Zato se i zove evolucija, teško, polako, mučno.detroit-mercy wrote: ↑02/06/2020 14:20Gledaj, mi se cudimo tako tim nekim stvarima kao da je kod nas sve bilo med i mlijeko. Da ne pricamo o ovoj novijoj istoriji ali nekako tih godina desilo se masovo ubistvo u Sahovicima. I sta, tisina, niko nije odgovarao.piupiu wrote: ↑02/06/2020 06:15Pobili 300 ljudi na pravi Boga, spalili im imovinu, i tišina narednih 50 godina, ništa nije bilo, niko nije odgovarao, ništa. Nije to bilo tako davno, iduće godine 100 godina.jeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 06:05
Da, ako se ne varam poprilicno imucna crnacka zajednica uredno opljacka, pobijena i protjerana iz jednog americkog grada. Al dobro to je bilo nekad tamo u 1920-im.![]()
Drustva se mijenjaju, evoluiraju, trenutno u USA je evolucija otisla dva koraka u nazad ali iz reakcija dosta ljudi vidis da su svjesni ovog sranja. Promjena ce se nastaviti, ne moze je nista zaustaviti.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- piupiu
#17801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- animals
#17802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nek mi netko objasni, jel se ova policija obracunava sa svim ovako ili
samo sa crncima..
vidio sam par videa..a sta je kad uhvate bijelca kriminalca,
jel ga isto ovako mlate ili sa njima ne postupaju ovako..
policija je brutalna , nema sta..
ali kako se ponasa prema ostalim kriminalcima..
samo sa crncima..
vidio sam par videa..a sta je kad uhvate bijelca kriminalca,
jel ga isto ovako mlate ili sa njima ne postupaju ovako..
policija je brutalna , nema sta..
ali kako se ponasa prema ostalim kriminalcima..
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#17803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Daleko ovo prevazilazi problem prekomjerne upotrebe sile na rasnoj ili na nekoj drugoj osnovi. Ukratko, Lesi se vraća kući i da sada neki vanjski akter ili više njih ulože samo 5% resursa koliko su USA ulagale u obojene i neke druge nazovi-revolucije, tamo bi sada gledali okean krvi.
Iako, nije isključeno i bez vanjskog uplitanja, što im ne želim. Jer, ovo što danas gledamo u USA, gledaćemo sutra, prekosutra, širom svijeta.
Neoliberalni sistem je odavno u ofsajdu, prevaziđen je, apsolutno neadekvatan i generiše čisto zlo.
Iako, nije isključeno i bez vanjskog uplitanja, što im ne želim. Jer, ovo što danas gledamo u USA, gledaćemo sutra, prekosutra, širom svijeta.
Neoliberalni sistem je odavno u ofsajdu, prevaziđen je, apsolutno neadekvatan i generiše čisto zlo.
-
Maxxtro
#17804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
1. U Miami-u su takodjer bili nasilni protesti, a tamo je republikanac gradonacelnik ako se ne varamLincoln-Burrows wrote: ↑02/06/2020 14:12 Protesti palež krađa sve se događa u gradovima gdje vlast imaju demokrati a gradonačelnici i lokalna vlast
imaju nadležnost nad policijom i nacionalnom gardom.
Ovo demokrati moraju sami ugušiti, ili će im se sva umjerena, normalna baza, okrenuti protiv njih.
2. Nije neka velika pamet za skontati da je presjek ljudi koji bi protestovali policijsko nasilje nad crncima i onih koji glasaju za republikance veoma mali, pa ne bih vidio nista cudno cak i da to jeste istina
3. To zadnje sto si rekao je apsurd, jer ne postoji tako nesto sto se moze nazvati normalnom bazom a koja bi se okrenula Trumpu, a protiv demokrata. Svaki normalan covjek se svakodnevno zgrazava postupcima i rijecima tog retarda i prije bi glasali za ispolirano govno od njega.
-
detroit-mercy
#17805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Problem kod dosta ljudi je sto imaju neki idealiziranu sliku Amerike i Amerikanca pa tako prosjecnog Amerikanca gledaju kroz prizmu ugladjenog stanovnika Manhattan-a, visoko obrazovanog, klasno/rasno/socijalno osvijescenog i sl. Istina je da je Amerika puna razlicitosti, Sjever/Jug, Istok/Zapad, crni/bijeli, gay/straight i sta jos sve ne. Ovdje imas takvih idiota i hamelja koje ces sresti rijetko gdje u svijetu a u isto vrijeme imas tako pametnih ljudi i intelektualnih gromada da ti je prosto krivo koliko su ljudi pametni/osvijesceni/sirokih pogleda. Uglavnom jako kompleksno a u isto vrijeme i jednstavno drustvo.piupiu wrote: ↑02/06/2020 14:25Nažalos, kad odeš na FB na njegovu stranicu, vidjećeš hiljade zaludjenih američkih arijevaca kako svršavaju na predsjednikovu 'snagu'.tindbe wrote: ↑02/06/2020 14:07 Kakav predsjednik, kakav kurton od lidera.
Čuj kako on najavljuje slanje vojske na ljude, kao da je na šou programu: "I will send thousands and thousands and thousands of heavily armed..."
Prijeti čovjek svom narodu otvoreno, njihovom vojskom. Umjesto da radi bilo šta na sanaciji problema, on samo još više polarizuje društvo.
Nakon svih onih blamova i u predsjedničkoj karijeri, kriminalnih optužbi, užasne reakcije na pandemiju, i ovog sad, stvarno ne vidim razlog da ga neko još podržava. Razumio bih da je pola SAD-a zaposleno u Elektroprivredi i Telekomu, ali ovako![]()
Da skratim, seru bijeli ali boga mi seru i crni
- jeza u ledja
#17806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Po naglasku reklo bi se Afrikanac (a vidim na kapi ima kenijsku zastavulaik1981 wrote: ↑02/06/2020 09:01Ma da nije neka faca djavola bi ih ovako smio vrijedjati.. Al, haj ga znaj..jeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 06:09
Ma nije ba to FBI agent sta vam je. Nije uopste drot niti neka bitna licnost.
Ne vjerujte svemu sto internet postavi. Odnosno sumnjajte u sve sto je "pretpostavljeno" u opisu videa, dogadjaja, od strane nekog treceg. Pogotovo ako je taj neko treci anonimus sa neke drustvene mreze ili neki lijevi sajt.
Poslije ce neko doci i ismijavat kako nasjedate na fejk njuz i neciju propagandu.![]()
- jeza u ledja
#17807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sistem se raspada, jos koliko sutra.Challenger_ wrote: ↑02/06/2020 14:55 Daleko ovo prevazilazi problem prekomjerne upotrebe sile na rasnoj ili na nekoj drugoj osnovi. Ukratko, Lesi se vraća kući i da sada neki vanjski akter ili više njih ulože samo 5% resursa koliko su USA ulagale u obojene i neke druge nazovi-revolucije, tamo bi sada gledali okean krvi.
- cyprus
#17808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prije bih rekao da je riječ o zastavi Južnog Sudanajeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:20Po naglasku reklo bi se Afrikanac (a vidim na kapi ima kenijsku zastavu).
- piupiu
#17809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, svako ima svoj 'white trash'.detroit-mercy wrote: ↑02/06/2020 15:06 Problem kod dosta ljudi je sto imaju neki idealiziranu sliku Amerike i Amerikanca pa tako prosjecnog Amerikanca gledaju kroz prizmu ugladjenog stanovnika Manhattan-a, visoko obrazovanog, klasno/rasno/socijalno osvijescenog i sl. Istina je da je Amerika puna razlicitosti, Sjever/Jug, Istok/Zapad, crni/bijeli, gay/straight i sta jos sve ne. Ovdje imas takvih idiota i hamelja koje ces sresti rijetko gdje u svijetu a u isto vrijeme imas tako pametnih ljudi i intelektualnih gromada da ti je prosto krivo koliko su ljudi pametni/osvijesceni/sirokih pogleda. Uglavnom jako kompleksno a u isto vrijeme i jednstavno drustvo.
Da skratim, seru bijeli ali boga mi seru i crni.
Samo, u cjelini, kad sve to sagledaš... obrazovanje je svuda ključ.
- jeza u ledja
#17810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A jel? E svaka cast.cyprus wrote: ↑02/06/2020 15:25Prije bih rekao da je riječ o zastavi Južnog Sudanajeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:20Po naglasku reklo bi se Afrikanac (a vidim na kapi ima kenijsku zastavu).
![]()
Negdje sam guglajuci procitao da je lik iz Juznog Sudana, ali nisam znao jel se to odnosi na ovaj incident.
- Lincoln-Burrows
#17811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nemam simpatije za bilo koga u toj retardiranoj državi tako da samo iznosim svoje mišljenje i viđenje stvari,Maxxtro wrote: ↑02/06/2020 14:561. U Miami-u su takodjer bili nasilni protesti, a tamo je republikanac gradonacelnik ako se ne varamLincoln-Burrows wrote: ↑02/06/2020 14:12 Protesti palež krađa sve se događa u gradovima gdje vlast imaju demokrati a gradonačelnici i lokalna vlast
Ovo demokrati moraju sami ugušiti, ili će im se sva umjerena, normalna baza, okrenuti protiv njih.
2. Nije neka velika pamet za skontati da je presjek ljudi koji bi protestovali policijsko nasilje nad crncima i onih koji glasaju za republikance veoma mali, pa ne bih vidio nista cudno cak i da to jeste istina
3. To zadnje sto si rekao je apsurd, jer ne postoji tako nesto sto se moze nazvati normalnom bazom a koja bi se okrenula Trumpu, a protiv demokrata. Svaki normalan covjek se svakodnevno zgrazava postupcima i rijecima tog retarda i prije bi glasali za ispolirano govno od njega.
i dalje sam uvjeren da Trump ima sve na svojoj strani bez da prstom makne, on je ustvari samo figura a politiku
vodi estabilišment. Ljudi ne vole nesigurnost a ona je sa ovim stanjem upravo takva, za Trumpa win situacija.
- jeza u ledja
#17812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je taj izraz "white trash" rasisticki....nekako podrazumijeva da su oni koji nisu bijelci "trash", a da ima i bijelaca koji su "trash".piupiu wrote: ↑02/06/2020 15:30Da, svako ima svoj 'white trash'.detroit-mercy wrote: ↑02/06/2020 15:06 Problem kod dosta ljudi je sto imaju neki idealiziranu sliku Amerike i Amerikanca pa tako prosjecnog Amerikanca gledaju kroz prizmu ugladjenog stanovnika Manhattan-a, visoko obrazovanog, klasno/rasno/socijalno osvijescenog i sl. Istina je da je Amerika puna razlicitosti, Sjever/Jug, Istok/Zapad, crni/bijeli, gay/straight i sta jos sve ne. Ovdje imas takvih idiota i hamelja koje ces sresti rijetko gdje u svijetu a u isto vrijeme imas tako pametnih ljudi i intelektualnih gromada da ti je prosto krivo koliko su ljudi pametni/osvijesceni/sirokih pogleda. Uglavnom jako kompleksno a u isto vrijeme i jednstavno drustvo.
![]()
Samo, u cjelini, kad sve to sagledaš... obrazovanje je svuda ključ.
Ja se ne slazem da ljudi imaju idealiziranu sliku Amerike kroz prizmu ugladjenog stanovnika Manhattana, cak naprotiv cini mi se da imaju sliku Amerike kao gomile rednecka, naprasnih, nabusitih i glasnih debelguza, sa odredjenim izuzecima.
- jeza u ledja
#17813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko je trenutno predsjendik?Lincoln-Burrows wrote: ↑02/06/2020 15:38Nemam simpatije za bilo koga u toj retardiranoj državi tako da samo iznosim svoje mišljenje i viđenje stvari,Maxxtro wrote: ↑02/06/2020 14:561. U Miami-u su takodjer bili nasilni protesti, a tamo je republikanac gradonacelnik ako se ne varamLincoln-Burrows wrote: ↑02/06/2020 14:12 Protesti palež krađa sve se događa u gradovima gdje vlast imaju demokrati a gradonačelnici i lokalna vlast
i dalje sam uvjeren da Trump ima sve na svojoj strani bez da prstom makne, on je ustvari samo figura a politiku
vodi estabilišment. Ljudi ne vole nesigurnost a ona je sa ovim stanjem upravo takva, za Trumpa win situacija.
Jesu li sada neredi sirom zemlje? Je li nezaposlenost najveca u zadnjih 100 godina? Koja zemlja ima ubjedljivo najvise zrtava pandemije?
Ono, isto ko da pricas o nekoj carobnoj opoziciji koja ce doci na vlast i rijesiti sve probleme, a ne o predsjedniku i stranci koja ima skoro sve poluge vlasti u svojim rukama (ukljucujuci i vecinu guvernerskih pozicija i drzavnih legislativa).
Ovo sto imamo sada je plod nesposobne i toksicne vladavine najgoreg americkog predsjednika.
- ultima_palabra
#17814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rijesio bi on to, al ne daju mediji i deep state 
-
detroit-mercy
#17815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Onda cemu ovoliko iscudjavanje kod mase kad vec posmatraju Ameriku kroz prizmu redneckajeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:40Meni je taj izraz "white trash" rasisticki....nekako podrazumijeva da su oni koji nisu bijelci "trash", a da ima i bijelaca koji su "trash".piupiu wrote: ↑02/06/2020 15:30Da, svako ima svoj 'white trash'.detroit-mercy wrote: ↑02/06/2020 15:06 Problem kod dosta ljudi je sto imaju neki idealiziranu sliku Amerike i Amerikanca pa tako prosjecnog Amerikanca gledaju kroz prizmu ugladjenog stanovnika Manhattan-a, visoko obrazovanog, klasno/rasno/socijalno osvijescenog i sl. Istina je da je Amerika puna razlicitosti, Sjever/Jug, Istok/Zapad, crni/bijeli, gay/straight i sta jos sve ne. Ovdje imas takvih idiota i hamelja koje ces sresti rijetko gdje u svijetu a u isto vrijeme imas tako pametnih ljudi i intelektualnih gromada da ti je prosto krivo koliko su ljudi pametni/osvijesceni/sirokih pogleda. Uglavnom jako kompleksno a u isto vrijeme i jednstavno drustvo.
![]()
Samo, u cjelini, kad sve to sagledaš... obrazovanje je svuda ključ.![]()
Ja se ne slazem da ljudi imaju idealiziranu sliku Amerike kroz prizmu ugladjenog stanovnika Manhattana, cak naprotiv cini mi se da imaju sliku Amerike kao gomile rednecka, naprasnih, nabusitih i glasnih debelguza, sa odredjenim izuzecima.
A i politicka korektnost mi vec ide na kurac, sve se podvelo pod pitanje rase.
- jeza u ledja
#17816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisam primjetio neko pretjerano iscudjavanje.detroit-mercy wrote: ↑02/06/2020 15:51 Onda cemu ovoliko iscudjavanje kod mase kad vec posmatraju Ameriku kroz prizmu rednecka.
- piupiu
#17817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je to klasni izraz, i kad ga čujem, pomislim na neki lik iz Tarantinovog filma kako izlazi u kaubojkama iz bijele prikolice i žmirka jer se tek probudio. Ovdje je pod navodnicima, sarkastičan. A vidim kako bi mogao biti rasisitički, mada mi je to malo navučena interpretacija.jeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:40 Meni je taj izraz "white trash" rasisticki....nekako podrazumijeva da su oni koji nisu bijelci "trash", a da ima i bijelaca koji su "trash".![]()
Ja imam sliku Amerike koju sam stekla u velikim gradovima, i koja je izuzetno pozitivna. Ova negativna me uvijek iznenadi. Kao što me iznenadi kad vidim koliko polupismenih, funkcionalno nepismenih, neobrazovanih, rigidnih rasista živi u Bosni.
- oaza85
#17818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jozu iz Ljubuskog nervira slika Amerike.
Realno, nobody cares.
Realno, nobody cares.
-
detroit-mercy
#17819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja jesamjeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:56Nisam primjetio neko pretjerano iscudjavanje.detroit-mercy wrote: ↑02/06/2020 15:51 Onda cemu ovoliko iscudjavanje kod mase kad vec posmatraju Ameriku kroz prizmu rednecka.
![]()
- Lincoln-Burrows
#17820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja to ni ne osporavam, sve je plod politike USA (Trump) + pandemija, kao rezultat je i ovo sranje što se sadajeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:46 Ko je trenutno predsjendik?
Jesu li sada neredi sirom zemlje? Je li nezaposlenost najveca u zadnjih 100 godina? Koja zemlja ima ubjedljivo najvise zrtava pandemije?
Ono, isto ko da pricas o nekoj carobnoj opoziciji koja ce doci na vlast i rijesiti sve probleme, a ne o predsjedniku i stranci koja ima skoro sve poluge vlasti u svojim rukama (ukljucujuci i vecinu guvernerskih pozicija i drzavnih legislativa).
Ovo sto imamo sada je plod nesposobne i toksicne vladavine najgoreg americkog predsjednika.
događa po ulicama. Nisam navijački nastrojen i znam da ova raja što razbija ne može biti pobjednik to je vidljivo
svakom običnom promatraču kao što nije mogao uspjeti ni 'occupy wall street'.
Ja mislim ali nisam siguran da Trumpov tim samo pušta stvari da se pogoršaju i to svjesno dok narod (mislim na većinu)
ne počne biti "ugrožen" kako egzistencijalno tako i sigurnosno, a već polagano jesu, bolest karantena, pljačke,
odlazak u trgovinu na ulicu, javni prijevoz itd. Nakon toga neko mora biti spasitelj, ne vidim da će to biti Biden.
- jeza u ledja
#17821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Aktuelni predsjednik "pusta" da se stvari srozaju do te mjere da bi onda bas on uleti kao spasitelj?Lincoln-Burrows wrote: ↑02/06/2020 16:10Ja to ni ne osporavam, sve je plod politike USA (Trump) + pandemija, kao rezultat je i ovo sranje što se sadajeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:46 Ko je trenutno predsjendik?
događa po ulicama. Nisam navijački nastrojen i znam da ova raja što razbija ne može biti pobjednik to je vidljivo
Ja mislim ali nisam siguran da Trumpov tim samo pušta stvari da se pogoršaju i to svjesno dok narod (mislim na većinu)
ne počne biti "ugrožen" kako egzistencijalno tako i sigurnosno, a već polagano jesu, bolest karantena, pljačke,
odlazak u trgovinu na ulicu, javni prijevoz itd. Nakon toga neko mora biti spasitelj, ne vidim da će to biti Biden.
Ne znam zasto ne vidis da bi to mogao biti Biden, ja bas vidim njega kao rijetku figuru u americkoj politici koja bi bas mogla biti ujedinitelj. A sad da li ce biti, vidjecemo.
-
detroit-mercy
#17822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Biden moze pobijediti samo zato sto iole vjestom politicaru ne bi trebalo puno truda da razvali ovu budaletinu, plus sve ostale stvari mu idu na ruku.jeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 16:13Aktuelni predsjednik "pusta" da se stvari srozaju do te mjere da bi onda bas on uleti kao spasitelj?Lincoln-Burrows wrote: ↑02/06/2020 16:10Ja to ni ne osporavam, sve je plod politike USA (Trump) + pandemija, kao rezultat je i ovo sranje što se sadajeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 15:46 Ko je trenutno predsjendik?
odlazak u trgovinu na ulicu, javni prijevoz itd. Nakon toga neko mora biti spasitelj, ne vidim da će to biti Biden.Mislim, ono...
![]()
Ne znam zasto ne vidis da bi to mogao biti Biden, ja bas vidim njega kao rijetku figuru u americkoj politici koja bi bas mogla biti ujedinitelj. A sad da li ce biti, vidjecemo.
Uzgred, nabijem i Demokrate na neku stvar kad od toliko ljudi izbace senilnog djedicu za kandidata
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#17823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ono, kada te stranačka ostrašćenost spriječava da vidiš da imaš sistemski problem. Kao, aktuelni POTUS je karina (nije da nije), ali će sve to da sanira leš na steroidima.
Sanjarenje.
Sanjarenje.
- Lincoln-Burrows
#17824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si bliže svemu tome i bolje vidiš stvari ali si i pristraniji jer te se direktno tiče sve to,jeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 16:13 Ne znam zasto ne vidis da bi to mogao biti Biden, ja bas vidim njega kao rijetku figuru u americkoj politici koja bi bas mogla biti ujedinitelj. A sad da li ce biti, vidjecemo.
tako da se slažem samo sa ovim vidjećemo.
- jeza u ledja
#17825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Srecom, bakice su te koje u najvecem broju izlaze na izbore.detroit-mercy wrote: ↑02/06/2020 16:18Biden moze pobijediti samo zato sto iole vjestom politicaru ne bi trebalo puno truda da razvali ovu budaletinu, plus sve ostale stvari mu idu na ruku.jeza u ledja wrote: ↑02/06/2020 16:13Aktuelni predsjednik "pusta" da se stvari srozaju do te mjere da bi onda bas on uleti kao spasitelj?Lincoln-Burrows wrote: ↑02/06/2020 16:10
Ja to ni ne osporavam, sve je plod politike USA (Trump) + pandemija, kao rezultat je i ovo sranje što se sada
odlazak u trgovinu na ulicu, javni prijevoz itd. Nakon toga neko mora biti spasitelj, ne vidim da će to biti Biden.Mislim, ono...
![]()
Uzgred, nabijem i Demokrate na neku stvar kad od toliko ljudi izbace senilnog djedicu za kandidataBiden ti je za nursing home-a da igra bingo subotom i sarmira bakice
![]()