Drugi građanski rat u Americi
-
Dino79
#1 Drugi građanski rat u Americi
Jeli moguće da protesti u Američkim gradovima prerastu u građanski rat ?
-
high_volume
- karanana
#3 Re: Drugi građanski rat u Americi
put kojim trenutno crnci vode ameriku je ista ona autostrada pakla i stradanja kojom su prošle bosna i ruanda. Odvest ce ameriku u pakao a crnu rasu možda u nestanak, jer crna rasa ne može da se odbrani ako bude rat onde.
salim se. ja mislim da je moguc. to ne bi bio crno-bijeli gradjanski rat. to bi bio rat progresivni vs konzervativni. jebi ga, nesto kao handmaids tale bi bilo. ja mislim da je stvarno moguce, nek padne jos koja mrtva glava, nek se trumpovci organizuju i krenu u obracune. onda bi se mozda raspala i policijska i vojna struktura.....
mada meni ne bi bilo krivo da se rokne koji looter. ako nastave lootovat naletice na vruce zeljezo nekog gazde radnje.
salim se. ja mislim da je moguc. to ne bi bio crno-bijeli gradjanski rat. to bi bio rat progresivni vs konzervativni. jebi ga, nesto kao handmaids tale bi bilo. ja mislim da je stvarno moguce, nek padne jos koja mrtva glava, nek se trumpovci organizuju i krenu u obracune. onda bi se mozda raspala i policijska i vojna struktura.....
mada meni ne bi bilo krivo da se rokne koji looter. ako nastave lootovat naletice na vruce zeljezo nekog gazde radnje.
-
high_volume
#4 Re: Drugi građanski rat u Americi
Eto nam nazad USA dijasporekaranana wrote: ↑01/06/2020 23:02 put kojim trenutno crnci vode ameriku je ista ona autostrada pakla i stradanja kojom su prošle bosna i ruanda. Odvest ce ameriku u pakao a crnu rasu možda u nestanak, jer crna rasa ne može da se odbrani ako bude rat onde.
- CikCikCikPogodi
#5 Re: Drugi građanski rat u Americi
Prosjecno razmisljanje Balkanca, po ko zna koji put prizeljkuje raspad i gradanski rat u Americi, a vasi mokri snovi nikada da se ostvare.
Nego sta cemo sa Fadilo, jel ga treba golim rukama ili puskom u zatvor otjerati zajedno sa ostalom bagrom, eno kada zavrse dole takozvani Alkatraz
u Hercegovini, bit ce im lijepo dole na kamenu mudrovati.
Nego sta cemo sa Fadilo, jel ga treba golim rukama ili puskom u zatvor otjerati zajedno sa ostalom bagrom, eno kada zavrse dole takozvani Alkatraz
-
90minut
#6 Re: Drugi građanski rat u Americi
Smiješno je pricati koliko su ovo nikakvi protesti u smislu da bi mogli poceti neki oružani sukobi u roku par dana ce sve splasnuti i jovo nanovo..CikCikCikPogodi wrote: ↑01/06/2020 23:11 Prosjecno razmisljanje Balkanca, po ko zna koji put prizeljkuje raspad i gradanski rat u Americi, a vasi mokri snovi nikada da se ostvare.![]()
Nego sta cemo sa Fadilo, jel ga treba golim rukama ili puskom u zatvor otjerati zajedno sa ostalom bagrom, eno kada zavrse dole takozvani Alkatrazu Hercegovini, bit ce im lijepo dole na kamenu mudrovati.
Opet ce crnci biti ubijani i ista matrica iznova.
Sta kaze karanana brat najveca armija svih vremena ce se raspasti zbog pa ubistava.
Last edited by 90minut on 01/06/2020 23:15, edited 1 time in total.
- ferratilis
#7 Re: Drugi građanski rat u Americi
Svakih 20ak godina se slicne stvari desavaju, onda se stvari vrate na isto.
Watts riots 1965
https://en.wikipedia.org/wiki/Watts_riots
1992 LA riots
https://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_Angeles_riots
uvijek rasne tenzije. Prica o gradjanskom ratu je besmislica
Watts riots 1965
https://en.wikipedia.org/wiki/Watts_riots
1992 LA riots
https://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_Angeles_riots
uvijek rasne tenzije. Prica o gradjanskom ratu je besmislica
- CikCikCikPogodi
#8 Re: Drugi građanski rat u Americi
Halo bolon sta se to pise, Hitlerovac? Jel slika Ante Pavelica iznda kreveta? Koje su to rijeci u prvom pasusu?karanana wrote: ↑01/06/2020 23:02 put kojim trenutno crnci vode ameriku je ista ona autostrada pakla i stradanja kojom su prošle bosna i ruanda. Odvest ce ameriku u pakao a crnu rasu možda u nestanak, jer crna rasa ne može da se odbrani ako bude rat onde.
Nece niko nikoga odvesti u nestanak.
Svako ima zagrantovana prava konstitucije Amerike i svake njene savezne drzave i moze tuziti drzavu ako mu ih uskrati bez obzira na boju koze. To se je i desavalo kroz historiju i bilo je mnogo pobjeda koje su vremenom presudama stvorile da su svi jednaki. To sto su neki ljudi okupirani analiziranjem boje koze, ko lokalni klosari sa torbicama odmjeravanjem gostiju lokala ko bikovi, to je intelektualni problem tih ljudi. I nikada nece nista dobro uraditi za zajednicu nego ce samo nastetiti.
- Pryda
#9 Re: Drugi građanski rat u Americi
S obzirom da su naoružani do zuba sve je moguće. Zavisi najviše od toga šta odluče oni koji drze medije i da li je istim u interesu raspad USA na neke manje blokove.
Mene zabrinjava sta ce bit sa nama u tom slučaju jer kad oni izgube primat kao najveća sila mi smo popušili samo tako. Nedo nam Bog bit pod Rusima ili Kinezima.
-
90minut
#10 Re: Drugi građanski rat u Americi
AHAAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
MALO ZAPALJENIH RADNJI RAZBIJANJA I DOŠLI SMO DO TUGA DA CEMO BITI POD RUSIMA

MALO ZAPALJENIH RADNJI RAZBIJANJA I DOŠLI SMO DO TUGA DA CEMO BITI POD RUSIMA
Last edited by 90minut on 01/06/2020 23:21, edited 1 time in total.
-
high_volume
- CikCikCikPogodi
#12 Re: Drugi građanski rat u Americi
Preko 80 samo ranjno u Chicagu preko vikenda, i onda pricamo o boji koze, a jucer ih se samo izmedu sebe porokalo cetvero. Pa kakvi su to protesti kada sami sebe ubijaju? Nisu to nikakvi ubaceni elementi sto govore CNN i ostala povampirena bagra. To su samo kompleksasi koji koriste priliku da prosipaju svoje komplekse ko da igraju GTA.90minut wrote: ↑01/06/2020 23:14Smiješno je pricati koliko su ovo nikakvi protesti u smislu da bi mogli poceti neki oružani sukobi u roku par dana ce sve splasnuti i jovo nanovo..CikCikCikPogodi wrote: ↑01/06/2020 23:11 Prosjecno razmisljanje Balkanca, po ko zna koji put prizeljkuje raspad i gradanski rat u Americi, a vasi mokri snovi nikada da se ostvare.![]()
Nego sta cemo sa Fadilo, jel ga treba golim rukama ili puskom u zatvor otjerati zajedno sa ostalom bagrom, eno kada zavrse dole takozvani Alkatrazu Hercegovini, bit ce im lijepo dole na kamenu mudrovati.
Sta kaze karanana brat najveca armija svih vremena ce se raspasti zbog pa ubistava.![]()
I onda vidimo paljenje biznisa, krade, a znamo da ti biznisi ne rade vise od mjesec dana. Sta su onda postigli sa tim? Samo jos vise nezaposleni i ljudi koji ce se okrenuti mozda prema kriminalu da zarade za koru hljeba.
- cyprus
#13 Re: Drugi građanski rat u Americi
Malo je vjerovatno, ali nije nemoguće... Zavisi od ekonomske situacije... Ako kriza potraje, sve je moguće...
- CikCikCikPogodi
#14 Re: Drugi građanski rat u Americi
Jest Bosna zanimljiva njima kada vide onog Dodicka masni ruku drzi u rukama mikrofon i urla ispod satora, samo bi otisle njihove delagacije i bacili bi se sa Starog Mosta.
-
90minut
#15 Re: Drugi građanski rat u Americi
Pojedinci koji su u ratu oko narko biznisa u kvartu primjetili da su protivnici na protestima i odlucili da ih izrokaju mnogo pametno, jer je takav haos da ih nikad nece uhapsiti.CikCikCikPogodi wrote: ↑01/06/2020 23:21Preko 80 samo ranjno u Chicagu preko vikenda, i onda pricamo o boji koze, a jucer ih se samo izmedu sebe porokalo cetvero. Pa kakvi su to protesti kada sami sebe ubijaju? Nisu to nikakvi ubaceni elementi sto govore CNN i ostala povampirena bagra. To su samo kompleksasi koji koriste priliku da prosipaju svoje komplekse ko da igraju GTA.90minut wrote: ↑01/06/2020 23:14Smiješno je pricati koliko su ovo nikakvi protesti u smislu da bi mogli poceti neki oružani sukobi u roku par dana ce sve splasnuti i jovo nanovo..CikCikCikPogodi wrote: ↑01/06/2020 23:11 Prosjecno razmisljanje Balkanca, po ko zna koji put prizeljkuje raspad i gradanski rat u Americi, a vasi mokri snovi nikada da se ostvare.![]()
Sta kaze karanana brat najveca armija svih vremena ce se raspasti zbog pa ubistava.![]()
I onda vidimo paljenje biznisa, krade, a znamo da ti biznisi ne rade vise od mjesec dana. Sta su onda postigli sa tim? Samo jos vise nezaposleni i ljudi koji ce se okrenuti mozda prema kriminalu da zarade za koru hljeba.
Vidi evo jos jednog malo vjerovatno, al' nije nemoguce ljudi imaju nekoliko slojeva armije policije tajnih sluzbi kuraca palaca da bi tamo nekih 14% crnih izazvalo rat.
Gledate li vi klipove uopste zar ne vidite da su pretezno tinejdzeri na protestima
- Pryda
#16 Re: Drugi građanski rat u Americi
Neko mora vodit glavnu riječ. S obzirom da živimo u civilizaciji hijerarhija je nužna. Kako ne vidiš kroz glavna državna pitanja sukob interesa tih velikih sila. EU i NATO. Kao i neke manje bitne poput LGBT propagande. Ništa od tog nije naša kreacija.
Da ne pričamo o kreditima koje smo uzeli i koje valja vraćat. Kad nekom dugujes njegov si rob.
- Edin H.
#17 Re: Drugi građanski rat u Americi
CikCikCikPogodi wrote: ↑01/06/2020 23:16Halo bolon sta se to pise, Hitlerovac? Jel slika Ante Pavelica iznda kreveta? Koje su to rijeci u prvom pasusu?karanana wrote: ↑01/06/2020 23:02 put kojim trenutno crnci vode ameriku je ista ona autostrada pakla i stradanja kojom su prošle bosna i ruanda. Odvest ce ameriku u pakao a crnu rasu možda u nestanak, jer crna rasa ne može da se odbrani ako bude rat onde.
Svako ima zagrantovana prava konstitucije Amerike i svake njene savezne drzave i moze tuziti drzavu ako mu ih uskrati bez obzira na boju koze. To se je i desavalo kroz historiju i bilo je mnogo pobjeda koje su vremenom presudama stvorile da su svi jednaki. To sto su neki ljudi okupirani analiziranjem boje koze, ko lokalni klosari sa torbicama odmjeravanjem gostiju lokala ko bikovi, to je intelektualni problem tih ljudi. I nikada nece nista dobro uraditi za zajednicu nego ce samo nastetiti.
Kakva je to vojska, politicka partija ili pokret konkretno, hitlerovci?
Ja sam mislio da se radilo o pripadnicima nacionalsocijalisticke radnicke partije skraceno nazvanim nacistima?
- CikCikCikPogodi
#18 Re: Drugi građanski rat u Americi
Pa i ocekivano je da ce to biti mladi ljudi, nema fakulteta, nema skole, kafane nisu otvorene i eto puno besposlenog naroda, koji je napunijo baterije za prosipanje kompleksa.90minut wrote: ↑01/06/2020 23:26Pojedinci koji su u ratu oko narko biznisa u kvartu primjetili da su protivnici na protestima i odlucili da ih izrokaju mnogo pametno, jer je takav haos da ih nikad nece uhapsiti.CikCikCikPogodi wrote: ↑01/06/2020 23:21Preko 80 samo ranjno u Chicagu preko vikenda, i onda pricamo o boji koze, a jucer ih se samo izmedu sebe porokalo cetvero. Pa kakvi su to protesti kada sami sebe ubijaju? Nisu to nikakvi ubaceni elementi sto govore CNN i ostala povampirena bagra. To su samo kompleksasi koji koriste priliku da prosipaju svoje komplekse ko da igraju GTA.90minut wrote: ↑01/06/2020 23:14
Smiješno je pricati koliko su ovo nikakvi protesti u smislu da bi mogli poceti neki oružani sukobi u roku par dana ce sve splasnuti i jovo nanovo..
Vidi evo jos jednog malo vjerovatno, al' nije nemoguce ljudi imaju nekoliko slojeva armije policije tajnih sluzbi kuraca palaca da bi tamo nekih 14% crnih izazvalo rat.![]()
Gledate li vi klipove uopste zar ne vidite da su pretezno tinejdzeri na protestima![]()
Neki na forumu generalizuju sve policajce ko da su isti, jer previse ljudi ubijaju. Ono sto se desilo i treba kazniti. Ali isto sse desilo prije par danan u Francuskoj pa nista u vijestima nije bilo.
I jos su najgori oni koji gledaju i snimaju, sigurno se njih desetak okupilo okolo jedan snima i ostali bulje ko ono kada je sudar pa analiziraju. Umjesto da su kratko snimili bez drhtanja pa onda krenuli u napada iako je to protiv zakona, ali makar ne bi bilo ovoga sto je proizveo cijeli dogadaj.
-
90minut
#19 Re: Drugi građanski rat u Americi
Samo cu ti reci prije 10 godina nesto slicno kad se desilo ispred mene ja sam reagirao, necu više ništa napisati da ne bi bilo da šupljiram svakako je forum.
Tako da gledati kako mu život oduzima i samo snimati je gore od drota koji je imao koljeno na vratu i postepeno stiskao.
Tako da gledati kako mu život oduzima i samo snimati je gore od drota koji je imao koljeno na vratu i postepeno stiskao.
-
Mafioso
#20 Re: Drugi građanski rat u Americi
Više "Konstitucionalci" vs "Tax everyone and give me benefits so I live nice & cousins" struktura. Kriza u Americi ima širu dimenziju, ovo je samo mali okidač.
Neki povlače paralelu sa prethodnim protestima, to nije moguće jer tada nije bilo interneta i nisi znao da se isto dešava 50 metara od tebe ako ti policija zabrani izlaz iz kuće.
Dolazi se do jedne veoma opasne deep state situacije gdje kartel na vlasti uz pomoć policije pokušava da sprovede scenario 1984 u federaciji koja ima vrhovni ustav kakav je svima poznat, sa amandmanima i svime popratnim.
Sad da ne postavljam linkove koji obrazlažu ovo što hoću da kažem, mogu ako kome zaista treba, mogu samo reći - ako se ti koji su na vrhu tog sistema ne maknu, Amerika će postati distopijska varijanta Sjeverne Koreje iz 90-ih uskoro; a to će vući za sobom i sav ostali svijet, jer Amerika je glavni centar.
- Pryda
#21 Re: Drugi građanski rat u Americi
Vrh kojeg sistema ako se ne makne? Trump ili deep state?Mafioso wrote: ↑02/06/2020 00:01Više "Konstitucionalci" vs "Tax everyone and give me benefits so I live nice & cousins" struktura. Kriza u Americi ima širu dimenziju, ovo je samo mali okidač.
Neki povlače paralelu sa prethodnim protestima, to nije moguće jer tada nije bilo interneta i nisi znao da se isto dešava 50 metara od tebe ako ti policija zabrani izlaz iz kuće.
Dolazi se do jedne veoma opasne deep state situacije gdje kartel na vlasti uz pomoć policije pokušava da sprovede scenario 1984 u federaciji koja ima vrhovni ustav kakav je svima poznat, sa amandmanima i svime popratnim.
Sad da ne postavljam linkove koji obrazlažu ovo što hoću da kažem, mogu ako kome zaista treba, mogu samo reći - ako se ti koji su na vrhu tog sistema ne maknu, Amerika će postati distopijska varijanta Sjeverne Koreje iz 90-ih uskoro; a to će vući za sobom i sav ostali svijet, jer Amerika je glavni centar.
- karanana
#22 Re: Drugi građanski rat u Americi
Ma uzeo rijeci od onog zahvaljujuci kome si u americi i samo uzeo select "muslimani", replace with "crnci"CikCikCikPogodi wrote: ↑01/06/2020 23:16Halo bolon sta se to pise, Hitlerovac? Jel slika Ante Pavelica iznda kreveta? Koje su to rijeci u prvom pasusu?karanana wrote: ↑01/06/2020 23:02 put kojim trenutno crnci vode ameriku je ista ona autostrada pakla i stradanja kojom su prošle bosna i ruanda. Odvest ce ameriku u pakao a crnu rasu možda u nestanak, jer crna rasa ne može da se odbrani ako bude rat onde.
-
Mafioso
-
90minut
#24 Re: Drugi građanski rat u Americi
Bukvalno placem na klip i komentare
- vjesticanametli