Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Spartan17

#6051 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spartan17 »

neon-x wrote: 01/06/2020 22:10 Iskre, posto citate ovu temu apelujem da se ozbiljno pozabavite ovim problemom Mirsine opsjednutosti sobom jer nije slucajnost da je to nesto sto vecina primjecuje. Nedajte mu da previse cita pjesme i hvalospjeve koje mu upucuju penzionerke i domacice, jer izgleda da misli da mu tako trebaju odjednom pjevati i opozicioni lideri koji imaju ozbiljnih bitaka u svojim nogama. Recite profesoru da se malo spusti na zemlju i da se dobro preispita gdje udara.

Ja sam neko ko razumije i potpuno se slaze sa njegovom filozofijom, vidjenjem i pristupom rjesavanju problema u BiH i zato sam ga i podrzavao. To jeste ogromno osvjezenje u odnosu na nase lidere koji su navikli na populizam i okostale ideologiju i politicke teorije, ali ce sve to pasti u vodi i sam ce sebe sabotirati ako neiskontrolise svoju narcisoidnost.
Iskre su najviše krive za njegovo ovakvo ponašanje, one su mu pripisale božanske moći, areol sveca i mesije koji dolazi da nas spasi, i najnormalniji čovjek bi se okružen takvim ljudima uzoholio i postao ovo što je upravo on postao, uđi na live i napiši bilo kakav ne mora biti negativan komentar, nego onako uputi kritiku, sugestiju, pa ćeš vidjeti kako te popljuju, i administracija te banuje, na prvo postavljeno osjetljivo pitanje, e tako je i unutar organizacije, što njegovom egu izuzetno prija, npr njegov ego je razlog raspada organizacije u Visokom, ljudi stoprocentno ispravni, bili složni, nisu mu dali da se iživljava na njima, da se petlja u lokalnu politiku o kojoj nema veze, sad tamo nemaju ništa, osim par balavaca, kompletan odbor ih napustio :!:
statixx

#6052 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by statixx »

pici wrote: 01/06/2020 22:31 vratimo se na 2014 i smuČkov program koji kao moraju da potpisu bOkir i Ćirilo... i potpisase ga, napravise vlast a smuČka nabise ko istrosen kurton... udje šČepa sav sretan eno ih i danaske drmaju pederacijom sa istim ministrima i pozicijama... Deja Vu ocekuju od profe i samo maloumnik il onaj sa pileĆim mozgom moze zaboraviti ovo sto konstantno rade... nadji podobnog opozicionara, daj mu malo da osladi vlasti a onda otresi ga ko seljak slinu... profo... de se vrati u Hameriku i nek ti montiraju retrovizor da se mozes gledati non stop... prevari me al samo jedan dan, dosta vas je vise sdO poltroni.
Scepo sa 8 mandata drzi 4 resora, Komso sa 10 nijedan. A jadan guro pricu o Fahrinom, pardon, Nenadicevom konceptu. :D
Lakat Jebić

#6053 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Lakat Jebić »

Ko su iskre? :D
Matzan

#6054 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Matzan »

Kikibombona wrote: 01/06/2020 20:40
Matzan wrote: 01/06/2020 20:11 Podrška za profesora!
Jajare iz SDP-a mislile da se prišlepaju.
:lol:
Jebes SDP jarane. Meni se prvom gade. Nikad za njih nisam glasao.

Ovdje je kljucno pitanje hoce li SDA nastaviti tridesetogodisnju vladavinu. Ako opozicija bude razjedinjena, sigurno hoce.

Ja ovu SDA gamad vise ne mogu podnijeti. Cijeli zivot provedoh pod njihovom vlascu. Ako opet pobijede jedina opcija za mene je odlazak iz drzave.
Može bilo koja stranka ili koalicija, ali njuške iz SDP-a ne mogu smisliti.
Kamper

#6055 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kamper »

Kikibombona

#6056 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote: 01/06/2020 22:31
Kikibombona wrote: 01/06/2020 22:09
Ja_Ja wrote: 01/06/2020 21:49 PZP se jos uvijek pronalazi. Ovdje mozemo procitati o tim djecijim problemima organizacije tamo gdje je najbitnije (lokalni nivo), tako da je pred njim dug put. Malo je razocaravajuce sto nema tvrdji stav o trenutnoj vlasti kao ni bolju postavku prema opoziciji. Mislim da je to jedan od razloga zasto nije bio u ozbiljnim kombinacijama sa NS, NiP, i SDP-om. I SDP je u ovoj grupi zato sto nema druge opcije. Da ne idu u izbore sa NS i NiP postali bi statisticka greska jer su isprani ko stari tepih. Iz godstovanja na FACE-u se vidi da Pedja i Dino imaju odlicnu sinergiju i povjerenje. Mislim da imaju dobar potencijal da naprave odlican rezultat. Nadam se da ce malo maketi iz Sarajeva i na druge opstine.
Platforma se diskvalifikovala. Njihov samostalan izlazak na izbore je direktna pomoc za SDA.

Ja sam do sada agitovao za profu - od sada vise ne. Njegova odluka je totalno razocarenje.
Ja nemam toliki problem sa samostalnim izlaskom bilo koje stranke koliko imam problem sa koketiranjem sa SDA. Da se razumijemo, za mene je NiP ideoloski u istoj ravni, ako ne i konzervativniji i ekstremniji od SDA, jer se Dino ne boji da kaze (pa i Pedji) da na njega ne racuna kad dodje do parada, ili da kaze da ukoliko pomjere izbore da ce izaci na ulice i da nece samo gledati na svrgavanje mirnim putem. Za mene je to pozitivna konzervativna i ekstremna strana koja hajde da tako kazem drzi do svojih vrijednosti (postujuci ljudska prava - sto su obojica kod Senada nagovjestili). I mislim da Bosnjacima treba jedna takva snaga koja bi bila dovoljno blentava da uzvrati na napade jacom retorikom od ove dosadasnje. Pun mi vise krc ovog gazenja po nama, ili daj da smirimo politicki neprijatelje drzave ili da se posaketamo. Ono sto mi smeta je SDA. SDA koja je za mene olicenje kriminala, kradje i potkradanja vlastitog naroda, a sve u celofanu nacije, i vjere. Ovaj vjerski dio me narucito bode jer se i sam izjasnjavam muslimanom i nastojim da prakticiram pa mi smeta kada se uz lopovluke koristi ako bog da, insallah, masallah, i kad se sastaju i rastaju sa selamom a istovremeno ogolise narod i drzavu. Tu sam ekstreman i tu bi glave sjeko ko ovcama. E zbog toga ne mogu da predjem preko tog koketiranja bilo koje stranke sa SDA. Zbog toga (mada i prije toga) su za mene gotove i SBB i DF. Zbog toga godinama ne glasam za SDP, i zbog toga cu otpisivati i u buduce sve one koji se o SDA ocesu a kamoli sta vise.
Ne bih rekao da je Dino ekstremniji i radikalniji od SDA. Dino nikada nije imao sovinisticke izjave tipa: ode Mehmed, dodje Ante. Nikada nije zadavao niske udarce nekome zato sto je Srbin ili Hrvat. Makar ja to nisam vidio. Pogledaj recimo ekstremne SDA portale poput VOX, Pamti Bosnjace... to je jarane cisti fasizam. Pogledaj sta pisu SDA mediji poput SAFF-a ili STAV-a.

...

Dino je konzervativan, ali definitivno nije ekstreman, definitivno nije fasista.

...

Izlazak Platforme samostalno na izbore ce drasticno ojacati poziciju SDA. Ja sam totalno razocaran i moju podrsku su skroz izgubili.

...

Jbg, Mirso nije zivio u BiH ovih 30 godina i jeo SDA govna. Ja i ti jesmo. Ne moze on znati i osjecati ono sto znamo i osjecamo ja i ti.

Zalosno je sve ovo.
ExNihilo

#6057 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by ExNihilo »

Profa je ovim potezom sebe definirao kao: a) petu kolonu, b) egomanijaka, c) glupana.

Moguće više tačnih odgovora.
Kikibombona

#6058 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Kamper wrote: 01/06/2020 23:19
Svaka cast ovom covjeku!

Da sam u SA glasao bih za njega.
amidzazeher

#6059 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by amidzazeher »

Al cuj najbolje je da ide sam na izbore!! I on se sam zijanio kad je vidio koliko je raje doslo na ”setnju” pa se odmah osilio! Sto kaze Damir dosta je jedan DF
Kikibombona

#6060 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

ExNihilo wrote: 01/06/2020 23:38 Profa je ovim potezom sebe definirao kao: a) petu kolonu, b) egomanijaka, c) glupana.

Moguće više tačnih odgovora.
Mislim da nije peta kolona...

A kolega je napisao dobar komentar. Pogledaj kakve komentare pisu tzv. 'iskre', kao da se Isus spustio na zemlju. Moguce da je to profu ponijelo i da je pomislio da moze sve sam. Gadan zajeb.

Najgore sto cemo opet mi najebati i sto ce ovakav razvoj ojacati SDA sektu...
neon-x wrote: 01/06/2020 22:10 Iskre, posto citate ovu temu apelujem da se ozbiljno pozabavite ovim problemom Mirsine opsjednutosti sobom jer nije slucajnost da je to nesto sto vecina primjecuje. Nedajte mu da previse cita pjesme i hvalospjeve koje mu upucuju penzionerke i domacice, jer izgleda da misli da mu tako trebaju odjednom pjevati i opozicioni lideri koji imaju ozbiljnih bitaka u svojim nogama. Recite profesoru da se malo spusti na zemlju i da se dobro preispita gdje udara.

Ja sam neko ko razumije i potpuno se slaze sa njegovom filozofijom, vidjenjem i pristupom rjesavanju problema u BiH i zato sam ga i podrzavao. To jeste ogromno osvjezenje u odnosu na nase lidere koji su navikli na populizam i okostale ideologiju i politicke teorije, ali ce sve to pasti u vodi i sam ce sebe sabotirati ako neiskontrolise svoju narcisoidnost.
Point.

#6061 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Point. »

Suština. Nije imao iskrenu podršku mahalskih stranaka Opštine Centar i SDP, kad su vidjeli masu ljudi onda se 5 do 12 prišlepali bez iskrene podrške. Sujetnim političarima malog ranga i dometa, tipa preletača Konakovića i Kojovića, zasmetalo što nisu glavne baje na protestima.

I naravno sada ide orkestrirana priča njihovih botova po raznoraznim forumima i društvenim mrežama kako oni, pazi priče, uzimaju njima glasove, šuplje priče kako je on SDA glasač. Pa njima svako živ uzima glasove, uzima DF, uzima ovaj uzima onaj. Ko god se pojavi uzima njima glasove i etiketiraju ih kao SDA igrače. Jedini domet ovih malih stranaka smiješnih imena. Nikad da se zapitaju zašto ljudi neće da glasaju za njih, zašto odoše DF-u ili tek pridošlom profi.

On smatra da podrška opozicije nije ako ne pozovu svoje članstvo i simpatizere, nego se pojave samo kao osobe, pozdrave kamere i odu kući.

"Tako da smo shvatili da nemamo istinsku podršku ni pozicije ni opozicije.

Ubuduće, nikada i niko neće imati pravo da kaže PZP-u da dijele probosansku, građansku ili bošnjačku politiku. Svima smo ponudili da dođu, da se borimo za jednu jedinu BiH, no zbog političkih interesa to se nije desilo. Nama je do promjene u društvu, a ne do fotelja", kazao je.

Hadžikadić nam kaže da zamjerke nije lično prenio Elmedinu Konakoviću (NiP), Predragu Kojoviću (NS) i Nerminu Nikšiću (SDP) iz razloga jer razumije političke odluke.

"Ali zaboljelo me što se niko od njih u medijima nije zahvalio PZP-u što smo organizovali šetnju i pozvali svoje članove. Govorili su o buntu, o njihovom pozivu i vrućem ljetu. Ovo nisu bili protesti opozicije, već samo PZP-a. Ipak, zahvaljujem im što su lično izašli, ali šteta što nije iskorištena prilika da opozicija stane iza jednog programa i jednog skupa ideja. Mi smo htjeli i voljeli bismo, ali sada je jasno da idemo sami", poručio je.

Na pitanje zašto smatra da opozicija nije u punom kapacitetu podržala Platformu za progres, Hadžikadić odgovara:

"Mi imamo simpatije opozicije, no mislim da se radi o političkom pozicioniranju. Mnogi se boje snage PZP-a jer su vidjeli kako napredujemo i ne žele da doprinesu našoj snazi. Mislim da ih je to spriječilo. Moramo prekinuti politikantstvom u ovom momentu jer se radi o sudbini BiH. Ovo je bio strahovit test koji smo položili, stavili naše ime na liniju i pozvali ljude. Šta bi bilo da ljudi nisu došli? Rekli bi, eno neće niko da se odazove na poziv PZP-a. A kada se odazove 30 hiljada ljudi, onda je lako svojatati."
Kamper

#6062 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kamper »

Ti stvarno mislis da su tu bile samo Iskre?

Vidjecemo iduce proteste koliko ce ih biti.
Kikibombona

#6063 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Point. wrote: 02/06/2020 00:16 Suština. Nije imao iskrenu podršku mahalskih stranaka Opštine Centar i SDP, kad su vidjeli masu ljudi onda se 5 do 12 prišlepali bez iskrene podrške. Sujetnim političarima malog ranga i dometa, tipa preletača Konakovića i Kojovića, zasmetalo što nisu glavne baje na protestima.

I naravno sada ide orkestrirana priča njihovih botova po raznoraznim forumima i društvenim mrežama kako oni, pazi priče, uzimaju njima glasove, šuplje priče kako je on SDA glasač. Pa njima svako živ uzima glasove, uzima DF, uzima ovaj uzima onaj. Ko god se pojavi uzima njima glasove i etiketiraju ih kao SDA igrače. Jedini domet ovih malih stranaka smiješnih imena. Nikad da se zapitaju zašto ljudi neće da glasaju za njih, zašto odoše DF-u ili tek pridošlom profi.
Jarane, boli tebe qrac, ti zivis u Svedskoj, a ja u ovoj kurcevoj drzavi. Cijeli jebeni zivot pod vlascu SDA.

...

Opozicija je dan ranije najavila da ce se pridruziti protestima koje je pokrenula Platforma za progres i Mirsad Hadzikadic.

Dan prije protesta, objavila opozicija:
Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi pozdravljamo. Zahvaljujemo se na javnom pozivu gospodinu Hadžikadiću da učestvujemo u protestnoj šetnji.
Predsjednici stranaka Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić će prisustvovati okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani.
Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizirati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.
Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti.
Evo izjave Konakovica prije pola sata:
Hadzikadic nas je pozvao na proteste nekoliko dana prije odrzavanja, gostujuci kod Senada u FACE-u.
Zvanicnih poziva i sastanaka nije bilo.
Dosli smo i podrzali proteste.
Dan ranije podrzali skup na svojim profilima, na drustvenim mrezama.
Mnogo sam clanova Naroda i pravde vidio. Slikali se skupa.
Snazna je poruka bila da opozicija zajedno djeluje, salje poruke ovakvoj, korumpiranoj vlasti i najavljuje zajednicke aktivnosti.
Mirsad danas napada opoziciju, otvara front, pocinje valjda kampanju.
On vjerovatno zna zasto bas na ovakav nacin, prizemno, neiskreno, vec vidjeno, od njega neocekivano.
Jesmo li svojatali proteste ili smo pohvalili Platformu?
Jesam li pogrijesio rekavsi da je PZP “dasak svjezine na politickoj sceni”?
Pogledajte na 6’ 30” video priloga, ovog u sredini teksta.
Prpa.ba

#6064 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Prpa.ba »

Ne pise on to zbog Profe ili diskusije, na normi je da u danu mora odredjeni broj puta napisati "male lokalne stranke" i "Dino i Pedja lokalnog dometa i malog kapaciteta". :mrgreen: :lol:

Stil pisanja i rezona na fonu nekad agresivnih DF-ovskih forum-dominatora. Na kraju nece ni glasati za Profu nego za Kerlu. :lol:
Kikibombona

#6065 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote: 02/06/2020 00:27 Ne pise on to zbog Profe ili diskusije, na normi je da u danu mora odredjeni broj puta napisati "male lokalne stranke" i "Dino i Pedja lokalnog dometa i malog kapaciteta". :mrgreen: :lol:

Stil pisanja i rezona na fonu nekad agresivnih DF-ovskih forum-dominatora. Na kraju nece ni glasati za Profu nego za Kerlu. :lol:
Momak je iz Svedske, nije los koliko mogu suditi prema dosadasnjim komentarima.

Njega jednostavno boli kurac i malo trola, ne zivi ovdje. Moze SDA vladati jos 50 godina to nema veze sa njim.

Mi cemo ovdje jesti SDA govna.
Arachnoidea

#6066 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Arachnoidea »

Profin egoizam je poceo mnogo prije iskri samo ga nije ispoljavao. Dobro se sjecam u izbornoj noci kod Senada kad ga je saljivo pitao u kontekstu ko je po njemu najbolji kandidat a on onako drsko kaze nije niko, ja sam. Kasnije se i sa Pecaninom vrlo ruzno ponio kada mu je ovaj na fin nacin rekao da zbog njega necemo imati dva predsjednika ljevice.

To lice nismo vidjeli prije, on je jos taj izborni dan govorio da po svojim izvorima sigurno pobjedjuje.
Billy The Pljuc

#6067 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Billy The Pljuc »

Ma profa il' se pogubio k'o nevinost na ekskurziji il' igra igru za koju ga je neko spremio, trećeg nema ali dobro je što je ovako rano "zauzeo stav".

Profi nije 40 godina u guzici nego 65, to što će on i PzP narasti do te mjere da preuzme većinu glasačkog tijela barem u FBiH za njegovog života se neće sigurno desiti i valjda je to jasno. Isto tako valjda je jasno da je kako na izboru za predsjedništvo tako i na ovom protestu dobio većinski ljude koji su u beznađu glasali za njega jer su se razočarali u političke opcije kojima su bili naklonjeni. Konkretno moji su džuturumi tj. hanume mi u meni glasali za njega dok smo hanumica i ja glasove dali ublehi Komšiću, znači profa nikakve iskre i iskrice nego ljudi koji su simpatisali jedno novo lice i bili umorni od prevara i laži koje traju decenijama. Isto tako na protestu je brat bratu bilo više od 50% onih koji nikakve veze nemaju sa PzP-om niti će je nakon ovog njegovog istupa imati. Bujrum, organizacija eventualnih narednih protesta od strane PZP-a će pokazati s kojim brojkama raspolažu.

Valjda je jasno profi a i šire da mi nemamo vremena, floskule tipa spašavanja BiH u saradnji sa SDA ne piju vode, ista se raspala odavno zahvaljujući najviše upravo njima, ogoljena i opljačkana će ostati bez onoga što bi možda bilo i najvrjednije u njoj a to su ljudi. Ovo što se trpilo i trpi od strane "nas" koji smo ostali i koji potrošismo živote u nadi da će biti bolje i da ćemo se konačno jednom osloboditi nametnutog nam jarma jeste čisti mazohizam.

Jebi se profesore i ti i oni koji će ti dati glas, sad kad smo konačno došli do neke šanse da samo ujedinjeni počnemo nadam se poražavati ove najveće neprijatelje BiH ti ko zadnja pička glumiš uvrijeđenu mladu i nastupaš "samostalno" nesvjestan bezbeli svoje "snage" ali itekako svjestan da njima najveću uslugu praviš.

Jebo te Bakir a ti njega, ti da želiš dobro ovoj zemlji i narodu u njoj nikada ne bi napravio ovo što upravo jesi.

Izvinjavam se forumskom pučanstvu na osebujnom rječniku, ni respiratori mi živac nisu ovoliko podigli.
Matzan

#6068 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Matzan »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lakat Jebić

#6069 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Lakat Jebić »

a stvarno, bez zajebancije, ko su iskre?
kritikos

#6070 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by kritikos »

Da zaključimo:
1. Neće dobiti glasove SDA glasača
2. Spreman ići sa SDA da ih mjenja iznutra
3. Napravio miting pod izgovorom protesta
4. Dobro se iskeširao za miting (neko platio)
5. Krenuo u kampanju prije rokova
6. Već sada je nepouzdan partner ovoj opoziciji
7. Ni dva dana nisu prošla sve ih javno popljuvao
8. Ide solo zvanično
9. Preuveličava brojke
10. Liste mu pune spavača i sumljivog kadra
Bujrum glasajte mu za stranku, samo da znate, nećete glasati za njega već za ljude na listama.
Billy The Pljuc

#6071 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Billy The Pljuc »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sreća moja planem ovako al' se brzo svladam.

Pun mi kurac više dileja a ovaj kad zine dođe mi da posumnjam u njegov zdrav razum i trunku prisutnosti logike kod istog. Sletio padobranac i kontaš evo jednog koji nije korumpiran, školovan je, lijepo vazi, obećava ali s pristupom malo šteka, jbga kontaš novi je pa dok se snađe.

Jes malo nezgodan trenutak za njegov upad al' jbga hoće čovjek u predsjedništvo i gle uze 57.000 glasova, niko isto nije očekivao. Nas bruka popuši foru i u strahu od osovine Dodik-Čović poletimo da damo glas ublehi Komšiću a naš padobranac uz malo izborne krađe pogura mrtvo strašilo iz kukuruzišta Džaferbega u kabinet. Haj kontaš nek' samo osovina nije uspostavljena, neće se država raspast' a ona se odavno raspala u stvarnosti samo mi to ne vidimo.

Helem ode padobranac nazad za Meriku i tamo-vamo ništa bezbeli konkretno ne uradi za ove dvije godine al' jbga izaći će se i na lokalne izbore. Organizova i pozva na nakav protest tj. mirnu šetnju da pokaže nezadovoljstvo "naroda" i pročita nake zahtjeve bezbeli upućene vladajućim vlastodršcima. Kontaš opet da digneš guzicu i odeš da mu daš podršku, naravno animiraš još neke ljude i odeš i prisustvuješ istom. Svo vrijeme razmišljaš kome bi zvanično i dao glas(ove) na narednim lokalnim izborima a pošto su ti dosadašnje opcije bile dvije koje su se prodale mrskim vlastodršcima u prošlosti a i sadašnjosti ti realno razmišljaš o Kifli, Peđi a i o padobrancu da se ne lažemo tj. kandidatima koje im pripadajuće stranke nekim dogovorom predlože. Konkretno nekom, nadaš se, jakom imenu koje će moguća koalicija njih trojice plus ostali eventualno izbaciti na listi u pripadajućoj ti općini itd. Naravno sve u želji da se mrski vlastodršci konačno jednom skinu sa vlasti pa ako im otmeš makar nešto biće i dobro.

Odjednom padobranac okreće stranu, kontaš koji mu je kurac, dal osokoljen brojem ljudi izašlih na protest (gdje padobranac pokazuje da mu matematika tj. brojanje ne ide baš od ruke), dal sopstvenim egotripom, dal nečim što mi ne znamo, hoće lik da samostalno izađe na izbore.

Ovamo sere kako se država raspada, kako mu nije stalo do fotelja, kako će on predlagati vlastodršcima valjda očekujući da ga isti poslušaju, neće koalirati ali...

Kontam, koga je ovaj došao da jebe???
Nespin

#6072 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nespin »

1Dante1 wrote: 01/06/2020 22:34 Sve je ovo šahovska partija a Bake je Gasparov :D
E prećera ga ti :lol:
Zimogroz

#6073 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Zimogroz »

putokaz1 wrote: 25/05/2020 11:43 2018 je dobro zeznuo Bećirevića
Vidjet ćemo sad
Neznamo ni dali su Lijevi ni dali su Desni ali uzet će više Lijevih glasača
Bivših DF glasača koji neće otići u NIP,NS,SDP....
Stalno isti argument, zeznuo Bećirevića, uzeo 55 000 glasova itd.

Gledaj ovo.

Image

225 500 - 154 819 = 70 681

Image

212 581 - 194 688 = 17 893

Ja mislim da je Bećiroviću glasače ukrao Komšić. Sedamdeset hiljada (većinski bošnjačkih, da se ne lažemo) glasova je iznad HDZ-ovog plafona uzalud potrošeno na preglasavanje Čovića, dokle je Bećiroviću falilo samo 18 hiljada da nadiđe Džaferovića. Da su se Bošnjaci samo malo bolje raspodijelili, mogli smo imati i Komšića i Bećirovića u Predsjedništvu.
U svakom slučaju, više mi je žao glasova koji odoše na graDŽansku maskotu Komšića, nego ovih 55 000 koje je Hadžikadić pobrao iz vedra neba, samo na CV i harizmu (bez stranke, agende, prethodnog političkog angažmana, koalicione podrške itd.)

U prevodu, ovo dobro oslikava stanje BiH ljevice i građanskih snaga. Vrhunac njihove politike je širenje preko hrvatske međe i instaliranje pseudograđanske ljige od Komšića, što onda Hrvatima samo daje povoda za kukumavčenje i tužakanje Bošnjaka po Evropi. Nisam ljubitelj kamenjarskog hrvatovanja ni škutorije ni 1%, ali pretvorim se u pravog pravcatog ustašu kad vidim domete ustajale žabokrečine od lažnolijeve sarajevske graDŽansko-minderaške politike koja tu besprincipijelnu ljigu potura Hrvatima pod građanski princip, a nesposobna je da detronizira SDA aždahu. Oštre zube samo na slabijima, tj. malobrojnijima.

I sad da podržimo tu njihovu koaliciju Hadžibajrić-Konaković (liječeni SDA taliban)-anemični Kojović-Nikšić koju lafo Hadžikadić razbija?

Jedini koji unosi novu snagu, mobilizira nove glasače, dijasporu, gura stručnost, obrazovanje, mlade je Hadžikadić. I gleda da pokrije cijelu BiH, pa čak i Banjaluku što je za minderaše iz rejona Vijećnica-Marindvor svemirski iskorak. Radije bih njega gledao pa čak i u koaliciji sa SDA u nekim općinama, nego tuhavastu sarajevsku četvorku kako se prenemaže pola mandata i dva mjeseca i onda raspadne.
bingov buraz

#6074 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bingov buraz »

Nikom se brže nije raspala ljuštura uljudnosti i finoće,kez od uha do uha kad čita pitanje a taj u pitanju Kojovića i Konakovića naziva lešinarima.
Fuj.

To je kao da ljude zovneš na večeru da bi ih sutra ismijavao sa jaranima.

Da,može se biti i intelektualac i šupčina na kvadrat.
Zimogroz

#6075 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Zimogroz »

bingov buraz wrote: 02/06/2020 06:38 Nikom se brže nije raspala ljuštura uljudnosti i finoće,kez od uha do uha kad čita pitanje a taj u pitanju Kojovića i Konakovića naziva lešinarima.
Fuj.

To je kao da ljude zovneš na večeru da bi ih sutra ismijavao sa jaranima.

Da,može se biti i intelektualac i šupčina na kvadrat.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... dic-560783

Lešinari, nego šta. Ne znam kad je to rekao ni u kojem kontekstu, ali nije daleko od istine. Poslali predstavnike na proteste, al' da mu ne pumpaju ljudstvo, pored prilike da ravnopravno učestvuju u protestu, oni odlučili da hinjski maznu tuđu protestnu platformu.
Locked