Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#9451 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:11
SaraFina wrote: 01/06/2020 23:08
saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:01

U sustini je to veoma direktan poziv na seks. :-D
Više je to vapaj da bude primjećen. Kakav crni sex. Mislim, mora postojati obostrana volja i zelja za razmjenjivanje intimnih Forke da bi to bio poziv. A ne nekom posalješ iznebuha onako recimo na forumu, dok raspravlja o baklavi na temi.
Poziv ne podrazumeva nikakvu garanciju da ce bit prihvacen. Ko sto znamo, najcesce i nije. Al ipak kad se ovako graficki uleti kod zene u inbox, zna se sta se hoce od nje. Ko posalje kitu u inbox, sigurno ga ne zanima sta ti mislis o baklavi.
Ja bi rekla ipak vapaj, grč i očaj da skrene paznju.
Jer ne mislim ni o sexu sigurno čim vidim sliku. Mislim, kome se gledaju takve slike, na netu ih imaju milioni.
Zena moze pomisliti kad neko takve slike šalje Ili da je očajan ili da nije normalan.
A da me poziva na sex, pa meni ne bi nikad palo na um. Pogotovo ako nismo komunicirali, a ovaj i slični forumi nisu uopće stranice za razmjenu takvih fotki. Imaju stranice, ali tamo i zene i muskarci idu ciljano. Ovdje dodjem da pisem o drugim stvarima. Da mi so sexa i razmjene slika, nisam retard. Znam gdje otići.
saint_mirad

#9452 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

piupiu wrote: 01/06/2020 23:18
saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:01
piupiu wrote: 01/06/2020 22:46 Ma dobro sve to slati ili ne slati, atak ili neatak, ali meni je najsmješnije od svega što neki lik ima tako visoko mišljenje o svom 'dicku', misli da je toliko lijep, poželjan, seksi, šta li... da ga bez pardona šalje nekoj ženi... očekujući... šta tačno? :lol:
U sustini je to veoma direktan poziv na seks. :-D
Pa šta smo mi, hijene? Čuj upoznaš frajera i on ti pošalje sliku svoje ćune i to je sad, kao, super cool, ti si zbarena i spremna za akciju. :? :lol:

Ne mogu govoriti u ime drugih žena, ali meni je to totalni turn off, totalno autistično, mogla bih mu se 'odazvati' jedino kakvom zločestom preporukom za photoshop, da mu dočaram poželjnost njegovog umjetničkog performansa. :cry:

Evo, potražih da vidim jesam li ja tu neki izuzetak...

https://www.ladbible.com/more/interesti ... s-20160321
Pa lik koji odmah salje dickpic ocito ne zna muvat i vodi se zakonom brojeva. Ako posalje na 40 adresa, makar jedna ako odgovori njemu je plus. Dickpickovi moraju imati specifican kontekst i trenutak u toku barenja, inace nas muskarce svode na jeftinu robu koja se nudi zenama odmah. A to znamo kako zavrsava, zene nece to jer ne vredi.
almir90

#9453 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Alles-Tamam wrote: 01/06/2020 18:52
Malo je naopako da musko govori zeni kako se ona treba osjecati i u kojoj mjeri "silovano" ili silovano.

Ako razumijes njemacki :thumbup: ako ne upali prevod na engleski
Zašto ne bih imao pravo da napišem svoje mišljenje? Naravno da polažem na to pravo, isto kao i vi svi što polažete pravo da radite isto - i koliko vidim uveliko koristite to pravo da iznosite svoja mišljenja. Ovo poređenje jeste licemjerno i vrijeđa prave žrtve silovanja.

Šta konkretno ovaj video pokazuje, a da ne znam, i da nisam već spominjao ranije? Ja znam da postoje spadala od muškaraca među nama koji se ponašaju ovako kako vidimo na videu. Nije to ništa novo, šta se konkretno nudi kao moguće rješenje ovom problemu? Ja smatram da je potrebno raditi na boljem razvijanju socijalnih vještina, ali s druge strane ne znam kako to postići. Mlađu raju možemo kroz školu učiti ovim stvarima, ali šta ćemo sa starijim? Šta ćemo i u školama gdje učenike podučavaju osobe kojie isto tako manjkaju po pitanju socijalnih vještina?

Ovo je kompleksan problem, i koliko vidim svi samo govore ne treba ovo, ne treba ono; a niko ne priča šta je konkretno rješenje tog problema. Ja mogu za sebe reći šta ću ja da uradim, ali ne mogu kontrolisati ogroman broj drugih da budu kao ja.
SaraFina

#9454 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

Čuj 40 adresa. Taj nije normalan. Ni jednoj ako pošalje, a da nemaju neki medjusobni dogovor za razmjenu intimnih fotki.. I idi na WP ili Viber, kad utvrdiš da je zainteresirana/n i tamo salji.
saint_mirad

#9455 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

SaraFina wrote: 01/06/2020 23:26 Čuj 40 adresa. Taj nije normalan. Ni jednoj ako pošalje, a da nemaju neki medjusobni dogovor za razmjenu intimnih fotki.. I idi na WP ili Viber, kad utvrdiš da je zainteresirana/n i tamo salji.
Mozda ne bas 40, malo sam hiperbolisao. Ali ostaje princip da se salju slike na dvocifren broj adresa, pa gde upali. To ti je slicno onim cao porukama, samo sto je ovo mnogo eksplicitnije i odmah se znaju namere s muske strane.
piupiu

#9456 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:23 Pa lik koji odmah salje dickpic ocito ne zna muvat i vodi se zakonom brojeva. Ako posalje na 40 adresa, makar jedna ako odgovori njemu je plus. Dickpickovi moraju imati specifican kontekst i trenutak u toku barenja, inace nas muskarce svode na jeftinu robu koja se nudi zenama odmah. A to znamo kako zavrsava, zene nece to jer ne vredi.
Kakvih crnih 40 adresa? Pa taj mora biti neki bolesni egzibicionista kojem treba psihijatar, a ne žena. :lol:

Ne zaboravi da žene pričaju medjusobno o svemu i svačemu i da se informacije brzo šire. :mrgreen:

E fakat je sve otišlo u kurac, da prostite, kad je već o njemu riječ. :|

Čuj dickpic za barenje i seks. Oooo, Šekspire dragiii! :-) :zzzz:
Last edited by piupiu on 01/06/2020 23:34, edited 1 time in total.
SaraFina

#9457 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:31
SaraFina wrote: 01/06/2020 23:26 Čuj 40 adresa. Taj nije normalan. Ni jednoj ako pošalje, a da nemaju neki medjusobni dogovor za razmjenu intimnih fotki.. I idi na WP ili Viber, kad utvrdiš da je zainteresirana/n i tamo salji.
Mozda ne bas 40, malo sam hiperbolisao. Ali ostaje princip da se salju slike na dvocifren broj adresa, pa gde upali. To ti je slicno onim cao porukama, samo sto je ovo mnogo eksplicitnije i odmah se znaju namere s muske strane.
Ja ne mogu da shvatim da postoji zena, (žene množina) gdje bi takva vrsta upada upalila, na forumu ovakvog tipa. Hajde na onim stranicama predviđenim za to.. razumijem.. da ima.
saint_mirad

#9458 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

piupiu wrote: 01/06/2020 23:32
saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:23 Pa lik koji odmah salje dickpic ocito ne zna muvat i vodi se zakonom brojeva. Ako posalje na 40 adresa, makar jedna ako odgovori njemu je plus. Dickpickovi moraju imati specifican kontekst i trenutak u toku barenja, inace nas muskarce svode na jeftinu robu koja se nudi zenama odmah. A to znamo kako zavrsava, zene nece to jer ne vredi.
Kakvih crnih 40 adresa? Pa taj mora biti neki bolesni egzibicionista kojem treba psihijatar, a ne žena. :lol:

Ne zaboravi da žene pričaju medjusobno o svemu i svačemu i da se informacije brzo šire. :mrgreen:

A za sta bi ga drugo slao? Sigurno ga ne zanima falusna simbolika pa da tabiri s nekom zenom o tome.
saint_mirad

#9459 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

SaraFina wrote: 01/06/2020 23:34
saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:31
Ja ne mogu da shvatim da postoji zena, (žene množina) gdje bi takva vrsta upada upalila, na forumu ovakvog tipa. Hajde na onim stranicama predviđenim za to.. razumijem.. da ima.
Ne verujem da to neko i radi na forumu ovde, ja sam govorio uopsteno na socijalnim mrezama tipa Tinder, ali i Instagram ili Snapchat.
SaraFina

#9460 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

piupiu wrote: 01/06/2020 23:32

Tome treba temu otvoriti 😂😂😂

Šalu na stranu to možda na onim stranicama. Predviđenim zato. Za klix još nisam čula takvu egzibiciju.
piupiu

#9461 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

SaraFina wrote: 01/06/2020 23:38 Tome treba temu otvoriti 😂😂😂

Šalu na stranu to možda na onim stranicama. Predviđenim zato. Za klix još nisam čula takvu egzibiciju.
Ma đe god. Stanje duha, inventivnost, poznavanje žena, mangupluk, nešto... sve nula bodova. :oops: :mrgreen: :lol:
piupiu

#9462 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:35 A za sta bi ga drugo slao? Sigurno ga ne zanima falusna simbolika pa da tabiri s nekom zenom o tome.
Ne znam, i ja se pitam.

Delete *** neću više.
piupiu

#9463 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

SaraFina wrote: 01/06/2020 23:38 Tome treba temu otvoriti 😂😂😂

Srećom! :lol:
ExNihilo

#9464 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Uvijek sam bio libertarian left. :oops: :lol:

Image
MarlboroGold

#9465 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:36 Ne verujem da to neko i radi na forumu ovde, ja sam govorio uopsteno na socijalnim mrezama tipa Tinder, ali i Instagram ili Snapchat.
Ja to ne bih isključio u potpunosti :mrgreen:
saint_mirad

#9466 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 02/06/2020 07:43
saint_mirad wrote: 01/06/2020 23:36 Ne verujem da to neko i radi na forumu ovde, ja sam govorio uopsteno na socijalnim mrezama tipa Tinder, ali i Instagram ili Snapchat.
Jah, možda bolje i da ne znamo ima li. :-D
Mene je blago iznenadilo što se žene toliko snebivaju od dickpics, ne u smislu kad one dobiju pa im neprijatno, već uopšteno kad se šalju.
saint_mirad

#9467 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

ExNihilo wrote: 02/06/2020 07:27 Uvijek sam bio libertarian left. :oops: :lol:

Image
Može isto i na domaćoj sceni jer Sabina Ćudić. :izet:
Dole desno može ona sisata iz SDA omladine, gore desno Samra, još gore levo da skontam.
ExNihilo

#9468 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

saint_mirad wrote: 02/06/2020 08:28
ExNihilo wrote: 02/06/2020 07:27 Uvijek sam bio libertarian left. :oops: :lol:

Image
Može isto i na domaćoj sceni jer Sabina Ćudić. :izet:
Dole desno može ona sisata iz SDA omladine, gore desno Samra, još gore levo da skontam.
Dušanka Majkić.
MarlboroGold

#9469 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:lol:
ExNihilo

#9470 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Zapravo, nije Dušanka Majkić, nego Bloo. :lol: :lol:
saint_mirad

#9471 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Dole levo - wewa/piupiu
Dole desno - SaraFina
Gore levo - Bloo
Gore desno - sadeta
SaraFina

#9472 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

saint_mirad wrote: 02/06/2020 08:18
Mene je blago iznenadilo što se žene toliko snebivaju od dickpics, ne u smislu kad one dobiju pa im neprijatno, već uopšteno kad se šalju.
Šta se imam snebivati? Lik mi poslao sliku kamenaca. Ne moze bizarnije.
1. Ja sam se čudila ako to ide preko PP. I 40 slika? Mislim ludilo..i administracija ima uvid!😂😂😂
2. A i ovaj forum nije za takvu vrstu komunikacije. Hajde ljudi da se upoznaju ovdje, pa nisu u istom gradu, te razmjenjuju privatno negdje, razumijem.
A samo glupa osoba moze nekome poslati intimne fotke, koga ne poznaje. U smislu poznavanja, mislim na povjerenje.

Taman pošalješ nekom HDZ i SDA bootu i promjeni ti političke svjetonazore. Ucjenom :D 😟😱🤪
wewa

#9473 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

nisu forumasi operisani od slanja slika svog (a mozda i posudjenog) ponosa.
nisam imala tu 'cast', ali neke od mojih poznanica jesu.

a koliko je uvrijezeno takvo ponasanje na danasnjem vaktu? kazu mladje od mene - jako.
predatora na svakom cosku, uzasno je tesko biti mlada djevojka na internetu.

moji su stariji prosli tu ranjivu dob, ali sjecam se prica o cyber bullyingu i seksualnom zlostavljanju u starijim razredima osnovne. znalo je to za posljedicu imati samoozljedjivanje osjetljivih djevojcica...

sto je jednome sala i posalica, drugoj je trauma za cijeli zivot.
piupiu

#9474 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

saint_mirad wrote: 02/06/2020 08:18
Stavila sam vam već onaj tekst iz Lad Bible - mislim da se u njemu niti jedna žena nije pozitivno izrazila o 'dickpicovanju', mislim da to nikome ne bi trebalo biti iznenadjenje. Prvo, slika nečije ćune nije ni najmanje atraktivna, ni uzbudljiva sama po sebi.

Drugo, iznebuha nekome koga polupoznaješ ili ne poznaješ slati sliku tog tipa kod mene lično može izazvati samo sumnju da čovjek nije sav svoj, da je agresivan, da nema granicu, da je prostak, da nema dvije čiste u glavi, da će me isto tako negdje sačekati u mraku i silovati, itd. Dakle - uzbudjenje drugog tipa - alarm!

Treće, ne znam jesu li frajeri prolupali - kakvo barenje žene dickpicovima??? To je isto kao da misliš kako će sačekivanje žene u mraku iz kojeg ćeš pred nju iskočiti i rastvoriti mantil nju toliko impresionirati da će tu odmah pasti neki seks on the face of the place. WTF :?
SaraFina

#9475 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SaraFina »

wewa wrote: 02/06/2020 13:47 nisu forumasi operisani od slanja slika svog (a mozda i posudjenog) ponosa.
nisam imala tu 'cast', ali neke od mojih poznanica jesu.

a koliko je uvrijezeno takvo ponasanje na danasnjem vaktu? kazu mladje od mene - jako.
predatora na svakom cosku, uzasno je tesko biti mlada djevojka na internetu.

moji su stariji prosli tu ranjivu dob, ali sjecam se prica o cyber bullyingu i seksualnom zlostavljanju u starijim razredima osnovne. znalo je to za posljedicu imati samoozljedjivanje osjetljivih djevojcica...

sto je jednome sala i posalica, drugoj je trauma za cijeli zivot.
Baš predatori. Odličan opis kad je mlada, ranjiva/osjetljiva djevojčica u pitanju.
Ovo djevojčica ne znam zvuči li čudno kad napišem za osobu i u kasnije adolescentnom razvoju, ali ja zaista mislim da su zenske osobe u tim godinama (bez obzira na današnji stil zivota) ipak djevojčice.
Mozda ne fizički, ali fizički razvoj nije mjerilo po ovom pitanju.
Post Reply