Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
JThomas

#6226 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

nisam bio sa senadom u hrasnici, i ne, nije dokaz, ali poenta sigurno stoji, da je za sda vrhušku kriza uvijek bila prilika. što bi se reklo self help žargonom.

senad je imao vrlo različitih faza za koga i za šta "šilji", odnosno šta će istaći a šta prešutiti, šta će ismijati (u čemu je sigurno naš najbolji novinar poslije rata) a šta relativizovati. ali da aščare laže ili izmišlja, kad on lično potpisuje - usudio bih se reći da nije sklon tome.
Last edited by JThomas on 02/06/2020 15:21, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#6227 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by detroit-mercy »

tempuser wrote: 02/06/2020 09:46 I kao sto se ocekivalo, kad je izburgijao da se pocne raditi na 1. transferzali Fahro je jedva docekao respiratore da se nadrobi svega SDA-u i povuce iz vlasti... Ne treba ici predaleko sa SDA i previse se previse zamjerati opoziciji jer niko ne zna sta novembar donosi, a kritican prema poziciji je uvijek pozeljan koalicioni partner!
Hos rec, Fahra bi jenom gujicom na dva ku..a da sjedi :mrgreen:
tempuser

#6228 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

detroit-mercy wrote: 02/06/2020 15:21
tempuser wrote: 02/06/2020 09:46 I kao sto se ocekivalo, kad je izburgijao da se pocne raditi na 1. transferzali Fahro je jedva docekao respiratore da se nadrobi svega SDA-u i povuce iz vlasti... Ne treba ici predaleko sa SDA i previse se previse zamjerati opoziciji jer niko ne zna sta novembar donosi, a kritican prema poziciji je uvijek pozeljan koalicioni partner!
Hos rec, Fahra bi jenom gujicom na dva ku..a da sjedi :mrgreen:
Od iskona...
Maloprije čitam, Prevljak hoće da smjeni Dušku Jurišić sa mjesta drektorice TVSA i na njeno mjesto da postavoi Safeta Kešu ex ministra orbazovanja u VKS koji nema dana iskustav rada u medijima. SBB i DF najavili da neće podržati SDA u tome... Lagano se peru ruke od SDA govana i njihove debilne kadrovske politike pred izbore, samo ne znam da li je za neke kasno...
Maraschino

#6229 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Maraschino »

JThomas wrote: 02/06/2020 15:20 nisam bio sa senadom u hrasnici, i ne, nije dokaz, ali poenta sigurno stoji, da je za sda vrhušku kriza uvijek bila prilika. što bi se reklo self help žargonom.

senad je imao vrlo različitih faza za koga i za šta "šilji", odnosno šta će istaći a šta prešutiti, šta će ismijati (u čemu je sigurno naš najbolji novinar poslije rata) a šta relativizovati. ali da aščare laže ili izmišlja, kad on lično potpisuje - usudio bih se reći da nije sklon tome.
razumijem.
nisam mislio da laze nego malo karikira ali me sada iznenadjuje jer je do juce a mozda i do danas branio sda.

to udruzenje koje sebe zovu sda treba rastaviti na najjednostavnije faktore i poslati ih na smetljiste jer nista drugo ne zasluzuju.
madner

#6230 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by madner »

To me podsjeca da je uslov za tenkiste u SSSRu bio da su manji od 160 za neke tipove. :D
detroit-mercy

#6231 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 02/06/2020 15:16 Suptilniji su postali kozojebi u tlačenju naroda, od ovih naših vrlih prvaka.
Prije su imali, ne znam kako bih to nazvao, mrvicu straha, stida, skrupula; sada ih jednostavno boli briga. Otvoreno pljackaju i jos ti se smiju u facu :skoljka:
dr_Evil

#6232 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

detroit-mercy wrote: 02/06/2020 15:36
SaraFina wrote: 02/06/2020 15:16 Suptilniji su postali kozojebi u tlačenju naroda, od ovih naših vrlih prvaka.
Prije su imali, ne znam kako bih to nazvao, mrvicu straha, stida, skrupula; sada ih jednostavno boli briga. Otvoreno pljackaju i jos ti se smiju u facu :skoljka:
Prvo su se bojali naroda, pa skontali da je rat smlatio narod, onda su se bojali visokog predstavnika pa su skontali da nikoga vise nije brige za nas, novim tehnologijoma ratovanja nasa lokacija je postala nebitna za nato, pa tako da se ni stranaca vise ne boje.
detroit-mercy

#6233 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by detroit-mercy »

dr_Evil wrote: 02/06/2020 15:43
Prvo su se bojali naroda, pa skontali da je rat smlatio narod, onda su se bojali visokog predstavnika pa su skontali da nikoga vise nije brige za nas, novim tehnologijoma ratovanja nasa lokacija je postala nebitna za nato, pa tako da se ni stranaca vise ne boje.
Jedino se se dragog Allaha boje :mrgreen:
dr_Evil

#6234 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

detroit-mercy wrote: 02/06/2020 15:47
Ne vjerujem, koliko vidim reis ih sve amnestirao, kako rece papa sto na zemlji to na nebu :D
SaraFina

#6235 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by SaraFina »

Ma nikog se ne boje. Kao da će sa sa sobom ponijeti toliko to grabe...Svakodnevno umiru mladi, humani, pametni i perspektivni ljudi. Od raznoraznih bolesti..
Od njih niko ništa. A tlače i uništavaju generacije.
baglama

#6236 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by baglama »

Do petka prije džuma-namaza. :mrgreen:
A poslije toga Tru*tese ra*tese :lol:
SaraFina

#6237 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by SaraFina »

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici usvojio je Prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo finansiranje /RFI/ Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Ova tačka naknadno je uvrštena u dnevni red na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, a riječ je o iznosu od oko 330 miliona eura za borbu protiv pandemije novog soja koronavirusa i saniranje ekonomskih posljedica.

Novac je već ranije uplaćen i nalazi se na računu Centralne banke BiH, ali je problem bio zbog raspodjele novca, oko čega su se sporili SDA i HDZ BiH.

Evo! Platio Bake Čoviću danak. Zato je bio onako samouvjeren u Novalićevu nevinost. I Seka ostade nevina. Bukvalno!
joint union

#6238 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joint union »

I Sebije.
RtrnOfSalisbury

#6239 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by RtrnOfSalisbury »

djasvi mi se kako je fike humanoid uazio u vladu :( jebemtizivot na sta je vlada i drzava ( :P ) spala, fike humanoid ulazi i izlazi iz zgrade i zdogovara njesto. ima ona drzava-ostrvo nedje u okeanu dje valjda ima nekolko stotina ljudi i predsjednik him, haman pa smo tu nedje.
jebote, kod istocnije susjeda slobo m. nikad nije sreo gazda-jezdu, jedva upusco karice a unaske fike humanoid samo sto nije uletio u skupstinu i poceo donosit zakone, trute se, radte se :( kaki je to premijer koji rabota sa humanoida fikra, fakinganbrelivbl :evil:
JThomas

#6240 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

Maraschino wrote: 02/06/2020 15:33
JThomas wrote: 02/06/2020 15:20 nisam bio sa senadom u hrasnici, i ne, nije dokaz, ali poenta sigurno stoji, da je za sda vrhušku kriza uvijek bila prilika. što bi se reklo self help žargonom.

razumijem.
nisam mislio da laze nego malo karikira ali me sada iznenadjuje jer je do juce a mozda i do danas branio sda.

to udruzenje koje sebe zovu sda treba rastaviti na najjednostavnije faktore i poslati ih na smetljiste jer nista drugo ne zasluzuju.
brani u interesu jedne struje, poluglasne unutrašnje opozicije zvizdić-čampara iliti gatačkog klana. a bakira i seku svako par mjeseci ovako potkači, nije ovo ni najgore...
muha_sa

#6241 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by muha_sa »

Javlja li se Sunita :?

mene jaran pita a ja pojma nemam :(
detroit-mercy

#6242 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by detroit-mercy »

RtrnOfSalisbury wrote: 02/06/2020 16:38 djasvi mi se kako je fike humanoid uazio u vladu :( jebemtizivot na sta je vlada i drzava ( :P ) spala, fike humanoid ulazi i izlazi iz zgrade i zdogovara njesto. ima ona drzava-ostrvo nedje u okeanu dje valjda ima nekolko stotina ljudi i predsjednik him, haman pa smo tu nedje.
jebote, kod istocnije susjeda slobo m. nikad nije sreo gazda-jezdu, jedva upusco karice a unaske fike humanoid samo sto nije uletio u skupstinu i poceo donosit zakone, trute se, radte se :( kaki je to premijer koji rabota sa humanoida fikra, fakinganbrelivbl :evil:
Matori, na sve to se treba dobro ispisat. Dobro si reko, kad svako seljace/djilkos moze da ulazi u vladu, nabijem i tu vlada i vladara na neku stvar :skoljka: .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6243 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

muha_sa wrote: 02/06/2020 16:52 Javlja li se Sunita :?

a valjda je zapala Ki.a :mrgreen:
RtrnOfSalisbury

#6244 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

interesantno, isto sam pitanje hotio postavit :-D i men malo ko nedostaje :run:

takijem fike humanoid pali cvoke ... a mi istinski ljubitelji nemeremo ni privirit :wink:
detroit-mercy

#6245 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by detroit-mercy »

pici wrote: 02/06/2020 17:05

a valjda je zapala Ki.a :mrgreen:
Kupa se valjda u bazenu :mrgreen:
RtrnOfSalisbury

#6246 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

... kako se sve izokrenulo nebi cudilo da se tramp direktno obrati fiketu humanoidu i zamoli ga da uzme ucesce u tom nekom sastanku g 20 plus fike.
zamisli: tramp, putinj, kinez i fike ... i onda him se fike obraca: trute se radte se :|
JohnnyS

#6247 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JohnnyS »

zlajci wrote: 01/06/2020 21:55 Na stranu sad sve ostalo, mene kao roditelja koji svoju djecu odgajam patriotski, da vole svoju drzavu i planiraju zivot u njoj, naprosto frapira nepostojanje osjecaja srama kod ljudi koji su bacili 10,5 miliona u vjetar, a vode bitne zivotne i drustvene procese.

Mene frapira da to još nekog više frapira.
Banksy

#6248 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Banksy »

JThomas wrote: 02/06/2020 15:20

Znači, Peđa Kojović je pred samu agresiju zaista radio za JNA jer je "kao novinar Yutela namjerno lagao da tenkovi nisu postavljeni oko Sarajeva"?

Ili Bogić Bogićević ipak ima "vilu na kojoj bi mu pozavidjele holivudske zvijezde" "stečenu kriminalom"?

Itd, itd, itd.

Naravno da je sklon lažima, uvijek je bio, samo nam te laži nekad ne smetaju jer šilje za političku opciju koja nam je simpatična.
JThomas

#6249 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

to dvoje se fakat ne sjećam iako sam prilično redovno čitao i pisano i sada elektronsko izdanje. ne kažem da nije, samo da se ja ne sjećam :mrgreen:

i slab sam i danas na njega kad ustane na pravu nogu iako odavno ne podržava opcije koje ja podržavam :mrgreen:
statixx

#6250 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by statixx »

Bio sam na Bogicevom imanju, skromno - basta, vocnjak, pcelinjak, kuca - nista nalik na Holywood.
Locked