Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#106201 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 09:10
Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 09:03

Svako galami kad udari mali prst od ćošak ormara...inače se šuti.
Sad je politička liga jer eto FKS osvojilo titulu.

Inače nije politička kad režim podržava pojedino klubove, kad se bubaju tenderi strogo i određeno za neke klubove, kad se budžeti pojedinih klubova namaknu od narodnih para (s budžeta institucija).

Kakvo udruženje, nikad nećeš imati saglasne klubove i uvijek će biti ovih i onih interesa.
ispravka krivog naovda!
ne sad. nemoj mi poturat. bar se zna moj stav koji nije ni nov ni svjez da je liga politicka od pocetka :lol:
i gdje ja tacno nisam u pravu kad kazem da imas i od strane predstavnika tzv"domacih" klubova savez sa hercegovcima i rsovcima? jasno ko dan da je liga politicka tako je i skrojena tako se i kroji. ustroj samog saveza i svih tijela od odbroda do sudijske organizacije je politicki kompromis. kocini vecinu i vlast taj i ovo sve kontrolise.valjda smo toga svi svejsni.
Dobro, tebi je politička iz nekih razloga...je li politička i kad ti režim da milion s budžeta?
JoeyTribbiani

#106202 Re: Premijer liga BiH

Post by JoeyTribbiani »

splinter wrote: 02/06/2020 08:47
Daj ba Toma, koja naredna sezona?
Bojim se da je ovo kraj nogometa u BiH u ovoj formi kakva je bila do sada. Pa u 8 mjeseci odigraš 3 takmičarske utakmice i pričaš o profesionalizmu. Pogledaj samo infrastrukturu, sad su ušli Olimpic i Krupa, dva kluba sa manje više neuslovnim stadionima, ispao Čelik sa odličnim stadionom, pa u 2020/21 sezoni haman pola klubova nemaju reflektore, a jedna Crna Gora odigra za vikend kompletno kolo pred svijetlosti reflektora. O Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji da ne pričam.
Mene ovo sve podsjeća na 92.,sve postoji al formalno, na papiru, u stvarnosti raspad sistema.
Ovo se moralo igrati do kraja zbog sporta u BiH, zbog države, pa nikakav problem, prvi bih ovdje došao na kraju ukoliko budete prvi i pružio ruku.
Neko ovdje spominje tesiranje i kao koji klub radio testove a koji nije. Pa ne radi se to tako. Ne može klub u svom aranžmanu raditi testiranje, može za lične potrebe, ali testovi moraju biti standardizirani, isti za svakog testiranog igrača u PL. To je morao preuzeti Savez, kao i za Dez. barijere i Dez. tunele, jer kad se izostavi struka, dobije se afera kao sa respiratorima. Ako već Savez nema sredstava, može UEFA direktno prebaciti klubovima, odnosno firmi koja će raditi testiranje.
Uostalom evo ušlo se u juni, mi stojimo još u martu, a gdje su pripreme, utakmice EL i LE kvalifikacija, licenciranje itd. Gdje su usvojene strategije, pravilnici, hodogrami za održavanje prvenstva i utakmica u vremenu neposredne opasnosti od pandemije? To je davnih dana trebalo biti na stolu i krenuti se u realizaciju, jer govorimo o stvarima čija priprema i primjena traje po nekoliko mjeseci.
Hajmo reći da mi je struka jednim dijelom vezana za najnovija dešavanja oko Covida-19, pa sa te strane vrlo dobor zna šta nas očekuje ubližoj budućnosti. . .
Otprilike, sve se može iz ovoga zaključiti. Nesposobnim debilima iz saveza je ovo i bilo najlakše. Ni oznojili se nisu da nešto organizuju. Borac i njihova bagra izlobirala šta im odgovara, vi pitari ste se samo priklonili toj opciji jer vam trenutno tako paše zato što vam niko ne moze garantovati da bi sa ekipom kakvu imate i uzeli titulu na kraju. Ne moze ni nama, oscilirali smo u formi i to nas je koštalo prvog mjesta pa smo u trenutku prekida prvenstva zbog korone i bili drugi. Sa ste strane smo sami pali-sami se ubili, ali nije sport ovdje pobijedio i to, uz sve vaše šprdancije u ovim trenucima, dobro znate. Hoćete li se opeći ili nećete, hoćete li šurovati sa političkim projektima od fudbalskih klubova, do vas je. Ako vam se slavi, slavite, ali bar to jednom zbog sebe uradite, a ne zbog drugih :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#106203 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Mea_parvitas wrote: 02/06/2020 09:12 Jedina donekle fer situacija bi bila da se prvenstvo prekida, niko ne ispada, liga se prosiri za 2 ucesnika i 4 ispadaju slj sezone, a u evropska takmicenja se ide ovako prema tabeli i eto tu je Sarajevo nagradjeno jer je prvo pa ide u LP. Ovako jos jedna dodijeljena titula, ali ovaj put i legalna pred Uefom jer ljudi u savezu rade za interese udruzenih snaga, pitara i cetalja.
Savez nije ponudio tu opciju.
Bilo je sve ili ništa.
Ili se igra još 11 kola ili se prekida kako jeste, prvak je ekipa koja je prva na tabeli, Evropa pozicije 2, 3, 4, ispadaju zadnje dvije ekipe.
Za tu opciju je bilo 8 klubova.
Ostali su se izjasnili protiv.
Ovo dalje bez komentara. Imaš pravo na mišljenje.
sumirprimus

#106204 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 09:12

Dobro, tebi je politička iz nekih razloga...je li politička i kad ti režim da milion s budžeta?
sve je ovde politika.
i nije nekih nego politicari sjeli i presjekli. bice tako i tako. i bi tako :thumbup:
postave svoje ljude preko entitetskih i kantonalnih saveza i tjt.
uostalom zar nije osim stariji javno iso na noge dodiku da ga odobrovolji za novi statut saveza ta je vec bilo, i da obeca da republika srpska nece ispastat il popusit tako nekako?
Tomahawk11
Globalni moderator

#106205 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 09:15

sve je ovde politika.
i nije nekih nego politicari sjeli i presjekli. bice tako i tako. i bi tako :thumbup:
postave svoje ljude preko entitetskih i kantonalnih saveza i tjt.
uostalom zar nije osim stariji javno iso na noge dodiku da ga odobrovolji za novi statut saveza ta je vec bilo, i da obeca da republika srpska nece ispastat il popusit tako nekako?
Pa eto, recimo i to.
Ne može ništa bez kompromisa i dogovora.
U toj situaciji neko bude donji.
sumirprimus

#106206 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

u ovoj situaciji mislim da je najvise odlucivo ovaj iz borca buduci kapo saveza. od pocetka je od njih stizala ista prica.
ostali manje vise dovedeni pred svrsen cin, neko zadvoljan ko vi, neko nezadovoljan ko ne znam zeljo ,sloga, celik, zvijezda, nekom ni iz dzepa ni u dzep.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106207 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 09:22 u ovoj situaciji mislim da je najvise odlucivo ovaj iz borca buduci kapo saveza. od pocetka je od njih stizala ista prica.
ostali manje vise dovedeni pred svrsen cin, neko zadvoljan ko vi, neko nezadovoljan ko ne znam zeljo ,sloga, celik, zvijezda, nekom ni iz dzepa ni u dzep.
Pa i vi ste zadovoljni jel :mrgreen:
Neko bi rekao da ste imali prste u ovom :oops:
sumirprimus

#106208 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ja licno nisam. a mislim i svaki normalan simpatizer/navijac, vise bi volio gledat tekmu na terenu nego ovo bez obzira na ishod.iskreno.
pogotovu sto se ne igra pa brat bratu sastavice i po godine od zimske pauze
Tomahawk11
Globalni moderator

#106209 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 09:26 ja licno nisam. a mislim i svaki normalan simpatizer/navijac, vise bi volio gledat tekmu na terenu nego ovo bez obzira na ishod.iskreno.
pogotovu sto se ne igra pa brat bratu sastavice i po godine od zimske pauze
Jasno je to...nego govorim ishodom kojim je završena sezona.
Ne možeš sigurno u isti koš sa Čelikom.
sumirprimus

#106210 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma nisam ni ishodom, borba za opstanak opet. kome je to dobro nek skoci u dunav instant.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106211 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 09:28 ma nisam ni ishodom, borba za opstanak opet. kome je to dobro nek skoci u dunav instant.
Znači bolje bi bilo da ste ispali :-)
sumirprimus

#106212 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ne nego da su svoja sranja i resurse sabrali i ukljucili se u kakvu takvu borbu u ligi.
jbo vise lafinu, i po tom su slicniji politicarima negoli sportskim radnicima.
Pryda

#106213 Re: Premijer liga BiH

Post by Pryda »

Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 09:03

Svako galami kad udari mali prst od ćošak ormara...inače se šuti.
Sad je politička liga jer eto FKS osvojilo titulu.

Inače nije politička kad režim podržava pojedino klubove, kad se bubaju tenderi strogo i određeno za neke klubove, kad se budžeti pojedinih klubova namaknu od narodnih para (s budžeta institucija).

Kakvo udruženje, nikad nećeš imati saglasne klubove i uvijek će biti ovih i onih interesa.
ispravka krivog naovda!
ne sad. nemoj mi poturat. bar se zna moj stav koji nije ni nov ni svjez da je liga politicka od pocetka :lol:
i gdje ja tacno nisam u pravu kad kazem da imas i od strane predstavnika tzv"domacih" klubova savez sa hercegovcima i rsovcima? jasno ko dan da je liga politicka tako je i skrojena tako se i kroji. ustroj samog saveza i svih tijela od odbroda do sudijske organizacije je politicki kompromis. kocini vecinu i vlast taj i ovo sve kontrolise.valjda smo toga svi svejsni.
Kako si samo dosadan sa tim argumentom.

Nije politika da se podrži gradnja stadiona jednako kao što nije politika da vi igrate na gradskom od svog postojanja.

Politički ste nastali i postojali do dana današnjeg. Politički kolektiv Torpedo u koaliciji sa političkim kolektivom snsd pronašao zajednički interes i sad slavi na štetu svog naroda. Ko onomad kad se Fikret Abdić dogovori. Fuj
sumirprimus

#106214 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ocigledno se ne razumijemo, ne odskace u ovoj ligi niko u toj mjeri da je nedostizan u pet deka je to sve.
al eto bolje poslozena organizacija kluba i slicne finansije( milion gor dol) cine prevagu. pravi ljudi na pravim mjestima.
kod nas je blize rasulu celika negoli sarajevu zelji zrinjskom i to je ono sto me ljuti, najmnogoljudniji kanton, sa toliko jakih firmi i ne mogu se organizovat.do kog je nego do nas samih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106215 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Pryda wrote: 02/06/2020 09:30

Nije politika da se podrži gradnja stadiona jednako kao što nije politika da vi igrate na gradskom od svog postojanja.

Politički ste nastali i postojali do dana današnjeg. Politički kolektiv Torpedo u koaliciji sa političkim kolektivom snsd pronašao zajednički interes i sad slavi na štetu svog naroda. Ko onomad kad se Fikret Abdić dogovori. Fuj
Nisam na vas mislio, ali kad si se već javio, ide i to.
Jasno, dosadan sam kad je u pitanju tvoj klub, kad smo mi u pitanju, onda smo politički, režimski, udbaški, SDA i šta ne već.
Auh...sad smo došli i do nacionalnog interesa...ma ja, FKS prodalo Bošnjake i bošnjaštvo.
Kaže navijač kluba koji bi trebao biti sve samo ne nacionalno orjentisan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#106216 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 09:31 ocigledno se ne razumijemo, ne odskace u ovoj ligi niko u toj mjeri da je nedostizan u pet deka je to sve.
al eto bolje poslozena organizacija kluba i slicne finansije( milion gor dol) cine prevagu. pravi ljudi na pravim mjestima.
kod nas je blize rasulu celika negoli sarajevu zelji zrinjskom i to je ono sto me ljuti, najmnogoljudniji kanton, sa toliko jakih firmi i ne mogu se organizovat.do kog je nego do nas samih.
Kod nas sve što treba namiriti dolazi od vlasnika upravljačkih prava.
Bar nam s te strane nema ko šta prigovoriti.
Dobro, ima onih koji se sikiraju kako to i dokad će tako....to je naš problem.
Pryda

#106217 Re: Premijer liga BiH

Post by Pryda »

Tomahawk11 wrote: 02/06/2020 09:34

Nisam na vas mislio, ali kad si se već javio, ide i to.
Jasno, dosadan sam kad je u pitanju tvoj klub, kad smo mi u pitanju, onda smo politički, režimski, udbaški, SDA i šta ne već.
Auh...sad smo došli i do nacionalnog interesa...ma ja, FKS prodalo Bošnjake i bošnjaštvo.
Kaže navijač kluba koji bi trebao biti sve samo ne nacionalno orjentisan.
Kako ono 'bolje drugi uz Allaha nego prvi uz pomoć vlaha'

Jel to vaša bila Toma? Ko da ste dizali nesto mi mutno sjećanje?

Kad ste usli u političku osovinu SDA - SNSD?

Nek je dobro Sarajevu i Borcu a nek svi ostali placu na neviđenu nepravdu i pljačku.

Kako me ovo podsjeća na pljačku naroda gdje svi placu a pojedinci se bogate. Nevjerovatno.
sve_ovo_ja

#106218 Re: Premijer liga BiH

Post by sve_ovo_ja »

Obzirom da mi je komentar izbrisan zajedno sa temom "Charuga otkljucavaj", da priupitam i ovdje:
"Zar nije Misimovic smijenjen by super brko jer nije bilo trofeja (doduse 1 kup nije mala stvar)"? :roll:
made_in_sarajevo

#106219 Re: Premijer liga BiH

Post by made_in_sarajevo »

ispravka krivog naovda!

sta bolan naprica i osta ziv :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

zasto je zeljeznicar rusio drzavu i na stetu "svog" naroda isao kada je kumovao sa leotarom i izbacio slobodu? zasto je amar osim izdao "svoj" narod?

a uostalom vi ste svakako muslimani, nema kod vas drugi vjera i nacija, cak ste to potvrdili parolom kad ste nas "uvrijedili" da nam cetnici trce terenom.

za kraj da repliciram, SUTIII, SAMO SUTIIII...
Tomahawk11
Globalni moderator

#106220 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Pryda wrote: 02/06/2020 09:38

Kako ono 'bolje drugi uz Allaha nego prvi uz pomoć vlaha'

Jel to vaša bila Toma? Ko da ste dizali nesto mi mutno sjećanje?

Kad ste usli u političku osovinu SDA - SNSD?

Nek je dobro Sarajevu i Borcu a nek svi ostali placu na neviđenu nepravdu i pljačku.

Kako me ovo podsjeća na pljačku naroda gdje svi placu a pojedinci se bogate. Nevjerovatno.
Pa vi se skoro pohvaliste parolom od rahmetli Alje :mrgreen:

Bilo, ne poričem, ne podržavam takve gluposti :thumbup:

Baš smo ušli...pa godinama obećavaju da će srediti Koševo, pa šipak...kažu opet pao tender :skoljka:

Dobro je i vama, složili ste se hladno.

Uostalom, ovo je gotova priča, bolje vam je spremati se za narednu sezonu.
Biće još gore ako opet mi budemo ispred vas.
sumirprimus

#106221 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ovo takmicenje ko je vise zelen? :D
Blixen

#106222 Re: Premijer liga BiH

Post by Blixen »

made_in_sarajevo wrote: 02/06/2020 09:41

sta bolan naprica i osta ziv :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

zasto je zeljeznicar rusio drzavu i na stetu "svog" naroda isao kada je kumovao sa leotarom i izbacio slobodu? zasto je amar osim izdao "svoj" narod?

a uostalom vi ste svakako muslimani, nema kod vas drugi vjera i nacija, cak ste to potvrdili parolom kad ste nas "uvrijedili" da nam cetnici trce terenom.

za kraj da repliciram, SUTIII, SAMO SUTIIII...
Raspored časova u fudbalskoj školi NK željezničar:
PON
1. MITOVI I LEGENDE
dvočas
3. AMAR OSIM lik i djelo
4. POPUNJAVANJE PRIJAVA I UPLATNICA
rad s olovkom
5. MEHANIKA SUZPENZIJE SUDIJA
UTO
1. KMEČANJE
2. AMAR OSIM lik i djelo
3. MUZIČKO VASPITANJE
amarova djeca su vojska najjača
4. MITOVI I LEGENDE
dvočas
SRI
1. ILUZIJE I DELUZIJE
šizofrena cijepanja
2. AMAR OSIM
lik i djelo
3. KUPOVINA TITULA
4. OD KLOCA DO IGRAČA
5. LJUBOMORA
ČET
1. KMEČANJE
dvočas
3. AMAR OSIM
lik i djelo
4. IVAN OSIM
heroj, a ne kriminalac
5. NEMA PREDAJE, ŠTRUMPFE
odjeljenska zajednica
PET
1. CIGANI, ZRINJSKI I OSTALE MANJINE
2. AMAR OSIM
lik i djelo
3. LIKOVNO VASPITANJE
crtanje trofeja po sjećanju
4. NAUČNA/ZNANSTVENA FANTASTIKA
gledanje crtanih filmova; grbavica, baza bez
poraza i sl.
5. PRAVILAN ODGOJ I ŠETNJA PASA
Tomahawk11
Globalni moderator

#106223 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 02/06/2020 09:44 ovo takmicenje ko je vise zelen? :D
Pa realno, vidi u komšije preko tarabe, a ne vidi kod sebe.
Imali smo gafova, imaju gafova.

Mi smo bordo 8-)
sumirprimus

#106224 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

znas kako se na turskom kaze bordo?
zelena metalik :D
sumirprimus

#106225 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ako nista i iduce godine bice bar jedna partizanska opozicija :izet: :D

Locked