Slazem se da nemas nista reci i da shodno tome mozes prestati sa javljanjem.palermo wrote: ↑05/06/2020 19:05de bolan, pusti šuplje.....život je kratak da bi ga trošili na besmislice kao što je ova tvojamadner wrote: ↑05/06/2020 18:57Ovo je taj moment kada nakon rezultata od 0:3 covjek dodje i kaze dobro smo prosli, mogli su nas bas razbiti.palermo wrote: ↑05/06/2020 18:13
Nismo imali najgoru poziciju. O jebo te, život.
Ovakvo pisanje o Aliji Izetbegoviću je zapravo najbolji dokaz koliko mu je teško bilo.
Srećom, nije bilo interneta, da ga je bilo, sada bi mi sasvim sigurno živjeli u velikoj Srbiji. Doduše, ja bih možda živio u podebljanoj Hrvatskoj.
Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- madner
#76 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- Maraschino
- madner
#78 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Kosovari su svoje poteze vukli samo kada su imali podrsku USA. I nisu imali podrsku jer su bili simpaticni nego su opet svojim radom dosli do iste. Nije sve u politici vidljivo, ali koliko si naivan ako mislis da USA sama od sebe odluci da joj je Kosovo prioritet.zlajaBHF wrote: ↑05/06/2020 19:16Za Kosovo se moze reci da je imalo tezu situacicju, ali njih je spasila Amerika.madner wrote: ↑05/06/2020 18:55Naravno Crna Gora i Kosovo su imali neusporedivo teze pozicije a obje drzave su prosle znatno bolje.zlajaBHF wrote: ↑05/06/2020 18:46
![]()
Nismo imali najgoru poziciju ?
Narod nije spremio za rat, sto jest jest…..Ali ko ce nas spremiti za bilo sta? Vrijeme poslje rata najbolje pokazuje kakvog smo kova.
Temelj i danas imamo, ali ko nam je kriv sto ne znamo nista iskoristiti i nesto na istom izgraditi.
Uvijek nam je neko kriv…
Brkas malo ko je sta, nije narod odgovoran za poteze vodje nego vodja narodu. Dakle nemoj se sakrivati iza naroda, to je odbrana hulja koja su svjesna da je selektor nula bodova ali kazu da ni uslovi nisu nesto a i igrace tesko motivisati. Selektor odgovora za svoje poteze, bez obzira na teren.
Temelj je slabiji nego 92.
Problem je sto necemo da budemo objektivni, pa niko nikad nije kriv. Zato je narod kriv za Alijine poteze a ne on itd...
To vec nije rezultat njihovih poteza, nego Americkih interesa.
Za CG se ne slazem. U mnogo goroj smo situaciji bili mi. Srbija nije zelila i ne zeli bratoubilacki rat u CG, jer ni srpsski narod to ne zeli.
Za BiH je bilo obratno. Ovdje su samo cekali priliku.
Mozemo se slagati i neslagati sa ideologijom Alije Izetbegovica, i nemoj da nam to oduzme mogucnost da budemo objektivni.
Ako usporedjujes sa fudbalom onda mislim da je bio trener ekipi, koja dugo nije trenirala, a trebala je u kratkom vremenu da igra utakmicu protiv jakog protivnika. On je imao lose igrace, od kojih mnogi nisu bili ni motivisani.
Ja mu skidam kapu kako je narod mobilisao za referendum i za borbu za BiH.
Iz danasnje perspektive, sve to mi izgleda nemoguce. Kod nas se ne mogu dogovoriti da imaju jednog kandidata u Srebrenici, a kamoli nesto drugo.
Sa kojim se njegovim potezima ne salzes?
CG da je 1992 povuklo iste poteze kao BiH bi isto proslo. Nije zelja manja, nego mogucnosti.
Ideologiju nisam spominjao, to je najmanji problem jer nije nesto posebno uspjesno istu sirio. Pokusao je, vidio da nikog ne zanima i ostao je folklor.
Objektivno bitan je rezultat. Selektor je sam odredio raspored meceva i znao je koliko je protivnik jak.
Ne znam sto se cudis tome a ne cinjenici da ti treba jedan kandidat da pobjedis. Strateska odluka A.I. je bila da ne gura povratak u Srebrenicu kako bi osigurao KS. To je dobra odluka za SDA a losa za Srebrenicu.
-
palermo
#79 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- LBVIEW
#80 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Here we go again, kazem je, da nije bilo Alije i njegovog mijesanja u spsko-hrvatski sukob , ova dva naroda bi ziveli u miru.General War wrote: ↑05/06/2020 18:36Umjesas se u srpsko-hrvatske odnose, i ljudi se sjete da na tebi srede racne.oaza85 wrote: ↑05/06/2020 18:20 biKako mislis, nismo imali najgoru poziciju?madner wrote: ↑05/06/2020 17:52 Jasni su mi ljudi koji imaju neki subjektivni naboj pa imaju pozitivnu sliku.
No nisam jos vidio objektivan razlog da covjek dobije prolaznu ocjenu. Jednostavno, od svih u bivsoj drzavi smo daleko najgore prosli a nismo imali najgoru poziciju. Dakle selektor je bio ispodprosjecan.
Ko jeavaliavaki imao goru?
I sta bi ti uradio, bar u teoriji?![]()
Samo, koliko se sjecam, Srbima nisu Bosnjaci iz Bihaca asistirali dok su se odronjavali po cestama, a tada je i poceo sukob izmedji njih. Ah, znam, po uvrnutoj precanskoj logici, to sto se Bosnjaci nisu mijesali u taj sukob je ustvari mijesanje, jer su trebali biti na srpskoj strani, te braniti V Srbiju, ovaj
- duh_sa_sjekirom
#81 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
General War wrote: ↑05/06/2020 18:36 Umjesas se u srpsko-hrvatske odnose, i ljudi se sjete da na tebi srede racne.
Ne kontam na koji su se način Bošnjaci umiješali u S-H odnose?
Možeš li nam pojasniti?
- LBVIEW
#82 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Stipu bolan bolida, eto ne bi nas Srbi napali da smo bili neutralni, sto po njihovom znaci da smo im asistirali u napadu na Hrvatsku. To je kolektivna paranoja, koja prihvata samo bezuvjetnu podrsku, inace si neprijatelj srpstva. Vidjeti pod desavanjima u Crnoj Gori.oaza85 wrote: ↑05/06/2020 18:48Da, mi smo inace nastanjeni izmedju Japanaca i Kineza, fakat, otkud nas izmedju srpsko-hrvatskih odnosa?General War wrote: ↑05/06/2020 18:36Umjesas se u srpsko-hrvatske odnose, i ljudi se sjete da na tebi srede racne.
Last edited by LBVIEW on 05/06/2020 20:29, edited 1 time in total.
-
palermo
#83 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
duh_sa_sjekirom wrote: ↑05/06/2020 20:18General War wrote: ↑05/06/2020 18:36 Umjesas se u srpsko-hrvatske odnose, i ljudi se sjete da na tebi srede racne.![]()
Možeš li nam pojasniti?
pa jasno je, samim tim što su postojali
- LBVIEW
#84 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Znas kako, drznuli su se da samostalno donesu odluku o svojoj budicnosti, bez sufliranja sa srpske strane, a to Srbi dozivljavaju kao napad na srpstvo, te podrsku srpskim neprijateljima - Hrvatima.duh_sa_sjekirom wrote: ↑05/06/2020 20:18General War wrote: ↑05/06/2020 18:36 Umjesas se u srpsko-hrvatske odnose, i ljudi se sjete da na tebi srede racne.![]()
Možeš li nam pojasniti?
- duh_sa_sjekirom
#85 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Zaista ne kontam ovu tvrdnju...palermo wrote: ↑05/06/2020 20:20duh_sa_sjekirom wrote: ↑05/06/2020 20:18![]()
Možeš li nam pojasniti?pobogu pitanja
Dosta toga pamtim, nešto sam kao i pročitao ali ovu tezu još nisam čuo
- LBVIEW
- LBVIEW
#87 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Trebali su ostati u Jugoslaviju, dakle stati na stranu Srba, ovaj Djeneral non-stop trubi o tome. To sto su se odlucili na nezavisnost, Srbi tumace kao svrstavanje Na hrvatsku stranu.duh_sa_sjekirom wrote: ↑05/06/2020 20:29Zaista ne kontam ovu tvrdnju...palermo wrote: ↑05/06/2020 20:20duh_sa_sjekirom wrote: ↑05/06/2020 20:18![]()
Možeš li nam pojasniti?pobogu pitanja
Dosta toga pamtim, nešto sam kao i pročitao ali ovu tezu još nisam čuo
- duh_sa_sjekirom
#88 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Samostalno odlučivanje o vlastitoj sudbini (demokratskim sredstvima) ne može biti miješanje u te odnose
- horkesh
#89 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Wow, stvarno nije odavno bila ova tema
Pa RS i danas negira bosanski jezik i samo postojanje Bošnjaka kao nacije, a nije im mrsko prekršiti ni Ustav i Mirovni sporazum, a ljudi, 25 godina nakon genocida, i dalje misle da bi tadašnja srpska vrhuška, predvođena Karadžićem i Miloševićem ispoštovala dogovor
Milošević jeste nudio Filipoviću svašta nešto svojevremeno, ali, zanimljivo, odbio je da bilo šta od toga stavi na papir.
Što se tiče Kutiljerovog plana, preporučujem knjigu Roberta J. Donije o Karadžiću. Nemam je sad pri sebi, ali dobro se sjećam Karadžićeve strategije. Htio je samo da Bošnjaci pristanu na podjelu BiH i da se to jednom stavi na papir. Mape su bile provizorne, a sam tekst "sporazuma" vrlo kratak - svodio se na to da se BiH dijeli na tri etničke cjeline. Treba reći i da je sam Kutiljero bio svjedok odbrane Mladiću, na primjer.
Kome nije mrsko čitati:
A da je Alija pravio greške, naravno da jeste.
Pa RS i danas negira bosanski jezik i samo postojanje Bošnjaka kao nacije, a nije im mrsko prekršiti ni Ustav i Mirovni sporazum, a ljudi, 25 godina nakon genocida, i dalje misle da bi tadašnja srpska vrhuška, predvođena Karadžićem i Miloševićem ispoštovala dogovor
Milošević jeste nudio Filipoviću svašta nešto svojevremeno, ali, zanimljivo, odbio je da bilo šta od toga stavi na papir.
Što se tiče Kutiljerovog plana, preporučujem knjigu Roberta J. Donije o Karadžiću. Nemam je sad pri sebi, ali dobro se sjećam Karadžićeve strategije. Htio je samo da Bošnjaci pristanu na podjelu BiH i da se to jednom stavi na papir. Mape su bile provizorne, a sam tekst "sporazuma" vrlo kratak - svodio se na to da se BiH dijeli na tri etničke cjeline. Treba reći i da je sam Kutiljero bio svjedok odbrane Mladiću, na primjer.
Kome nije mrsko čitati:
Pošto je Kutiljero preminuo prošlog mjeseca, treba pogledati i kako su o njemu pisali mediji u Srbiji, a ton je bio u stilu "Ovaj čovek je Srbiji uvek čuvao leđa" i "Umro veliki prijatelj Srba". Isto kao i ostale evropske kurve, bio je, skoro pa otvoreno, na velikosrpskoj strani.Obrana generala Mladića je izvela Kutiljera kao svjedoka da bi opisao odbijanje vlade Alije Izetbegovića da potpiše Lisabonski mirovni sporazum, pred rat 1992. godine.
U unakrsnom ispitivanju haška optužba je, pak, suočila svjedoka obrane s govorima vođa bosanskih Srba, u kojima se hvale, kako su Kutiljera prevarili kao mirovnog promatrača te iskoristili u razbijanju države.
Kutiljero je u izjavi kao svjedok Mladićeve obrane izjavio da su sve zaraćene strane u Bosni i Hercegovini lagale, ali srpska najmanje. Pri tom je Kutiljero optužio američku diplomaciju za utjecaj na bosanskohercegovačkog predsjednika Aliju Izetbegovića da odbije mirovni sporazum o podjeli države na tri dijela, a koji je srpska strana navodno željela potpisati.
"Brojka tri nije bila slučajna brojka, iz nekog aritmetičkog razloga nego toliko ima konstitutivnih naroda. Činjenica da je jedan visoki američki dužnosnik savjetovao Izetbegovića, da ne prihvati taj plan, meni se činilo dovoljnim razlogom koji me naveo da pišem Economist-u (britanski časopis) i da kažem što sam tada kazao. Oni su bili ohrabrivani da odustanu od tog sporazuma i da se bore za unitarnu Bosnu", naveo je Kutiljero svoj stav o odbijanju njegovog sporazuma u ožujku 1992. godine, a koji je prema njemu mogao spriječiti rat s gotovo 100 tisuća žrtava.
Kako bi ga osporio, odnosno pokazao kako ga je srpska strana izmanipulirala - tužitelj Alan Tieger je suočio Kutiljera s govorima predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i hvalisanjem kako je mirovnog pregovarača prevario navodnim pristajanjem na sporazum, kojeg nije ni mislio poštivati u vezi ponuđenog teritorija.
"Bila je 'Lisabonska mapa', pa su je muslimani odbacili. Obradovali smo se kada su je odbacili. Mi smo je prihvatili da ju uvučemo u Lisabonski proces. I to je mudrost i vještina gosp. Krajišnika koji ih je uvukao da prihvate tri stvari - da će biti podjela na troje, da će biti na nacionalnoj osnovi i referendum. I mi smo njih uvukli tada kada su rekli prihvaćamo podjelu na troje. Bosna je bila gotova za EZ i Međunarodnu zajednicu. To je bilo veliko postignuće", hvalio je Karadžić poteze sebe i kolega.
Tužitelj Tieger je citirao i ratnog predsjednika Skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika koji se, kao i Karadžić, više puta javno hvalio da su upravo preko Kutiljera prije izbijanja rata dobili status pregovarača o sudbini Bosne i Hercegovine.
Karadžić je u jednom od citiranih govora označio upravo Kutiljera kao odgovornu osobu koja je svojim mirovnim sporazumom, odnosno predloženom kartom podjele države prvi pokrenuo njezin kraj.
"Znate kako je izgledala Kutiljerova mapa tada je Bosna pukla. Tada smo mi prihvaćeni kao strana u sukobu. Međunarodna zajednica se grdno prevarila što je prije rata poslala Kutiljera i Karingtona kod nas. Što nas je prihvatila kao stranu u sukobu. Da su oni šutili i priznali Bosnu i kazali poslije toga postoje tamo neki pobunjenici koji ruše vlastitu državu mi bi bili u teškim problemima. Nitko s nama ne bi razgovarao", govorio je Karadžić u Skupštini RS 1995. godine.
A da je Alija pravio greške, naravno da jeste.
- duh_sa_sjekirom
#90 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Slobini i Franjini jurišnici jurišaju li, jurišaju...

- MaksprotivMarksa
#91 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Alija je bio klerofasista, ni manje, ni vise, ali ni to ne moze da se stavi u istu ravan sa fasizmom Milosevica, Franceka i ustanog psihijatra, bio je najslabiji pa nije mogao da konzumira svoj fasizam, da je bio na mjestu pobrojanog trojca ucinio bi sve isto, a 2 najgori je na ovoj listi po onome sto je ucinio narodu koji je predvodio.
I dok god postoji kult licnosti ovog gubitnika madju Bosnjacima, bicemo upravo to - gubitnici, osim njegove porodice i ahbaba sa mindera.
I dok god postoji kult licnosti ovog gubitnika madju Bosnjacima, bicemo upravo to - gubitnici, osim njegove porodice i ahbaba sa mindera.
-
winpin
#92 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ucinio je mnogo dobrih stvari ali i mnogo losih. Najbolji primjer je "danasnja" situacija gdje je drzava nekom mati a nekom maceha.
-
zlajaBHF
#93 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Evo primjera, zasto je Alija imao losu ekipu…MaksprotivMarksa wrote: ↑05/06/2020 22:14 Alija je bio klerofasista, ni manje, ni vise, ali ni to ne moze da se stavi u istu ravan sa fasizmom Milosevica, Franceka i ustanog psihijatra, bio je najslabiji pa nije mogao da konzumira svoj fasizam, da je bio na mjestu pobrojanog trojca ucinio bi sve isto, a 2 najgori je na ovoj listi po onome sto je ucinio narodu koji je predvodio.
Sa ovakvim je trebalo nesto graditi
- Maraschino
- Maraschino
-
zlajaBHF
#96 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Mislim da rijec supci, ne opisuje iste dovoljno dobro.Maraschino wrote: ↑05/06/2020 23:03Zar ne vidis da kipti zasto ARBiH nije radila isto sto i cetnici i ustase.
Jednostavno, nismo svi isti. Postoje ljudi i supci.
- Rothmans
#97 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
pisanje forumasa @madner me podsjeti na jedan clanak pa ga potrazih
SDP-ov neuspjeli puč i početak opsade Sarajeva
(slike su za one sa jakim zelucem)
Alija je zlatan bio s kim je posla imao i pritom ne mislim na Srbe i Hrvate. a bosnjaci ,ovakvi kakvi su, najvise sto ce izvuc jeste rezervat Sarajevo - Zenica - Tuzla
SDP-ov neuspjeli puč i početak opsade Sarajeva
(slike su za one sa jakim zelucem)
Alija je zlatan bio s kim je posla imao i pritom ne mislim na Srbe i Hrvate. a bosnjaci ,ovakvi kakvi su, najvise sto ce izvuc jeste rezervat Sarajevo - Zenica - Tuzla
- MaksprotivMarksa
#98 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Hoces da ti svaku tezu iz ovog posta dokazem sa knjiskim definicijama upotrebljenij pojmova ?zlajaBHF wrote: ↑05/06/2020 22:53Evo primjera, zasto je Alija imao losu ekipu…MaksprotivMarksa wrote: ↑05/06/2020 22:14 Alija je bio klerofasista, ni manje, ni vise, ali ni to ne moze da se stavi u istu ravan sa fasizmom Milosevica, Franceka i ustanog psihijatra, bio je najslabiji pa nije mogao da konzumira svoj fasizam, da je bio na mjestu pobrojanog trojca ucinio bi sve isto, a 2 najgori je na ovoj listi po onome sto je ucinio narodu koji je predvodio.
Sa ovakvim je trebalo nesto graditi![]()
Mislim da neces to moci da pojmis, uzivaj u svojoj ideji da je narod kriv sto je vodja tog naroda totalni idiot i klerofasista
Fasizam je antimarksisticki socijalizam, romanticarski nacionalizam okupljen oko pokreta.
SDA I ALIJA
NOMINALNO SOCIJALISTICKA POLITIKA - BRIGA ZA NAROD (STRANKU)
OSNIVANJE NARATIVA ROMANTICARSKOG NACIONALIZAM PRVI PUT MEDJU BOSNJACIMA OD STRANE SDA I NJIHOVE "INTELEKTUALNE ELITE", BOSNJACI NAROD NAJSTARIJI, ILIRSKO PORIJEKLO, NAJSTARIJA DRZAVNOST, ISTOVREMENO IZBJEGAVANJE PREDOSMANSKE HISTORIJE ZBOG VJERSKOG MOMENTA, BOGUMILSTVO KOJE JE ISLAM I TAKO TO
IZBIH KAO KLERIKALNO KRILO POKRETA, OTVORENO UPLITANJE U PITANJA TOBOZ NEZAVISNE VJERSKE ORGANIZACIJE, A U SVRHU OSTVARIVANJA KULTURNE HEGEMONIJE ZA RACUN POKRETA/STRANKE
SDA JE OSNOVANA KAO POKRET, IMA SVE ODLIKE POKRETA OSNOVANOG ZA REALIZACIJU IDEJA KLEROFASISTE ALIJE IZETBEGOVICA
1 DRZAVA, 1 VODJA, 1 VJERA - SDA, AI, ISLAM
KAO STO VIDIS TU JE CITAV NIZ DOKAZA DA JE MOJA TEZA TACNA, ZA SVOJ NAROD JE BIO NAJGORI, DO DANAS SE NUSMO OPORAVILI I ZIVIMO REALNOST KOJU ZIVIMO ZBOG NJEGOVE LOSE POLITIKE ZA SVE OSIM NJEGOVE PORODICE I AHBABA, JEDINI GORI OD NJEGA ZA SVOJ NAROD JE BIO MILOSEVIC
TRIDESETOGODISNJE UBIJANJE SVAKOG ZRNA INTELEKTA CE TEK DOCI NA NAPLATU KADA NOVE, MRZNJOM I FASIZMOM ZADOJENE GENERACIJE, DO KRAJA UNISTE ONO STO SU ALIJA I KLEROFASISTI ZAPOCELI, TVOJE GLUPOSTI I TEZE IZ KLEROFASISTICKE TVRDNJE SU SAMO DOKAZ DA SMO NA PUTU BEZ POVRATKA.
SRDACAN POZDRAV ❤
- CPT
#99 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Naravno...madner wrote: ↑05/06/2020 18:55Naravno Crna Gora i Kosovo su imali neusporedivo teze pozicije a obje drzave su prosle znatno bolje.zlajaBHF wrote: ↑05/06/2020 18:46madner wrote: ↑05/06/2020 17:52 Jasni su mi ljudi koji imaju neki subjektivni naboj pa imaju pozitivnu sliku.
No nisam jos vidio objektivan razlog da covjek dobije prolaznu ocjenu. Jednostavno, od svih u bivsoj drzavi smo daleko najgore prosli a nismo imali najgoru poziciju. Dakle selektor je bio ispodprosjecan.![]()
Nismo imali najgoru poziciju ?
Narod nije spremio za rat, sto jest jest…..Ali ko ce nas spremiti za bilo sta? Vrijeme poslje rata najbolje pokazuje kakvog smo kova.
Temelj i danas imamo, ali ko nam je kriv sto ne znamo nista iskoristiti i nesto na istom izgraditi.
Uvijek nam je neko kriv…
Brkas malo ko je sta, nije narod odgovoran za poteze vodje nego vodja narodu. Dakle nemoj se sakrivati iza naroda, to je odbrana hulja koja su svjesna da je selektor nula bodova ali kazu da ni uslovi nisu nesto a i igrace tesko motivisati. Selektor odgovora za svoje poteze, bez obzira na teren.
Temelj je slabiji nego 92.
Problem je sto necemo da budemo objektivni, pa niko nikad nije kriv. Zato je narod kriv za Alijine poteze a ne on itd...
Kosovo sa otvorenom granicom tj. dvije zavrsilo sa Albancima protjeranim u brda ili hladnjacama oko Beograda. Da nije bilo NATO intervencije danas bi bili u goroj poziciji od Palestinaca. Plaho su bolje prosli.
Crna Gora sa otvorenom granicom prema Zapadu i ne bas malom ulogom u agresiji i genocidu se je bas "bolje prosla. Bas steta sto Alija nije sluzio Milosevicu kao Bulatovic... Pa malo jurisanje po Hrvatima, pa onda po Albancima da bi na kraju zivjeli u rahatluku.
Ipak se treba sjetiti da je selektor imao igraca koji su igrali za drugu stranu i "stadion" koji je granicio sa Hrvatskom i Srbijom. Selektor CG sluzio Milosevicu, tako fantasticnom selektoru Kosova ignorisali vise referenduma. A njegove redovno mlatili... Da nije bilo iskustva sa BiH Amerikanci bi ignorisali i iducih 500 referenduma.
- LBVIEW
#100 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Evo, vratio se i performer
Niksic Damir da nam poruci kako nas je Alija zavadio s komsijama na nagovor zaoada.