ovo gore je kljucno, svako drugo trtljanje ovaj, onaj, vid' slike, videa... je mlatitudjimqrcem po gloginjama.ovajonaj wrote: ↑31/05/2020 23:29 ma moje slike su dokazale da ne mozes suditi tv po necijim slikama...
ako testeri npr na rtings slikaju uvijek istu sliku sa istim postavkama i tako za svaki televizor, to je onda relevantno.
Ovako mi sto slikamo kod kuce, jedan sa onom kamerom drugi sa ovom, neko u ovom modu neko u onom... Ma ne moze to da da bude nikakvo mjerilo.
Jedino mjerilo je da odes u prodavnicu ili kod nekog ko ima takav tv pa istestiras sve sto te zanima, osim sto u prodavnici nemas mracnu prostoriju za testiranje televizora a kod prijatelja vjerovatno mozes testirati po noci.
Meni ovaj njegov philips izgleda bolje od mog philipsa kako god okrenes...
Odavno je nas nekoliko davalo preporuke za odredjene tv uz ogradu da je najbolje otici kod nekog ili u prodavnicu i vidjeti sta taj tv u stvari zaista pruza za novac koji se trazi. Glavno je shvatiti da je "kod koga je novac toga i odluka" a ne da mi ovdje trosimo tudje pare a kad dodje do zajeba... e jbg, sto nisi pazio. Neko rece "to je samo tv", eh, nije tv par carapa pa jedne bacis, navuces druge i ides dalje, ili kako je sad u modi, hodaju bez carapa i zimi.