Zapravo ne.
Ne daje mu "notu svakodnevnosti i uobičajenosti" već skreće pažnju da i ostale vrste seksualnog nasilja nisu prihvatljive jer kao rezultat imaju šta?
Osjećaj da si uprljan, iskorišten, zlostavljan, oštećen...
Sve situacije koje sam nabrojala nisam izjednačila sa silovanjem, već sam navela da se osjećaš silovano jer je neko izvršio seksualno nasilje nad tobom. Dick pics nisu fizičko seksualno nasilje, ali jesu seksualno nasilje. Groping i ta ostala veselja jesu.... iako nije došlo do penetracije.
S tim, da ovih par primjera što su dali forumaši ne vidim da su izrazili neko izrazito gađenje prema onom što im se desilo. Osim možda tebe do jedne granice.
Ako bi od ovog momenta prestala da koristim izraz npr. "virtuelno silovanje" za dick pics i razne vrste seksualnog uznemiravanja putem interneta i izraz seksualno napastvovanje za zgode i nezgode u stvarnom svijetu (osim silovanja onako kako ga npr. ti definišeš) i da izražavam svoje osjećanje o datim momentima kao osjećam se duboko uznemireno zbog netraženih slika penisa i dodirivanja...da li bi to promjenilo ton ove diskusije u ovom momentu?
Inače...
U nekim zemljama ne postoji silovanje u braku. U nekim da. Ako je silovanje svaka nasilna penetracija bez dozvole, onda u braku silovanje po ovoj definiciji ne važi. JEr brak legalizira nasilnu penetraciju bez dozvole.
Cilj ove diskusije, barem po mom mišljenju, nije da se sve vrste seksualnog nasilja podvedu po silovanje i da se nekada (gluho bilo) silovatelju sudi isto kao i Mehi sa foruma koji šalje dick pics već na EFEKAT koji seksualno nasilje u stvarnom i virtuelnom svijetu ima na žene, djevojke i curice.
Ali, možemo se i dalje baviti formom i suštinom ko da smo na PF Religija, a ti arzuhal, a ja ti.