Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

detroit-mercy

#18001 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

jeza u ledja wrote: 03/06/2020 06:44
Sanjarko wrote: 03/06/2020 05:24 Pa ni Obama nije nista bolji od Busa bio. Cak i gori lazni Nobelovac. Rat u Libiji i Siriji izbio pod njegovim mandatom i intervenisao u Libiji protiv Gadafija sa onim hostaplerima Blerom i Sarkozijem. ISIL se tad pojavio a on nije ga napao svom silom. :oops:

Malo koji Americki predsjednik da je bas skroz valjo i da nije intervenista bio.
Vidis kako si ti to fino formulisao - “ratovi u Siriji i Libiji se pojavili pod njegovim mandatom”. Jesu, bravo, samo sto se rat u Iraku nije “pojavio u Bushevom mandatu” vec ga je njegova administracija pod laznim izgovorom organizovala i izvela sa ogromnom silom i 150k vojnika. To nije bio rat u kojem je Amerika intervenisala, vec rat koki je Amerika zapocela. I to bez podrske cak i mnogih svojih saveznika.
Prema tome, ne moze se uopste porediti. Da me govorimo da su ISIL i svasta drugog sto se poslije desilo na BI direktne i indirektne posljedice tog Bushovog napada na Irak.

Inace, sto se tice Libije, u intervenciji su primat drzale EU clanice NATO-a (jer je njih najvise zanimala libijska nafta). Ovdje cesto kako se voli formulisat ispada da su ostali bili ikebane dok je Amerika napadala jadnog Gadafija. Kad ono, Amerika cak nije ni najvise sredstava ulozila, nit je imala najvise letova.
Amerika uletila jer futavi Francuzi i Italijani nisu bili u stanju pogoditi neboder u po pustinje a kamoli sta drugo :mrgreen:.
Btw, narandzasti je odlijepio skroz, mislim da trenutno svoju sansu za reizbor vidi u daljoj polarizaciji drustva samo sto mu je racunica tanka, previse se je zanio :mrgreen: .
1Dante1

#18002 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by 1Dante1 »

Tromblon wrote: 03/06/2020 15:01 https://youtu.be/38i9bJBP5vM

Rasizam nikad nije iskorijenjen. Zadnjih 300, 400, 500 godina se tlači, ubijani briše sa lica zemlje jal je domaći urođenik ili uvezeni rob iz afrike. Do prije 50 godina u busu se ljudi nisu smjeli voziti zajedno. Zgurali ih u geta i siromašna predgrađa, kljukali krekom i tuvili im u glavu da su manje vrijedni i da nemaju šanse.

Konzervativna fašistička kolijevka genocida, rasizma i ugnjetavanja. Najgori licemjeri na planeti. Ups, možda su Englezi gori.

Čim si tamnoput kriv si i vozdra.
Isto govno u sustini :D Ma naravno da nije iskorijenjen. Kod nas je rat koji je trajao 3 godine osjetljiva tema i 30 godina nakon istog. Zamisli visestoljetno ugnjetavanje jedne rase na kontinentu. Za odredjenu vrstu jednakosti bi trebalo vremena i vremena da se postigne i jos im sistem ne ide u prilog nikako.
jeza u ledja

#18003 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

detroit-mercy wrote: 03/06/2020 15:17
Sanjarko wrote: 03/06/2020 05:24 Pa ni Obama nije nista bolji od Busa bio. Cak i gori lazni Nobelovac. Rat u Libiji i Siriji izbio pod njegovim mandatom i intervenisao u Libiji protiv Gadafija sa onim hostaplerima Blerom i Sarkozijem. ISIL se tad pojavio a on nije ga napao svom silom. :oops:

Malo koji Americki predsjednik da je bas skroz valjo i da nije intervenista bio.
Vidis kako si ti to fino formulisao - “ratovi u Siriji i Libiji se pojavili pod njegovim mandatom”. Jesu, bravo, samo sto se rat u Iraku nije “pojavio u Bushevom mandatu” vec ga je njegova administracija pod laznim izgovorom organizovala i izvela sa ogromnom silom i 150k vojnika. To nije bio rat u kojem je Amerika intervenisala, vec rat koki je Amerika zapocela. I to bez podrske cak i mnogih svojih saveznika.
Prema tome, ne moze se uopste porediti. Da me govorimo da su ISIL i svasta drugog sto se poslije desilo na BI direktne i indirektne posljedice tog Bushovog napada na Irak.

Inace, sto se tice Libije, u intervenciji su primat drzale EU clanice NATO-a (jer je njih najvise zanimala libijska nafta). Ovdje cesto kako se voli formulisat ispada da su ostali bili ikebane dok je Amerika napadala jadnog Gadafija. Kad ono, Amerika cak nije ni najvise sredstava ulozila, nit je imala najvise letova.
Amerika uletila jer futavi Francuzi i Italijani nisu bili u stanju pogoditi neboder u po pustinje a kamoli sta drugo :mrgreen:.
Btw, narandzasti je odlijepio skroz, mislim da trenutno svoju sansu za reizbor vidi u daljoj polarizaciji drustva samo sto mu je racunica tanka, previse se je zanio :mrgreen: .
Da, Biden skocio u anketama u odnosu na njega na +8%, najveca prednost od decembra.
Predisent job approval takodje najgori u zadnjih 6 mjeseci (sad je u double digits u svim anketama).
sumirprimus

#18004 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Prije ce se Bosna ujedinit i postat drzava drzavom negoli ce amerika osjetit gradjanskog rata. Ovo ce se jos malo ispuhat i pisi gotovo. Do iduceg incidenta.
detroit-mercy

#18005 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

jeza u ledja wrote: 03/06/2020 16:57
detroit-mercy wrote: 03/06/2020 15:17

Da, Biden skocio u anketama u odnosu na njega na +8%, najveca prednost od decembra.
Predisent job approval takodje najgori u zadnjih 6 mjeseci (sad je u double digits u svim anketama).
Kad Pete Robertson kritikuje republikanskog kandidata, onda znas dokle je doslo :mrgreen:
jeza u ledja

#18006 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Jeko Pete Robertson? :?
ultima_palabra

#18007 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Neki televandjelista od 90 godina :D
jeza u ledja

#18008 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Aaa, Pat Robertson. Nesto 500 channel ili kako vec.

Ma on je i ranije imao kritika mescini.
The 51st State

#18009 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

Ne zna se sta je gore, ovi satromiroljubivi protesanti ili odgovor drzave, vjerovatno drzave jer je na vocea odgovornost za regulasanje drustvenih anomalija.
General War

#18010 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Rasizam nikad nije iskorijenjen. Zadnjih 300, 400, 500 godina se tlači, ubijani briše sa lica zemlje jal je domaći urođenik ili uvezeni rob iz afrike. Do prije 50 godina u busu se ljudi nisu smjeli voziti zajedno. Zgurali ih u geta i siromašna predgrađa, kljukali krekom i tuvili im u glavu da su manje vrijedni i da nemaju šanse.

Konzervativna fašistička kolijevka genocida, rasizma i ugnjetavanja. Najgori licemjeri na planeti. Ups, možda su Englezi gori.

:-)
Ja ba, Obama se ofarbao u bijelo da bi postao predsjednik,
niko nikogaa ni nasta ne prisiljava, sve je slobodna volja...Putin je zato demokrata.
General War

#18011 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

1Dante1 wrote: 03/06/2020 15:43

Isto govno u sustini :D Ma naravno da nije iskorijenjen. Kod nas je rat koji je trajao 3 godine osjetljiva tema i 30 godina nakon istog. Zamisli visestoljetno ugnjetavanje jedne rase na kontinentu. Za odredjenu vrstu jednakosti bi trebalo vremena i vremena da se postigne i jos im sistem ne ide u prilog nikako.
Je li znate vas dvojica kako je nastala drzava Liberija??
ultima_palabra

#18012 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

General War wrote: 03/06/2020 19:21

niko nikogaa ni nasta ne prisiljava, sve je slobodna volja...Putin je zato demokrata.
Ne znam kakav je to argument, ako je Obama bio predsjednik znaci rasizam ne postoji? I Sinan Hasani je bio predsjednik SFRJ, jel to znaci da su Albanci bili ravnopravni?
General War

#18013 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

piupiu wrote: 03/06/2020 13:30
...bil of rights ne vrijedi kad je vanredno stanje to su propustili da napomenu...policija svugdje na svijetu je sila koja djeluje po naredbi.
General War

#18014 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

ultima_palabra wrote: 03/06/2020 19:26

Ne znam kakav je to argument, ako je Obama bio predsjednik znaci rasizam ne postoji? I Sinan Hasani je bio predsjednik SFRJ, jel to znaci da su Albanci bili ravnopravni?
naravno da rasizam postoji, ali obostrani...mislis da su crnci izlijeceni od toga? Postoji i zakon, ja stvarno uz veliko naprezanje ne vidim ubistvo policajca nad crncem (bez ikakve naredbe) neki rasisticki cin...rasozam nije zakonom definisan kao nekada prije.
Last edited by General War on 03/06/2020 19:30, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#18015 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Ne mislim da su izlijeceni, ali uglavnom nisu u poziciji da nastete bijelcima.
General War

#18016 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

ultima_palabra wrote: 03/06/2020 19:29 Ne mislim da su izlijeceni, ali uglavnom nisu u poziciji da nastete bijelcima.
Treba ih u afriku poslati na turisticku turu jedno mjesec...cisto da uporede koliko tek mogu sami sebi nastetiti kao i ovdje.( naravno ne sve crnce vec ove sto svaki problem vide kroz prizmu rasizma
jeza u ledja

#18017 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

General War wrote: 03/06/2020 19:31
ultima_palabra wrote: 03/06/2020 19:29 Ne mislim da su izlijeceni, ali uglavnom nisu u poziciji da nastete bijelcima.
Treba ih u afriku poslati na turisticku turu jedno mjesec...cisto da uporede koliko tek mogu sami sebi nastetiti kao i ovdje.( naravno ne sve crnce vec ove sto svaki problem vide kroz prizmu rasizma
Sta ima dze si ti slao ranije?
General War

#18018 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

jeza u ledja wrote: 03/06/2020 19:38
:?
jeza u ledja

#18019 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

General War wrote: 03/06/2020 19:27
...bil of rights ne vrijedi kad je vanredno stanje to su propustili da napomenu...policija svugdje na svijetu je sila koja djeluje po naredbi.
VIdim i u konstitucionalo pravo se razumijes. Svaka cast.

"Vanredno stanje" u kojem govoris se odnosi na ratove, invazije ili pobune. Ne na jebene proteste kojih je bilo mnogo gorih od ovih danas, i ono je upotrebljeno samo 3 puta na tlu Amerike, zadnji i jedini put u zadnjih 150 godina prilikom napada na Pearl Harbor, na Havajima.
Takve odluke donosi Kongres i takvo nesto, trenutno naravno nije na snazi.

Nista od ovog sto si vidio na videu nije zakonito, odnosno je protuustavno.

Je li ti zivis u Americi?
Ko si ti jebote da trabunjas ljudima u tudjoj zemlji kako policija ima pravo da ih bije za protestovanje. Ljudi 250 godina rade na svojim slobodama, dodjes ti, odnekud, i kao policija djeluje da potrebi? I jos bi da saljes americke gradjane u Afriku?!

Pu jebote umjesto da se boris za to u svojoj zemlji, gdje god da si, ti sav pametan "znate policija ima pravo", "vanredno stanje..." i tako. Tacno neki ljudi zasluzuju diktatore.
Ne znaju bolje.

Ko gleda ovaj video i ne skoci mu pritisak od jebenog izivljavnja...nesto sa njim nije u redu.
jeza u ledja

#18020 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

General War wrote: 03/06/2020 19:44
jeza u ledja wrote: 03/06/2020 19:38
:?
Sta si zino? Odskakuci u koracima.
animals

#18021 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Americki rasisti, poticu svi iz Evrope..
Mi Evropljani smo najveci rasisti..
mrzimo sve druge narode..kad pogledamo povijest Evrope, vidimo sve..
I nemamo mi sta prigovarati tim Amerima, kad smo i sami isti..
malo se pogledajte u ogledalo i razmislite koliko mrzite druge u zasto..
Tromblon

#18022 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tromblon »

Boga mi mijenjak dilera pod hitno :thumbup:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#18023 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

animals wrote: 03/06/2020 20:05 Americki rasisti, poticu svi iz Evrope..
To ti pricaj samo u svoje ime:
General War

#18024 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

jeza u ledja wrote: 03/06/2020 19:57
General War wrote: 03/06/2020 19:27
VIdim i u konstitucionalo pravo se razumijes. Svaka cast.

"Vanredno stanje" u kojem govoris se odnosi na ratove, invazije ili pobune. Ne na jebene proteste kojih je bilo mnogo gorih od ovih danas, i ono je upotrebljeno samo 3 puta na tlu Amerike, zadnji i jedini put u zadnjih 150 godina prilikom napada na Pearl Harbor, na Havajima.
Takve odluke donosi Kongres i takvo nesto, trenutno naravno nije na snazi.

Nista od ovog sto si vidio na videu nije zakonito, odnosno je protuustavno.

Je li ti zivis u Americi?
Ko si ti jebote da trabunjas ljudima u tudjoj zemlji kako policija ima pravo da ih bije za protestovanje. Ljudi 250 godina rade na svojim slobodama, dodjes ti, odnekud, i kao policija djeluje da potrebi? I jos bi da saljes americke gradjane u Afriku?!

Pu jebote umjesto da se boris za to u svojoj zemlji, gdje god da si, ti sav pametan "znate policija ima pravo", "vanredno stanje..." i tako. Tacno neki ljudi zasluzuju diktatore.
Ne znaju bolje.

Ko gleda ovaj video i ne skoci mu pritisak od jebenog izivljavnja...nesto sa njim nije u redu.
De malo udahni...jesi li se ti rodio u Americi? Ako nisi sto si dosao?...predpostavljam da si trazio bolji zivot..i ok...tako i druga strana moze sa americkim pasosom otici gdje joj je bolje ako bas standard ne zadovoljava. Eto de mi objasni sta protestvujete, sta hocete? Promjenu ustava? Gdje to pise u ustavu da su crnci ili bilo ko kao americki drzavljani u necemu zakinuti od bjelaca recimo.
Mozda imam mozda nemam drzavljanstov, nije ni bitno..dovoljno sam upoznat sa ovim.
hajde de mi nabroji bilo gdje da policija se drugacije ponasa? Toliko je sve to mirno da i nacionalna garda mora da izadje?
Naravno, dok ne igubis nesto neces znati sta cijenis...pa i diktatora.
California Gov. Gavin Newsom has declared a state of emergency
Birmingham declares state of emergency
itd...itd
Vidim ja da tebi skocio pritisak...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#18025 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

animals wrote: 03/06/2020 20:05 Americki rasisti, poticu svi iz Evrope..
To ti pricaj samo u svoje ime:
Post Reply