Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Bosanski_kralj

#6801 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Dobro da su Vretu zadržali pri četvorki, ali da sam na Dininom mjestu, ne bi on meni išao na listu.
Styling

#6802 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Bosanski_kralj wrote: 05/06/2020 22:12 Dobro da su Vretu zadržali pri četvorki, ali da sam na Dininom mjestu, ne bi on meni išao na listu.
Ni meni
jefff

#6803 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Tacno kako je jeff predvidio.
jefff

#6804 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Jos i Memic da him doje pa da su kompletni
moon_walker_90

#6805 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by moon_walker_90 »

Melisa84 wrote: 05/06/2020 20:49
moon_walker_90 wrote: 05/06/2020 19:12
Melisa84 wrote: 05/06/2020 19:05 Ona stranka koja prihvati ovu spodobu od Elvisa Vrete, od mene nikada glasa dobiti neće
Od tebe ga nije nikada ni ocekivala.
A od koga ocekujete? :-D
Od nekoga ko ne mora politicki transfer svrstati kao razlog ne davanja glasa nekoj stranci. Da li opravdavam, ne,a da li ima smisla,da.

I ne ide pitanje od koga ocekujete,nego od koga ocekuju jer sam vise lijevo orijentisan,ali ce mi uvijek biti draze da glas ode nipu nego sda. ili da ode glas damiru niksicu nego df-u, uglavnom ekipi koja je bila na celu prethodne vlade i vecine u skupstini KS.

Ja se necu iznenaditi da nip nekada koalira sa sda, ili da sdp se udruzi sa sda/df/sbb ili nesto slicno.
Bitno je to prepoznati i kazniti na narednim izborima(kao sto sada strepe u df-u i sbbu jer su skontali da su se opasno sada zajebali i da im nece proci ista prica kao i svih prethodnih godina)i tako sve dok se ne dodje do neke stranke/koalicije/pokreta sta god koji ce poceti da rijesava probleme INSTITUCIONALNO i ZA SVE JEDNAKO,a ne po kafanama i nekim sjedistima partija.Naravno i u interesu svih nas jer ljudi moji mi tonemo u nestanak brzinom svjetlosti,toga niko nije svjestan. Djece nema,mladih nema,radnika nema,to je jedan strah koliko ljudi je otislo ili preminulo, i koliko tek planira da ide(korona je to privremeno zaustavila ali vratiti ce se to za neko vrijeme).

Samo kod nas jedni te isti haraju, i opet se izglasaju. To nema ni u p*zdi materinoj. Ne kontam.Glup sam.
Patton44

#6806 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Sevap je bezkucnika udomit. :thumbup:
Kikibombona

#6808 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

malakh wrote: 05/06/2020 21:07
Kikibombona wrote: 05/06/2020 16:06
malakh wrote: 05/06/2020 15:58 pozitivno iznenadjenje za vretu. osobno sam mislio da ce vreto biti nezavisni, po potrebi da uskoci za vecinu. ispalo je da su to sve samo spekulacije i podmetanja od strane pristalica njegove bivse stranke... a i mene su uspjeli ubijediti da je covjek sdaovac.
Znaci, opoziciji treba samo jedan covjek da sruse SDA cobane i njihove DF i SBB kmetove? :lol:

Auuu, bgm, ima da drhte.

Jedina nada im je mostarizacija BiH. Ako u tome ne uspiju, dozivjet ce debakl na lokalu, a nakon toga padaju kantonalne vlade u KS, ZDK i TK. :D

Pocetak kraja SDA cobana i njihove DF i SBB gamadi.
fahro podnio ostavku prije dva dana. svi poletili da najave smjenu vlade u kantonu sarajevo. u ta dva dana, tri puta se posvađao sa konakovićem. :lol:

mislim da je konaković pogriješio sa vretom, ali neka vam ga.
Kompromitivanu vladu KS sada NIPOSTO ne treba rusiti. Neka jedu govna do lokalnih izbora. A nakon potopa na lokalu, uzeti gospodina Camparu i nabiti SDA sektu i sljedbenike. :thumbup:

Blizi se kraj kriminalnom kartelu. Bas sam odgledao fantastican dokumentarac o Pablu Eskobaru i u njemu pronasao jaku vezu sa SDA, SBB i DF. Blizi se kraj.

...

Campi na 17.00... Cetvorka vec ima vecinu KS, cekaju se samo lokalni izbori, pa nakon uvjerljive pobjede preuzeti i kanton. SDA baciti u opoziciju, a DF i SBB ugasiti.

https://www.youtube.com/watch?v=_m8OjEGdHh0

Koja je to pozicija direktora pripala jednom zastupniku? :evil: :lol:
Last edited by Kikibombona on 06/06/2020 00:54, edited 1 time in total.
high_volume

#6809 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

shbc wrote: 05/06/2020 18:47
Industrialyzer wrote: 05/06/2020 17:36
JThomas wrote: 05/06/2020 17:15 ne znam vala, lijevo, desno, odsutan, suzdržan...u kojem god dresu bio, ili bez dresa za mene je on do daljnjeg sda na čekanju.
Ne vjerujem da bi se Dino kompromitovao u ovoj situaciji, vjerujem da ima neku garanciju da ce ovaj biti dobar. Samo jos Campija iz Skupstine i opstenarodno veselje moze poceti. :D
Mislim da Campara nece izlaziti iz SDA. Vise mi izgleda da igra da preuzme stranku, sto bi bilo pogubno po nas sve. U tom slucaju vjerovatno dolazi do koalicije SDA - NiP
:thumbup: :thumbup: Upravo tako.

NiP nije ništa drugo do SDA presvučen u novo odlijelo, čeka se samo svadba da se pokaže
high_volume

#6810 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Opetja033 wrote: 05/06/2020 12:14
high_volume wrote: 04/06/2020 23:52
Opetja033 wrote: 04/06/2020 12:13 NiP neće koalirati sa SDA u RS-u nego će NiP podržati onog kandidata koji ima najveće šanse. Makar to bio i kandidat SDA.
Da budemo odgovorni prema svom narodu tako što ćemo učiniti sve da u Srebrenici ne vlada osoba koja negira genocid počinjen u tom gradu...
Ponavljam pitanje sa teme o jedinstvu opozicije:

Bi li "zajednički" kandidat za poziciju načelnika Srebrenice mogao biti i neko ko je Srbin? Možda Hrvat, ili iz reda Ostalih... Ili mora biti Bošnjak, pa da ga takvog prihvate "probosanske stranke". Radi li se ovdje o izboru Bošnjaka, ili načelnika, izboru etničke pripadnosti ili političke funkcije?
Ovdje se radi o zajednickom kandidatu kako ne bi u Srebrenici bio nacelnik osoba koja negira genocid nad Bosnjacima pocinjen u tom gradu. Obzirom da pojma nemas o zivotu u Srebrenici, te da vrlo vjerovatno nikada nisi ni bio u tom gradu i da je sasvim ocito da zivis u nekim svojim rozim oblacima na potezu Kozija cuprija - M. Dvor, sasvim je ocigledno da ne znas kako ne postoji nijedan jedini Srbin, kandidat bilo koje od srpskih stranaka, koji bi bio spreman da javno izrekne stav kako je u Srebrenici pocinjen genocid.

Bezobrazno je i drsko nametati stav NS kao nesto cemu se svi ostali clanovi Cetvorke moraju prilagoditi i prihvatiti kao svoj. Ti stavovi ni po cemu nisu obavezujuci za bilo koga osim za NS. I za mene, kao i za clanove i simpatizere drugih stranaka Cetvorke, su u potpunosti nebitni i nevazni. To je vas unutarstranacki dokument koji mene ni najmanje ne obavezuje a jos manje interesuje. Postoje zajednicki programe i mjere i to je nesto sto se postuje i na osnovu cega se djeluje.

Sreca u svemu ovome jeste sto se lideri stranaka Cetvorke itekako razumiju, sto shvataju i uvazavaju ideoloske razlike. Za razliku od nekih njihovih ostrascenih pristalica na ovom forumu koji sa svojom drskoscu prelaze sve moguce granice dobrog ukusa.
Nisi ti za politike :-) Ako ti je i Konaković sličnog razmišljanja, teško da će se održati saradnja vaše stranke sa ostalim iz centra i lijevo :-)
drug_profi

#6811 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

palermo wrote: 05/06/2020 21:42
drug_profi wrote: 05/06/2020 21:36 Pa ja ne bolujem od stokholmskog sindroma da obozavam svoje tlacitelje.
Tako da ne vjerujem da bi mi HDZ bio imalo drag.
SDA.ovac koji pati od stokholmskog sindroma i zbog toga obožava Hrvate (a valjda onda i HDZ).......sjajno si me opisao :D .....
Ma sve su Hrvati tebi krivi naravno.
MUNAFIK

#6812 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Opetja033 wrote: 04/06/2020 12:13 NiP neće koalirati sa SDA u RS-u nego će NiP podržati onog kandidata koji ima najveće šanse. Makar to bio i kandidat SDA.
Da budemo odgovorni prema svom narodu tako što ćemo učiniti sve da u Srebrenici ne vlada osoba koja negira genocid počinjen u tom gradu...

Bi li "zajednički" kandidat za poziciju načelnika Srebrenice mogao biti i neko ko je Srbin? Možda Hrvat, ili iz reda Ostalih... Ili mora biti Bošnjak, pa da ga takvog prihvate "probosanske stranke". Radi li se ovdje o izboru Bošnjaka, ili načelnika, izboru etničke pripadnosti ili političke funkcije?
Ja se uvijek sokiram kako su neki ljudi odsjeceni od realnosti zivota u nasoj Bosni i Hercegovini...

Da mi FGR bila zadovoljna eto treba izmislit nekakvog srbina ili mozda hrvata da bude ZAJEDNICKI kandidat za nacelnika Srebrenice...

Kandidat treba da bude osoba koja ce biti prihvacena od naroda koji tamo zivi i glasa, a koji ce cijelim svojim bicem biti svjestan genocida koji se desio pored svih ostalih stvari i obaveza nacelnika.... Nametati i ovdje nekakvu pricu sto nije ostali i slicno je bas bezobrazno...
Patton44

#6813 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Dogs Trust BiH se zahvaljuje g.Konakovicu za udomljavanje lutalice kojeg je neodgovorni vlasnik inicijala NS pustio na ulicu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6814 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Patton44 wrote: 06/06/2020 09:05 Dogs Trust BiH se zahvaljuje g.Konakovicu za udomljavanje lutalice kojeg je neodgovorni vlasnik inicijala NS pustio na ulicu.
Sad covjeka poredite sa kerom a donedavno ste vretu opisivali kao covjeka sa stavom koji glasa razumom a ne onako kako mu cetvorka kaze :-)
jefff

#6815 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

ocekujemo svakog momenta da i im i Memic pristupi pa neka su u kompletu
Patton44

#6816 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

jefff wrote: 06/06/2020 10:00 ocekujemo svakog momenta da i im i Memic pristupi pa neka su u kompletu
Ako bogda i Budnjo.
high_volume

#6817 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

MUNAFIK wrote: 06/06/2020 02:59

Ja se uvijek sokiram kako su neki ljudi odsjeceni od realnosti zivota u nasoj Bosni i Hercegovini...

Da mi FGR bila zadovoljna eto treba izmislit nekakvog srbina ili mozda hrvata da bude ZAJEDNICKI kandidat za nacelnika Srebrenice...

Kandidat treba da bude osoba koja ce biti prihvacena od naroda koji tamo zivi i glasa, a koji ce cijelim svojim bicem biti svjestan genocida koji se desio pored svih ostalih stvari i obaveza nacelnika.... Nametati i ovdje nekakvu pricu sto nije ostali i slicno je bas bezobrazno...
Bezobrazno je i poprilično drsko, i ponižavajuće, stigmatizirati "Ostale" nedajući im prava koja im pripadaju po Ustavu. Takav način razmišljanja je šovinistički, a šovinizam je oblik fašizma, a fašizam je zlo, pa su i ljudi takvi...

I još, "a priori" se postavlja Bošnjak kao kandidat za načelnika, kao da u Srebrenici nisu stradali i drugi ljudi, kao da je Srebrenica isključivo bošnjački grad, da su drugi tu nepoželjni, samo zbog genocidne tragedije :-)

Radi li se ovdje o izboru Bošnjaka, ili načelnika, izboru etničke pripadnosti ili političke funkcije?

Srebrenicu već dvije decenije svojata SDA, praveći politički cirkus i trgovinu spram drugih interesa u RS. Čini se da će i NiP krenuti njihovim tragom :(

Meni izgleda da se NiP razlikuje od SDA samo po boji odijela, krojač je isti :-)
seoBIH

#6818 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seoBIH »

Dobro, daj prijedlog Hrvata ili Srbina koji bi mogao biti kandidat?
madner

#6819 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Sve ok ali ganjati u opstini gdje ima 23 Hrvata neku simboliku je teska opterecenost etnijom. Treba podrzati najboljeg kandidata jer imamo covjeka koji negira genocid.
high_volume

#6820 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

madner wrote: 06/06/2020 10:30 Sve ok ali ganjati u opstini gdje ima 23 Hrvata neku simboliku je teska opterecenost etnijom. Treba podrzati najboljeg kandidata jer imamo covjeka koji negira genocid.

Davati podršku SDA kandidatu samo zato što je Bošnjak u Srebrenici, je glas i podrška za SDA u RS, ali i šire, jer SDA trguje Srebrenicom, licitira njenom tragedijom i ljudima Srebrenice, sve zarad svojih širih interesa po BiH.

Treba pozvati sve koji imaju pravo na kandidaturu u Srebrenici, da se pojave, da se oslobode stigme, da se ohrabre... Sve koji se smatraju sposobnim da postignu poziciju načelnika, najbolje kao nezavisni kandidat, pa izabrati najboljeg prema njegovim programima. Kako god da se zove i bilo kojoj etničkoj grupi da pripada...
izvrsni direktor

#6821 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Patton44 wrote: 06/06/2020 10:08
jefff wrote: 06/06/2020 10:00 ocekujemo svakog momenta da i im i Memic pristupi pa neka su u kompletu
Ako bogda i Budnjo.
Pa da konacno mozete i vi glasati za nip ?
izvrsni direktor

#6822 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

madner wrote: 06/06/2020 10:30 Sve ok ali ganjati u opstini gdje ima 23 Hrvata neku simboliku je teska opterecenost etnijom. Treba podrzati najboljeg kandidata jer imamo covjeka koji negira genocid.
A naravno, najbolji kandidat je samo onaj koji dolazi iz sda
jefff

#6823 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

izvrsni direktor wrote: 06/06/2020 10:51
Patton44 wrote: 06/06/2020 10:08
Ako bogda i Budnjo.
Pa da konacno mozete i vi glasati za nip ?
Pa sto znam. Prvo dok hodze kazu svoje, jes da im je Kifla iz budjeta kupovo stanove al na kraju ce opet ispast kjafir po svemu sudeci. Pitaj hodzu za koga cu glasati
Najlicaa

#6824 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Najlicaa »

NiP do pobjede.... Neka istina i borba za pravdu pobijedi.
mali_balon

#6825 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Primjetio sam da ovi botovi pisu kilometarske postove koje, naravno niko ne ciza jer su dugi.....da mi je znat sra seru.....treba hi citirat i lupit neku glupost, reci im lazes, dokazi i slicno, pa nek opet opletu.....nek zarade taj sendvic
Post Reply