Drugi građanski rat u Americi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

broj dva

#51 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by broj dva »

Nisu u dobroj formi i imaju silaznu putanju ali su daleko od rata i raspada. Mogu cerecit lesinu amerike jos par generacija dok se trulez i raspad sire a ko zna mozda ih opet krene.
Alles-Tamam

#52 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by Alles-Tamam »

Najveći problem ove Amerike je što su dva politička tabora toliko daleko jedni od drugih da se ponašaju kao da su dvije različite zemlje.

Nemaju uopste više političke debate nego baš stanje haosa.
Pri tome imaš Trumpa, koji ne zna reći Ja sam protiv bilo kakvog nasilja, diskriminacije i bla bla bla ovo je država ljudi svih boja, porijekla i vjere.
Nego nekim dvosmislenim izjavama samo još hajca.

Povod za ove Proteste je ubistvo ali razloga za Proteste je hiljadu.
Image

Oni ako uspiju da ove Proteste sada odvedu u jedan normalan pravac, da se distanciraju od ovih što krađu, ruše i pale i stave ih pod jedinstvenu parolu "All lives matter" mogu dosta da promjene.

Ovako će ovo samo da splasne i do narednog ubistva
CikCikCikPogodi

#53 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by CikCikCikPogodi »

Alles-Tamam wrote: 02/06/2020 10:41 Najveći problem ove Amerike je što su dva politička tabora toliko daleko jedni od drugih da se ponašaju kao da su dvije različite zemlje.

Pri tome imaš Trumpa, koji ne zna reći Ja sam protiv bilo kakvog nasilja, diskriminacije i bla bla bla ovo je država ljudi svih boja, porijekla i vjere.

Image

Oni ako uspiju da ove Proteste sada odvedu u jedan normalan pravac, da se distanciraju od ovih što krađu, ruše i pale i stave ih pod jedinstvenu parolu "All lives matter" mogu dosta da promjene.

Pada to sve kada samo gledas CNN, MSNBC, CBS, 90% problema kod njih ili mediji napumpaju, izmisle ili su u glava ljudi tj. iluzija.
https://www.commondreams.org/news/2020/ ... erse-their
Image
Alles-Tamam

#54 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by Alles-Tamam »

CikCikCikPogodi wrote: 02/06/2020 11:03
Alles-Tamam wrote: 02/06/2020 10:41 Najveći problem ove Amerike je što su dva politička tabora toliko daleko jedni od drugih da se ponašaju kao da su dvije različite zemlje.

Image

Pada to sve kada samo gledas CNN, MSNBC, CBS, 90% problema kod njih ili mediji napumpaju, izmisle ili su u glava ljudi tj. iluzija.
Image
Gledao, pratio i čitao sam o ovom.
I upravo je ovo ispravan način ukoliko ovi protesti žele da dobiju jedan ozbiljan pečat promjene a ne samo još jedan rušilacki pohod bez glave i repa.
Mislim da je dovoljno pokradeno, zapaljeno i uništeno.
Shvatili su svi, ljudi su ljuti.
Sad treba neko ko će to usmjeriti u pravom pravcu.
CikCikCikPogodi

#55 Re: Drugi građanski rat u Americi

Alles-Tamam wrote: 02/06/2020 11:09
CikCikCikPogodi wrote: 02/06/2020 11:03

Image

Image
Gledao, pratio i čitao sam o ovom.
I upravo je ovo ispravan način ukoliko ovi protesti žele da dobiju jedan ozbiljan pečat promjene a ne samo još jedan rušilacki pohod bez glave i repa.
Mislim da je dovoljno pokradeno, zapaljeno i uništeno.
Shvatili su svi, ljudi su ljuti.
Sad treba neko ko će to usmjeriti u pravom pravcu.
Nigdje neces vidjeti da velike medijske kuce ovo objave, cak i ako objave postave negdje dole na dnu. Bitna je paljevina, a onda na to jos pale narod sa drugim temam i glupostima. Gledam od NYPD-a twitter profil, njih napadaju ljudi zato sto su ih okruzili pa morali se probijati sa autima. A to je sve opravdo gradonacelnik De Blasio i jos podrzo. Cak je njemu dobro dosla ova situacija jer su stanovnici bili na ivici da ga satru zbog bespotrebnog produzavanja mjera.
TomANDJerry

#56 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by TomANDJerry »

Nedavno su komunalni radnici u New Orleansu (ili negdje na jugu uglavnom) krenuli u strajk trazeci povecanje plate nekih 10-tak %. Odmah dobili otkaz i na njihovo mjesto dosli zatvorenici da rade za nekih 0.5$. Dakle slobodno mozes reci robstvo u nekoj mjeri, stave te u zatvor zbog jointa marihuane (naravno pri tome si crnac, nece lika u kravati za to uhititi), a onda ides na posao da radis prakticno besplatno --- za hranu i neku simbolicnu naknadu.

Koja je razlika sudbine tih ljudi i onih iz 1845-te na americkom jugu, osim sto su one bicevali kada ne slusaju - a ove ce udarati policajski pendreci ... i eto sto ovi imaju neki vremenski rok nakon cega ce ih pustiti (pa najvjerovatnije ponovo uhititi, jer vecina se ponovo vrati u zatvor).

To je samo jedan od primjera sta se tamo desava, i ima ih jos mnogo. Bogatima su i radnici na minimalcu postali prevelik teret i sada se lagano vracaju na robove.
CikCikCikPogodi

#57 Re: Drugi građanski rat u Americi

TomANDJerry wrote: 02/06/2020 12:12 Nedavno su komunalni radnici u New Orleansu (ili negdje na jugu uglavnom) krenuli u strajk trazeci povecanje plate nekih 10-tak %. Odmah dobili otkaz i na njihovo mjesto dosli zatvorenici da rade za nekih 0.5$. Dakle slobodno mozes reci robstvo u nekoj mjeri, stave te u zatvor zbog jointa marihuane (naravno pri tome si crnac, nece lika u kravati za to uhititi), a onda ides na posao da radis prakticno besplatno --- za hranu i neku simbolicnu naknadu.

Koja je razlika sudbine tih ljudi i onih iz 1845-te na americkom jugu, osim sto su one bicevali kada ne slusaju - a ove ce udarati policajski pendreci ... i eto sto ovi imaju neki vremenski rok nakon cega ce ih pustiti (pa najvjerovatnije ponovo uhititi, jer vecina se ponovo vrati u zatvor).

To je samo jedan od primjera sta se tamo desava, i ima ih jos mnogo. Bogatima su i radnici na minimalcu postali prevelik teret i sada se lagano vracaju na robove.
Moras gledatu siru sliku tog grada.
New Orleans je izgraden na delti rijeke. Znas i sam kako zna poplaviti taj grad.
Ulazu veliku komad budžeta za odbranu od toga, ja mislim da još uvijek grade one rampe za odbranu poplava ko u Veneciji. Jos uvijek dizu sve ceste i mijenjaju stari beton i asfalt za onaj beton sto propusta vodu.
Taj grad ne moze jos neko vrijeme da bude fleksibilan sa budzetom jer nisu imali jaku oluju da testiraju te sisteme. I moraju imati sredstva sa strane kako bi nadoknadili stetu ako sistemi novi propadnu.
TomANDJerry

#58 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by TomANDJerry »

CikCikCikPogodi wrote: 02/06/2020 13:20
TomANDJerry wrote: 02/06/2020 12:12 Nedavno su komunalni radnici u New Orleansu (ili negdje na jugu uglavnom) krenuli u strajk trazeci povecanje plate nekih 10-tak %. Odmah dobili otkaz i na njihovo mjesto dosli zatvorenici da rade za nekih 0.5$. Dakle slobodno mozes reci robstvo u nekoj mjeri, stave te u zatvor zbog jointa marihuane (naravno pri tome si crnac, nece lika u kravati za to uhititi), a onda ides na posao da radis prakticno besplatno --- za hranu i neku simbolicnu naknadu.

New Orleans je izgraden na delti rijeke. Znas i sam kako zna poplaviti taj grad.
Ulazu veliku komad budžeta za odbranu od toga, ja mislim da još uvijek grade one rampe za odbranu poplava ko u Veneciji. Jos uvijek dizu sve ceste i mijenjaju stari beton i asfalt za onaj beton sto propusta vodu.
Taj grad ne moze jos neko vrijeme da bude fleksibilan sa budzetom jer nisu imali jaku oluju da testiraju te sisteme. I moraju imati sredstva sa strane kako bi nadoknadili stetu ako sistemi novi propadnu.
Sira slika bi trebala biti da Amazon plati malo vise od 0$ (slovima nula dolara) federalnog poreza, pa da se tim parama financiraju javni radovi --- izmedju ostalog i te ceste po kojima se vozaju Amazonova vozila.

A imas opciju da otpustis radnike, policija nafata par crnaca zbog marihuane, i lagano lopata u ruke.
dječak sa šibicama

#59 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by dječak sa šibicama »

Citajuci geostratege sa balkana, a ako ne znas nista ni o cemu, saznas da zli bijelci u USA drze crnce u lancima.

I za sve je kriv Trump :lol:
CikCikCikPogodi

#60 Re: Drugi građanski rat u Americi

TomANDJerry wrote: 02/06/2020 14:31

Sira slika bi trebala biti da Amazon plati malo vise od 0$ (slovima nula dolara) federalnog poreza, pa da se tim parama financiraju javni radovi --- izmedju ostalog i te ceste po kojima se vozaju Amazonova vozila.

A imas opciju da otpustis radnike, policija nafata par crnaca zbog marihuane, i lagano lopata u ruke.
To je vec za dublju temu. Mozes proci sa 0 poreza i u Skandinaviji. Samo neces da skontas da su neki ljudi pametni i iskoriste prilike koje su svima dostupne. Tako ta prica sto Bazos ne placa porez ne pije vode, jer i McDonald's ne placa porez. To ti sam istrazi zasto, jer ja neću da pisem o tome ovdje.
A to za marihuanu, postoji zakon u tim saveznim drzavama i to je tako.
Ako ga zelis promijeniti, u Americi je dozvoljeno lobiranje pa izvoli, postoji mogucnost koju mozes iskoristiti. Nije im niko kriv sto to ne zele.
TomANDJerry

#61 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by TomANDJerry »

dječak sa šibicama wrote: 02/06/2020 14:38 Citajuci geostratege sa balkana, a ako ne znas nista ni o cemu, saznas da zli bijelci u USA drze crnce u lancima.

I za sve je kriv Trump :lol:
Upravu si, super im je ... pljackaju, pale i razbijaju zato sto su genetski stvoreni za to.

A gdje ce ih drzati u lancima, sjajni dobri moralni bijelci da to rade u 2020 godini. Danas ih drze u lisicama na rukama. A kad ih puste da rade javne radove cak im i to skinu.
TomANDJerry

#62 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by TomANDJerry »

CikCikCikPogodi wrote: 02/06/2020 14:42
TomANDJerry wrote: 02/06/2020 14:31

To je vec za dublju temu. Mozes proci sa 0 poreza i u Skandinaviji. Samo neces da skontas da su neki ljudi pametni i iskoriste prilike koje su svima dostupne. Tako ta prica sto Bazos ne placa porez ne pije vode, jer i McDonald's ne placa porez. To ti sam istrazi zasto, jer ja neću da pisem o tome ovdje.
A to za marihuanu, postoji zakon u tim saveznim drzavama i to je tako.
Ako ga zelis promijeniti, u Americi je dozvoljeno lobiranje pa izvoli, postoji mogucnost koju mozes iskoristiti. Nije im niko kriv sto to ne zele.
Lobiranje bi bila utakmica u kojoj na jednoj strani imas ove sa parama i odijelima, a na drugoj crnce koji koriste javne kuhinje i socijalnu pomoc da prezive.

I sada bi oni trebali da izlobiraju zakon po kojem se marihuana i ostale stvari zbog kojih ih hapse (ne ubrajam teza krivicna djela) legaliziraju, a kupovina vlastitih dionica, iznosenje para u poreske rajove, davanje para iz federalnog budzeta korporacijama kriminaliziraju.

E vidis, zbog ovoga se pali po ulicama ... postoji tacka kada igras saha sa protivnikom gdje je ulog zivot - a ti nisi ni pristao na to, on dovede sahovskog velemajstora da igra za njega jer ga moze platiti --> dovede te u sah-mat poziciju i kaze igramo po pravilima -- sta je problem ??.

Tvoje jedino rjesenje je da ustanes i nogom nabijes i njega i sahovsku plocu.
Mafioso

#63 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by Mafioso »

90minut wrote: 02/06/2020 04:08 Libija i Amerika koja je izumila svrgavanje predsjednika i uništavanje država vec 50+ godina.

Nevjerovatno mi je da neko poput tebe ko ocigledno nije glup cak staviše usudio bi se reci iznadprosjecno inteligentan misli da se može nešto desiti u Americi.

Mislim jesi li svjestan šta je potrebno za to?

Pricamo o 14 % crnih da se organizuju između sebe da ih istreniraju, da privuku crne politicare na njihovu stranu.

Mislim jesi li svjestan šta je potrebno napraviti da bi izbio civilni rat? :D

Pa ti crnci se ne znaju hljeba najesti jedan Detroit je bio prijestolnica Amerike toliko niz godina i kad su crnci preuzeli vlast grad otisao u propast toliko je više potvrda toga da krenem sad nabrajat ne bi mogao stati..

E'o odo lec ne mogu više ti ako zeliš napisi mi odgovor na moje pitanje kako zamišljaš da se lopta krene okretati što se tice civilnog rata u Americi?
Shvaćam ja to, i ja mislim da je veoma mala šansa da se to dogodi. Prije mislim da će establishment jebat sav normalni svijet u mozak barem još jedno 30-40 godina. Ipak, ovakve stvari bljesnu u sekundi, isto je i sa toalet papir krizom od prije 2 mjeseca...nikakve logike da se takvo nešto dešava, ali se dešava jebo mu ti mater :D

Ne bi to bili samo Crnci, nego na jednoj strani svi koji su isfrustrirani onime što establishment radi njihovim slobodama, ustavu, životu, djeci, roditeljima, zdravstvu, školstvu, na kraju krajeva i samoj državi i njenom položaju u svijetu, a sa druge strane establishment - politička elita, big biznis elita i oni koji znaju da osim u tom sistemu koji su te elite formirale ne bi imali ni gaće na dupetu, takvih je mnogo. Onda imaš i plaćenike sa svih strana svijeta koje bi te elite dovele da se bore za njih. Bilo bi krvi ne do koljena nego do ramena...

Politička snaga ovo ne može promjeniti, samo sila. Revolt u stilu Rusije 1917. a takav ne može bez podrške barem 2-3 first class svjetske sile, od kakvih sad imaš Rusiju i Kinu. Rusija što bi i našla interesa Kini ne pada na pamet jer im ode glavni kupac svega :D Globalna elita vlada i ovaj joj sistem sada paše, jer se bogate neograničeno, narodu daju na mrvice, kako kojem. Šveđani i Norvežani su oštriji imaju veće zahtjeve i puno će prije izaći na ulice, pa oni imaju plaće 6-7 hiljada eura (i troškove ali svejedno) a mi na primjer smo može kako god samo nek ne puca i to su ti dali - ne puca i ništa više od toga.

Sjećam se jednog snimka idolopoklonski dokumentarac što sam gledao iz jedne obalne komunističke države iz sjeveroistočne Azije, pa govori njen vođa nekad ranih 90-ih: Možemo mi u svojoj zemlji komunizam sprovoditi i idealizirati koliko hoćemo, ali dok ne dođe do lenjinske globalne revolucije na čitavoj planeti, nema od toga ništa. Njegovi ga baš i nisu poslušali pa kad je odapeo njihove sposobnosti vođenja su prouzrokovale najveću krizu od kako postoji ta nacija, a postoji kao takva jedno 4000 godina. Sad su se, doduše, malo opametili, pa se vidi da stvari idu nabolje.

Šta hoću da kažem - trend je takav da za sada nekih promjena na bolje u životu običnog insana i hajvana neće biti, jedino može na gore da se srednja klasa još istanča kako sistematizacijom radnih mjesta (technology hubba bubba) tako i maksimizacijom profita kroz neoliberalni sistem outsourcinga, dakle krizni menadžer u banci dobija otkaz ovdje (ima platu 3500KM) a zaposli se rođo iz Indije koji radi 16 sati umjesto 8 koliko je ovaj radio i to sve za 250KM, a taj menadžer odavde postaje praktično sirotinja kojoj preostaje da se zaposli negdje za 500-600KM. Naravno, time se smanjuje i naša kupovna moć, pa se smanjuje i broj naših kompanija koje su nekada mogle uživati u njegovom trošenju tih 3500KM. Nama ostaje da kupimo mrvice od onih njegovih 600KM, a pošto se tržište luksuza istanjilo, preuzme ga neka kompanija iz Italije, Njemačke, Engleske ili Amerike (npr. Granoff više nema dovoljno mase koja će kupovati njihova odijela ovdje <njihovo glavno tržište> pa zatvara i proizvodnju i sve, a ono što je ostalo kupovat će Pierre Cardin ili Hugo Boss a oni će sa tri radnje uz 10 radnika pokriti čitavu BiH).

Imaš dva sistema borbe, a oba se odnose na zbacivanje ovog sistema vlasti i ovog sistema vrijednosti. Jedan je milom, drugi je silom. Milom baš i nećeš kroz izbore nešto promjeniti jer evo ovdje ti nemaš ni jednu stranku koja i može ostvariti rezultat i spremna je i sposobna da zaštiti interese običnog čovjeka (svako ko proba u taj projekat ili ne dobije ni 500 glasova ili i ako dobije odmah ga unište ako ima biznis šalju mu inspekciju, na kraju krajeva prijete familiji i slično porokaju ih, ni od čega iz establishmenta ne prezaju da te unište). Silom možeš promjeniti ali onda ti svi okolo uvedu sankcije, ne možeš izvesti ništa, ne možeš uvesti ništa (posebno kao kod nas gdje smo okruženi istim takvim kolonijama sa svih strana mi nemamo izlaza da uvučemo od neke treće struje nešto), nemaš priliva novca, jedno vrijeme možeš kao Kina za vrijeme kulturalne revolucije vrtiti istih milijardu dvije dolara koje si u momentu imao kad si započeo tu priču, obični čovjek samo postaje siromašniji i sada je "slobodan" ali šta si time postigao ako ti je cilj bio da obični čovjek više ne bude siromašan.

Smatram da je danas najbolje da čovjek kao jedinka, maksimalno na nivou porodice kao ćelije, gleda da se ušteka gdje će mu biti što je bolje moguće, bilo to inostranstvo, za nekoga ovdje budžet, ili pak da usvoji neka znanja tipa software inžinjeringa pa se uvuče u neku tamo firmu mada i ono je sve fikcija i kriminal živi barem koliko sam ja mogao viditi (imam iskustva u biznisu pa sam malo analizirao i njih) al eto hajd. Možda je najbolje otići u neku zemlju tipa Norveške startat neki mali obrt zanat, tamo ima svijet novca pa ćeš i prihodovati pa ćeš od toga moći živiti, odživi život prekratak je da se ti nešto sad boriš sa svime gineš opet za nekog guzonju a nikada za sebe i za poštenu raju, na šta god to izgledalo u momentu tvoje pogibije.
AleksoMKD

#64 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by AleksoMKD »

TomANDJerry wrote: 02/06/2020 14:48
E vidis, zbog ovoga se pali po ulicama ... postoji tacka kada igras saha sa protivnikom gdje je ulog zivot - a ti nisi ni pristao na to, on dovede sahovskog velemajstora da igra za njega jer ga moze platiti --> dovede te u sah-mat poziciju i kaze igramo po pravilima -- sta je problem ??.

Ali posto ne mozes do njega i njegove sahovske ploce jer ima privatno obezbedjenje ti nabijes nogom penzionera prekoputa koji se karta sa komsijama.

Onda se komsije okrenu protiv tebe a protivnik dobije bailout placen tvojim i komsijimim porezom jer je zbog vase tuce izgubio 0,00004% na berzi.
fplBosnia

#65 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by fplBosnia »

...
Last edited by fplBosnia on 23/06/2020 15:34, edited 1 time in total.
TomANDJerry

#66 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by TomANDJerry »

AleksoMKD wrote: 02/06/2020 15:59
TomANDJerry wrote: 02/06/2020 14:48

Ali posto ne mozes do njega i njegove sahovske ploce jer ima privatno obezbedjenje ti nabijes nogom penzionera prekoputa koji se karta sa komsijama.

Onda se komsije okrenu protiv tebe a protivnik dobije bailout placen tvojim i komsijimim porezom jer je zbog vase tuce izgubio 0,00004% na berzi.
Ili on govori o tome kako si ti nabio penzionera i kako se svi trebaju okrenuti protiv tebe zato sto je tebi jedini cilj da udaras penzionere. I na taj nacin dovodi do podjela i nastavlja po starom.
bunk

#67 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by bunk »

fplBosnia wrote: 02/06/2020 16:13 Americki policajci ostavljaju gomilu cigli po gradovima

Boston - https://twitter.com/loch_northern/statu ... 37793?s=09

San Francisko - https://twitter.com/lextayham/status/12 ... 33185?s=19

Los Angeles - https://twitter.com/cdelvallejr/status/ ... 07073?s=19

Charlotte - https://twitter.com/dumbwrongchai/statu ... 08263?s=09

itd...

Policija unistava imovinu

Seattle - https://twitter.com/racheltbsl/status/1 ... 74816?s=19

Unistavaju svoje vozilo - https://twitter.com/aishakhvnx/status/1 ... 32385?s=09

Pucaju na ljude sto snimaju iz zgrada - https://mobile.twitter.com/Sarah_Mojara ... 78400?s=09

Hong Kong je mila majka sta americka vlada radi svojim ljudima
:lol: :lol: :lol: :lol:
90minut

#68 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by 90minut »

E'o kako vam to ide

Profesionalne lopine.
CikCikCikPogodi

#69 Re: Drugi građanski rat u Americi

90minut wrote: 02/06/2020 17:34 E'o kako vam to ide

Profesionalne lopine.
Ovako bi isto i lokalni shisa majstori iskoristili momenat da se opreme novim Nike tenama i torbicama.
90minut

#70 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by 90minut »

CikCikCikPogodi wrote: 02/06/2020 17:40

Profesionalne lopine.
Ovako bi isto i lokalni shisa majstori iskoristili momenat da se opreme novim Nike tenama i torbicama.
Na desetine ovog imaš po internetu zato ja kad kazem da je onih koji su izašli da se pošutaju s policijom u vrh glave 20 % bolje ti da vjeruješ.
CikCikCikPogodi

#71 Re: Drugi građanski rat u Americi

90minut wrote: 02/06/2020 17:42

Profesionalne lopine.
Na desetine ovog imaš po internetu zato ja kad kazem da je onih koji su izašli da se pošutaju s policijom u vrh glave 20 % bolje ti da vjeruješ.
Umjesaju se medu normalne ljude i onda tako generalizuju cijelu grupu. Ali to nije bitno ANTIF-i, nije im ni bitno sto je preko 80 upucano na protestima u dva dana u Chicagu.
CikCikCikPogodi

#72 Re: Drugi građanski rat u Americi

@fplBosnia
Image
Last edited by CikCikCikPogodi on 02/06/2020 19:49, edited 1 time in total.
90minut

#73 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by 90minut »

CikCikCikPogodi wrote: 02/06/2020 17:45

Umjesaju se medu normalne ljude i onda tako generalizuju cijelu grupu. Ali to nije bitno ANTIF-i, nije im ni bitno sto je preko 80 upucano na protestima u dva dana u Chicagu.
Ma brate kad bi ti pricao koliko sam puta na utakmicama dobio pendrek u leđa i u koljeno zbog krezavih retarda koji dođu na utakmicu samo za derbi ili vecu utakmicu ne bi mi vjerovao.

Iza nas baci kamen ili neki tvrdi predmet i mi u prvim redovima najebemo.

Tako ce ti i ovi isto Trump razmišlja da ANTIF-u ubaci kao neku teroristicku organizaciju loše im se baš piše zbog Jamala koji želi besplatan tv.

A iznenadilo me koliko se drotova ukljucilo u proteste u mnogim gradovima za pohvalu.
CikCikCikPogodi

#74 Re: Drugi građanski rat u Americi

90minut wrote: 02/06/2020 17:49
CikCikCikPogodi wrote: 02/06/2020 17:45

Ma brate kad bi ti pricao koliko sam puta na utakmicama dobio pendrek u leđa i u koljeno zbog krezavih retarda koji dođu na utakmicu samo za derbi ili vecu utakmicu ne bi mi vjerovao.

Iza nas baci kamen ili neki tvrdi predmet i mi u prvim redovima najebemo.

Tako ce ti i ovi isto Trump razmišlja da ANTIF-u ubaci kao neku teroristicku organizaciju loše im se baš piše zbog Jamala koji želi besplatan tv.

A iznenadilo me koliko se drotova ukljucilo u proteste u mnogim gradovima za pohvalu.
Dzaba je to kada mediji to sve gurnu pod tepih i generalizuju sve policajce ko iste. Kada vidis plakate kod anarhista. Pise "Kill Cops", "Abolish Police". Ma cisto fuj, ti isti sto nosaju takve plakate sutra ce ih zvati da im dodu u ulicu jer im pijana osoba urla ispod prozora u tri ujutro.
90minut

#75 Re: Drugi građanski rat u Americi

Post by 90minut »

Ma sta reci krivo mi što trenutno nema bar 5 mrtvih što upadaju ljudima u radnje.
Post Reply