Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muha_sa wrote: ↑03/06/2020 07:15
Nrviraju me svi koji ne znaju u brdu stat pa krenut rijetko-ama baš rijetko cu vidjet iznad Viktorke na onom semaforu ka tranzitu da je neko stao pred sami semafor i ceka da mu se zeleno upali
obicno stanu dole u ravnici i stvore kolonu.
I obavezno auto krene bar metar nazad. Izgleda da pri polaganju nema više kretanja pod ručnom. Ja se sjećam kad sam ja sa komisijom kretao pod ručnom, onaj na zadnjoj klupi je bio "elegantno popunjen" pa sam za svaki slučaj dobro dodao gas i pri kretanju naprijed i pri kretanju nazad. Ne smije ti se auto ugasiti i ne smiješ ni milimetra pustiti auto nizbrdo.
I sad se kod jakih uzbrdica pomažem ručnom, naročito kad mi je neko na mikrometar od gepeka.
Nrviraju me svi koji ne znaju u brdu stat pa krenut rijetko-ama baš rijetko cu vidjet iznad Viktorke na onom semaforu ka tranzitu da je neko stao pred sami semafor i ceka da mu se zeleno upali
Nisam siguran mislimo li na isti, ako misliš na semafor od Ureda visokog predstavnika ka tranzitu, tu stanem prije, jer auta koja skreću sa tranzita desno, pretežno prave veliki luk, doduše i oštra je krivina.
Drugu raskrsnicu je mislio, a na ovoj raskrsnici bez problema se moze stati gore jer je tako i ocrtano da se stane tacno kdo semafora, jer mogu ljudi skrenuti normalno po propisu, ali mnogi ne znaju pa prave veliki luk. Ja uvijek stanem gore na vrh jer niko koga sam vidio da je stao nize doel da krene na vrijeme kada se upali zuto svjetlo, vec tek krecu kada se upali zeleno pa tako prodje manje auta nego sto bi trebalo. I ako mogu predjem tog sto je stao nize bas radi toga jer ce radi njega manje auta proci na semaforu.
Nisam siguran mislimo li na isti, ako misliš na semafor od Ureda visokog predstavnika ka tranzitu, tu stanem prije, jer auta koja skreću sa tranzita desno, pretežno prave veliki luk, doduše i oštra je krivina.
misli na ulicu Kraljice Jelene ispod suda BiH
bivsa prvomajska
sjecam se da je moj otac tuda stojadinom isao bez ikakvih problema. neki dan vidim 7-8 auta naredano, a izmedju semafora do prvog auta mogu stati jos tri. inace zaobidjem te kolone kad god mogu i iznad ohr-a i u kraljice jelene
misli na ulicu Kraljice Jelene ispod suda BiH
bivsa prvomajska
sjecam se da je moj otac tuda stojadinom isao bez ikakvih problema. neki dan vidim 7-8 auta naredano, a izmedju semafora do prvog auta mogu stati jos tri. inace zaobidjem te kolone kad god mogu i iznad ohr-a i u kraljice jelene
A semafor kratko traje--kad si na vrhu i kreneš na vrijeme maksimalno 4 auta prodju. Kad idiot stane u ravnici a ne možeš ga zaobic onda jedva dva
azdralovic wrote: ↑03/06/2020 10:03
Kakve veze ima sa polaganjem, jednostavno ljude boli neka stvar da krecu pod rucnom, stanes dolje i lagano
Ima veze sa tim da mnogi naprosto ne znaju krenuti pod ručnom, i sve više je takvih.
Ne pamtim kad sam posljednji put koristio ručnu. Novija auta imaju svakako ugrađen sistem koji sprjecava auto da krene odmah unazad čim se pusti kočnica...
bitanga_sa_otesa wrote: ↑03/06/2020 09:21
nemaju to golfovi ćetvorke
Nemoj mi reći da vrhunac njemačke tehnologije, dizajna i seksepila nema hill assistant!
Naravno da ima. Zove se AutoHold i savrsenstvo je. Rucnu nisam povukao ne pamtim, sve VW za mene radi automatski. Stanem, AutoHold se aktivira, krenem, on ga sam otpusti. Parkiram, ugasim auto, on sam aktivira rucnu. Krenem, on je sam deaktivira. Sve olaksano da se ti mozes fokusirati na voznju.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑03/06/2020 09:21
nemaju to golfovi ćetvorke
Nemoj mi reći da vrhunac njemačke tehnologije, dizajna i seksepila nema hill assistant!
Naravno da ima. Zove se AutoHold i savrsenstvo je. Rucnu nisam povukao ne pamtim, sve VW za mene radi automatski. Stanem, AutoHold se aktivira, krenem, on ga sam otpusti. Parkiram, ugasim auto, on sam aktivira rucnu. Krenem, on je sam deaktivira. Sve olaksano da se ti mozes fokusirati na voznju.