Pa promjenio sam user nedavno, da te ne prozivam imenom ovde.Tomahawk11 wrote: ↑02/06/2020 01:20To se mi ko znamo?Trafalgar Law wrote: ↑02/06/2020 01:05 Bit će ljetovanja u Banovićima, samo vi tako nastavite.
@Tomahawk11 ,se vidjamo ovih dana, a vala jeste za kafe nakon pune godine.![]()
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#106176 Re: Premijer liga BiH
-
Sa_u_srcu
#106177 Re: Premijer liga BiH
https://youtu.be/c5M6RW8rJIk
Samo za kone...i nemojte se sekirati, jos tezi dani dolaze...velikim Bogom se kunemo da na ovome necemo stati...
Samo za kone...i nemojte se sekirati, jos tezi dani dolaze...velikim Bogom se kunemo da na ovome necemo stati...
- shae_mishevi
-
Awakened
#106179 Re: Premijer liga BiH
Cestitke svim navijacima FKS...da bude puno vise titula u buducnosti!
Ovo provociranje sa tabutom je neprimjereno.
Ovo provociranje sa tabutom je neprimjereno.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#106180 Re: Premijer liga BiH
Druze NE ovdje doista znaci NETrafalgar Law wrote: ↑02/06/2020 01:24Pa promjenio sam user nedavno, da te ne prozivam imenom ovde.Tomahawk11 wrote: ↑02/06/2020 01:20To se mi ko znamo?Trafalgar Law wrote: ↑02/06/2020 01:05 Bit će ljetovanja u Banovićima, samo vi tako nastavite.
@Tomahawk11 ,se vidjamo ovih dana, a vala jeste za kafe nakon pune godine.![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#106181 Re: Premijer liga BiH
sta je tu je.
misljenja sam da se nije smjelo popustit srpskom lobiju opet, i da se trebala nastavit sezona, nisu imali dovoljno realnih argumenata za prekid. za izvlakusu ne treba argument.jos kad onaj maloi dodikov preuzme na jesen doci ce i dugovi na naplatu pa cemo vjerovatno zajedno kmecat
no, s druge strane treba biti iskren pa reci da je sarajevo i u ovoj krnjoj sezoni bilo bolje od ostalih, sad je vec ko i podavno kako se igralo al kolko se sjecam igra im je bila najkonkretnija, zeljo toplo hladno dobro su i drugi i ne vidim sto bi ibli nezadovoljni, s obzirom da je zrisnjki pao ko i siroki , a tuzla siti igraci od azmira izvlacili pare i imali upalu bolikrca tipicnog.i tjt
sloboda standardne boljke, nove uprave, uhodavanja, nista ni sa cim, za kospu iznad ispadanja.
celik. zao mi je celika, iskreno, al ne moze se stalno vadit u zadnjoj minuti. mozda im i dobro dodje ovo ispadanje da posloze kockice pa se vrate sto prije u PL.
teska srca ali ipak sportski je cestitat novom starom prvaku, i idemo dalje, valjda na ljeto puste i publiku. jer je ovo pola godine bez lopte. puno.kokuruz ligo zbogom do ljeta
misljenja sam da se nije smjelo popustit srpskom lobiju opet, i da se trebala nastavit sezona, nisu imali dovoljno realnih argumenata za prekid. za izvlakusu ne treba argument.jos kad onaj maloi dodikov preuzme na jesen doci ce i dugovi na naplatu pa cemo vjerovatno zajedno kmecat
no, s druge strane treba biti iskren pa reci da je sarajevo i u ovoj krnjoj sezoni bilo bolje od ostalih, sad je vec ko i podavno kako se igralo al kolko se sjecam igra im je bila najkonkretnija, zeljo toplo hladno dobro su i drugi i ne vidim sto bi ibli nezadovoljni, s obzirom da je zrisnjki pao ko i siroki , a tuzla siti igraci od azmira izvlacili pare i imali upalu bolikrca tipicnog.i tjt
sloboda standardne boljke, nove uprave, uhodavanja, nista ni sa cim, za kospu iznad ispadanja.
celik. zao mi je celika, iskreno, al ne moze se stalno vadit u zadnjoj minuti. mozda im i dobro dodje ovo ispadanje da posloze kockice pa se vrate sto prije u PL.
teska srca ali ipak sportski je cestitat novom starom prvaku, i idemo dalje, valjda na ljeto puste i publiku. jer je ovo pola godine bez lopte. puno.kokuruz ligo zbogom do ljeta
- nosara
#106182 Re: Premijer liga BiH
Morate se pomiriti s tim da drzava nije samo jednog naroda. Bice ovakvih svinjarija i ubuduce.
Cestitke konama na dodijeljenoj tituli, dzenaza vrh, mada je 50 godina star fol.
Zeljeznicar je ostecen svojim kalkulisanjem i biranjem utakmica. Sta je razlog, to znaju oni koji znaju. Sad od nule, opet. Imamo sponzora, ugovor stoljeca, stadion, valjda je jug dio aranzmana sa savezom itd.
Cestitke konama na dodijeljenoj tituli, dzenaza vrh, mada je 50 godina star fol.
Zeljeznicar je ostecen svojim kalkulisanjem i biranjem utakmica. Sta je razlog, to znaju oni koji znaju. Sad od nule, opet. Imamo sponzora, ugovor stoljeca, stadion, valjda je jug dio aranzmana sa savezom itd.
- Dr. Kuca
#106183 Re: Premijer liga BiH
Hvala na iskrenim cestitkama. Da iduca bude ista, da nas vi dobijete eto i 3x, a mi da dizemo trofeje. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106184 Re: Premijer liga BiH
Ovo je već iza nas....fokusirati se na iduću sezonu.
Biće sigurno jedna od boljih, komšije slave 100 godina i daće sve od sebe da to krunišu bar titulom, što da ne i duplom.
Naše je opet da idemo na treću u nizu.
aBd s tribina da sve to ispratimo
Biće sigurno jedna od boljih, komšije slave 100 godina i daće sve od sebe da to krunišu bar titulom, što da ne i duplom.
aBd s tribina da sve to ispratimo
-
splinter
#106185 Re: Premijer liga BiH
Daj ba Toma, koja naredna sezona?Tomahawk11 wrote: ↑02/06/2020 08:22 Ovo je već iza nas....fokusirati se na iduću sezonu.
aBd s tribina da sve to ispratimo![]()
Bojim se da je ovo kraj nogometa u BiH u ovoj formi kakva je bila do sada. Pa u 8 mjeseci odigraš 3 takmičarske utakmice i pričaš o profesionalizmu. Pogledaj samo infrastrukturu, sad su ušli Olimpic i Krupa, dva kluba sa manje više neuslovnim stadionima, ispao Čelik sa odličnim stadionom, pa u 2020/21 sezoni haman pola klubova nemaju reflektore, a jedna Crna Gora odigra za vikend kompletno kolo pred svijetlosti reflektora. O Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji da ne pričam.
Mene ovo sve podsjeća na 92.,sve postoji al formalno, na papiru, u stvarnosti raspad sistema.
Ovo se moralo igrati do kraja zbog sporta u BiH, zbog države, pa nikakav problem, prvi bih ovdje došao na kraju ukoliko budete prvi i pružio ruku.
Neko ovdje spominje tesiranje i kao koji klub radio testove a koji nije. Pa ne radi se to tako. Ne može klub u svom aranžmanu raditi testiranje, može za lične potrebe, ali testovi moraju biti standardizirani, isti za svakog testiranog igrača u PL. To je morao preuzeti Savez, kao i za Dez. barijere i Dez. tunele, jer kad se izostavi struka, dobije se afera kao sa respiratorima. Ako već Savez nema sredstava, može UEFA direktno prebaciti klubovima, odnosno firmi koja će raditi testiranje.
Uostalom evo ušlo se u juni, mi stojimo još u martu, a gdje su pripreme, utakmice EL i LE kvalifikacija, licenciranje itd. Gdje su usvojene strategije, pravilnici, hodogrami za održavanje prvenstva i utakmica u vremenu neposredne opasnosti od pandemije? To je davnih dana trebalo biti na stolu i krenuti se u realizaciju, jer govorimo o stvarima čija priprema i primjena traje po nekoliko mjeseci.
Hajmo reći da mi je struka jednim dijelom vezana za najnovija dešavanja oko Covida-19, pa sa te strane vrlo dobor zna šta nas očekuje ubližoj budućnosti. . .
- Maharadza
#106186 Re: Premijer liga BiH

IZDRŽITE NETESTIRANI!
- Mea_parvitas
#106187 Re: Premijer liga BiH
Isto kako su se uvezali Fadil, Fikret, Solak i ostala govna, tako su se uvezali pitari u savezu, cetalji iz Borca, politickim vezama, preko Dodika (1 milioncic Borcu na pocetku sezone) sa produzavanjem mjera i prekidom prvenstva. Ovo je slucaj za Sipu, gdje niko normalan ne moze reci kako ima opravdanja jer se prvenstvo ne nastavlja a nastavlja se u 90% drzava koje su 5x pogodjenije. Ovo je cisto politicka titula i poserem se na nju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106188 Re: Premijer liga BiH
Jasno je to meni sve, situacija nije nimalo ružičasta...ali nije bila ni prije ovog. Istina je da je ovo još više potopilo brod zvani PL.splinter wrote: ↑02/06/2020 08:47Daj ba Toma, koja naredna sezona?Tomahawk11 wrote: ↑02/06/2020 08:22 Ovo je već iza nas....fokusirati se na iduću sezonu.
Bojim se da je ovo kraj nogometa u BiH u ovoj formi kakva je bila do sada. Pa u 8 mjeseci odigraš 3 takmičarske utakmice i pričaš o profesionalizmu. Pogledaj samo infrastrukturu, sad su ušli Olimpic i Krupa, dva kluba sa manje više neuslovnim stadionima, ispao Čelik sa odličnim stadionom, pa u 2020/21 sezoni haman pola klubova nemaju reflektore, a jedna Crna Gora odigra za vikend kompletno kolo pred svijetlosti reflektora. O Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji da ne pričam.
Mene ovo sve podsjeća na 92.,sve postoji al formalno, na papiru, u stvarnosti raspad sistema.
Ovo se moralo igrati do kraja zbog sporta u BiH, zbog države, pa nikakav problem, prvi bih ovdje došao na kraju ukoliko budete prvi i pružio ruku.
Neko ovdje spominje tesiranje i kao koji klub radio testove a koji nije. Pa ne radi se to tako. Ne može klub u svom aranžmanu raditi testiranje, može za lične potrebe, ali testovi moraju biti standardizirani, isti za svakog testiranog igrača u PL. To je morao preuzeti Savez, kao i za Dez. barijere i Dez. tunele, jer kad se izostavi struka, dobije se afera kao sa respiratorima. Ako već Savez nema sredstava, može UEFA direktno prebaciti klubovima, odnosno firmi koja će raditi testiranje.
Uostalom evo ušlo se u juni, mi stojimo još u martu, a gdje su pripreme, utakmice EL i LE kvalifikacija, licenciranje itd. Gdje su usvojene strategije, pravilnici, hodogrami za održavanje prvenstva i utakmica u vremenu neposredne opasnosti od pandemije? To je davnih dana trebalo biti na stolu i krenuti se u realizaciju, jer govorimo o stvarima čija priprema i primjena traje po nekoliko mjeseci.
Hajmo reći da mi je struka jednim dijelom vezana za najnovija dešavanja oko Covida-19, pa sa te strane vrlo dobor zna šta nas očekuje ubližoj budućnosti. . .
Kad spominješ '92., ako se od toga oporavilo, oporaviće i od ovog. Ja sam nepopravljivi optimista i vjerujem da će PL ligaši naći načina da preskoče i ovu prepreku.
Savez je najveća boljka kad je naša liga u pitanju. Nisu prstom mrdnuli da se stvore uslovi za nastavak. Uhvatili su se kao pjani plota preporuke Šeranića i postavili neoborivu tezu ili 13. juni ili ništa.
S pripremama treba krenuti odmah...ekipe svakako pomalo treniraju.
Treba biti svjestan da se zasad treba trenirati tu, na domaćem terenu.
Pusti se nekakvih Antalija ili čega već. Treba se pripremiti za fizičke napore, ne ići na ležanje po plažama.
Misliš da će zbog virusa biti problem, recimo, na jesen?
Ako to bude, onda nismo samo mi u problemu, veliki klubovi širom Evrope neće moći podnijeti prekide od nekoliko mjeseci.
- phillie
#106189 Re: Premijer liga BiH
Izvinite sto upadam na temu, samo da se pozdravim sa drugovimai drugaricama.
https://youtu.be/m-pHKlzS7A8
Mi kad ispadamo, to ce biti za pamcenje, jer moguce je da zavrsimo u Drugoj ligi Centar.
Tako, do svidanja, do neke nove predstave, do nekog novog cirkusa.

https://youtu.be/m-pHKlzS7A8
Mi kad ispadamo, to ce biti za pamcenje, jer moguce je da zavrsimo u Drugoj ligi Centar.
Tako, do svidanja, do neke nove predstave, do nekog novog cirkusa.
- HowForWhom
#106190 Re: Premijer liga BiH
Izdrzao je zeljo i gore.
Hajde Boga ti.
Sta ima?
Hajde Boga ti.
Sta ima?
- Mea_parvitas
#106191 Re: Premijer liga BiH
Treba biti dobro glup pa vjerovati da savez nema ama bas nista sa lafo preporukama Seranica, gdje ne mogu tekme bez publike a moze javni prevoz, skole, bolnice, itd. Izgleda da je dovoljno samom sebi milion puta ponoviti jednu te istu laz i savjest bude cista, blago se vama... ovo je tako ocito nastimano, a glavne 2 karike su se poklopile da im tako stima, da vrijedja inteligenciju normalnih. Isto kad se neko ponosi kupljenom travnickom diplomom...
-
sumirprimus
#106192 Re: Premijer liga BiH
politicka je liga od pocetka.Mea_parvitas wrote: ↑02/06/2020 08:51 Isto kako su se uvezali Fadil, Fikret, Solak i ostala govna, tako su se uvezali pitari u savezu, cetalji iz Borca, politickim vezama, preko Dodika (1 milioncic Borcu na pocetku sezone) sa produzavanjem mjera i prekidom prvenstva. Ovo je slucaj za Sipu, gdje niko normalan ne moze reci kako ima opravdanja jer se prvenstvo ne nastavlja a nastavlja se u 90% drzava koje su 5x pogodjenije. Ovo je cisto politicka titula i poserem se na nju.
i od pocetka su uvezani po nacionalnom savu. klubovi imaju izbor igrat ili neigrat.
s obzirom da nisu napraivli ni to famozno udruzenje, ili pak jesu, mozda grijesim?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106193 Re: Premijer liga BiH
Bogme se ti nisi naspavao, da si čitao vidio bi da sam baš to pomenuo kao glavni argument Saveza.Mea_parvitas wrote: ↑02/06/2020 08:58 Treba biti dobro glup pa vjerovati da savez nema ama bas nista sa lafo preporukama Seranica, gdje ne mogu tekme bez publike a moze javni prevoz, skole, bolnice, itd. Izgleda da je dovoljno samom sebi milion puta ponoviti jednu te istu laz i savjest bude cista, blago se vama... ovo je tako ocito nastimano, a glavne 2 karike su se poklopile da im tako stima, da vrijedja inteligenciju normalnih. Isto kad se neko ponosi kupljenom travnickom diplomom...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106194 Re: Premijer liga BiH
Svako galami kad udari mali prst od ćošak ormara...inače se šuti.sumirprimus wrote: ↑02/06/2020 08:59politicka je liga od pocetka.Mea_parvitas wrote: ↑02/06/2020 08:51 Isto kako su se uvezali Fadil, Fikret, Solak i ostala govna, tako su se uvezali pitari u savezu, cetalji iz Borca, politickim vezama, preko Dodika (1 milioncic Borcu na pocetku sezone) sa produzavanjem mjera i prekidom prvenstva. Ovo je slucaj za Sipu, gdje niko normalan ne moze reci kako ima opravdanja jer se prvenstvo ne nastavlja a nastavlja se u 90% drzava koje su 5x pogodjenije. Ovo je cisto politicka titula i poserem se na nju.
i od pocetka su uvezani po nacionalnom savu. klubovi imaju izbor igrat ili neigrat.
s obzirom da nisu napraivli ni to famozno udruzenje, ili pak jesu, mozda grijesim?
Sad je politička liga jer eto FKS osvojilo titulu.
Inače nije politička kad režim podržava pojedino klubove, kad se bubaju tenderi strogo i određeno za neke klubove, kad se budžeti pojedinih klubova namaknu od narodnih para (s budžeta institucija).
Kakvo udruženje, nikad nećeš imati saglasne klubove i uvijek će biti ovih i onih interesa.
- Mea_parvitas
#106195 Re: Premijer liga BiH
Pa pomenuo si ali u smislu da oni nemaju kao nista s tim. Daj ba ne budi smijesan, Dodik i politika glavni finansijeri Borca, i evo nakon 8 godina Borac u Evropi, slucajno Seranic ne da da se igra liga, pa savez nije imao izbora jelde...? 

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#106196 Re: Premijer liga BiH
Pa šta sam ja napisao?Mea_parvitas wrote: ↑02/06/2020 09:04 Pa pomenuo si ali u smislu da oni nemaju kao nista s tim. Daj ba ne budi smijesan, Dodik i politika glavni finansijeri Borca, i evo nakon 8 godina Borac u Evropi, slucajno Seranic ne da da se igra liga, pa savez nije imao izbora jelde...?![]()
Sad što ti to tumačiš kako ti ćejf, to je druga priča.Savez je najveća boljka kad je naša liga u pitanju. Nisu prstom mrdnuli da se stvore uslovi za nastavak. Uhvatili su se kao pjani plota preporuke Šeranića i postavili neoborivu tezu ili 13. juni ili ništa.
Fino sve piše.
- Mea_parvitas
#106197 Re: Premijer liga BiH
Pa nisu se prihvatili nicega drugog zato sto su tako nastimali i dogovorili da zavrsi!
-
splinter
#106198 Re: Premijer liga BiH
Niko trenutno ne zna da li će biti drugog vala ili ne. Ako i bude u kojoj mjeri će biti i da li u pandemijskoj ili epidemijskoj formi, da li će zahvatiti manje ili veće područje, da li će virus u međuvremenu mutirati. Vakcina sigurno neće biti pronađena do jeseni a famozni kolektivni imunitet je jedna vrsta ublehe jel Coronavirusi po pravilu ne izazivaju trajni imunitet kod ljudi, odnosno nivo antitjela opada nakon nekog vremena, Mogao bih ovdje sada na tu temu do akšama.Tomahawk11 wrote: ↑02/06/2020 08:55Jasno je to meni sve, situacija nije nimalo ružičasta...ali nije bila ni prije ovog. Istina je da je ovo još više potopilo brod zvani PL.splinter wrote: ↑02/06/2020 08:47Daj ba Toma, koja naredna sezona?Tomahawk11 wrote: ↑02/06/2020 08:22 Ovo je već iza nas....fokusirati se na iduću sezonu.
Kad spominješ '92., ako se od toga oporavilo, oporaviće i od ovog. Ja sam nepopravljivi optimista i vjerujem da će PL ligaši naći načina da preskoče i ovu prepreku.
Savez je najveća boljka kad je naša liga u pitanju. Nisu prstom mrdnuli da se stvore uslovi za nastavak. Uhvatili su se kao pjani plota preporuke Šeranića i postavili neoborivu tezu ili 13. juni ili ništa.
S pripremama treba krenuti odmah...ekipe svakako pomalo treniraju.
Treba biti svjestan da se zasad treba trenirati tu, na domaćem terenu.
Pusti se nekakvih Antalija ili čega već. Treba se pripremiti za fizičke napore, ne ići na ležanje po plažama.
Misliš da će zbog virusa biti problem, recimo, na jesen?
Ako to bude, onda nismo samo mi u problemu, veliki klubovi širom Evrope neće moći podnijeti prekide od nekoliko mjeseci.
Što se tiče sporta, pa i na globalnom nivou jedna od realnih opcija je njegova promjenjena forma i prilagođavanje novonastaloj situaciji najmanje do ljeta naredne godine, to sam davno rekao.
Vrlo je moguće npr da se na jesen opet prekine prvenstvo, to je jedna od opcija, ne mora se desiti ali treba biti svijestan prisustva te mogućnosti.
Sve je ovo razlog više da se prvenstvo odigralo do kraja, kako nam se ne bi u najgorem slučaju desilo da za cijelu godinu odigramo desetak takmičarskih utakmica.
Al u ovoj državi se ne pita struka manje više ni u jednoj oblasti, zato nam i jeste tako kako je.
-
sumirprimus
#106199 Re: Premijer liga BiH
ispravka krivog naovda!Tomahawk11 wrote: ↑02/06/2020 09:03
Svako galami kad udari mali prst od ćošak ormara...inače se šuti.
Sad je politička liga jer eto FKS osvojilo titulu.
Inače nije politička kad režim podržava pojedino klubove, kad se bubaju tenderi strogo i određeno za neke klubove, kad se budžeti pojedinih klubova namaknu od narodnih para (s budžeta institucija).
Kakvo udruženje, nikad nećeš imati saglasne klubove i uvijek će biti ovih i onih interesa.
ne sad. nemoj mi poturat. bar se zna moj stav koji nije ni nov ni svjez da je liga politicka od pocetka
i gdje ja tacno nisam u pravu kad kazem da imas i od strane predstavnika tzv"domacih" klubova savez sa hercegovcima i rsovcima? jasno ko dan da je liga politicka tako je i skrojena tako se i kroji. ustroj samog saveza i svih tijela od odbroda do sudijske organizacije je politicki kompromis. kocini vecinu i vlast taj i ovo sve kontrolise.valjda smo toga svi svejsni.
- Mea_parvitas
#106200 Re: Premijer liga BiH
Jedina donekle fer situacija bi bila da se prvenstvo prekida, niko ne ispada, liga se prosiri za 2 ucesnika i 4 ispadaju slj sezone, a u evropska takmicenja se ide ovako prema tabeli i eto tu je Sarajevo nagradjeno jer je prvo pa ide u LP. Ovako jos jedna dodijeljena titula, ali ovaj put i legalna pred Uefom jer ljudi u savezu rade za interese udruzenih snaga, pitara i cetalja.