Mene, kao mogućem glasaču, ni Dino ni Peđa a kamoli ovi iz SDP nisu ubijedili da dam glas za njih. Dinina politika je jedino osobni sukob sa porodicom Izetbegović, Peđa šta oni nude, SDP je raskol. Profesor ima plan, viziju, samopouzdanje. To je bit politike, ko proda bolju priču glasačima. Šta sruše SDA, šta dalje? Imaju li NiP i NS kakav plan šta dalje. Ili će umjesto ovih što kradu doći ovi što manje kradu. Šta imaš od toga? A već imaju neke afere.Kikibombona wrote: ↑02/06/2020 12:30SDP, NS i NiP su tri svijeta razlicita, tri razlicita puta, ali su shvatili da se moraju ujediniti ako zele mijenjati SDA vlast.Point. wrote: ↑02/06/2020 12:01Zašto je teško prihvatiti činjenicu ds postoje ljudi koji misle da postoji neki treći put, osim SDA na jednoj strani i Dine i Peđe na drugoj. Taj treći put je fokus pretežno na ekonomiju i neko novo razmišljanje van bh trzavica i osobnih sujeta. Nakon što su im preuzeli vlast moje mišljenje je da ni Dino ni Peđa nemaju kapacitet voditi anti SDA uspješnu politiku, ko ne garantuje da ih opet neće preveslati?
Vise puteva = produzetak SDA vladavine.
...
Sta ce znaciti treci put ako sada na lokalnim izborima bude ovakav ishod:
1. SDA nacelnik - 35% glasova
2. Opozicija - 30% glasova
3. Platforma - 15% glasova
4. Komsic - 10% glasova
To ce znaciti da cemo jos cetiri godine provesti pod vlascu SDA.
...
Sta mislis da je u ratu SDP rekao, mi cemo biti drugi put, da je neka druga stranka rekla mi cemo biti treci put...!??
Da li bi BiH danas postojala?
...
Ovo je jarane rat za opstanak drzave i naroda. Ti ocigledno nisi svjestan, ali u domovini vlada nevidjena depresija. Svaki mlad covjek razmislja o odlasku, nema nikakve nade za normalan zivot. Ljudi su psihicki obolili od nenormalne situacije. A Bakir kaze da je napad na Novalica = napad na Bosnjake. Totalno ludilo i pomracenje uma.
...
Ako neko misli da Mirsad sam moze rusiti ovakav sistem onda je stvarno kretencina na kvadrat. Sam ne moze nista postici osim rascjepkati glasove nezadovoljnih gradjana i produziti vladavinu SDA sekte.
Do njih je da ubijede potencionalne glasače da daju sbpj glas njima ne samo na bazi da su anti SDA.