Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18101 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

zar nije nezaposlenost bila najniža prije korone?
ultima_palabra

#18102 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote: 03/06/2020 23:01 zar nije nezaposlenost bila najniža prije korone?
Jeste.
armin071

#18103 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by armin071 »

Velkoski wrote: 03/06/2020 23:01 zar nije nezaposlenost bila najniža prije korone?
E najebao si sad....
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#18104 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gerro »

dale cooper wrote: 03/06/2020 23:00 Ako ništa 90minuta i Gerro su na svim temama konzistentni. Nemaju pojma ni o čemu. :mrgreen:
Bar imamo svoje mišljene, ne povinujemo se drugima kao ti zomriju, da ti kaze da skocis sa zgrade skocio bi.

evo zamolio bih neke znalce, ne tebe, lol, da mi objasne sto Trump ne valja ? i ko bi to trebao biti? Biden ? :lol:
dale cooper

#18105 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Gerro wrote: 03/06/2020 23:04
dale cooper wrote: 03/06/2020 23:00 Ako ništa 90minuta i Gerro su na svim temama konzistentni. Nemaju pojma ni o čemu. :mrgreen:
Bar imamo svoje mišljene, ne povinujemo se drugima kao ti zomriju, da ti kaze da skocis sa zgrade skocio bi.

evo zamolio bih neke znalce, ne tebe, lol, da mi objasne sto Trump ne valja ? i ko bi to trebao biti? Biden ? :lol:
Kakvom ba zomriju, ja i zomri smo masu puta zakuhali, najčešće na temi oko Jale i Bube. Pokrvimo se i nastavimo dalje. :D

Kažeš da Trump nije rasista, a činjenice govore drugačije. Čak i 1989 godine kada je bio onaj famozni slučaj silovanja za koji
su optuženi pet crnih i latino momaka poznati kao Cental Park Five (nedavno su ti događaji bila tema serije When They See Us)
Trump je u četiri lista u New Yorku izbacio proglas kojim traži uvođenje smrtne kazne.

Image

Priznanje iz central park petorke je iznuđeno, a kasnije je pravi krivac Matias Reyes priznao to silovanje.

Donald Trump se nikada nije izvinuo za taj advertisement, čak i danas se tvrdoglavo drži svojih stavova.
90minut

#18106 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Pa šta sad?

Koliko si ti puta trazio smrtnu kaznu za silovanje djeteta i slicno kod nas?

Jesi se tad zapitao da li je sve u redu i da li je pravi krivac?

Kao da je Trump znao pozadinu covjek vjerovao policiji..

I dobro ti je i rekao imam svoja mišljenja ne ravnamo se po tebi da ako bi ovaj skocio s zgrade i ti bi tako se vi ravnate s Trumpom neko vam nekad rekao da je rasista i svi u glas prave one neznalice raspadnute.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#18107 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gerro »

dale cooper wrote: 03/06/2020 23:16

Kakvom ba zomriju, ja i zomri smo masu puta zakuhali, najčešće na temi oko Jale i Bube. Pokrvimo se i nastavimo dalje. :D

Kažeš da Trump nije rasista, a činjenice govore drugačije. Čak i 1989 godine kada je bio onaj famozni slučaj silovanja za koji
su optuženi pet crnih i latino momaka poznati kao Cental Park Five (nedavno su ti događaji bila tema serije When They See Us)
Trump je u četiri lista u New Yorku izbacio proglas kojim traži uvođenje smrtne kazne.

Image

Priznanje iz central park petorke je iznuđeno, a kasnije je pravi krivac Matias Reyes priznao to silovanje.

Donald Trump se nikada nije izvinuo za taj advertisement, čak i danas se tvrdoglavo drži svojih stavova.
meni izgleda da mu se povinujes svaki put...

Ma nista ti to ne znaci, lik je jednostavno takav tvrdoglav, brani svoje stavove, zato i jeste tu gdje jeste, nije zbog toga rasista nikako
dale cooper

#18108 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

90minut wrote: 03/06/2020 23:21 Pa šta sad?

Koliko si ti puta trazio smrtnu kaznu za silovanje djeteta i slicno kod nas?

Jesi se tad zapitao da li je sve u redu i da li je pravi krivac?

Kao da je Trump znao pozadinu covjek vjerovao policiji..

I dobro ti je i rekao imam svoja mišljenja ne ravnamo se po tebi da ako bi ovaj skocio s zgrade i ti bi tako se vi ravnate s Trumpom neko vam nekad rekao da je rasista i svi u glas prave one neznalice raspadnute.
Poenta je da kada danas znamo sve o Trumpu, da li bi istu stvar uradio da je u pitanju bilo pet bijelih tinejdžera.
90minut

#18109 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Eto ja kazem da bi šta cemo?
dale cooper

#18110 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Gerro wrote: 03/06/2020 23:22

Ma nista ti to ne znaci, lik je jednostavno takav tvrdoglav, brani svoje stavove, zato i jeste tu gdje jeste, nije zbog toga rasista nikako
Ne povinujem se ja nikome, druga je stvar što si ti frustriran svojim sopstvenim okršajima sa njim. :mrgreen:

Ta tvrdoglavost vodi u ovom trenutku Ameriku u opasne vode.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#18111 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gerro »

dale cooper wrote: 03/06/2020 23:25

Ne povinujem se ja nikome, druga je stvar što si ti frustriran svojim sopstvenim okršajima sa njim. :mrgreen:

eto vidis, ne znas o cemu pricas, uopste nismo imali okrsaje :mrgreen:

jasta, vidjet cemo, ti bolje znas od predsjednika najmocnije drzave svijeta jbt.
90minut

#18112 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Evo vec danas su nastavljeni protesti, al' vecinom mirni vec se smirilo sve Jamal ukrao što mu je bilo potrebno i život u normalu.

Tacno pratim neke vijesti debilnih medija i pricaju kao da je on udavio Đorđa lično.

Upravo ce zbog toga opet pobjediti iako bi volio da Biden pobjedi zbog prošlosti.
karanana

#18113 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

najniza nezaposlenost ikad, najniza nezaposlenost medju crncima i drugim manjinama ikad. solidan rast plata od nekih 3%, uz poprilicno malu inflaciju i relativno niske kamatne stope. rekordni rezultati berzi i 401K ustedjevina, najvece potrosacko samopuzdanje (consumer confidence) sto je veliki pokazatelj ekonomije, rjeseni odnosi sa iranom i s. korejom. zastitio, i na pravo biznismenski nacin rjesio neke stvari s kinom.
i onda preko noci nekoliko kriza i totalni pad. i onda jez kaze naveca nezaposlenost od velike depresije. eto trump kriv. nekome ovo sve jednostavno nije odgovaralo. establishment i washingtonska mochvara su bili na aparatima. nesto se moralo podzeti.
Last edited by karanana on 03/06/2020 23:30, edited 1 time in total.
dale cooper

#18114 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Gerro wrote: 03/06/2020 23:27

jasta, vidjet cemo, ti bolje znas od predsjednika najmocnije drzave svijeta jbt.
Pa ja sam čuo i vidio drugačije. :mrgreen:

Trenutno i čistačica u bijeloj kući zna bolje od predsjednika najmoćnije države svijeta.
luckylaka

#18115 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by luckylaka »

Najbolji predsjednik do sada .Sa unemployment sedmicno $ 820(lezis,ne radis a placen),prvi stimulus chek $1200 + $1200,drugi u pripremi $1200+1200 i kazu ne valja.
jeza u ledja

#18116 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 03/06/2020 23:03
Jeste.
Jeste, a sad je najvisa.

Kad je usvojen paket rezanja poreza, ekonomski eksperti su rekli, a mi ovdje prenjeli da se pravi greska, jer ne dajes stimulans ekonomiju kad je u zamahu i kad fercera (i na pocetku njegovog mandata ekonomija je bila u poprilicno dobroj situaciji). Ako das - dobijes ekvivalent ekonomskog "sugar rush", ili "sugar high" (ako znas sta je to). U njemu svi polete da zgrnu sto vise novca, a ne postoji dovoljna sigurnosna mreza ispod koja ce spasavati guzice kad zatreba. Istovremeno deficit je jos drasticno porastao, a umjesto na poluge podebljavanja te sigurnosne mreze i zastite radnika, novac je utrosen na davanje povlastica velikim firmama i bogatim.
Uglavnom, sta dobijes - kratkorocnu dobit i onda krah. Koji onda poslije politicke mame - Demokrate, ispravljaju.

Ovaj ciklus se odvija decenijama u Americi. Pogledaj period Reagan/Bush, prvo veliki rast pa onda krah, da bi to Clinton ispravljao. Pa onda Bush, ekonomski rast, pa onda krah, da bi to Obama ispravljao. I sad isto sa Trumpom.

Naravno, Corona je samo ubrzala i ogolila nedostatak te sigurnosne mreze. :wink:

Neko spara, neko drustvo, godinama, nesto pazljivo pravi, uredjuje, pravi zakone, regulacije, dogovara alijanse, itd. Tako se stvara drustveni kapital, politicki, ekonomski, itd. I tako iz generacije u generaciju.
I onda das to u ruke debilu. I on fino sakom i kapom udjeli kome stigne. Udjeli za glasove, udjeli za politicku podrsku. Nabrzaka potrosi sav taj kapital sto su prije njega decenijama ozbiljni ljudi akumulirali. Kratkorocno, dobijes hljeba i igara.
Dugorocno....dobijes kolaps.

Tako funkcionisu diktature sirom svijeta, pogotovo ove sa resursima. Vrlo je lako nesto razvaliti, potrositi.
Nesto stvoriti, eee, za to treba rada i truda, strpljenja i pameti.

Al dok nas to ujede za guzicu, Trump ce vec biti bivsi, a neko drugi ce to krpiti.

Ovo mozes primjeniti na sve, ne samo na ekonomiju. Vanjsku politiku, domacu politiku, regulacije, itd.

Naravno, potrebno je bar malo pameti da se to na vrijeme skonta. :wink:

EDIT:

Ili evo na primjer najnovije je sto je FED smanjio kamate na nulu. Tako su i ranije, zadnjih par godina, primoravani od strane Trumpa da drze niskim da bi ubrizgavali prekomjerne doze "secera" u vec zaholcalu ekonomiju. Zasto? Jer cim se malo trziste zatrese, Trump se usere da ce mu popularnost opasti. A kamate sluze necemu, naravno, sluze da bi se moglo dugorocno nesto i usparati. Kad jednom srezes na nulu, ti si doslovce istrosio tu alatku kao stimulans ekonomiji. Ne mozes dalje. To je samo primjer.

Drugi primjer koji pada na pamet su regulacije, kako zastiti okolis da ti fabrika ne istresa otpad iza kuce, kako zastititi rijeke da bi imao cistu vodu, kako zastitit radnika da ne dobijes nogu bez ikakve podloge na koju se mozes osloniti, i naravno kako osigurati ljudima jeftinije lijecenje....To su sve stimulansi za velike korporacije, koje ti mozda daju zaposljenje, ali na drugoj strani oduzmu i ono malo zastite sto si imao.

A kad stvari krenu na dole....oni bogati, lako ce se snaci, imaju zalihe. A ti....razmisljaj o tome gdje ces naci posao, kako ces platiti racune.
Last edited by jeza u ledja on 03/06/2020 23:32, edited 1 time in total.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#18117 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gerro »

dale cooper wrote: 03/06/2020 23:30

Trenutno i čistačica u bijeloj kući zna bolje od predsjednika najmoćnije države svijeta.
ne vjerujem svemu sto cujes :thumbup: ja sam ipak mentalna gromada za razliku od tebe koji se povinuje drugima :zjev:

JAšta, to je to razmisljanje prosjecnog Bosnje...
90minut

#18118 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

Trump kriv što je sad najviša jel?

Covjek 'ebote odbijao da povjeruje u virus da ne bi ljudi dobili otkaze, i opet ne valja pa brate kakva nezahvalna..

To je to Gerro zamisli ti njemu najvece kritike da je rasista jer su silovali ženu ostavili je na ulici ovi uhapšeni u istom parku ovaj trazio smrtne i zbog toga je lik rasista.. :lol:
Last edited by 90minut on 03/06/2020 23:32, edited 1 time in total.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#18119 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gerro »

luckylaka wrote: 03/06/2020 23:30

Najbolji predsjednik do sada .Sa unemployment sedmicno $ 820(lezis,ne radis a placen),prvi stimulus chek $1200 + $1200,drugi u pripremi $1200+1200 i kazu ne valja.
eto vidis nisam znao za to, hvala na informaciji, sad sam jos ubjedjeniji da radi odlican posao... Lik pomaze sirotinji, to je najbitnije
dale cooper

#18120 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Gerro wrote: 03/06/2020 23:31

ne vjerujem svemu sto cujes :thumbup: ja sam ipak mentalna gromada za razliku od tebe koji se povinuje drugima :zjev:

Joj mentalne gromade. :lol:

To je razmišljanje o dobrog dijela medija i prosječnih Amerikanaca.
spinel_

#18121 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by spinel_ »

Kakav god da je, Amerika nema bolju opciju od Trumpa. I sasvim sigurno da ja najbolji unazad 2-3 decenije :thumbup:
ultima_palabra

#18122 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

karanana wrote: 03/06/2020 23:29 najniza nezaposlenost ikad, najniza nezaposlenost medju crncima i drugim manjinama ikad. solidan rast plata od nekih 3%, uz poprilicno malu inflaciju i relativno niske kamatne stope. rekordni rezultati berzi i 401K ustedjevina, najvece potrosacko samopuzdanje (consumer confidence) sto je veliki pokazatelj ekonomije, rjeseni odnosi sa iranom i s. korejom. zastitio, i na pravo biznismenski nacin rjesio neke stvari s kinom.
i onda preko noci nekoliko kriza i totalni pad. i onda jez kaze naveca nezaposlenost od velike depresije. eto trump kriv. nekome ovo sve jednostavno nije odgovaralo. establishment i washingtonska mochvara su bili na aparatima. nesto se moralo podzeti.
Pa hranio cuke i nista nije dirao :D U isto vrijeme federalne vlasti kao i da nema, vode je amateri i klimoglavci. Ne mozes ocekivati da u 4 godine nema nikakve krize, kad je prva naletila pomela je sve zato sto imas amatere u drzavnom vrhu.
ultima_palabra

#18123 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

luckylaka wrote: 03/06/2020 23:30

Samo sto ti republikanci skidaju 600 dolara 31.jula. Demokrati guraju produzenje, ali se ovi opiru.
90minut

#18124 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 90minut »

spinel_ wrote: 03/06/2020 23:34 Kakav god da je, Amerika nema bolju opciju od Trumpa. I sasvim sigurno da ja najbolji unazad 2-3 decenije :thumbup:
Pa sjecas se koliko su samo ljude maltretirali o ratu s Iranom u zadnjih 15 godina frajer riješio Irance u sekundi bez nekih prijetnji i gluposti odma akcija ode general ovi malo reže bacaju rakete na sigurno i to je to.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#18125 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gerro »

dale cooper wrote: 03/06/2020 23:33
Gerro wrote: 03/06/2020 23:31

Joj mentalne gromade. :lol:

To je razmišljanje o dobrog dijela medija i prosječnih Amerikanaca.
e jesu mi mediji relevantni... dovoljno je pogledati nas N1 i kako uzasan posao rade
Post Reply