Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
svi u napad
#101276 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Igracima, strucnom stabu, upravi i vjernim navijacima najboljeg kluba u BiH najsrdacnije cestitke na jos jednoj osvojenoj sampionskoj tituli.

- Logovan
- emigrazione
#101278 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jel XXL najveci broj?
- victory
#101279 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Cestitke nasem FK Sarajevu!!!
Raditi, raditi i samo raditi. Pozrtvovano, savjesno i odgovorno.
Njegovati uzajamno postovanje i povjerenje!! Uprave i igraca prema navijacima. Navijaca prema fudbalerima, strucnom stabu i upravi.
Postaviti kratkorocne i dugorocne ciljeve sa razradjenim operativnim i izvodivim planovima.
Za pocetak krenuti u odbranu titule u narednoj sezoni uz pozrtvovan i hrabar nastup u evropskim takmicenjima.
Raditi, raditi i samo raditi. Pozrtvovano, savjesno i odgovorno.
Njegovati uzajamno postovanje i povjerenje!! Uprave i igraca prema navijacima. Navijaca prema fudbalerima, strucnom stabu i upravi.
Postaviti kratkorocne i dugorocne ciljeve sa razradjenim operativnim i izvodivim planovima.
Za pocetak krenuti u odbranu titule u narednoj sezoni uz pozrtvovan i hrabar nastup u evropskim takmicenjima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#101280 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bordo klub već kroji kadar za Ligu prvaka: Na listi želja Sarajeva i dva iskusna bh. internacionalca
Prije svega, realna je opcija da se na Koševo vrati Asmir Suljić. Prodorni krilni ofanzivac (28) nakon napuštanja Sarajeva pružao je dobre partije u mađarskom šampionatu igrajući za Ujpest i Fehervar, a u međuvremenu je nosio i dresove ljubljanske Olimpije te poljskog Zaglebja iz Lubina.
Odavno se šuška i da bi Anel Hadžić, vezista (30) koji je upisao 14 nastupa za reprezentaciju BiH, ponovo bio spreman sjesti za stol sa predstavnicima Sarajeva. Nogometaš koji je nastupao za Ried, Sturm, Eskisehirspor i Fehervar već nekoliko je puta dosad izrazio naklonost prema bordo klubu, a simpatije su obostrane. Možda ovog ljeta dvije strane konačno pronađu zajednički jezik
-
todd_smith
#101281 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sejtan bi odlican bio za ove lige, ima bezobrazluka u sebi sto je potrebno za ovu ligu
Hadzic vala za pare koje bi uzimao i ne treba nam
-
internazionale
#101282 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U vezi proslave titule klub se trebao obratiti saopštenjem u stilu "FK Sarajevo je, za razliku od većine klubova, preduzeo sve potrebne mjere za nastavak sezone u kojem bismo sigurno odbranili titulu prvaka BiH. Iz razloga ispadanja iz lige prijateljskog kluba i našeg velikog rivala NK Čelik, FK Sarajevo neće organizovati uobičajenu proslavu titule ispred Vječne vatre".
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#101283 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Negdje pročitah da će biti obilježeno u prostorijama kluba, ne i otvoreni skup jer isti nije dozvoljen još uvijek.internazionale wrote: ↑03/06/2020 14:18 U vezi proslave titule klub se trebao obratiti saopštenjem u stilu "FK Sarajevo je, za razliku od većine klubova, preduzeo sve potrebne mjere za nastavak sezone u kojem bismo sigurno odbranili titulu prvaka BiH. Iz razloga ispadanja iz lige prijateljskog kluba i našeg velikog rivala NK Čelik, FK Sarajevo neće organizovati uobičajenu proslavu titule ispred Vječne vatre".
To je klupski stav, sad šta navijači spremaju to je drugo.
- Maharadza
#101284 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Šejtana bih lično volio opet vidjeti u bordo dresu, jer je uvijek izgarao i trudio se.
Za ovog Hadžića ne znam vala, imamo kamaru veznjaka...veći je prioritet kakvu zamjenu/rasterećenje za Mersudinatora kao prvog špica naći...ali ako je pravi hordaš kako tvrdi, izvoli paša smanji malo apetit izađi nam u susret pa Bujrum igraj.
Za ovog Hadžića ne znam vala, imamo kamaru veznjaka...veći je prioritet kakvu zamjenu/rasterećenje za Mersudinatora kao prvog špica naći...ali ako je pravi hordaš kako tvrdi, izvoli paša smanji malo apetit izađi nam u susret pa Bujrum igraj.
-
north
#101285 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hadžića bi ja volio radi mirnoće u igri, ima dosta odigranih utakmica u Austriji i Mađarskoj, a to nije zanemarivo, gdje su tekme dosta jače nego kod nas...nikakav veliki znalac koji bi prepišao ostatak lige, ali ja mislim da za lige s iskustvom bi itekako valjao...dodatni plus što očito dečko igra srcem, nije nikakav futavac bezobrazni koji se šeta po terenu i bira tekme, a dodatno to što odavno se zna koliko nas voli (mada ovo nije naravno bitan argument kod dovođenja igrača ali nije 100% ni zanemarivo)....Nije igrač za ganjanje grupne faze LP jasno, ali ako uslovi ne bi bili preveliki za klub ne bih imao ništa protiv...Ono što je igrao u repki nije niša spektakularno bilo naravno, ali repka je nešto drugo, tu nisu ništa ni pokazali mnogi koji bi bile zvijeri za ovakav čemer od lige
Suljić isto dokazan igrač, nije sjedio stalno po klupi u Sloveniji i Mađarskoj, dosta standardan bio, vjerujem da bi on bio veće i top pojačanje, ali mislim da je on malo veći zalogaj i da će ganjati bolju opciju
Meni je iskreno veći prioritet prvo ići na zadržavanje klučnih igrača i produžavanje ugovora istim, a tek onda o dolascima kojih ne treba puno
Suljić isto dokazan igrač, nije sjedio stalno po klupi u Sloveniji i Mađarskoj, dosta standardan bio, vjerujem da bi on bio veće i top pojačanje, ali mislim da je on malo veći zalogaj i da će ganjati bolju opciju
Meni je iskreno veći prioritet prvo ići na zadržavanje klučnih igrača i produžavanje ugovora istim, a tek onda o dolascima kojih ne treba puno
-
todd_smith
#101286 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma prioritet mora biti Stoper i Napadac.
Besim nece, i ako ostane bice to 6mj. Lazic otisao. Ahmetovic haman 40 godina lik.
Besim nece, i ako ostane bice to 6mj. Lazic otisao. Ahmetovic haman 40 godina lik.
- Logovan
#101287 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I golman ako ode Kovačević. Ne vjerujem da će Dizdarević dobiti ozbiljniju priliku.
- Leopard_SA
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Logovan
#101290 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa kontam dobar golman, mlad, učestvovao u osvajanju dvije titule i jednog kupa, dogurao do reprezentacije, a mora se neko prodati da bi se zaradilo šta god, tako da mislim da je odlazak moguć. Ili Rahmanović, Tatar. Ako ovi naši sve bitne igrače zadrže, onda svaka im čast.
Volio bih ja da ostane, ali nisam siguran da ćemo ga gledati naredne sezone.Tomahawk11 wrote: ↑03/06/2020 15:04 Sumnjam da će Kovačević igdje ovog ljeta.
Nije vrijeme da se bilo ko prodaje.
Što ne bi dobio?
Ne vjerujem da će dobiti priliku zato što nema dovoljno ozbiljnijih utakmica. Branio u juniorima, plus ima samo dvije, tri utakmice za prvi tim. Kovačević je bio na posudbi, prije nego što je počeo braniti kod nas.
- Leopard_SA
#101291 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bježi ba, reko ode.Logovan wrote: ↑03/06/2020 15:18Pa kontam dobar golman, mlad, učestvovao u osvajanju dvije titule i jednog kupa, dogurao do reprezentacije, a mora se neko prodati da bi se zaradilo šta god, tako da mislim da je odlazak moguć. Ili Rahmanović, Tatar. Ako ovi naši sve bitne igrače zadrže, onda svaka im čast.
Nama bi bilo top kada bi ABd zadržali kostur ekipe(Kovačević, Šerbečić, Tatar, Hebibović, Rahmanović, Velkoski i Ahmet) za sljedeću sezonu, ali mislim da u slučaju da odu i Šerbečić i Lazić moramo dovesti zamjene slične kvalitete
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#101292 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Lazić već otišao.
Što se Šerbečića tiče, posudba je istekla...sad je do njegovog kluba, a i njega samog.
Ne bi bilo loše da ostane još jednu sezonu.
Što se Šerbečića tiče, posudba je istekla...sad je do njegovog kluba, a i njega samog.
Ne bi bilo loše da ostane još jednu sezonu.
-
north
#101293 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ističe i Zinedinu...ja sam od tog igrača baš puno očekivao možda čak i ponajviše od svih novopridošlih, a nije eto imao priliku da pokaže, u mladoj repki ima nekog vica u igri i vidi se da zna s loptom, i baš bi bilo dobro ako bi još mogao ostati neko vrijeme uz dogovor klubova..
-
svi u napad
#101294 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dijelim tvoje misljenje u vezi ove dvojice. Veznih igraca imamo dovoljno a frajer nije toliko bitan da bi ga puno placali sto on zahtjeva. Prio od svih prioriteta je zadrzati Serbecica. On i Ahmetovic su najvazniji u nasem klubu. Mi imamo (ili smo imali - nadam se da cemo i dalje imati) kako u fudbalu kazu kicmu ekipe a to je najvaznije golman, centarhalf i napadac. To je garancija da cemo i iduce godine biti sampioni. Nadam se da ce naci dobru zamjenu za Lazica. Znam da se moraju prodavati igraci ali veliki klubovi a mi to jesmo za ovu ligu moraju sacuvati ekipu 3-4 godine kako bi imali kontinuitet i kako bi se stalno igralo u Evropi. Do sada je uprava radila dobar posao i treba im vjerovati. Naprijed do jos jedne titule. Zivjeli.todd_smith wrote: ↑03/06/2020 13:54 Sejtan bi odlican bio za ove lige, ima bezobrazluka u sebi sto je potrebno za ovu ligu
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- Logovan
#101296 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Igrao sa Tinom, možda ga je on preporučio.
-
north
#101297 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Je li ovo onaj sto je komsije zajebao, u vrijeme Misimovica sve dogovorili, najavili ga kao veliko pojacanje a on ih ispalio i nije se ni pojavio na potpis ugovora
, inace se pisalo da nije dobar u glavu
? vala ako je tako, tempirana bomba za svlacionicu 
- wickerman
#101298 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nama je sad najbitnije što više igrača zadržat,pa nek je u pitanju i Krste ili bilo koji drugi koji se ne smatra prevagom. U decembru je bilo vidljivo da će nam problem predstavljati što nećemo imati barem jednog jednog stopera koji će biti tu i za novu sezonu. Sad je nezgodno traziti i uigrati dva stopera koji se nisu nikad prije vidjeli. Treba odmah za 5 dana pocet trenirati za novu sezonu
ove godine imamo najviše neprijatelja
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#101299 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Valjda je nasim vec 11.6 zakazana prozivka.

- omega369