Ejs.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Grean
#106427 Re: Premijer liga BiH
Cestitat cemo i Borcu ko' sto su Zeljini cestitali za ban Kodri i guranje Amara. Tad stavovi iz manjeg nisu bili problem.
-
Bazinga1234
#106428 Re: Premijer liga BiH
Znači Olimpik na Grbavici ili Koševu, Krupa na stadionu u BL.
-
channel10
#106429 Re: Premijer liga BiH
Koliko ja znam, oni su dosli na Grbavicu, ali im nisu dali da istrce na teren. Sad se pocinju i izmisljati price... Svi docekali da im uzmu po tri boda. Zeljo bez trunke znoja, NSBIH uz Borac da im uzmu jos dodatno tri boda.Tomahawk11 wrote: ↑03/06/2020 08:13Nije moglo drugačije nego sami sebe da izbace.Nogometni klub Čelik je ispao iz lige sa samo bodom manje od Mladosti koja je bila u sigurnoj zoni. Da stvar po zenički klub bude tragičnija, Čeliku su zbog nedolaska na utakmicu protiv Željezničara oduzeta tri boda. Da su se pojavili na Grbavici, pa makar izgubili i sa dvocifrenom razlikom, i iduće sezone bi igrali u elitnom rangu bh. nogometa. Naravno, pod uslovom da na drugostepenoj Komisiji za licenciranje dobiju licencu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106430 Re: Premijer liga BiH
Ko nije dao? Čekaj, ono je bilo da se nešto uplati, pa da bi mogli igrati i nije na vrijeme?channel10 wrote: ↑03/06/2020 11:52Koliko ja znam, oni su dosli na Grbavicu, ali im nisu dali da istrce na teren. Sad se pocinju i izmisljati price... Svi docekali da im uzmu po tri boda. Zeljo bez trunke znoja, NSBIH uz Borac da im uzmu jos dodatno tri boda.Tomahawk11 wrote: ↑03/06/2020 08:13Nije moglo drugačije nego sami sebe da izbace.Nogometni klub Čelik je ispao iz lige sa samo bodom manje od Mladosti koja je bila u sigurnoj zoni. Da stvar po zenički klub bude tragičnija, Čeliku su zbog nedolaska na utakmicu protiv Željezničara oduzeta tri boda. Da su se pojavili na Grbavici, pa makar izgubili i sa dvocifrenom razlikom, i iduće sezone bi igrali u elitnom rangu bh. nogometa. Naravno, pod uslovom da na drugostepenoj Komisiji za licenciranje dobiju licencu.
Svejedno, sad je to gotova stvar.
Gledajte da očistite klub od parazita i da se zdravi vratite u PLBiH.
- Logovan
#106431 Re: Premijer liga BiH
Početkom augusta nova sezona.
Hoćemo titulu, titulu na Koševu!
Hoćemo titulu, titulu na Koševu!
-
channel10
#106432 Re: Premijer liga BiH
Gore ne pise da neko nije dao da se igra, nego pise da se nisu pojavili na Grbavici, sto je malo je reci LAZ. Sad kad se vidi da se nije upravu, onda gledajte da ocistite klubTomahawk11 wrote: ↑03/06/2020 11:53Ko nije dao? Čekaj, ono je bilo da se nešto uplati, pa da bi mogli igrati i nije na vrijeme?
Svejedno, sad je to gotova stvar.
Gledajte da očistite klub od parazita i da se zdravi vratite u PLBiH.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106433 Re: Premijer liga BiH
U pravu si, to su potpuno dvije različite situacije.
Nisu ono moje riječi, ono je sa portala
Svejedno, ostaje da ste svojom greškom došli u situaciju da vam se oduzmu ta tri boda.
-
channel10
#106434 Re: Premijer liga BiH
Znam ja da je do portala, ali niko da napise istinu i jos se vodite time sto pise, a znate da nije istina. Istina je da je SDA otjerala klub u nizi rang, ali da je i Kasumovic nasjeo k`o mladi majmun, pa tako i on ima dobrog udjela u ovome. Koliko vidim, neko je i ovim predstavnicima navijaca ponudio finu sumu da donesu odluku da idu samoinicijativno u najnizi rangTomahawk11 wrote: ↑03/06/2020 11:57U pravu si, to su potpuno dvije različite situacije.
Nisu ono moje riječi, ono je sa portala![]()
Svejedno, ostaje da ste svojom greškom došli u situaciju da vam se oduzmu ta tri boda.
Ubacuje se u pricu lik kojem se duguje oko pola miliona za nesto sto nije zasluzio sa pricom da on nece igrati na novi klub, ukoliko se klub ugasi. Naravno da neces, jer ce gasenjem kluba nestati i taj dug tebi i njemu slicnima, a njemu je u cilju da klub ne ide u stecaj. Tako da ja licno ne vjerujem ovim predstavnicima navijaca jer direktno rade protiv kluba. Kasumovic navija da se klub spsuti u najnizi rang, da ga ne bi po sudu ganjali jer je i on ucestvovao u marifetlucima dok je bio nekad u klubu.
Last edited by channel10 on 03/06/2020 12:12, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106435 Re: Premijer liga BiH
Tek kad si ti napisao, ja sam premotao film i složio sam se s tobom da je ono pogrešno napisano.channel10 wrote: ↑03/06/2020 12:05
Znam ja da je do portala, ali niko da napise istinu i jos se vodite time sto pise, a znate da nije istina. Istina je da je SDA otjerala klub u nizi rang, ali da je i Kasumovic nasjeo k`o mladi majmun, pa tako i on ima dobrog udjela u ovome. Koliko vidim, neko je i ovim predstavnicima navijaca ponudio finu sumu da donesu odluku da idu samoinicijativno u najnizi rang![]()
, a da klub ne ugase i da ih tako guse svi dugovi kao i sve ove godine, narednih ko zna koliko godina.
Ubacuje se u pricu lik kojem se duguje oko pola miliona za nesto sto nije zasluzio sa pricom da on nece igrati na novi klub, ukoliko se klub ugasi. Naravno da neces, jer ce gasenjem kluba nestati i taj dug tebi i njemu slicnima, a njemu je u cilju da klub ne ide u stecaj. Tako da ja licno ne vjerujem ovim predstavnicima navijaca jer direktno rade protiv kluba. Kasumovic navija da se klub spsuti u najnizi rang, da ga ne bi po sudu ganjali jer je i on ucestvovao u marifetlucima dok je bio nekad u klubu.
Opet ponavljam, to da li ste bili u svlačionicama na Grbavici ili niste makli iz Zenice ne mijenja činjenicu da je zbog neplaćanja obaveza/probijanja roka za plaćanje došlo do odluke da igrači ni ne izlaze na teren i da je to poslije dovelo i do kazne od -3 boda.
Za ovo ostalo...bogme vam je onda mrka kapa...al ne vidim što bi mu halal bilo ako klub pređe u niži rang....tužiti Turke, a on da se izvuče.
Ko sa vlasti tikve sadi, loše završi.
Nama Ajnadžić evo godinama riješava pitanje Koševa
I da se njega i slične pita, mi bi sa Famosom lopte šutali
-
todd_smith
-
channel10
#106437 Re: Premijer liga BiH
Oni nikad nijednom tuzbom nece nista rijesiti jer valjda svi znamo kakvo je stanje sa sudovima u ovoj zemlji. Ovdej treba ugasiti klub i tako sve ove sto non stop izvlace kojekakve ugovore sjebati. Znaci novi klub, nemas nikakkvih dugovanja i polako.Tomahawk11 wrote: ↑03/06/2020 12:12Tek kad si ti napisao, ja sam premotao film i složio sam se s tobom da je ono pogrešno napisano.channel10 wrote: ↑03/06/2020 12:05
Znam ja da je do portala, ali niko da napise istinu i jos se vodite time sto pise, a znate da nije istina. Istina je da je SDA otjerala klub u nizi rang, ali da je i Kasumovic nasjeo k`o mladi majmun, pa tako i on ima dobrog udjela u ovome. Koliko vidim, neko je i ovim predstavnicima navijaca ponudio finu sumu da donesu odluku da idu samoinicijativno u najnizi rang![]()
, a da klub ne ugase i da ih tako guse svi dugovi kao i sve ove godine, narednih ko zna koliko godina.
Opet ponavljam, to da li ste bili u svlačionicama na Grbavici ili niste makli iz Zenice ne mijenja činjenicu da je zbog neplaćanja obaveza/probijanja roka za plaćanje došlo do odluke da igrači ni ne izlaze na teren i da je to poslije dovelo i do kazne od -3 boda.
Za ovo ostalo...bogme vam je onda mrka kapa...al ne vidim što bi mu halal bilo ako klub pređe u niži rang....tužiti Turke, a on da se izvuče.
Ko sa vlasti tikve sadi, loše završi.
Nama Ajnadžić evo godinama riješava pitanje Koševa![]()
I da se njega i slične pita, mi bi sa Famosom lopte šutali![]()
E tu se mnogi bune jer nestaje tradicija. Nigdje veze. Ako hoce Celika da gledaju u najvisem rangu u buducnosti, ovo je jedino rjesenje. Ako ne misle gasiti klub, onda nastaviti gdje se stalo, a to je sad prva liga FBIH, pa vozi dokle moze. Opet nece imati para ni za kruha jer ce non stop dolaziti neka utuzenja, kao sto i sad dolaze. Neko se tu nasao da uzima pinku, dok im odgovara da ove lopovi naplacuju neke dugove po ko zna koji put.
- avetinja
#106438 Re: Premijer liga BiH
Mislim da nije rješenje krenuti iz najnižeg ranga. Dugove ćeš otpisati, ali izbrisat ćeš i tradiciju, sponzore, navijače... Bolje se boriti svim silama da se ostane makar i u drugoj ligi, nego krenuti sve iz početka. Prvo bi trebali odgovarati oni koji su ovo uradili od kluba. Prozvati grad, kanton, navijače da se da pomoć pa vidjeti šta će biti.
- omega369
#106439 Re: Premijer liga BiH
Kako ces izbrisati tradiciju?? Barem se to ne moze izbrisati 
-
channel10
#106440 Re: Premijer liga BiH
Ko vama puni te glave?avetinja wrote: ↑03/06/2020 12:28 Mislim da nije rješenje krenuti iz najnižeg ranga. Dugove ćeš otpisati, ali izbrisat ćeš i tradiciju, sponzore, navijače... Bolje se boriti svim silama da se ostane makar i u drugoj ligi, nego krenuti sve iz početka. Prvo bi trebali odgovarati oni koji su ovo uradili od kluba. Prozvati grad, kanton, navijače da se da pomoć pa vidjeti šta će biti.
Ako neces da se ide u stecaj, ko ce vratiti te dugove i cime?
Ako se odlucilo da se vracaju svi dugovi, onda nema potrebe ici nize nego sto Celiku u ovom trenutku pripada, a to je 1.lige FBIH.
Ko ce odgovarati i kada? Ko je odgovarao u zadnje 3-4 godine kako je SDA otjerana? Ko je i kada nekoga tuzio? Na kraju, koga oni prave budalama(predstavnici navijaca i Bradarac)?
Oni svi rade za one uprave i igrace koji zele orobiti i unistiti klub! Znaci izvuci sto vise para, a klub totalno ugasiti bez pokretanja novog.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106441 Re: Premijer liga BiH
Niko neće nizašta odgovarati...Čeliku bi bilo najbolje da dignu ruke od njega ovi što su ga dosad ''spasavali''.
- avetinja
#106442 Re: Premijer liga BiH
Trebate se odlučiti da vraćate dugove i da se ispita situacija, jer su cifre začuđujuće. Uz to neka pomogne grad, kanton, navijači.channel10 wrote: ↑03/06/2020 12:34 Ko vama puni te glave?
Ako se odlucilo da se vracaju svi dugovi, onda nema potrebe ici nize nego sto Celiku u ovom trenutku pripada, a to je 1.lige FBIH.
Ko ce odgovarati i kada? Ko je odgovarao u zadnje 3-4 godine kako je SDA otjerana? Ko je i kada nekoga tuzio? Na kraju, koga oni prave budalama(predstavnici navijaca i Bradarac)?
Oni svi rade za one uprave i igrace koji zele orobiti i unistiti klub! Znaci izvuci sto vise para, a klub totalno ugasiti bez pokretanja novog.
Sa stečajem ćete biti Posušje, nećete se vratiti "u roku" u Premijer ligu.
-
sumirprimus
#106443 Re: Premijer liga BiH
sport je odraz stanja u drustvu.
mi smo skoro po svemu osim jos donekle u nekom sitnom procentu po ljudskom potencijalu i nekom prirodnom voda sume, na dnu dna evrope.
sto bi u sportu a fudbal kao nas najveci sportski reprezent bilo drukcije?
mi smo skoro po svemu osim jos donekle u nekom sitnom procentu po ljudskom potencijalu i nekom prirodnom voda sume, na dnu dna evrope.
sto bi u sportu a fudbal kao nas najveci sportski reprezent bilo drukcije?
-
channel10
#106444 Re: Premijer liga BiH
Slazem se, ali eto vidis po ovim "predstavnicima" da zele ubiti klub spustanjem u najnizi rang, a sa zadrzavanjem dugovaavetinja wrote: ↑03/06/2020 12:46Trebate se odlučiti da vraćate dugove i da se ispita situacija, jer su cifre začuđujuće. Uz to neka pomogne grad, kanton, navijači.channel10 wrote: ↑03/06/2020 12:34 Ko vama puni te glave?
Sa stečajem ćete biti Posušje, nećete se vratiti "u roku" u Premijer ligu.
I izvinjavam se, mislio sam od tebe da je avenija, a ne avetinja
- avetinja
#106445 Re: Premijer liga BiH
Takve budale još nisam vidio.channel10 wrote: ↑03/06/2020 12:57 Slazem se, ali eto vidis po ovim "predstavnicima" da zele ubiti klub spustanjem u najnizi rang, a sa zadrzavanjem dugova. Predstavnici rade za SDA i ove igrace sto vade ugovore i nekakve dugove iz praistorije.
I izvinjavam se, mislio sam od tebe da je avenija, a ne avetinja![]()
Ma ništa.
- emigrazione
#106446 Re: Premijer liga BiH
da se malo podsjetimo
-
il dottore
#106447 Re: Premijer liga BiH
Jesi li ti kao prijeratni banjalučanin svjestan šta si napisao? Umij se, izdrkaj ili neka te neko opali mokrom krpom (najblaže rečeno) po čelu pa se malo presaberi
- Point.
#106448 Re: Premijer liga BiH
Haha pa nisam željovac Bog ti dao, drago mi je da ligu osvoje klubovi koji ne negiraju državu BiH kao neki kad igraju u Evropi. Samo ova odluka je isključivo da se Borac pogura u Evropu jer da se nastavilo kurac bi moj uzeli mjesto za istu a istovremeno je ovo bila prilika Vici da pokaže početne mišiće. Nema tu puno filozofije. Srbija nastavlja prvenstvo, Hrvatska pa i ostale zemlje koje su 10 puta gore pogođene pandemijom a eto vlasti u rs najpametnije.
Last edited by Point. on 03/06/2020 14:00, edited 1 time in total.
- Point.
#106449 Re: Premijer liga BiH
Napisao sam čistu istinu i gorku činjenicu a ti slavi Vicinu titulu. Pošalji mu i bombonjeru kao znak zahvalnosti.il dottore wrote: ↑03/06/2020 13:54Jesi li ti kao prijeratni banjalučanin svjestan šta si napisao? Umij se, izdrkaj ili neka te neko opali mokrom krpom (najblaže rečeno) po čelu pa se malo presaberi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106450 Re: Premijer liga BiH
Što će reći da njih boli briga ko je bio prvi u tom momentu...mogao je to biti i Željo, Zrinjski, odluka bi opet bila ista.Point. wrote: ↑03/06/2020 13:59
Haha pa nisam željovac Bog ti dao, drago mi je da ligu osvoje klubovi koji ne negiraju državu BiH kao neki kad igraju u Evropi. Samo ova odluka je isključivo da se Borac pogura u Evropu jer da se nastavilo kurac bi moj uzeli mjesto za istu a istovremeno je ovo bila prilika Vici da pokaže početne mišiće. Nema tu puno filozofije. Srbija nastavlja prvenstvo, Hrvatska pa i ostale zemlje koje su 10 puta gore pogođene pandemijom a eto vlasti ubrs najpametniji.
Srbija ne nastavlja prvenstvo, oni će odigrati tih nekoliko kola da bi se doveli u situaciju u kojoj smo mi bili, svako sa svakim odigrao dva puta.
Kad gledaš tako, Italija ili Španija su daleko gore prošle od Belgije ili Holandije, pa nastavljaju, a oni jok.
Nema tu pravila osim onog da je UEFA rekla da se savezi vode preporukama kriznih štabova, odnosno onog što diktira vlast.
U našem slučaju ne može ništa ako nisu i FBiH i RS saglasni i to je to.