Nije nam ništa novo rekao, ali nam je rekao konkretno. Treba dijasporu, posebno ove ovdje naše po forumu, takodje tjerati da ovo gledaju. Jer oni ne osjećaju ovo na svojoj koži, njima su samo velike patriotske teme u glavi. A glasaju. Protiv nas. Direktno!Maraschino wrote: ↑05/06/2020 20:02 Poslije ovakvog intervjua svi se moramo zapitati i zabrinuti u kakvoj drzavi zivimo.
Covjek iznosi cinjenice i ne plasi se jer zna da su istinite a niko ne reaguje. To me plasi da smo svi postali letargicni i sve prihvatamo kao normalno.
Ovdje se trebamo zapitati ko bi sve trebao reagovati poslije ovog intervjua a mi staviti prst na celo i zapitati se ''za koga glasati''
Covjek je tako jednostavno objasnio da mafija ima drzavu.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- piupiu
#45576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- spreca
#45577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nebih se slozio sa tobom,diaspora itako slabao glasa,veci je problem sto domaci ne izlaze na izbore,diasporu treba motivirati/tjerati da glasaju,jer njihova pasivnost sto se tice ne glasanja ide na ruku ovima koji su vec 30 godina na vlastipiupiu wrote: ↑05/06/2020 20:20Nije nam ništa novo rekao, ali nam je rekao konkretno. Treba dijasporu, posebno ove ovdje naše po forumu, takodje tjerati da ovo gledaju. Jer oni ne osjećaju ovo na svojoj koži, njima su samo velike patriotske teme u glavi. A glasaju. Protiv nas. Direktno!Maraschino wrote: ↑05/06/2020 20:02 Poslije ovakvog intervjua svi se moramo zapitati i zabrinuti u kakvoj drzavi zivimo.
Covjek iznosi cinjenice i ne plasi se jer zna da su istinite a niko ne reaguje. To me plasi da smo svi postali letargicni i sve prihvatamo kao normalno.
Ovdje se trebamo zapitati ko bi sve trebao reagovati poslije ovog intervjua a mi staviti prst na celo i zapitati se ''za koga glasati''
- Maraschino
#45578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dijaspora sve manje i manje glasa. Ja konkretno nisam nikada. Ne zelim da ja uticem na odluku vecine kako zeli da zivi.piupiu wrote: ↑05/06/2020 20:20Nije nam ništa novo rekao, ali nam je rekao konkretno. Treba dijasporu, posebno ove ovdje naše po forumu, takodje tjerati da ovo gledaju. Jer oni ne osjećaju ovo na svojoj koži, njima su samo velike patriotske teme u glavi. A glasaju. Protiv nas. Direktno!Maraschino wrote: ↑05/06/2020 20:02 Poslije ovakvog intervjua svi se moramo zapitati i zabrinuti u kakvoj drzavi zivimo.
To mi niko ne moze zabraniti jer sam se 48 mjeseci borio za tu drzavu. Boli me svaki njen nazadak, korupcija, kriminal, nesloga...boli me nerad, javasluk...sve ono sto steti drzavi.
- piupiu
#45579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, puno manje naše raje glasa od hrvatske dijaspore, to je tačno. I možda sam u krivu, ali iz konstantnog ponavljanja bitnih tema, a neke ljude ovdje godinama pratim, zaključujem da pola ljudi glasa po principu velikih ideja. Mene je takvih glasača strah. Mada forum nije reprezentativni uzorak, ali ono.spreca wrote: ↑05/06/2020 20:29Nebih se slozio sa tobom,diaspora itako slabao glasa,veci je problem sto domaci ne izlaze na izbore,diasporu treba motivirati/tjerati da glasaju,jer njihova pasivnost sto se tice ne glasanja ide na ruku ovima koji su vec 30 godina na vlastipiupiu wrote: ↑05/06/2020 20:20Nije nam ništa novo rekao, ali nam je rekao konkretno. Treba dijasporu, posebno ove ovdje naše po forumu, takodje tjerati da ovo gledaju. Jer oni ne osjećaju ovo na svojoj koži, njima su samo velike patriotske teme u glavi. A glasaju. Protiv nas. Direktno!Maraschino wrote: ↑05/06/2020 20:02 Poslije ovakvog intervjua svi se moramo zapitati i zabrinuti u kakvoj drzavi zivimo.
- piupiu
#45580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mislim ja da neko namjerno glasa na štetu nekog drugog. Nego, jednostavno, ne vidiš sve, ne osjećaš one tri histerije sedmično koje protutnjaju ljudima kroz život svake bogovjetne sedmice, pa imaš luksuz da glasaš kao neočajan čovjek. Na to mislim. A ovdje sjedi šačica plaćenika, šačica izbornih lopova, i šačica očajnika koja pokušava glasanjem da se izbori za zrak. Strašno je sve ovo. Ovu bagru bi trebalo teretiti za uništavanje velikog broja života. Bukvalno. Ljudi se ubijaju zbog njih.Maraschino wrote: ↑05/06/2020 20:29 Dijaspora sve manje i manje glasa. Ja konkretno nisam nikada. Ne zelim da ja uticem na odluku vecine kako zeli da zivi.
To mi niko ne moze zabraniti jer sam se 48 mjeseci borio za tu drzavu. Boli me svaki njen nazadak, korupcija, kriminal, nesloga...boli me nerad, javasluk...sve ono sto steti drzavi.
- Maraschino
#45581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Apsolutno se slazem.piupiu wrote: ↑05/06/2020 21:03Ne mislim ja da neko namjerno glasa na štetu nekog drugog. Nego, jednostavno, ne vidiš sve, ne osjećaš one tri histerije sedmično koje protutnjaju ljudima kroz život svake bogovjetne sedmice, pa imaš luksuz da glasaš kao neočajan čovjek. Na to mislim. A ovdje sjedi šačica plaćenika, šačica izbornih lopova, i šačica očajnika koja pokušava glasanjem da se izbori za zrak. Strašno je sve ovo. Ovu bagru bi trebalo teretiti za uništavanje velikog broja života. Bukvalno. Ljudi se ubijaju zbog njih.Maraschino wrote: ↑05/06/2020 20:29 Dijaspora sve manje i manje glasa. Ja konkretno nisam nikada. Ne zelim da ja uticem na odluku vecine kako zeli da zivi.
Vrijeme demokratskih promjena na izborima plasim se da je proslo. Ove tri stranke su su svojim uticajima usli u sve pore sistema i kontolisu sve procese. Stvorili su masineriju koja ce im(potkupljivanjem drzavnim parama) obezbijediti da jos dugo vladaju. Da imam jos jedan zivot ne bih docekao da oni mirnim putem odu sa vlasti u ovakvom nakaradnom sistemu.
Sta preostaje, pritisak javnosti kroz medije pa sve do nasilnih promjena.
Svijest njihovih glasaca je niska i zadovoljavaju se mrvicama koje im bacaju pred izbore ili u vidu humanitarne akcije.
Ljudi zasluzuju da se o njima drzava brine na sistematski nacin jer je za to uveden PDV.
Ja sam odmah poslije rata shvatio kuda ce to ici i brzo sam reagovao. Na zalost, mnogi su ostali u nadi i tu zaglavili.
- spreca
#45582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Polovina forumasa,bilo domacih ili diaspora uopste lazu da izlaze na izborepiupiu wrote: ↑05/06/2020 20:59Da, puno manje naše raje glasa od hrvatske dijaspore, to je tačno. I možda sam u krivu, ali iz konstantnog ponavljanja bitnih tema, a neke ljude ovdje godinama pratim, zaključujem da pola ljudi glasa po principu velikih ideja. Mene je takvih glasača strah. Mada forum nije reprezentativni uzorak, ali ono.
- piupiu
#45583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo to. Zato i kažem - treba ljude nasilu pitati ovim videom i sličnim sadržajima. Moramo se natjerati da eksplodiramo od bijesa ko ovi Amerikanci. Sad je momenat, ovog trenutka. Ali mene je od svega najviše uvijek, zapravo, bilo strah toga što ne reaguju ovi stranci. Tad sam skontala da je to ili udruženi projekat (korupcija) ili projekat (da se oslobodi zemljište).Maraschino wrote: ↑05/06/2020 21:18 Apsolutno se slazem.
Vrijeme demokratskih promjena na izborima plasim se da je proslo. Ove tri stranke su su svojim uticajima usli u sve pore sistema i kontolisu sve procese. Stvorili su masineriju koja ce im(potkupljivanjem drzavnim parama) obezbijediti da jos dugo vladaju. Da imam jos jedan zivot ne bih docekao da oni mirnim putem odu sa vlasti u ovakvom nakaradnom sistemu.
Sta preostaje, pritisak javnosti kroz medije pa sve do nasilnih promjena.
Svijest njihovih glasaca je niska i zadovoljavaju se mrvicama koje im bacaju pred izbore ili u vidu humanitarne akcije.
Ljudi zasluzuju da se o njima drzava brine na sistematski nacin jer je za to uveden PDV.
Ja sam odmah poslije rata shvatio kuda ce to ici i brzo sam reagovao. Na zalost, mnogi su ostali u nadi i tu zaglavili.
- piupiu
#45584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Doduše.
Kad sam zadnji put išla na glasanje, šokirala sam se 'pojavnim' i demografskim karakteristikama glasača na glasačkom mjestu. Sve go penzioner i glasač SDA (naglas pričaju).
- spreca
#45585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako je ,jer omladina misli da je njima grijeh glasati,oni radije odu na kafu ili na setnju,vjerovatno misle mladi smo,glasat cemo kad odemo u penziju
- CikCikCikPogodi
#45586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@spreca
Ja bi prekopiro u BiH drugu tacku konstitucije SAD.
Jer glasi: Dobro organizirana milicija, potrebna za sigurnost slobodne drzave, i pravo ljudi da posjeduju i nose oruzje nece biti ugrozene.
Zato sto ova tačka bi vam omogucila svima ako Dodik npr. pocne arlaukat o odcjepljenju i referendumima, da mu može svako otici sa dugim cijevima pred kucu, a on ce ko skakavac migrirati u Srbiju sa helikopterom, zajedno sa svim svojim kerovima.
Pa ce na Happy TV-ovima pricati kako su ih protjerali islamisti iz politickog Sarajeva.
Jer glasi: Dobro organizirana milicija, potrebna za sigurnost slobodne drzave, i pravo ljudi da posjeduju i nose oruzje nece biti ugrozene.
Zato sto ova tačka bi vam omogucila svima ako Dodik npr. pocne arlaukat o odcjepljenju i referendumima, da mu može svako otici sa dugim cijevima pred kucu, a on ce ko skakavac migrirati u Srbiju sa helikopterom, zajedno sa svim svojim kerovima.
Pa ce na Happy TV-ovima pricati kako su ih protjerali islamisti iz politickog Sarajeva.
- spreca
#45587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvi smo mi bi se prvo u svom selu ili ulici iskrvili ,pa onda isli dalje ,nije to za nas,nosenje oruzja u americi je tradicija jos od nastanka....balkan je opasan i bez oruzjaCikCikCikPogodi wrote: ↑06/06/2020 00:10 @spreca
-
sha_ba
#45588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa spreconi moram na politiku da te vidimspreca wrote: ↑06/06/2020 07:34Kakvi smo mi bi se prvo u svom selu ili ulici iskrvili ,pa onda isli dalje ,nije to za nas,nosenje oruzja u americi je tradicija jos od nastanka....balkan je opasan i bez oruzjaCikCikCikPogodi wrote: ↑06/06/2020 00:10 @spreca
I da, video je odličan, gledah na N1 neki dan... i treba se dijelit!!!
- spreca
#45589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ooo Shabenzisha_ba wrote: ↑06/06/2020 07:39Pa spreconi moram na politiku da te vidimspreca wrote: ↑06/06/2020 07:34Kakvi smo mi bi se prvo u svom selu ili ulici iskrvili ,pa onda isli dalje ,nije to za nas,nosenje oruzja u americi je tradicija jos od nastanka....balkan je opasan i bez oruzjaCikCikCikPogodi wrote: ↑06/06/2020 00:10 @spreca
Pa ce na Happy TV-ovima pricati kako su ih protjerali islamisti iz politickog Sarajeva.![]()
![]()
I da, video je odličan, gledah na N1 neki dan... i treba se dijelit!!!
-
neko_sa_strane
#45590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam imao pojma da je kriminalna hobotnica pustila ovoliko duboko pipke. Svi koji govore i pišu da će biti bolje znajte da se to nikada neće dogoditi. Izbori nemaju smisla ukoliko se kriminalnoj hobotnici ne odsijeku svi pipci a na kraju i glava. Ja sam podijelio video u Viber grupi nas nekoliko sa kursa švedskog jezika a u ponedjeljak ide i na moj FB profil. Danas ću pokazati staroj i sestri. Ova tzv. zemlja nema nikakvu budućnost. Gdje su sada oni forumaši da još koji put napišu kako nisu svi isti.
- CikCikCikPogodi
#45591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja opet mislim da ima puno vise dobrih ljudi nego budala, budale ce se pucat uvijek sa ilegalnim oruzjem.spreca wrote: ↑06/06/2020 07:34Kakvi smo mi bi se prvo u svom selu ili ulici iskrvili ,pa onda isli dalje ,nije to za nas,nosenje oruzja u americi je tradicija jos od nastanka....balkan je opasan i bez oruzjaCikCikCikPogodi wrote: ↑06/06/2020 00:10 @spreca
- CikCikCikPogodi
#45592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja kazem da ovu hobotnicu ce samo puska otjerati. Da dodu ljudi naoruzani do zuba ko oni sto su u Micigenu. Mirno okupirati drzavne institucije kravatica i njihove kuce, pa neka pokusaju poslati svoje kerove na takav narod.neko_sa_strane wrote: ↑06/06/2020 11:02 Nisam imao pojma da je kriminalna hobotnica pustila ovoliko duboko pipke. Svi koji govore i pišu da će biti bolje znajte da se to nikada neće dogoditi. Izbori nemaju smisla ukoliko se kriminalnoj hobotnici ne odsijeku svi pipci a na kraju i glava. Ja sam podijelio video u Viber grupi nas nekoliko sa kursa švedskog jezika a u ponedjeljak ide i na moj FB profil. Danas ću pokazati staroj i sestri. Ova tzv. zemlja nema nikakvu budućnost. Gdje su sada oni forumaši da još koji put napišu kako nisu svi isti.

- Maraschino
#45593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta te gabri ti si rijesio sve problemeneko_sa_strane wrote: ↑06/06/2020 11:02 Nisam imao pojma da je kriminalna hobotnica pustila ovoliko duboko pipke. Svi koji govore i pišu da će biti bolje znajte da se to nikada neće dogoditi. Izbori nemaju smisla ukoliko se kriminalnoj hobotnici ne odsijeku svi pipci a na kraju i glava. Ja sam podijelio video u Viber grupi nas nekoliko sa kursa švedskog jezika a u ponedjeljak ide i na moj FB profil. Danas ću pokazati staroj i sestri. Ova tzv. zemlja nema nikakvu budućnost. Gdje su sada oni forumaši da još koji put napišu kako nisu svi isti.
-
neko_sa_strane
#45594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je riješio sve probleme? Otkad je početni kurs švedskog rješavanje problema?Maraschino wrote: ↑06/06/2020 19:28sta te gabri ti si rijesio sve problemeneko_sa_strane wrote: ↑06/06/2020 11:02 Nisam imao pojma da je kriminalna hobotnica pustila ovoliko duboko pipke. Svi koji govore i pišu da će biti bolje znajte da se to nikada neće dogoditi. Izbori nemaju smisla ukoliko se kriminalnoj hobotnici ne odsijeku svi pipci a na kraju i glava. Ja sam podijelio video u Viber grupi nas nekoliko sa kursa švedskog jezika a u ponedjeljak ide i na moj FB profil. Danas ću pokazati staroj i sestri. Ova tzv. zemlja nema nikakvu budućnost. Gdje su sada oni forumaši da još koji put napišu kako nisu svi isti.
- Maraschino
#45595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako sve pocinje.neko_sa_strane wrote: ↑06/06/2020 19:30Ko je riješio sve probleme? Otkad je početni kurs švedskog rješavanje problema?Maraschino wrote: ↑06/06/2020 19:28sta te gabri ti si rijesio sve problemeneko_sa_strane wrote: ↑06/06/2020 11:02 Nisam imao pojma da je kriminalna hobotnica pustila ovoliko duboko pipke. Svi koji govore i pišu da će biti bolje znajte da se to nikada neće dogoditi. Izbori nemaju smisla ukoliko se kriminalnoj hobotnici ne odsijeku svi pipci a na kraju i glava. Ja sam podijelio video u Viber grupi nas nekoliko sa kursa švedskog jezika a u ponedjeljak ide i na moj FB profil. Danas ću pokazati staroj i sestri. Ova tzv. zemlja nema nikakvu budućnost. Gdje su sada oni forumaši da još koji put napišu kako nisu svi isti.
Sada samo reci da to radis iz dosade.
-
neko_sa_strane
#45596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne radim iz dosade. Radim jer ne vidim sebe ovdje u budućnosti. Kada dođe moj red za penzionisanje neće se imati odakle isplatiti a nemam namjeru kopati po kontejnerima.
- Maraschino
#45597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eto vidis, ja to shvatio 1998.god.
A prije toga i u ratu ucio engleski.
A prije toga i u ratu ucio engleski.
-
neko_sa_strane
#45598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za engleski mi je samo ostalo da polažem po nivoima.
-
Novak20
#45599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jbg Bisera. Djeca nam se smiju.
Nama maske iz kineske dječje kasice-prasice, tebi i tvojoj obitelji funkcije i pare. Nosi se više vrećo govana s naših leđa.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... maski.html

Nama maske iz kineske dječje kasice-prasice, tebi i tvojoj obitelji funkcije i pare. Nosi se više vrećo govana s naših leđa.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... maski.html

Riječ je o pomoći u kojoj je 42.000 maski, čiji je donator Dječji hor kineskog grada Wuxi.
- horkesh