TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bower

#13626 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

Tisikarina wrote: 04/06/2020 09:52
bower wrote: 04/06/2020 09:48

Ma neču.. :D Ali ako več neko ne preporučuje, da vidimo gdje je razlog..!
Ne može on to objasnit jer nije imao i nema taj tv, @ovajonaj može jer je imao problema, a ni on ga ne kudi već je imao tu nesreću sa IPS panelom.
Pa to je problem tog foruma, jer pojedinci koji pljuju po oređenem brendu to je u tom slučaju Philips, neznaju napisat zašto ga ne preporučuju gdje su mu mane itd... Ali to su uglavnom ljudi, koji se ionako ne bave televizorima ili posjeduju taj televizor, da bi stvarno mogli dati nekakve zaključke oko tih televizora:) Ali tu najviše stradaju ljudi koji kupuju televizor, pa ga poslije takvi komentari odbijaju od kupnje..! Recimo slična situacija je i na kojem drugom forumu, ali neki ljudi nisu nasjedali raznim pričama pa su kupili recimo Philips televizor, i poslije bili više nego veoma zadovolnji:))
CooK

#13627 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Tisikarina wrote: 04/06/2020 09:34 ima ovde dosta dobronamjernih kao @Cossack @bower @jarobot itd, a ima i teških habla :lol:
Hahahhahahah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta li si ti citao pa su ti oni dobronamjerni? :D
Jedan Philipsov i dva BH Telecomova/SDA promotera. Ma nema, bas su objektivni i dobronamjerni. :lol: :lol: :lol:

Cestitke forume, imamo novog bota! :D

I kako se moze registrovati na forum sa imenom Tisikarina(Ti si karina)? Pitam za jarana koji se hoce registrovati sa imenom Timigapopusi. :lol:
CooK

#13628 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

skriveni wrote: 04/06/2020 00:26
AlenK wrote: 04/06/2020 00:01 Koji tv preporucujete ? Do 55 inca i do 1500km.
Nisam neki strućnjak za tv , pa ne znam ni sam te kriterije dobre slike. Ponekad igrice, vecinom normalna kablovska ...
Zahvaljujem.
1. 55xf9005
2. 55q60r

Boljeg nema od tih za te pare, mozda xf9005 malo prelazi limit al je top :)
Gospodo ovo vam je objektivna preporuka najboljih televizora za odredjeni iznos a ne ono sto vam BH Telecom, stranka ili Philips kaze da pisete ovdje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13629 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

Fakat ne kontam što je problem pričati o onom što te zanima i ignorisati ono što smatraš da nije po tvom.
Imate opciju da sakrijete postove onog ko vam ne odgovara, na kraju krajeva, ne čitate i ne komentarišite onog s kim vidite da ne možete ostvariti konverzaciju, a pogotovo nemojte lijepiti etikete tipa ovaj je iz telekoma, onaj iz SDA ili šta već.
Ako hoćete da se ugasi tema, to je najlakše. Jedan klik i nema više.
Neće biti nove, zato uzmite ovo kao posljednju opomenu da se bavite nečim drugim osim onog što je tema.
CooK

#13630 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Tomahawk11 wrote: 04/06/2020 10:45 Fakat ne kontam što je problem pričati o onom što te zanima i ignorisati ono što smatraš da nije po tvom.
Imate opciju da sakrijete postove onog ko vam ne odgovara, na kraju krajeva, ne čitate i ne komentarišite onog s kim vidite da ne možete ostvariti konverzaciju, a pogotovo nemojte lijepiti etikete tipa ovaj je iz telekoma, onaj iz SDA ili šta već.
Neće biti nove, zato uzmite ovo kao posljednju opomenu da se bavite nečim drugim osim onog što je tema.
Ako ce pojedincima sluziti za ostvarivanje licnih ciljeva i zaradu a ne objektivno savjetovanje onda je bolje da se odmah ugasi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13631 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

CooK wrote: 04/06/2020 10:50
Ako ce pojedincima sluziti za ostvarivanje licnih ciljeva i zaradu a ne objektivno savjetovanje onda je bolje da se odmah ugasi.
Ako gledaš tako, onda si i ti jedan od tih.
I ti imaš lični cilj da je nešto bolje od nečeg drugog, jesam u pravu?

Dalje, da li i kako eliminišete neistomišljenike u realnom životu? Guantanamo? Goli otok? Po kratkom postupku?

Pišite o onom što vas zanima, u ovom slučaju su to LED TV-i, koncentrišite se na to, tema će biti puno ljepša.

Ovako uglavnom ide par postova o TV, pa onda natezanje između vas, pa rasprava sa modom i tako u krug.
bower

#13632 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

Tomahawk11 wrote: 04/06/2020 10:45 Fakat ne kontam što je problem pričati o onom što te zanima i ignorisati ono što smatraš da nije po tvom.
Ako misliš na mene, onda se gadno varaš:)) Jer ja osobno nemam nikakve zarade i ničijih ciljeva, što se tiče mojih preporuka..! Ako bi živio u Bosni, bi se još moglo nešto takvo pretpostavljat, ali pošto sam ja daleko od Bosne je to nemoguče..
Tomahawk11
Globalni moderator

#13633 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

I sad će on tebi jesi, ti njemu nisi, pa će neko da dokaže ko je bot...sreća vas srela :roll:
bower

#13634 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

Tomahawk11 wrote: 04/06/2020 10:59 I sad će on tebi jesi, ti njemu nisi, pa će neko da dokaže ko je bot...sreća vas srela :roll:
Pogledaj neču se sa nim raspravljat, pa i ne sa drugima oko toga ne brini:) ;-)
CooK

#13635 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Tomahawk11 wrote: 04/06/2020 10:53
Ako gledaš tako, onda si i ti jedan od tih.
1. I ti imaš lični cilj da je nešto bolje od nečeg drugog, jesam u pravu ?
2. Dalje, da li i kako eliminišete neistomišljenike u realnom životu? Guantanamo? Goli otok? Po kratkom postupku?

Pišite o onom što vas zanima, u ovom slučaju su to LED TV-i, koncentrišite se na to, tema će biti puno ljepša.

3. Ovako uglavnom ide par postova o TV, pa onda natezanje između vas, pa rasprava sa modom i tako u krug.
1. Pa i nisi u pravu. Kako ja mogu imati licni cilj u tome sto preporucujem najbolji TV za odredjeni iznos novca a ne favoriziram niti jedan brend ili trgovinu?
2. Ne radi se ovdje o neistomisljenicima nego o osobama koje organizovano i ciljano rade nesto zbog licne koristi a ne zbog toga sto stvarno hoce pomoci nekome da kupi najbolji TV za budzet koji ima.
3. Kako nece biti natezanje kada posle 7 dana necitanja teme udjem na nju i onda procitam od novoregistrovanog bota koji se, BTW, zove Tisikarina(Ti si karina) kako su bower i jarobot dobronamjerni a ostali nisu a situacija je totalno naopaka? Obojicu ocigledno nemaju neko pretjerano znanje o televozorima jer sam ih ispravljao oko nekih elementarnih stvari koje nisu znali o televizorima a osim toga ocigledno j rade reklamu a oni su kao dobronamjerni(vjerovatno zato sto prerorucuju Philips) a svi ostali pa cak i ja koji sam u ove 4 godine izgubio masu vremena preporucujuci ljudima najbolje televizore za njihov budzet kao nisam dobronamjeran? Bi li ti da si u mojoj situaciji mogao to procitati i ignorisati odnosno neodgovoriti?
Last edited by CooK on 04/06/2020 11:14, edited 1 time in total.
bosniamaj

#13636 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosniamaj »

Pozdrav raja.

Uskoro bih trebao uzeti novi TV. Uglavnom sam se već 95% odlučio za Samsung 55Q60.
Ono što me brine je veličina TV-a i prostor u kojem se nalazi.

Udaljenost mjesta gdje se sjedi od TV-a je otprilike oko 2,30m, do 2,50m max.
Gledajući po netu ove neke preporuke za veličinu TV-a i udaljenost, trebalo bi da je ok 55" za tu udaljenost.
Recimo, ovaj guide: https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si ... lationship

Ali, opet nešto imam strah da neću pogriješiti, da neće biti prevelik TV za taj prostor.
Trenutno imam Philips 42", star već oko 7 godina, koji mi je do sad bio ok. Sad mi je ovo, čini mi se, velika razlika sa 42 na 55".

Help pls :-D
CooK

#13637 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Tomahawk11 wrote: 04/06/2020 10:59 I sad će on tebi jesi, ti njemu nisi, pa će neko da dokaže ko je bot...sreća vas srela :roll:
Ma necu se ja sa njim raspravljati ali ne trpim nepravdu i morao sam nesto napisati a inace odoh opet na pauzu od par dana i necu niti citati a niti ista pisati tih par dana.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13638 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

CooK wrote: 04/06/2020 11:14
1. Pa i nisi u pravu. Kako ja mogu imati licni cilj u tome sto preporucujem najbolji TV za odredjeni iznos novca a ne favoriziram niti jedan brend ili trgovinu?
2. Ne radi se ovdje o neistomisljenicima nego o osobama koje organizovano i ciljano rade nesto zbog licne koristi a ne zbog toga sto stvarno hoce pomoci nekome da kupi najbolji TV za budzet koji ima.
3. Kako nece biti natezanje kada posle 7 dana necitanja teme udjem na nju i onda procitam od novoregistrovanog bota koji se, BTW, zove Tisikarina(Ti si karina) kako su bower i jarobot dobronamjerni a ostali nisu a situacija je totalno naopaka? Obojicu ocigledno nemaju neko pretjerano znanje o televozorima jer sam ih ispravljao oko nekih elementarnih stvari koje nisu znali o televizorima a osim toga ocigledno j rade reklamu a oni su kao dobronamjerni(vjerovatno zato sto prerorucuju Philips) a svi ostali pa cak i ja koji sam u ove 4 godine izgubio masu vremena preporucujuci ljudima najbolje televizore za njihov budzet kao nisam dobronamjeran? Bi li ti da si u mojoj situaciji mogao to procitati i ignorisati odnosno neodgovoriti?
Ali zato imaš omraženi...kad neko spomene Philips, ti se odmah naježiš.

Radi se, trošite puno energije na prepucavanje.

To za nick upućeno adminu da vidi o čemu se radi.

Nisam rekao ni za koga od vas da je dobronamjerni, svi zajedno trujete temu bespotrebno.

Nekom dobar Philips, nekom Sony, Samsung i sve pet.
CooK

#13639 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

bosniamaj wrote: 04/06/2020 11:14 Pozdrav raja.

Uskoro bih trebao uzeti novi TV. Uglavnom sam se već 95% odlučio za Samsung 55Q60.

Gledajući po netu ove neke preporuke za veličinu TV-a i udaljenost, trebalo bi da je ok 55" za tu udaljenost.

Ali, opet nešto imam strah da neću pogriješiti, da neće biti prevelik TV za taj prostor.
Trenutno imam Philips 42", star već oko 7 godina, koji mi je do sad bio ok. Sad mi je ovo, čini mi se, velika razlika sa 42 na 55".

Ako neces gledati SD kanale nego HD i 4K sadrzaj onda ti nece biti prevelik 55" TV sa te udaljenosti. Ako ces gledati SD kanale onda idi na 50".
skriveni

#13640 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skriveni »

Pokajat ce se ako uzme 50, vrijeme brzo leti, televizori sve veci, lakse se navici na veci tv nego na manji :) nista nije bolja slika s iste udaljenosti, detalji se ionako ne vide na sd rezoluciji
bower

#13641 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

bosniamaj wrote: 04/06/2020 11:14 Pozdrav raja.

Sad zavisi koje sadržaje češ gledat.. Jer ako češ gledat uglavnom kablovsku i sadržaje nižih resolucija, ti veličina 55˝za gledanje oko 2,30 metara nije baš najbolja opcija.. A ako češ gledat resolucije 1080 i 4k onda ti je to takva veličina dobra.. Sad moraš napravit nekakav kompromis, šta najviše gledaš.. Inače ti je bolje uzet veličinu 50˝.
bosniamaj

#13642 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosniamaj »

TV kanale slabo gledam, a Moja TV je kod mene, tako da je većina kanala SD.
Uglavnom gledam filmove i serije u HD i YouTube.

Ne znam, eto, sad sam u dilemi, da li je bolje možda ipak ići sa max 50"...
CooK

#13643 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Tomahawk11 wrote: 04/06/2020 11:17
CooK wrote: 04/06/2020 11:14

Ali zato imaš omraženi...kad neko spomene Philips, ti se odmah naježiš.

Radi se, trošite puno energije na prepucavanje.

To za nick upućeno adminu da vidi o čemu se radi.

Nisam rekao ni za koga od vas da je dobronamjerni, svi zajedno trujete temu bespotrebno.

Nekom dobar Philips, nekom Sony, Samsung i sve pet.
Nije istina. Ne najezim se kad neko spomene Philips nego kad spomene da je neki Philips TV u odredjenom budzetu bolji izbor od nekog drugog TV-a koji je ocigledno bolji izbor od tog Philips TV-a.
Isto tako reagujem kada neko napise za TV bilo kojeg drugog brenda da je bolji od nekog drugog TV-a takodje bilo kojeg brenda a to ne bude istina.
Sto se tice konkretno Philips televizora vise puta sam ovdje napisao a napisacu i sada. Philips televizori nisu losi i ima puno losijih televizora od Philipsa ali Philips televizori trenutno kostaju vise nego sto vrijede i na njihovu zalost trenutno postoje bolje alternative za odredjeni budzet od njih.

Hajde da vise ne duzimo, mislim da smo se razumjeli koliko - toliko. Ugodan ti dan i lijep pozdrav.
Last edited by CooK on 04/06/2020 11:35, edited 2 times in total.
bower

#13644 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

bosniamaj wrote: 04/06/2020 11:25 TV kanale slabo gledam, a Moja TV je kod mene, tako da je većina kanala SD.

Moje mišljenje je, da uzmeš veličinu 50˝. Pa i na manjim diagonalama je slika nešto malo bolja.
Nadzornik

#13645 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

Tisikarina wrote: 04/06/2020 11:52
dobro tebe sam zaboravio :lol:
Pa red je da mu se zahvalis:

Thanks CooK from:
Tisikarina... :pisnuo:
AlenK

#13646 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AlenK »

CooK wrote: 04/06/2020 10:30
skriveni wrote: 04/06/2020 00:26
AlenK wrote: 04/06/2020 00:01 Koji tv preporucujete ? Do 55 inca i do 1500km.
Nisam neki strućnjak za tv , pa ne znam ni sam te kriterije dobre slike. Ponekad igrice, vecinom normalna kablovska ...
Zahvaljujem.
1. 55xf9005
2. 55q60r

Boljeg nema od tih za te pare, mozda xf9005 malo prelazi limit al je top :)
Gospodo ovo vam je objektivna preporuka najboljih televizora za odredjeni iznos a ne ono sto vam BH Telecom, stranka ili Philips kaze da pisete ovdje.
Pala odluka, Xf9005 .... Ali s tim da cu se morati jos malo pruziti . Nadam se da vrijedi.
Doduse, prvo cu u prodavnici pogledati uzivo. Dzaba sve recenzije ako se meni uzivo ne svidi.
Iskreno, imam samsung dugo ,.malo su im prenaglasene boje... Naginjem vise ka realnim bojama.

Sto se Philipsa tice, neka hvala. Volim provjereno. Ona svjetla iza su mi kič bespotrebni... Pretpostavljam, kad se nr mozes kvalitetom nekok istaci, onda stavljas neka svjetla, da paznju skrenes.
Nadzornik

#13647 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

bosniamaj wrote: 04/06/2020 11:25 TV kanale slabo gledam, a Moja TV je kod mene, tako da je većina kanala SD.

Slobodno idi na 55 ako imas love jer ce ti i on iduce godine biti mali.
I ja sam se do sad vodio onom neko tabelom koja preporucuje optimalne udaljenosti za SD,UHD,4K kanale i mogu ti reci
da to nista ne znaci i da se iznova nakon nekog vremena pokajem sto nisam uzeo veci TV.
Od sad pa na dalje samo 65 inca TV dolazi u obzir sto je takodje neka maksimala za normalne dnevne boravke bez obzira na
kojoj ti je udaljenosti TV,2 ili 4 metra je sasvim nebitno u ovom slucaju... :thumbup:
Jedini uslov je da TV koliko toliko valja,da sad ne bih favorizovao neki brend,mogu samo reci da TV ne smije biti jeftiniji
od 2000 KM... 8)
allem_77

#13648 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by allem_77 »

Možda za jednu do dvije godine ubace više HD kanala? I ja sam bio u istoj dilemi, i na kraju naručio dva tv-a. Jedan od 50 a drugi od 55
Nadzornik

#13649 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

allem_77 wrote: 04/06/2020 12:29
Možda za jednu do dvije godine ubace više HD kanala? I ja sam bio u istoj dilemi, i na kraju naručio dva tv-a. Jedan od 50 a drugi od 55
Da i on ne bi bio u dilemi,najbolje mu je da kupi kao i ti dva TV-ea,jedan od 55 a drugi od 65... :thumbup:
Ovaj prvi da gleda sa sofe obzirom da mu je bliza a ovaj veci da pali samo po potrebi tj. kad mu dodju gosti i sjede za stolom koji
je u cosku,blize kuhinje i za dva metra je udaljeniji od sofe... :D
bosniamaj

#13650 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosniamaj »

Nadzornik wrote: 04/06/2020 12:37
allem_77 wrote: 04/06/2020 12:29
Da i on ne bi bio u dilemi,najbolje mu je da kupi kao i ti dva TV-ea,jedan od 55 a drugi od 65... :thumbup:
Ovaj prvi da gleda sa sofe obzirom da mu je bliza a ovaj veci da pali samo po potrebi tj. kad mu dodju gosti i sjede za stolom koji
je u cosku,blize kuhinje i za dva metra je udaljeniji od sofe... :D
A možda potraje i ova distanca, pa bude neko gledao iz trpezarije :mrgreen:

Lovu sam već halalio za 55, tako da će mi 50 još lakše sjesti :D
Još sad ima neka akcija u Imtecu, sa Unicredit karticom dođe 1129.70 KM ovaj od 55", a 1061.70 KM ovaj od 49"
Post Reply