Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Patton44

#6626 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Styling wrote: 01/06/2020 07:02
RunnerX wrote: 31/05/2020 23:54
Kikibombona wrote: 31/05/2020 23:47Hadzikadic bas rece u svom nedjeljnom javljanju da je zahvalan liderima opozicije sto su dosli i da bi volio da su pozvali simpatizere da uvelicaju protest.
Kao što reče kolega u postu iznad, Hadžikadić je sinoć samo promovisao svoju stranku i veličao proteste. Inače je ono sinoć kod Senada bilo skroz neprirodno, Kojović vidno bijesan, Konaković koji je malo govorio i Hadžikadić koji kao da je na zakupljenom predizbornom terminu, sve kontra onome kakvi su inače.
Svakome ko je iole pomislio da je Hadzikadic neka alternativa sve je jasno nakon intervjua u petak i izjave da su spremni podrzati i SDA kandidata za nacelnika, ako je posten. Bojim se da je Platforma novi GS iliSBiH. Kukavicje jaje koje se podmece pod oppziciju. Njih treba ukinuti. Trose medijski prostor i vrijeme.
:thumbup:
Do izbora samo kiflu puscat
Kamper

#6627 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kamper »

Evo profa opet reklamira sebe a popljuva opoziciju vise nego SDA. :D
paleoconservative

#6628 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by paleoconservative »

stranacc wrote: 01/06/2020 00:57
agent_zero wrote: 01/06/2020 00:47 Dino, ako čitaš, svaka čast za nastup u Centralnom dnevniku!

Sa SDA ološem samo oštro i "u meso". Nadam se samo da će se sa riječi preći i na djela!
Dino , ako citash nadam se da si svjestan da je ovo pocetak tvoga kraja.
Neke stvari su jasnije...
Pocetak tvoga kraja.
Ne zaboravi i silajdzic je nekad bio ti..
Pa ga sebija lijeci na kraju
:mrgreen: :mrgreen:

Mozes misliti doso kod sebije da se lijeci....
Dali je donio zavoje :run:
U sustini, spekulises da bi dino u skorijoj buducnosti mogao biti clan predsjednistva kao i silajdzic? Uh uh. Ko se tuce taj se voli. :D
sumirprimus

#6629 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

kako god obrnes i okrenes, dino kakav god da je,izgleda ko najostriji i najspremniji za fajt s sda.
cak i je pedja uz njeg poceo zvucat malkice agresivnije :D
Pryda

#6630 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pryda »

Banksy wrote: 31/05/2020 12:36
Pryda wrote: 31/05/2020 12:31

Možemo li se jednom nadati da niko nikog ne vesla nego da rade za dobrobit društva.

Jel to moguće kod nas ili sve mora biti za procenat i veslanje?

Tridesetogodišnje iskustvo nas uči da su procenat i veslanje, ovdje i uvijek, najizgledniji.

Da, možemo se nadati. Nadajmo se.
Bio si upravu druže. Koliko sam naivno vjerovao da će biti bolje, da je bas ovaj put nesto drugačije ccc
Prpa.ba

#6631 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Ne mogu da vjerujem da su uspjeli izvesti da najnoviji projekat SDA, DF za intelektualce, odnosno PZP tako brzo izgori. Svaka cast za NIP i NS. Ima nade. :thumbup:
high_volume

#6632 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

sumirprimus wrote: 01/06/2020 09:59 kako god obrnes i okrenes, dino kakav god da je,izgleda ko najostriji i najspremniji za fajt s sda.
Mislim da je ovaj boldirani dio iznad potpuno pogrešna premisa. Nema Dino Konaković ništa protiv SDA, niti on ulazi u razračunavanje sa SDA, njemu smetaju SDA prvaci koji su mu kumovali poniženje i primorali ga na istupanje iz te stranke.

Pa čak bih rekao i kad bi, hipotetički, sutra bio promijenjen kompletan vrh SDA, kompletan sistem odlučivanja SDA, da bi Konaković ujedinio NiP sa SDA. Nije NiP daleko ideološki od SDA, programom i ciljevima. Pa i skoro sve ostale stranke su vrlo sličnih programa i deklaracija, i sve su "demokratske", sve se zalažu za bolje svima nama, ali neke od njih za prvo bolje njima, pa tek onda bolje nama.

Pravo lice Konakovića vidjet ćemo tek kada "četvorka" dođe na vlast u Kantonu Sarajevo, kada se dinamičnije bude odlučivalo o pozicijama u komisijama, odborima, direktorskim imenovanjima, itd. odnosno kada bude morao zadovoljavati "bazu" i različite interese. Vidjet ćemo da li će ostati dosljedan današnjoj prijetećoj i oštroj retorici i pravdoljubivosti...
MaksprotivMarksa

#6633 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Nisi u pravu za Dinu licno, ali 90 posto NiP-a je upravo ono sto si napisao, pomnike su pratili izbore u SDA nego one u oktobru.
MUNAFIK

#6634 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

high_volume wrote: 01/06/2020 22:10
sumirprimus wrote: 01/06/2020 09:59 kako god obrnes i okrenes, dino kakav god da je,izgleda ko najostriji i najspremniji za fajt s sda.
Mislim da je ovaj boldirani dio iznad potpuno pogrešna premisa. Nema Dino Konaković ništa protiv SDA, niti on ulazi u razračunavanje sa SDA, njemu smetaju SDA prvaci koji su mu kumovali poniženje i primorali ga na istupanje iz te stranke.

Pa čak bih rekao i kad bi, hipotetički, sutra bio promijenjen kompletan vrh SDA, kompletan sistem odlučivanja SDA, da bi Konaković ujedinio NiP sa SDA. Nije NiP daleko ideološki od SDA, programom i ciljevima. Pa i skoro sve ostale stranke su vrlo sličnih programa i deklaracija, i sve su "demokratske", sve se zalažu za bolje svima nama, ali neke od njih za prvo bolje njima, pa tek onda bolje nama.

Pravo lice Konakovića vidjet ćemo tek kada "četvorka" dođe na vlast u Kantonu Sarajevo, kada se dinamičnije bude odlučivalo o pozicijama u komisijama, odborima, direktorskim imenovanjima, itd. odnosno kada bude morao zadovoljavati "bazu" i različite interese. Vidjet ćemo da li će ostati dosljedan današnjoj prijetećoj i oštroj retorici i pravdoljubivosti...
Pa vec smo imali priliku vidjeti kako ko radi i kadrovski jedina fula Dine je bila ministrica obrazovanja kao NESTRANACKI KADAR koju je kasnije kupila seka...

Ideologija NIPa je njihovo pravo i to je u sustini ono sto vecini 'normalnog' i religioznog svijeta prihvata! Kome to smeta onda ima velikih problema sa realnoscu.
mali_balon

#6635 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Pojedinci pisajuci kilometarske kao analiticki neutralne fgr postove misle da im to daje neku relevantnost u diskusiji i tim, preseravanjem, narodski receno, tim proljevom misli, misle prekriti svoj dupeuvlakacki, kitopusacki, ljigavi, beskicmenjacki, krezubi, mentalitet svojstven botovima, uhljebima u pokusju, simptizerima i clanovima sda stranke.
sumirprimus

#6636 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

high_volume wrote: 01/06/2020 22:10

te unutarstranacke relacije ne znam moze bit da si u pravu, kazem ono sto vidim, najdirektniji mi je konakovic. bez uvijanja, i u kost. ono sto bih ocekivao od jednog vodje sdp.a recimo. od kojovica manje vise, od pocetka su ko fgr... :D
drug_profi

#6637 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

MUNAFIK wrote: 02/06/2020 03:20
Ideologija NIPa je njihovo pravo i to je u sustini ono sto vecini 'normalnog' i religioznog svijeta prihvata! Kome to smeta onda ima velikih problema sa realnoscu.
Dobro je sto si ovo stavio pod navodnike jer normalnost ima posiroku definiciju i sve se moze strpati pod to. Nekom je normalno da mrzi pedere, nekom je normalno da ti ljudi imaju pravo da budu sretni.
Ovo navodim samo kao primjer, a uopste ne mislim da je ta tema danas bitna za BiH. Ogromni su problemi kojim treba da se bavimo mi "normalni".
Jer ipak mislim da je najnormalnija stvar da zelis da se znaju pravila i da ta pravila svi postuju. A ta pravila se zovu zakoni.
Dok god je moguce da postoje premijeri kao sto su Novalic, i njegovi prethodnici, mi imamo veeeelike probleme. Dok god se na minderu ili u kafani zavrsavaju stvari, mi imamo probleme.
Dok god je sistem samo pro forme, mi imamo probleme.

A onda jednog dana, ako to docekamo, da se sukobimo ideologijama i pravima seksualnih manjina.
Dzematlija

#6638 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dzematlija »

svi u napad wrote: 31/05/2020 22:48
Banksy wrote: 31/05/2020 12:11 Odličan je bio Konaković sinoć. I sve je u pravu, boje se samo sile. I pametno što prijeti i ucjenjuje jer te glavuše jesu, u suštini, velike kukavice.

Navukao ih je Hadžikadić, ali sami su krivi što nisu oni djelovali na vrijeme. Ovako, onaj svijet jučer, percipira se i piše kao njegovo biračko tijelo, a zapravo nije. Sav onaj svijet ne bi došao u tolikom broju da i oni nisu stali uz njega, ali sad je gotovo, "profesor" ih je nadmudrio - poveo igru, stavio se na čelo, ujedno, unio nesuglasice unutar njih kroz raskol s SDP stavom oko protesta. I usput, namakli su mu procente koje realno ni u snu nema. Jedna koska, DF, ih je preveslala. Važno je na vrijeme prepoznati drugu.
Nadajmo se većoj mudrosti u budućnosti. Čini se da je imaju.
Bravo Banksy. :thumbup: :izet: Htio sam ovo jutros napisati al hanuma dade neke zadatke i ne stigoh. Profa ih je jucer bas navukao na tanak led. Cova koji kao pojedinac ima neku privlacnost ali njegova stranka je jos daleko ispod NiP-a i NS. Dino nije smio popusiti ovu foru jer profa je Baketov covjek i ulazeci u sradanju sa njim Dinina vodeca uloga ce se dovesti u pitanje. Nije Dino neko sjajno rjesenje ali trenutno nemamo nikoga na vidiku. Vec sam o ovom pisao ranije. Dino za sada kao kantonalni politicar mora sa koalicijom osvojiti SA a onda uzurbano raditi na personalnom jacanju stranke. Mislim da bi mu dvojac Miletic Campara legao ko budali samar. Dino ima samouvjerenost i zna slabosti SDA sto carsija voli. Sad treba udarati u sva zvona kako bi ponavljam sredili SA. Kad se SA sredi onda sve ide po sistemu lego kockica. Treba se pripaziti profe i drzati ga malo podalje od sebe. Jucer mu je rejting porastao 100% i zadovoljno trlja ruke jer su mu Dino i Pedja legli na rudu. Vidit cemo sta ce se desavati u narednom periodu ali pamet u glavu jer SDA je unistila mnoge. Zivjeli.
Koje vizionarstvo - oboje ste baš pogodili sa postovima dan ranije nego se profa razotkrio!
Patton44

#6639 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Dzematlija wrote: 02/06/2020 09:28
svi u napad wrote: 31/05/2020 22:48
Banksy wrote: 31/05/2020 12:11 Odličan je bio Konaković sinoć. I sve je u pravu, boje se samo sile. I pametno što prijeti i ucjenjuje jer te glavuše jesu, u suštini, velike kukavice.

Navukao ih je Hadžikadić, ali sami su krivi što nisu oni djelovali na vrijeme. Ovako, onaj svijet jučer, percipira se i piše kao njegovo biračko tijelo, a zapravo nije. Sav onaj svijet ne bi došao u tolikom broju da i oni nisu stali uz njega, ali sad je gotovo, "profesor" ih je nadmudrio - poveo igru, stavio se na čelo, ujedno, unio nesuglasice unutar njih kroz raskol s SDP stavom oko protesta. I usput, namakli su mu procente koje realno ni u snu nema. Jedna koska, DF, ih je preveslala. Važno je na vrijeme prepoznati drugu.
Nadajmo se većoj mudrosti u budućnosti. Čini se da je imaju.
Bravo Banksy. :thumbup: :izet: Htio sam ovo jutros napisati al hanuma dade neke zadatke i ne stigoh. Profa ih je jucer bas navukao na tanak led. Cova koji kao pojedinac ima neku privlacnost ali njegova stranka je jos daleko ispod NiP-a i NS. Dino nije smio popusiti ovu foru jer profa je Baketov covjek i ulazeci u sradanju sa njim Dinina vodeca uloga ce se dovesti u pitanje. Nije Dino neko sjajno rjesenje ali trenutno nemamo nikoga na vidiku. Vec sam o ovom pisao ranije. Dino za sada kao kantonalni politicar mora sa koalicijom osvojiti SA a onda uzurbano raditi na personalnom jacanju stranke. Mislim da bi mu dvojac Miletic Campara legao ko budali samar. Dino ima samouvjerenost i zna slabosti SDA sto carsija voli. Sad treba udarati u sva zvona kako bi ponavljam sredili SA. Kad se SA sredi onda sve ide po sistemu lego kockica. Treba se pripaziti profe i drzati ga malo podalje od sebe. Jucer mu je rejting porastao 100% i zadovoljno trlja ruke jer su mu Dino i Pedja legli na rudu. Vidit cemo sta ce se desavati u narednom periodu ali pamet u glavu jer SDA je unistila mnoge. Zivjeli.
Koje vizionarstvo - oboje ste baš pogodili sa postovima dan ranije nego se profa razotkrio!
Jah eto,sad Dino ispade glup,cuj profa ga navuko :run:
Tesla Edison

#6640 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Tesla Edison »

Dinu ne gotivim zbog određenih ličnih razmjerica mene i njega ali na političkom planu moram mu odati priznanje kako radi :thumbup: :bih:
Registarska oznaka

#6641 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Oet vas SDA uzima na glupostima. Opet vam SDA kupi bodove jer se opozicija ne zna dogovoriti.

Yebem vas usta, sjednite fino svi, ako imate slican plan i program dogovorite se da uzmemo izbore i istjeramo SDA iz vlasti. Prestanite biti pichke i tuzakati jedni druge.
Patton44

#6642 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Registarska oznaka wrote: 02/06/2020 10:23 Oet vas SDA uzima na glupostima. Opet vam SDA kupi bodove jer se opozicija ne zna dogovoriti.

Yebem vas usta, sjednite fino svi, ako imate slican plan i program dogovorite se da uzmemo izbore i istjeramo SDA iz vlasti. Prestanite biti pichke i tuzakati jedni druge.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
drug_profi

#6643 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Registarska oznaka wrote: 02/06/2020 10:23 Oet vas SDA uzima na glupostima. Opet vam SDA kupi bodove jer se opozicija ne zna dogovoriti.

Pa ne mozes se dogovarati sa nekim ko ce sutra potrcati putem DF i SBB, "da preuzima odgovornost" i spasi SDA od opozicionog statusa.
S nekim ko misli da SDA pise programe da bi ih provodila? Ko misli da SDA moze da se popravi ili kontrolise?
Sta se ti sa njim mozes dogovoriti?
sumirprimus

#6644 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

po meni ovo je plus nip.u i ns.u, a minus hadzikadicu.
oni su pokazali da su spremni pruzit ruku i okrupnit opoziciju , a profa sve suprotno.
dakle kako sad stvari stoje, sdp, ns i nip fali li jos ko, osim sbb i dfnjih i ne racunam?
Bazinga1234

#6645 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bazinga1234 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 11:52 po meni ovo je plus nip.u i ns.u, a minus hadzikadicu.
oni su pokazali da su spremni pruzit ruku i okrupnit opoziciju , a profa sve suprotno.
dakle kako sad stvari stoje, sdp, ns i nip fali li jos ko, osim sbb i dfnjih i ne racunam?
Hadzibajric :skoljka:
sumirprimus

#6646 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

te lokalne kabadahije ne bi trebalo racunati ozbiljno. pogotov sa takvom stranackom istorijom.
drug_profi

#6647 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Scepo ce opet da pehlivani, tako da treba biti pametan sa njim.
Unazad par sedmica vise ne proziva Konakovica u popljuvistickom tonu.
Milenkov buraz

#6648 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Joj Hadžikadića amatera, odmah na prvu pa prljav veš na sred sela. A je li ono on izjavio da bi išao sa SDA u koaliciju? Po meni, možda griješim, on i igra za SDA.
Tesla Edison

#6649 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Tesla Edison »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 11:52 po meni ovo je plus nip.u i ns.u, a minus hadzikadicu.
On kao da je pao sa Marsa. Sve nešto fino, demokratski, uljudno, miroljubivo,...

Pitam se, ima li oči. Džaba ti sve titule kad ne vidiš dalje od nosa.
El_comadante

#6650 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

PzP razočarenje, bolje je NiPu i Konakoviću da se sa Hadžikadićem nepetljea, može nastradati. nek idu sami kad hoće a NiP da se okrene ovim koji hoče zajedno.
Post Reply