BAKIRE ODLAZI

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#8126 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by kakavdanakneiskustvu »

Image
JThomas

#8127 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

nije se bake sjetio ni fadila zbog fadila, nego što je stepenicu do njega i gospodarice.
pinkman

#8128 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pinkman »

Ima i zbog Fadila samog. Lojalan mu je, a Bakir ima problema s tim sto dokazuje dolazak Prevljaka na funkciju jer je odan. Bakiru jaca opozicija unutar stranke. Mada svakako ako bude birao izmedju Sebije i Fadila, zna se koga se pusta niz vodu.
Haris.ba

#8129 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Haris.ba »

problemnatravunu wrote: 30/05/2020 08:18 Ovakve izjave ja jedino mogu objasniti time da se bakiru i esdea debelo trese tlo pod nogama ,
Valja mu večeras kući na raport...
sumirprimus

#8130 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sumirprimus »

Jesi ovu partiju odigro bake alal vera. dubinski nema govora vidi se ta vizija taj čok :lol: :oops:
problemnatravunu

#8131 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by problemnatravunu »

Večeras u dnevniku 2 FTV-a , rijetko ljigavo i ogavno gostovanje lika iz naslova teme,
njegov nacionalistički vokabular je izašao van punom snagom, a odbrana osumnjičenih za kriminal je da se dobro ispovraćaš!
Čovječe.....!? :run:
tvojkomsija

#8132 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tvojkomsija »

problemnatravunu wrote: 31/05/2020 23:08 Večeras u dnevniku 2 FTV-a , rijetko ljigavo i ogavno gostovanje lika iz naslova teme,
njegov nacionalistički vokabular je izašao van punom snagom, a odbrana osumnjičenih za kriminal je da se dobro ispovraćaš!
Čovječe.....!? :run:
Iz godine u godinu sve vise jaca nacionalizam u javnom govoru, iako je toliko vremena od rata proslo.
I kod obicnog naroda takodjer primjetno.
kamberovica polje

#8133 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by kamberovica polje »

Nije to nacionalizam, barem ne onog tipa na kojeg smo navikli.
Njemu je nacionalna priča demagoški alat i ništa više.
Sotonisti iz SDA nemaju ni vjere ni nacije, oni su kao i svoji glasači bezlična masa govana.
Sociolog

#8134 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Sociolog »

Kazu da mu se ozbiljno Svidja Aida Mujan,simptomaticno njen poziv ne odbija nikad
piupiu

#8135 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by piupiu »

kamberovica polje wrote: 31/05/2020 23:13 Nije to nacionalizam, barem ne onog tipa na kojeg smo navikli.
Sotonisti iz SDA nemaju ni vjere ni nacije, oni su kao i svoji glasači bezlična masa govana.
Jača, jača. Juče gledam po FB kako šire one propagandne dezinformacije kako je protest organizovan iz Beograda. I kao - šta će ova ćirilica na transparentima i šta ima neko u Bosni pričati ekavski (a pola Sandžaka naselili u Sarajevo). :-)
N.N.

#8136 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by N.N. »

I treba da jaca. :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#8137 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Bloo »

piupiu wrote: 31/05/2020 23:55
kamberovica polje wrote: 31/05/2020 23:13 Nije to nacionalizam, barem ne onog tipa na kojeg smo navikli.
Jača, jača. Juče gledam po FB kako šire one propagandne dezinformacije kako je protest organizovan iz Beograda. I kao - šta će ova ćirilica na transparentima i šta ima neko u Bosni pričati ekavski (a pola Sandžaka naselili u Sarajevo). :-)
Suademimoje, s'a ima ko da.prica na cirilici, kraj naseg lijepog bosanskog jezika koji lahko i milozvucno bez ikakve sumlje se skotrlja sa usana koje skrivaju zube nagrizene karijesonlm...
tvojkomsija

#8138 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tvojkomsija »

N.N. wrote: 31/05/2020 23:57 I treba da jaca. :thumbup:
Jedino, pored privatne imovine politicara, sto jaca u BiH.
piupiu

#8139 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by piupiu »

Bloo wrote: 31/05/2020 23:58 Suademimoje, s'a ima ko da.prica na cirilici, kraj naseg lijepog bosanskog jezika koji lahko i milozvucno bez ikakve sumlje se skotrlja sa usana koje skrivaju zube nagrizene karijesonlm...
Ja ba, ćuj te priće, ono meni doślo na ćirilci demonstrirat!
piupiu

#8140 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by piupiu »

N.N. wrote: 31/05/2020 23:57 I treba da jaca. :thumbup:
Jah. Šovinizam je poznat po svom progresivnom i nadasve pozitivnom razvoju ljudske istorije.
drag_gost

#8141 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drag_gost »

Bosna saptom pade..

Ovaj put od domacih okupatora.
N.N.

#8142 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by N.N. »

Haman nije cudan nacionalizam i sovinizam od Banjaluke do Bilece, Gacka, Prijedora, Bijeljine...
Ili od Mostara do Livna, Tomislava i tako tih pripizdina...

Cudan je i opasan nacionalizam sto se kod 'naroda' pojavio.
To kod 'Bosnja' jel!?
Majku mu, nama sve cudno i za ibreta :mrgreen:
Nismo navikli od merhametli naroda, a za one anamo znamo da su tak'i i sta ces.

Nije cudno kada se sere po i ispred dzamije, kada ti skine i zapali drzavnu zastavu, kada ti zvizdi himnoj...
To je normalno i nije opasno. Navikli jbga, svakodnevnica...

Opasno je kada se kaze kako jeste !?
:lol:
Najbolje je podilaziti i sutiti, nemoj, ne talasaj, uvrijedit ces ih...

Sovinistima treba jebati mater konstantno i svaki dan.
Kao sto jebem mater onom smecaru danas iz Prijedora.
drug_profi

#8143 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

N.N. wrote: 01/06/2020 00:22 Haman nije cudan nacionalizam i sovinizam od Banjaluke do Bilece, Gacka, Prijedora, Bijeljine...
Ili od Mostara do Livna, Tomislava i tako tih pripizdina...

Cudan je i opasan nacionalizam sto se kod 'naroda' pojavio.
To kod 'Bosnja' jel!?
Majku mu, nama sve cudno i za ibreta :mrgreen:
Nismo navikli od merhametli naroda, a za one anamo znamo da su tak'i i sta ces.

Nije cudno kada se sere po i ispred dzamije, kada ti skine i zapali drzavnu zastavu, kada ti zvizdi himnoj...
To je normalno i nije opasno. Navikli jbga, svakodnevnica...

Opasno je kada se kaze kako jeste !?
Najbolje je podilaziti i sutiti, nemoj, ne talasaj, uvrijedit ces ih...

Sovinistima treba jebati mater konstantno i svaki dan.
Kao sto jebem mater onom smecaru danas iz Prijedora.
Sto ne kazes odmah da hoces fildzan drzavu.
DEMONIKA

#8144 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by DEMONIKA »

oni ne odlaze, njih se treba po krakom postupku
dok još ima ovo jada od BIH

BHCluster

#8145 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by BHCluster »

"Mi smo učinili propuste u radu i to treba da priznamo i uklonimo. Bili smo neoprezni na početku i u stranci su se uvukli ljudi koji tamo ne pripadaju. Ti ljudi su se promenili. Oni se guraju na položaje i govore šta su učinili prije 15 godina a ne pitaju šta su uradili danas. Njima se više ne može praštati greška, oni koji nisu položili ispit udaljite iz stranke. Za vozačku dozvolu tražu ispit a možete postati ministar a niko od vas nikakav ispit ne traži i opravdano nas nekada ruže, kritikuju, pa kažu da je taj i taj čovjek u SDA."
Ja mislim da jasnije ne treba biti.
Styling

#8146 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Styling »

Je li istina da je sinoc bio vatromet ispred Centrale jer su pustili one kriminalce iz pritvora?
piupiu

#8147 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by piupiu »

Styling wrote: 01/06/2020 06:57 Je li istina da je sinoc bio vatromet ispred Centrale jer su pustili one kriminalce iz pritvora?
Nešto je pucalo jedno 10 minuta.
piupiu

#8148 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by piupiu »

DEMONIKA wrote: 01/06/2020 01:59 oni ne odlaze, njih se treba po krakom postupku
dok još ima ovo jada od BIH

Moć i pare su droga. Svi oni izgube dodir sa realnošću i hoće sve više i više, sebe doživljavaju kao Bogove, a sve ostale kao niža bića, 'the great unwashed'. I onda kad krene makljaža i revolucija...
winpin

#8149 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by winpin »

Naletih na Netu pismo Tadica iz Zivinica!
Tko to tamo svađa Tadiće sa Bošnjacima?

Onaj koji kaže, da Bosna pripada samo Bošnjacima!
Onaj koji kaže, da za TADIĆE nema mjesta u toj Bosni i da nema Bosne u nama !
Onaj koji prijeti !
Onaj koji kaže, da jedino on može i smije da voli Bosnu!
Onaj koji kaže, da jedino su ONA , ON i reis ti koji znaju što je Bosni dobro!
Pa jbg Bakire, nije Bosna od velikh hrvata, nije bogami ni od velikih srba, ali bogami nije BAKIRE ni od velikih bošnjaka. Ali bolan BAKIRE, bar si od babe mogao naučiti , da jeste ta Bosna, jesu te Živinice, jeste ta Tuzla jeste i to Sarajevo više od nas malih Hrvata ,nego od tebe velikog bošnjaka, i svih vas ostalih velikih.....ljudskih i moralnih g....!
Jeste Bakire, ta NAŠA Bosna, živi ona u nama, u svim mojim prijateljima bošnjacima, u nama što smo dana i godine studiranja proveli u Sarajevu, u mojim prijateljima rasutim po svijetu u mojim prijateljima bošnjacim što u najboljim godinama ostaviiše kosti. Jeste Bakireto je ta"NAŠA BOSNA" za inat i tebi njima koji Bosnu, volite samo kad u njoj vidite kokoš za čerupanje.
Jeste Bakire, to ta bosna NAŠA o kojoj ti pojma nemaš . Ona živi u svoj našoj bošnjačkoj familiji , jer mi smo i rod i familija i braća , i nećeš nas Bakire zavaditi.

NO PASARAN BAKIRE!

Nečeš BAKIRE uspjeti koliko god auta i lopova, kriminalaca poslao: da i GORDANU i nas prepaneš, nećeš uspjeti.
Nećeš BAKIRE, jer nemereš ti niti istjerati BOSNU iz nas, niti nas iz BOSNE!!!!!!
Nećeš BAKIRE, ne zato što smo jači, brojniji , što će nas branit veliki hrvati, ili zato što imamo više para, ....više veza, više kriminalaca i lopova u svom društvu i dvorištu!
Nećeš BAKIRE, zato što su bošnjaci jedan dobar pitom, dobrohotan narod. Narod koji nije zaslužio ničim, zlo koje mu svi vi, veliki: BOŠNJACI, HRVATI SRBI i ostala kriminalna govna evo 30 godina radite!
Nećeš BAKIRE, zato što ti neće dati taj narod.!
Nećeš BAKIRE zato što ti nisu: Tuzla i Živinice mahala.
E taj tvoj narod.,NAROD s kojim mi živimo STOLJEČIMA, na ovim našim prostorima, neće ti dati oni , koji su moji drugovi , prijatelji , braća, familija , e on ti neće dati. E na to BAKIRE nisi računao!
A opasno je ,BAKIRE I SEBIJA, misliti da će te samo male hrvate, male bošnjake i male srbe liječiti tim malim respiratorčićima, da će samo njihovi očevi majke, nene, djeca umirati zbog vaših tričavih milijuna...opasno je BAKIRE misliti da ste veči od naroda, opasno je BAKIRE i SEBIJA misliti da Vas narod neizmjerno ljubi.
BAKIRE iz povijesti se mnogo toga dade naučiti...nauči se kako tragična ta iluzija može bit. Koliko dugo ta ljubav, ta tvoja iluzija, kako si ti i tvoja stranka BOŠNJAČKI NAROD, može trajati . Koliko može trajati kad shvate da im pišaš BAKIRE za vrat , kad shvate da im ubijate budućnost , da našu djecu ono najvrjednije što imamo jeftinim LOW cost prevoznicima kao zadnji škart razvozimo po svijetu,
Takva ljubav, povijest uči, obično završi tragedijom!
BAKIRE obrazovanje danas nije luksuz, nego nasušna potreba, uvjet i političke i osnovne ljudske egzistencije.... BAKIRE u današnje vrijeme se mora biti spreman, učiti čitav život! Potrudi se BAKIRE i jako brzo ćeš uvidjeti, da se iz povijesti može naučiti kako ne završiti ..u rumunjskoj trgediji.
VEČI JE BOŠNJAČKI NAROD I OD TEBE I OD TVOJE STRANKE BAKIRE, NE BRUKAJ MU OBRAZA !
Image
Novak20

#8150 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

Dobro me nasmija ovaj članak.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... elitu.html
"Normalan trgovac, poslovan čovjek, najprije otvori akreditiv u kojem je taksativno nabrojano šta sve isporučilac mora dostaviti banci da bi ona "pustila" novac. Kada sve bude isporučeno, nakon što bude upoređen kvalitet robe koja je naručena sa onom koja je stigla, tada se "pušta" plaćanje. Samo neznalica, ili luđak može platiti robu unaprijed, "na neviđeno".
U (svečanom bajramskom) intervjuu za nezavisnu Muslimansku Televiziju Igman, Bakir Izetbegović je, pritisnut optužbama nekih drugih, neprijateljskih medija za kukavičluk i izvrgnut zajebanciji da je državu branio u trezoru Narodne banke BiH (naoružan tzv. "trezorskim zapisima"), progovorio je o nekim od svojih mnogobrojnih, a nepoznatih i svjesno prećutanih zasluga u odbrane države i "našeg naroda".

"Za borbene jedinice u Sarajevu za koje sam vidio da se bore ja sam nalazio načina da ih opremim i da im pomognem. Naprimjer, 1992.godine dolazi zima i ljudi su u patikama, u rovovima. Tada smo Senad Šahinpašić i ja napravili akciju, da se od njemačke vojske, od viškova koje su oni prodavali na tonu, na kilu, kupi za nekih desetak miliona maraka sve što je trebalo da se naša vojska obuče pred rat.
Morala bi, kako tada, tako i danas postojati i potvrda firme u Njemačkoj (Švabo je to!) od koje je kupljena roba, koliko je tačno plaćena i na koji način. Firma se, inače, zvala vojni otpad u kojem se lagerovao, ne višak, kako kaže Izetbegović, nego otpisana roba, škart koji je preostao od vojske propale Istočne Njemačke. Kako mi je jedan znalac kretanja na tržištu roba istočnog lagera reče "Tih godina si za deset miliona maraka mogao "na tonu, na kilu" kupiti Erika Honeckera i pola Centralnog komiteta KP DDR-a!".

Bio sam u prilici u zimu 1992. godine provjeriti, u Hrasnici, kvalitetu i upotrebnu vrijednost robe koja je iz Njemačke nabavljena u Izebegović-Šahinpašićevoj akciji: u vojnom skladištu 4, brigade Armije BiH nalazila se hrpetina vojnih uniformi, gomila veličine planine Igman, koje ničemu nije služila, koju niko od "boraca na linijama" nije mogao obući. Razlog je bizaran, a objasnio mi ga je skladištar: uniforme su kupljene na otpadu, koje su koristili tenkisti Istočne Njemačke. Tenkističke posade uglavnom popunjavaju vojnici izrazito niskog rasta, a naša vojska niti ima tenkova, niti vojnika koji nose tako male brojeve uniformi. Dakle i u ovoj, navrat-nanos, brzinski, nestručno, trange-frange izvedenoj akciji dvojice dobrih drugara Bakira i Šaje potkrala se "greška" baš kao tokom nabavke respiratora od strane Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka: oprema je zbilja dovezena, niša nije falilo, osim 200 hiljada vojnika "kalibra" Fahrudina Radončića da bi im bila "potaman".
Post Reply