Atifa ce biti proglasena teroristickom organizacijom
Lik je bog
-Jeste bio poznati kriminalac.animals wrote: ↑01/06/2020 01:27Znaci zrtva je bio poznati kriminalac..Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑01/06/2020 01:23Policija u USA ne smije koristiti zahvate koji mogu izazvati gusenje, pa ni ovaj koji je koristio uhapseni policajac. Mogao mu je pritisnuti ledja koljenom, sto je dozvoljeno ako se opire ili ne saradjuje, i drzati ga tako dok se ne umiri.
Ubijeni crnac je bio poznati kriminalac, opirao se hapsenju (mozda se ne vidi na video klipovima, ali je istina), ali sve to ne opravdava postupak policajca koji je koristio zabranjene zahvate tokom hapsenje koji su uzrokovali smrt uhapsenog.
Ovaj policajac je "kukolj u zitu" i nije jedini, a nije jedina ni americka policija koja ima takvih u svojim redovima.
sad jel crnac, zut, bijel, nebitno..
znaci zalazemo se za kriminalce,.
moze tema pod kljuc...
TheMule wrote: ↑31/05/2020 21:52Vrlo lahko. Ides potezom: srednja skola- besplatan fakultet-poso-stan -bori se.jeza u ledja wrote: ↑31/05/2020 21:44I sad ti zamisli da si u tom kvartu odrastao i skontaj koliko je “lako” iz takvog zivota probiti se i postati nesto.
Mislim da je to neminovno kad postoje neki strukturalni problemi u društvu koji se decenijama nagomilavaju. A onda i nema protesta u kojem će se skupiti grupa idealnih ljudi. Uvijek će biti neka grupa koja je došla da provocira, da se bije, da iskoristi gužvu da ispolji svoje frustracije, nešto...Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑01/06/2020 02:00 -Podrzavam mirne proteste, ali ne podrzavam ove sto ruse, pale, ubijaju...
Uspije neko i iz njhove situacije izaci. Ja govorim generalno o nekom prosjeku. Ne treba se on sa mnom porediti vec sa ostalim koji su rodjeni ovdje.oaza85 wrote: ↑31/05/2020 21:58A kakve su tebi karte bile podijeljenje?jeza u ledja wrote: ↑31/05/2020 21:44I sad ti zamisli da si u tom kvartu odrastao i skontaj koliko je “lako” iz takvog zivota probiti se i postati nesto.
Od cega si ti poceo, od cega je poceo onaj iz “kvarta”?
I gdje si ti danas, a gdje je on?
I sve krene u pogresnom pravcu.piupiu wrote: ↑01/06/2020 02:27Mislim da je to neminovno kad postoje neki strukturalni problemi u društvu koji se decenijama nagomilavaju. A onda i nema protesta u kojem će se skupiti grupa idealnih ljudi. Uvijek će biti neka grupa koja je došla da provocira, da se bije, da iskoristi gužvu da ispolji svoje frustracije, nešto...Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑01/06/2020 02:00 -Podrzavam mirne proteste, ali ne podrzavam ove sto ruse, pale, ubijaju...
Opiro se. ima novi snimak kad su ga stavili u auto i jedan od policajaca se nageo unutra da ga valjda sveze i tu je guzvanjac nastao i izasao je na druga vrata i otuda onaj famozni snimak pocinje. Jer i ja sam se pitao sta ga drze na cesti i sjede na njemu?! Zasto ga jednostavno ne uguraju u auto i to je to. A on je ustvari bio u autu i izborio se i izasao na drugu stranu.piupiu wrote: ↑01/06/2020 01:52Ko kaže da je žrtva bila 'poznati kriminalac'? Tu kvalifikaciju prvi put ovdje čitam. Čovjek je jednom bio u zatvoru, a od izlaska je, navodno, radio normalne poslove. Tako vele američki izvori. Medijski izvori masovno tvrde da se čovjek nije opirao (nijedan snimak niti iz jednog ugla ne pokazuje ga kako se opire).animals wrote: ↑01/06/2020 01:27Znaci zrtva je bio poznati kriminalac..Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑01/06/2020 01:23
Policija u USA ne smije koristiti zahvate koji mogu izazvati gusenje, pa ni ovaj koji je koristio uhapseni policajac. Mogao mu je pritisnuti ledja koljenom, sto je dozvoljeno ako se opire ili ne saradjuje, i drzati ga tako dok se ne umiri.
Ubijeni crnac je bio poznati kriminalac, opirao se hapsenju (mozda se ne vidi na video klipovima, ali je istina), ali sve to ne opravdava postupak policajca koji je koristio zabranjene zahvate tokom hapsenje koji su uzrokovali smrt uhapsenog.
Ovaj policajac je "kukolj u zitu" i nije jedini, a nije jedina ni americka policija koja ima takvih u svojim redovima.
sad jel crnac, zut, bijel, nebitno..
znaci zalazemo se za kriminalce,.
moze tema pod kljuc...
https://www.ajc.com/news/victim-police- ... sypmh6oBL/
https://edition.cnn.com/2020/05/28/us/v ... index.html
https://www.thecut.com/2020/05/man-pinn ... -dies.html
https://www.nytimes.com/2020/05/30/us/p ... baugh.html
TheMule wrote: ↑31/05/2020 22:02BiH nema veze s tim. Crnci koji hoce da rade su povlasteni u Americi. Na fakultete i poso se ulazi sa "nacionalnim kljucem", mogu se vrlo lahko zaposliti cak i u drzavnim firmama, dobiti stipendije itd. Ipak, to im nije primamljivo, vise vole hiphop kulturu i nemogu nikog kriviti osim sebe
Ne moras. Ali moras biti rasista.
Pa u sustini, dobro si reko.kamberovica polje wrote: ↑31/05/2020 22:16 Društvo koje svaki oblik socijale i pomoć naziva komunizmom, a temelji se na tobožnjoj meritokratiji nema blistavu budućnost.
Nije to bas tako jednostavno. Hamdo iz Todorova je bijelac, prije svega. Hamdo iz Todorova izadje na ulicu, ne upada bas u oci (dobro, neke Hamde iz Todorova bi
Jeste, potvrdila je. Samo sto si ti propustio prepoznati zasto crnac zivi u getu in the first place.Exactly,oaza85 wrote: ↑31/05/2020 22:33 Nisu u Americi samo crnci siromašni. A Hamdo iz Todorova (đe je to?) čak i kao migrant koji veze nema đe je doš'o ima jednu prednost - to što je bijel i što ga je sistem iz kojeg je došao naučio da mirno i dobro živi, i školuje djecu za napredak. Čovjek koji odrasta u nekom hebenom getu, gdje se siromaštvo, nasilje i kriminal prenose s koljena na koljeno je psihološki u deficitu od rodjenja.
Upravo si potvrdila ono sto sam pisao.
Jah, samo sto ce sve te odluke biti nevazece vec 21. januara 2021.celava_dlaka wrote: ↑01/06/2020 01:59 Najbolji predajednik unazad stotinu godina![]()
![]()
Atifa ce biti proglasena teroristickom organizacijom![]()
Lik je bog
Ja uopste ne mislim da ovo Trumpu ide u prilog.ultima_palabra wrote: ↑31/05/2020 22:57 Tacno je da Trumpu ovo ide u prilog.
Prva prica ce biti, crnci i radikalna ljevica dolaze po vase zivote imovinu, samo vas ja mogu zastititi.
Druga, demokratski guverneri i nacelnici ne mogu uspostaviti vladavinu zakona, moram ja slati nacionalnu gardu.
Trece, ne prica se o 100 hiljada mrtvih i 20% nezaposlenih.
Zato i mislim da je ovo orkestrirano.
U teoriji, da. U praksi uvijek imas u anketama nekih 5-10% neodlucnih. Ne znam ko su i cime se rukovode, ali ocigledno postoje. A na kraju moze odluciti 10-15 hiljada glasova, kao u 3 drzave 2016. ili Floridi 2000.jeza u ledja wrote: ↑01/06/2020 04:40Ja uopste ne mislim da ovo Trumpu ide u prilog.ultima_palabra wrote: ↑31/05/2020 22:57 Tacno je da Trumpu ovo ide u prilog.
Prva prica ce biti, crnci i radikalna ljevica dolaze po vase zivote imovinu, samo vas ja mogu zastititi.
Druga, demokratski guverneri i nacelnici ne mogu uspostaviti vladavinu zakona, moram ja slati nacionalnu gardu.
Prilog, kod koga?
Njegovo glasacko tijelo je svakako vec na vrhuncu izlaznosti.
Covjece, sta je tebi tesko shvatiti? Drot ne smije ubiti svezanu i nenaoruzanu osobu.karanana wrote: ↑01/06/2020 02:50 Opiro se. ima novi snimak kad su ga stavili u auto i jedan od policajaca se nageo unutra da ga valjda sveze i tu je guzvanjac nastao i izasao je na druga vrata i otuda onaj famozni snimak pocinje. Jer i ja sam se pitao sta ga drze na cesti i sjede na njemu?! Zasto ga jednostavno ne uguraju u auto i to je to. A on je ustvari bio u autu i izborio se i izasao na drugu stranu.
U praksi imas barem 5 puta vise ljudi koji uopste ne glasaju, nikad. I u praksi, rasne manjine su mnogo vise zastupljene medju tom populacijom.ultima_palabra wrote: ↑01/06/2020 04:53U teoriji, da. U praksi uvijek imas u anketama nekih 5-10% neodlucnih. Ne znam ko su i cime se rukovode, ali ocigledno postoje. A na kraju moze odluciti 10-15 hiljada glasova, kao u 3 drzave 2016. ili Floridi 2000.jeza u ledja wrote: ↑01/06/2020 04:40Ja uopste ne mislim da ovo Trumpu ide u prilog.ultima_palabra wrote: ↑31/05/2020 22:57 Tacno je da Trumpu ovo ide u prilog.
Prilog, kod koga?
Njegovo glasacko tijelo je svakako vec na vrhuncu izlaznosti.
celava_dlaka wrote: ↑01/06/2020 01:59 Najbolji predajednik unazad stotinu godina![]()
![]()
Lik je bog
*ANTIFAcelava_dlaka wrote: ↑01/06/2020 01:59 Najbolji predajednik unazad stotinu godina![]()
![]()
Lik je bog
Jesam li dze reko da su ga trebali ubiti? Pitanje na koje sam repliciro je bilo ima li igdje snimak ili dokaz da se opiro hapsenju. Ima. Jesu ga trebali gusiti 7-8 minuta nakon sto su ga obuzdali? Apsolutno ne.jeza u ledja wrote: ↑01/06/2020 04:56Covjece, sta je tebi tesko shvatiti? Drot ne smije ubiti svezanu i nenaoruzanu osobu.karanana wrote: ↑01/06/2020 02:50 Opiro se. ima novi snimak kad su ga stavili u auto i jedan od policajaca se nageo unutra da ga valjda sveze i tu je guzvanjac nastao i izasao je na druga vrata i otuda onaj famozni snimak pocinje. Jer i ja sam se pitao sta ga drze na cesti i sjede na njemu?! Zasto ga jednostavno ne uguraju u auto i to je to. A on je ustvari bio u autu i izborio se i izasao na drugu stranu.