Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#105776 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

emigrazione wrote: 31/05/2020 22:54 Jebiga evo ne smije se to pominjati, zale se LSD i onaj strucnjak iz Australije
Za šta se žalim ?

Za NK ili Torpedo :lol: :lol: pa ja se uopšte ne stidim termina Nogometni, ne znam odakle ti to...to je domaca rijec za razliku od strane football club. NK Čelik, NK Travnik itd, ljudi se ne stide toga...Cak je i naš savez Nogometni, a ne fudbalski :P

I kome smeta Torpedo, koji je originalni naziv ? zašto se stidite svoje historije ?
Charuga
Globalni moderator

#105777 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

90minut wrote: 31/05/2020 23:01Brate bukvalno te poštujem jer si regularan bio uvijek, al' ovo ne mogu da svarim nikako historija je historija zato pišem da vas je nervoza uhvatila ako ste se za to uhvatili..

Zar stvarno mozes uvaziti primjedbe par forumaša na tu temu konkretno NK historija je historija bez obzira što ovaj " moj " misli da je to neka provokacija baš kao i Torpedo cak mi je uvijek odlicno zvucalo to ime..

Nemoj biti ko ovi iz SDA koji prihvataju historiju dolaskom osmanlija na ove prostore razocaraces me zbog svega ostalog gdje si više nego regularan. :D

Za testove si u pravu trebao si mi ranije napisati, baš kao i za Amara jer ponavljam negdje sam procitao nit sam cuo svojim ušima nit planiram vjerovati nekom s interneta pa reko da vidim da li se potvrdilo to da je na vikendici.
Ma meni ne meta, izjasnio sam se davno, nije do mene, kao ni do Tome. Jebe mi se kako će pisati, ja znam kako je pravo ime ... 8-)

Amar je otišao na vikendicu kad je krenula korona. Ako se ona perverzija može nazvati vikendicom. Svako normalan, u njegovim godinama, bi prije ljeti živio dole nego u gradu. Vjeruj. Ima 25 minuta maksimalno autom do stadiona.
Logovan

#105778 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ricken wrote: 31/05/2020 22:55 Ajd se skoncentriši. Puknete priču da se nismo testirali. Ok, kad već tvrdite tako, molimo za dokaze. Čisto da znamo je li pričate na bazi argumenata ili je u pitanju propaganda. Je li ima dokaza ili je sve pretpostavka, na bazi činjenice da nismo izvršili objavu u medijima, što niko od nas nije ni tražio.
Ne, nego mi vama trebamo reći "molimo dokaze". Nigdje ništa nema o testovima, a kažeš mi "daj dokaze". Nema logike.

Je li uprava kluba rekla planiramo da testiramo u narednom periodu? Ili testirat ćemo u narednom periodu? Je li Osim nešto spomenuo u vezi testova? Direktor, igrači, bilo ko? Je li makar bilo među vama navijačima informacija iz prve ruke da će možda biti testova? Ili da će se testirati sigurno? Ili da su se svi testirali, ali da nije objavljeno? Bilo šta?

Ako ste testirani ili ćete tek odraditi testove, super, divno, krasno.
90minut

#105779 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

Vjerujem da ima, nego meni u glavi kao da je lik postao otuđen od svijeta skroz nema ga u gradu vec preko mjesec. :lol:
Analiticarr

#105780 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

north wrote: 31/05/2020 23:01 Joj Analiticara..briljira :mrgreen: ...neka momcino ohani malo i nasu femu si smarao sa Husrefom i upravom, sad ovdje nepovezano pises :-) ...nadam se da nisi toliko neozbiljan da si ovu poruku oko igraca Zelje i Amara sam srocio :mrgreen: :mrgreen:
Pomogla mi djevojka :mrgreen:
Analiticarr

#105781 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Charuga wrote: 31/05/2020 22:58 Kakva nervoza, normalno pišem, šta ti je ... 8-)

Je li se pisalo sve vrijeme da je na vikendici. Jeste, i to je tačno. Jesi li pročitao neki dan post u kojem piše da je Amar bio na Grbavici, i da se zamalo nije pošaketao sa igračem? I poslije toga analitičar napiše da je i nedostupan.
Lijepo pitam, je li na vikendici, ili dolazi? Je li nedostupan ili nije?

Objasnio sam i za NK, i za Torpedo, i za ostale nazive. Nije do nas moderatora nego do vas forumaša. Ne svih naravno. Konstantne prijave na te nazive dovele su do toga da se ne dozvoljava da se tako piše. Eto, vrlo jednostavno.

Za testove rekoh da ja imam drugačiju informaciju. To sam govorio i za Amara, ali đaba. Zato kažem povlačim se, samo vi nastavite ... :thumbup:
Nemoj bjezati. Prvo se izjasni jesi li za to da Sarajevo dobije titulu ili da Zeljeznicar ostane bez Europe? ;-)
Ricken

#105782 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Logovan wrote: 31/05/2020 23:09
Ricken wrote: 31/05/2020 22:55 Ajd se skoncentriši. Puknete priču da se nismo testirali. Ok, kad već tvrdite tako, molimo za dokaze. Čisto da znamo je li pričate na bazi argumenata ili je u pitanju propaganda. Je li ima dokaza ili je sve pretpostavka, na bazi činjenice da nismo izvršili objavu u medijima, što niko od nas nije ni tražio.
Ne, nego mi vama trebamo reći "molimo dokaze". Nigdje ništa nema o testovima, a kažeš mi "daj dokaze". Nema logike.

Je li uprava kluba rekla planiramo da testiramo u narednom periodu? Ili testirat ćemo u narednom periodu? Je li Osim nešto spomenuo u vezi testova? Direktor, igrači, bilo ko? Je li makar bilo među vama navijačima informacija iz prve ruke da će možda biti testova? Ili da će se testirati sigurno? Ili da su se svi testirali, ali da nije objavljeno? Bilo šta?

Ako ste testirani ili ćete tek odraditi testove, super, divno, krasno.
Vi tvrdite, vi dokazujete. To što nema objava ne znači da su vaše pretpostavke tačne. Ne vidjeh još dokaz. Znači, špekulišete. Kraj priče.
Ricken

#105783 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Analiticarr wrote: 31/05/2020 23:13
Charuga wrote: 31/05/2020 22:58 Kakva nervoza, normalno pišem, šta ti je ... 8-)

Je li se pisalo sve vrijeme da je na vikendici. Jeste, i to je tačno. Jesi li pročitao neki dan post u kojem piše da je Amar bio na Grbavici, i da se zamalo nije pošaketao sa igračem? I poslije toga analitičar napiše da je i nedostupan.
Lijepo pitam, je li na vikendici, ili dolazi? Je li nedostupan ili nije?

Objasnio sam i za NK, i za Torpedo, i za ostale nazive. Nije do nas moderatora nego do vas forumaša. Ne svih naravno. Konstantne prijave na te nazive dovele su do toga da se ne dozvoljava da se tako piše. Eto, vrlo jednostavno.

Za testove rekoh da ja imam drugačiju informaciju. To sam govorio i za Amara, ali đaba. Zato kažem povlačim se, samo vi nastavite ... :thumbup:
Nemoj bjezati. Prvo se izjasni jesi li za to da Sarajevo dobije titulu ili da Zeljeznicar ostane bez Europe? ;-)
Naš jedini izbor je da se igra. Vi ne smijete. Jbg. :D
north

#105784 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/ ... bih/378847

malo je dugacak tekst..ali nama pitarima interesantan dio oko propizicija u pravilniku sta se radi kad se prekine prvenstvo...i da, pise ko se sve testirao, iako je jasno odavno da Charuga ima dobre insajderske info iz svog kluba, i ne pise mahalske, ali mozda, kazem mozda, nisu mu rekli istinu :mrgreen: ...s druge stranebni portali nisu uvijek pouzdani, logicno :oops:
animus

#105785 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Naravno da su pretpostavke. Niko nema dokaz jer vi to mozete namjerno drzati u tajnosti. Samo to nema logike osim ako ne zelite da navucete nas ili medije ali to bi bila podvala na nivou vrtica.
Logika govori da niste to uradili a to povlaci sankcije jer su igraci poceli trenirati.
90minut

#105786 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

Sutra je zvanicno sve da se ne nastavite prepirati i oko takvih stvari znacete sve u roku 13 sati. :D
Analiticarr

#105787 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Ricken wrote: 31/05/2020 23:15

Naš jedini izbor je da se igra. Vi ne smijete. Jbg. :D
Da ti ponovim
Dakle da sumiramo:

FK SARAJEVO PROTIV NASTAVKA:

-Svi igraci i osoblje kluba testirani i rezultati dostavljeni savezu,
-Ambulanta se svakodnevno dezinfikuje,
-Svakodnevno se odrzavaju videokontakti sa CZ, sa ministarstvom zdravstva i sa epidemiolozima,
-Postavljeno 5 prostorija za dezinfekciju.
-Naruceni aparati za bezkontaktno mjerenje temperature,
-Ispred svlacionica postavljene prostirke za dezinfekciju obuce,
-Dostavljen plan finansiranja i ispunjavanja svih propisanih vanrednih pravila koje nalaze CZ i savez,
-Igracima i ostalim uposlenicima isplacene sve plate i ponudjena svaka vrsta pomoci u vezi novonastale situacije,

itd, ali mi smo PROTIV
:-?

FK ZELJEZNICAR ZA NASTAVAK:

-Nisu uradili testove,
-Ambulanta zatvorena
-Nisu obezbjedili niti jednu prostoriju za dezinfekciju,
-Nemaju ni obicni termometar niti vrse bilo kakvu provjeru niti preglede igraca i ostalog osoblja,
-Jedini plan je kako dobiti neku donaciju od saveza zbog vanredne situacije zbog korone,
-Igraci mjesecima ne primaju plate,
-Trener/gazda kluba pobjegao i nedostupan je,

itd, ali oni su ZA nastavak
:lol: :lol: :lol: :lol:
north

#105788 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Ne nuzno, sutra je takmicarska komisija koja ce samo dati prijedlog..isti mora verifikovati IO a on moze opet to prolongirati za par dana..ko da gledam tako ce i biti :mrgreen:
animus

#105789 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

north wrote: 31/05/2020 23:16 https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/ ... bih/378847

malo je dugacak tekst..ali nama pitarima interesantan dio oko propizicija u pravilniku sta se radi kad se prekine prvenstvo...i da, pise ko se sve testirao, iako je jasno odavno da Charuga ima dobre insajderske info iz svog kluba, i ne pise mahalske, ali mozda, kazem mozda, nisu mu rekli istinu :mrgreen: ...s druge stranebni portali nisu uvijek pouzdani, logicno :oops:
Sve ovo smo i mi napisali. Jedino regularno je da nas proglase prvakom ako vec ne mogu nastaviti prvenstvo radi okluke Šeranića. Pet klubova obavilo testiranje a Željo nije medju tih pet. Kasnije kad bude prica mi htjeli nastaviti a pitari nisu dali neka ostane ovo zapisano.
Dead Man Walking

#105790 Re: Premijer liga BiH

Post by Dead Man Walking »

Jasno je odavno da od nastavka nema nista, samo je pitanje kako donijeti odluku da su vuci siti a ovce na broju. Posto nema nacinq za to, sad se odugovlaci, talasa, ucjenjuje, prebijaju se talovi, dogovara se kako ce se kome sta vratiti zato sto ce ga sad naguziti, itd, itd.

U svakom slucaju, zarad sitnih interesa (a nekome su mozda i krupni) svjedocicemo kraju i ovog poluozbiljnog fudbala u drzavi, i trebace nam minimalno 7-8 godina sa se vratimo i na ovaj jadni nivo na kojem smo bili do korone.
Logovan

#105791 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ricken wrote: 31/05/2020 23:14 Vi tvrdite, vi dokazujete. To što nema objava ne znači da su vaše pretpostavke tačne. Ne vidjeh još dokaz. Znači, špekulišete. Kraj priče.
Ma ništa onda, možemo reći da nema dokaza da npr. Široki nije uradio testove ili Zvijezda. Možda su svi uradili testove, a objavljeno za 5 klubova. Je li tako, nema dokaza? Možda su svi sve uradili potrebno za nastavak lige što je savez naredio. Možda je sve pod konac, možda smo druga Njemačka, a da to ne znamo. Je li tako? A možda su Džemidžić i ostatak kompanije iz saveza išli na noge klubovima i gurali im pare pod nos samo da urade sve što treba da bi se nastavilo prvenstvo.
emigrazione

#105792 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Image
Hocemol vako sutra ili ima neki prigodan program
Ricken

#105793 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

north wrote: 31/05/2020 23:16 https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/ ... bih/378847

Ako je UEFA dala rok da se završi do 3.8. onda po sistemu dvije utakmice u toku sedmice se prvenstvo hladno može završiti do tog datuma. Tako se svakako i igra ovaj treći dio zbog kupa.

Kup se svakako ne igra u RS-u, do 1.7. je dovoljno vremena da se odigra kako su entitetske vlasti u FBiH dale odobrenje. Indirektno nisu ispoštovane preporuke UEFA, konačnim prekidom prvenstva.
north

#105794 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

emigrazione wrote: 31/05/2020 23:48 Image
Hocemol vako sutra ili ima neki prigodan program
:mrgreen: ..joj ponistice prvenstvo, pa ce se vaditi ovakvi postovi ko iz naftalina..
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#105795 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

E'o ga 01.06. :D
Analiticarr

#105796 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Prema mojim informacijama bice mnogo kmecanja i placa. Ali ne vjerujem da ce sve biti objavljeno danas.
avetinja

#105797 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Ricken wrote: 31/05/2020 23:51 Ako je UEFA dala rok da se završi do 3.8. onda po sistemu dvije utakmice u toku sedmice se prvenstvo hladno može završiti do tog datuma. Tako se svakako i igra ovaj treći dio zbog kupa.

Kup se svakako ne igra u RS-u, do 1.7. je dovoljno vremena da se odigra kako su entitetske vlasti u FBiH dale odobrenje. Indirektno nisu ispoštovane preporuke UEFA, konačnim prekidom prvenstva.
Negdje sam pročitao da UEFA uopšte nije naredila da se prvenstva završe do 03.08., nego je to samo preporuka. Dakle, nacionalni savezi mogu komotno probiti taj rok kalendarom za nastavak. To nam je savez prešutio. Tako stoji u tekstu, i mislim da sam baš danas to čitao.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#105798 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Analiticarr wrote: 31/05/2020 23:10
north wrote: 31/05/2020 23:01 Joj Analiticara..briljira :mrgreen: ...neka momcino ohani malo i nasu femu si smarao sa Husrefom i upravom, sad ovdje nepovezano pises :-) ...nadam se da nisi toliko neozbiljan da si ovu poruku oko igraca Zelje i Amara sam srocio :mrgreen: :mrgreen:
Pomogla mi djevojka :mrgreen:
...dok si joj cupao kikice i otimao barbiku :D
Logovan

#105799 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

avetinja wrote: 01/06/2020 00:12 Negdje sam pročitao da UEFA uopšte nije naredila da se prvenstva završe do 03.08., nego je to samo preporuka. Dakle, nacionalni savezi mogu komotno probiti taj rok kalendarom za nastavak. To nam je savez prešutio. Tako stoji u tekstu, i mislim da sam baš danas to čitao.
Još gore. :lol: Očekujemo da se igra, a savez osim što pokazuje nezainteresovanost, nizak nivo volje da organizuje nastavak, još i laže šta je UEFA rekla. A ponašanje klubova dolazi kao šlag na tortu.
avetinja

#105800 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Logovan wrote: 01/06/2020 00:19 Još gore. :lol: Očekujemo da se igra, a savez osim što pokazuje nezainteresovanost, nizak nivo volje da organizuje nastavak, još i laže šta je UEFA rekla. A ponašanje klubova dolazi kao šlag na tortu.
Ma cirkus na sve strane. Rijetki su za nastavak prvenstva uz sve uvjete koji on nosi. Valjda se mora zatezati i odugovlačiti da se lakše primi odluka.
Locked