su u tranzitu kroz BiH imaju legitimne dokumente.
- Ne postoje nezakoniti momci ili ljudi (niti uopšte postoji takva konstrukcija)
- U čije ime ti govoriš da nisu dobro došli. To je tvoje lično stajalište, a nikako građana BiH.
- Nikakav se logor ovdje ne pravi niti ti ljudi predstavljaju imalo veći prijetnju od one koja postoji od lokalnog stanovništva (prema zvaničnim podacima).
Preskočio si onaj ilegalni, kriminalni prelazak granice i upad u suverenu zemlju. Ostalo si sve slagao kao pas. Istina je da nemaju dokumente i da se svi prlikom pokušaja identifikacije predstavljaju kao Muhamed Ali. Ovo ne kažem ja nego ljudi iz MUP-a Kantona Sarajevo. To je potvrdio i dojučerašnji ministar Radončić! Govorim u ime većine, velike većine građana BiH. Momci su dakle, NEZAKONITI i ILEGALNI! Logor se pravi, htio to neko priznati ili ne! Evropa ne pušta, granice su sve neprohodnije osim BiH granice. Dodji da ti pokažem na periferiji Sarajeva kako se useljavaju u razne devastirane kuće i druge objekte.
Kako te nije stid da nas nazivaš desničarima koji samo nećemo da budemo sutra meta desničara u optužbi da se ovdje napravila baza za teroriste. S tobom je teško polemisati jer lažeš i obmanjuješ! Ja ovdje živim i pričam ono što vidim i znam !
Vrbas 1979.......A deportacije koje spominješ i u obliku koje spominješ nisu samo ogledalo rasizma i fašističkih metoda nego kažnjivo krivično djelo i zločin protiv čovječnosti. Zato niti jednoj budali u BiH (za sada) ozbiljno nije palo na pamet da nasilno premješta ljude jer zna da će za to robijati.
Ministar Radončić je napravio plan deportacije i nije dobio podršku SDA! Niko nije osporio deportaciju kao legalno sredstvo u borbi proti najezde ilegalnih i nezakonitih momaka iz Pakistana i ostalih zemalja iz kojih dolaze ilegalni nezakoniti momci! Ljudi nasilno predju granicu, ali onda ih se ne smije nasilno vratiti jer će se za to robijati!
ilegalne nogom nabit, kako bi 100.000 nasih gradjana u Njemacku ilegalno otislo pa bi svi vraceni bili sa zabranama ulaska u Njemacku....
manite se suplje
Puna Njemačka, Austrija i druge zemlje naših ljudi koji su ilegalno tamo. Nemoj lagati ovdje.
Hiljade naših ljudi ide raditi na crno, sa krivotvorenim papirima, iskazima, ilegalno prelaze granice, krivotvore dokumente i diplome, putuju sa dva pasoša, probijaju rokove koliko smiju ostati, idu navodno turistički i u posjetu, a idu da bi radili na crno i ilegalno...
Pa mi smo izmislili institucije u kojima možeš za par sati dobiti ilegalnu diplomu, a ovdje se pravimo licemjeri i optužujemo migrante i izbjeglice koji su trenutno u BiH. Ništa novo Afganistanac u BiH ne radi, a što već nije Bosanac i Hercegovac van BiH.
prelaze granice, legitimirani, provjereni netko ih je pustio preko granica, nisu se šunjali u šumi legalno ušli, druga je stvar ako rade na crno, rade i puno domaćih, nije to tematika.
Pryda wrote: ↑06/06/2020 18:50
Zna li neko da li određeni broj uspije preci u Hrvatsku? Zašto I dalje dolaze ako nema prelaska čemu se nadaju kod nas?
Ozb pitam čemu se jedan ekonomski migrant može nadati u državi poput BiH iz koje iseljavaju I njeni građani zbog neimaštine?
Ma prolaze, otprilike kad uporedis neke statistike o broju ulazaka u BiH u toku proteklih godina i neke procjene koliko ih je sad u BiH procenat uspjesnosti je min. 50%. Oni su dobro medjusobno uvezani, jer da nema prolaza ne bi novi dolazili i pokusavali. Meni samo nije jasno, i kad dodju do zeljene destinacije na zapadu cemu se nadaju tamo. Mnogi ce i sa zapada biti deportovani odakle su dosli, samo to iziskuje vremena i novca.
manite se suplje
Lažovčino neotesana, da su hiljade u pitanju kao sto ti tvrdiš bezvizni rezim bi bio ukinut juče. Nisu Njemacka i Austrija vukojebine poput ove štale od države i direktori njihovih obavjestajnih sluzbi sigurno nemaju banjalucku diplomu. Ovi kozojebi iz Bosne vise nemaju gdje. NVO prašinaru.
manite se suplje
Jel to Bosanci nose mačete i noževe, idu da rade i da zarade a ne da prose na ulici i "prodaju" maramice. Uporedjujes totalno 2 različite kategorije imigranata. Naseg i ako uhvate nece dokumente baciti u kanalizaciju. Svi se legitimisu. Babe i zabe drug moj
manite se suplje
Jel to Bosanci nose mačete i noževe, idu da rade i da zarade a ne da prose na ulici i "prodaju" maramice. Uporedjujes totalno 2 različite kategorije imigranata. Naseg i ako uhvate nece dokumente baciti u kanalizaciju. Svi se legitimisu. Babe i zabe drug moj
Pryda wrote: ↑06/06/2020 18:50
Zna li neko da li određeni broj uspije preci u Hrvatsku? Zašto I dalje dolaze ako nema prelaska čemu se nadaju kod nas?
Ozb pitam čemu se jedan ekonomski migrant može nadati u državi poput BiH iz koje iseljavaju I njeni građani zbog neimaštine?
Ma prolaze, otprilike kad uporedis neke statistike o broju ulazaka u BiH u toku proteklih godina i neke procjene koliko ih je sad u BiH procenat uspjesnosti je min. 50%. Oni su dobro medjusobno uvezani, jer da nema prolaza ne bi novi dolazili i pokusavali. Meni samo nije jasno, i kad dodju do zeljene destinacije na zapadu cemu se nadaju tamo. Mnogi ce i sa zapada biti deportovani odakle su dosli, samo to iziskuje vremena i novca.
Gledala sam reportazu njemackog novinara, snimato u Grckoj Lezbosu. U intervjuu sa ilegalcima jedan mu odgovori da je vec bio u Njemackoj te da su ga deportovali ali rece - ja idem ponovo (nije iz zaracenog podrucja bio).Taj njihov mentalni sklop je da bog sacuva.
“Sad poslije korone djecu ne zatičemo, a najčešća državljanstva migranata su Pakistan, Afganistan, Bangladeš, Maroko. Izbjeglica nema iz Sirije i inače iz ratnih područja”, rekao je Azur Šljivić, policijski službenik Jedinice granične policije Zvornik.
“Kada su krenule te migracije mi smo se suosjećali s njima, donosili im gardarobu jer se u pokušaju prelaska dešavalo da su bili promrzli. Međutim sad je nagla ekspanzija i sve je veći broj, imaju noževe, nose i eksplozivna sredstva i sve je teže. Često razmišljaš o tome da li neko vidi ovo da li će nekad neko reći hvala za ovo što mi radimo”, rekao je Nebojša Isić, policijski službenik JGP Zvornik GPBIH
howdy wrote: ↑06/06/2020 21:38
Devet hiljada migranata čeka na granici sa BiH
“Sad poslije korone djecu ne zatičemo, a najčešća državljanstva migranata su Pakistan, Afganistan, Bangladeš, Maroko. Izbjeglica nema iz Sirije i inače iz ratnih područja”, rekao je Azur Šljivić, policijski službenik Jedinice granične policije Zvornik.
“Kada su krenule te migracije mi smo se suosjećali s njima, donosili im gardarobu jer se u pokušaju prelaska dešavalo da su bili promrzli. Međutim sad je nagla ekspanzija i sve je veći broj, imaju noževe, nose i eksplozivna sredstva i sve je teže. Često razmišljaš o tome da li neko vidi ovo da li će nekad neko reći hvala za ovo što mi radimo”, rekao je Nebojša Isić, policijski službenik JGP Zvornik GPBIH
U Srbiji 5.556 registrovanih i oko 700 ljudi van centara
Komesarijat za izbeglice kaže da je u ovom trenutku kod njih smešteno 5.556 migranata.
- U 17 centara kojima upravlja Komesarijat za izbeglice i migracije na današnji dan smešteno je 5.556 migranata i procenjuje se da ih izvan centara ima još oko 700. To je broj koji je stabilan poslednjih meseci. Nacionalna struktura je sledeća: Avganistanci 46,11 odsto, Sirijci 13,66 odsto, Pakistanci 9,36 odsto, ljudi iz Bangladeša 8,12 odsto, iz Irana 5,94 odsto. Oko 75 procenata su muškarci, a ostalo žene i deca.
biscanka2 wrote: ↑06/06/2020 21:32
Gledala sam reportazu njemackog novinara, snimato u Grckoj Lezbosu. U intervjuu sa ilegalcima jedan mu odgovori da je vec bio u Njemackoj te da su ga deportovali ali rece - ja idem ponovo (nije iz zaracenog podrucja bio).Taj njihov mentalni sklop je da bog sacuva.
Upoznao dvojicu, bili po 5 i vise godina i deportovani zbog fol porodicnih problema. Sad hoce u Italiju, znaju da imaju zabranu u Njemackoj. Oni su okusili normalnog svijeta i po svaku cijenu hoce opet.
Koje price ovaj Peter prodaje.Vidio cojkov koji nesposobni mazlumi u vladi sjede pa misle i narod je takav.
Gnjida od covjeka koji na sve nacine koristi politicku nestabilnost i nesposobnost vladajuci a na stetu domicilnog stanovnistva. https://www.slobodnaevropa.org/a/van-de ... meR7-FxWYk
Cuj ne treba nam Vucjak - treba drug treba, itekako treba,narod je sit i tebe i tvojih dupelizaca.
Fazlic im pod hitno treba satore razapeti i straze na ulazu u grad postaviti.Ovakvi kao Peter i njegov nacin rada mogu u svakom covjeku svu humanost unistiti.
biscanka2 wrote: ↑06/06/2020 23:12
Koje price ovaj Peter prodaje.Vidio cojkov koji nesposobni mazlumi u vladi sjede pa misle i narod je takav.
Gnjida od covjeka koji na sve nacine koristi politicku nestabilnost i nesposobnost vladajuci a na stetu domicilnog stanovnistva. https://www.slobodnaevropa.org/a/van-de ... meR7-FxWYk
Cuj ne treba nam Vucjak - treba drug treba, itekako treba,narod je sit i tebe i tvojih dupelizaca.
Fazlic im pod hitno treba satore razapeti i straze na ulazu u grad postaviti.Ovakvi kao Peter i njegov nacin rada mogu u svakom covjeku svu humanost unistiti.
biscanka2 wrote: ↑06/06/2020 23:12
Sve ovo treba rastjerat.
Neki dan rekoh, a ponovit ću: ove bolide iz EU treba poslati u pizdu msterinu i nazad u Uniju, pa nek članicama drži predavanje o tome šta i kako treba, a nas ostavi na miru.
Mi ionako nikad nećemo postat članica, pa čemu ispunjavanje bilo kakvih uslova koje ovi jadovi postave?
Kako vidim, i kako razumijem tzv. EU integracija Srbije se odvija na način da će svoje migrante rado preusmjeravati u BIH kako bi "ispunili" jedan od uslova za eventualni ulazak u EU, koji se naravno nikada neće dogoditi. Ali uprkos tome prekodrinski afganistanci, pakistanci, besposličari će se neometano i uredno preusmeravati u naš rezervat od države, jer svakako među bošnjacima ima onih koji ubiru veliki novac od NVO, tako da im ovaj sigurnosni problem dođe kao velika prilika za zaradu. Bošnjacima nije ovo prvi put da su se na razne načine za mali novac prodavali strancima. Takvi bošnjaci upravo odgovaraju Izetbegovićima, jer je sve veća vjerovatnoća da za 20 godina neće imati ko da protestuje i govori javno o kriminalu kojeg SDA paraziti nad mlitavim bošnjacima sprovode godinama.
Nabijem NVO (koji ionako ne igra nikakvu bitniju društvenu u logu u BIH) na kurac!!!