Nisam siguran sta mi pokazujes, znaci druze blinkeri na desnoj suvozacevoj strani pored retrovizora. Dobro se sjecam ko da je jucer bilo, a jucer je bilozigson wrote: ↑31/05/2020 16:43Burazeru da ti nisi vidio ovoSidox wrote: ↑31/05/2020 15:42Pa i meni je to cudno, vidjao sam onu sedmicu po gradu. Normalno auto, petokrake aluminijske felge klasika. Bas neofirno. A ova sedmica prvo sto nema nikakvih oznaka motora, stopke su zatamljene cak, o staklima da ne pricam nista se ne vidi ko je u autu 80-100% zatamljeno, i taj blinker koji je pored retrovizora. Blinkeri su inace ili na maski ili u donjem dijelu sajbe na instrument tabli
![]()
Presretac golf VII SARAJEVO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Sidox
#26 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
-
Dimu1927
#27 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
jesu li mu radili blinkeri, nisam skontao iz prvog posta?Sidox wrote: ↑31/05/2020 15:42Pa i meni je to cudno, vidjao sam onu sedmicu po gradu. Normalno auto, petokrake aluminijske felge klasika. Bas neofirno. A ova sedmica prvo sto nema nikakvih oznaka motora, stopke su zatamljene cak, o staklima da ne pricam nista se ne vidi ko je u autu 80-100% zatamljeno, i taj blinker koji je pored retrovizora. Blinkeri su inace ili na maski ili u donjem dijelu sajbe na instrument tabli
ili je neka krim policija/neobiljezeni auto, ili neka druga agencija, ili kao sto neko napisa neka budala haha, ali presretac onda sigurno nije
sedmice presretaci su 2 komada bili T48 table, jedan je van pogona nakon udesa kod muzeja prosle godine nekad
-
Sidox
#28 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Radili su blinkeri, al sajba zatamljena da se to jedva vidi a sigurno je da su radili, crveno plavo naizmjenicno pored retrovizora.Dimu1927 wrote: ↑31/05/2020 17:57jesu li mu radili blinkeri, nisam skontao iz prvog posta?Sidox wrote: ↑31/05/2020 15:42Pa i meni je to cudno, vidjao sam onu sedmicu po gradu. Normalno auto, petokrake aluminijske felge klasika. Bas neofirno. A ova sedmica prvo sto nema nikakvih oznaka motora, stopke su zatamljene cak, o staklima da ne pricam nista se ne vidi ko je u autu 80-100% zatamljeno, i taj blinker koji je pored retrovizora. Blinkeri su inace ili na maski ili u donjem dijelu sajbe na instrument tabli
ili je neka krim policija/neobiljezeni auto, ili neka druga agencija, ili kao sto neko napisa neka budala haha, ali presretac onda sigurno nije
sedmice presretaci su 2 komada bili T48 table, jedan je van pogona nakon udesa kod muzeja prosle godine nekad
-
zigson
#29 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Nisu to preseetaci
-
Throttle
#30 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
LED Blinkeri treptaci rotacija za auto 12V crveno/plavi (36 KM)
https://www.olx.ba/r/36077866/13725
36KM
36KM
- Bakir1
#31 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
A kazna za njih oko 3600 
-
Throttle
#32 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Neke stvari se ne mogu kupit novcem 
-
Sidox
#33 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
E bas ovo kao na prvoj slici. Znaci napaceni seljak se igra policije malo, vjerovatno. Zao mi je samo sto tablice ne vidjehThrottle wrote: ↑31/05/2020 19:19 LED Blinkeri treptaci rotacija za auto 12V crveno/plavi (36 KM)
36KM![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#34 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
U pravu si, ne smije biti zatamljen, ali smije biti zatamnjen kolko hoce
- duh_sa_sjekirom
- CikCikCikPogodi
#36 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Presretac Golf VII je nide veze, cak i najjaci model. To nije najbolje auto ako dode do potjere za nekim. Ja mislim da ni jedna policija u Europi ga koristi kao presretaca barem.
Jos kada vidim kada ganjaju ljude u onim kombijima, samo gledam kako ce jednom policajac poginuti zbog sile gravitacije.
Za autoputa treba jace auto. Policija u Australiji Novom Juznom Velsu koristi Hondu Civic Type R, Chryslera 300 najvise.
U Austriji su testirali prije godinu dvije Porschea, ali nisu nastavili dalje zbog toga sto nema mjesta za opremu.
Dosta policijski sluzbi u Europi koriste karavane. Po meni je to isto fula, karavan dodaje bespotrebno tezinu autu, ali to vjerovatno rade zbog opreme jer ne znaju bolje.
Kupovinu u BiH treba gledati okolicu oko autoputa kakva je. Svi znamo da je brdovita, lose ceste, ponegdje makadami.
Tako da se kupovina treba odlučiti na bazi "Sta ako?".
Po meni Ford Ranger, ali za nešto jace sa 300-400 KS Ford F-150 ili Explorer sa opremom sa PIT manevar.
Jos kada vidim kada ganjaju ljude u onim kombijima, samo gledam kako ce jednom policajac poginuti zbog sile gravitacije.
Za autoputa treba jace auto. Policija u Australiji Novom Juznom Velsu koristi Hondu Civic Type R, Chryslera 300 najvise.
U Austriji su testirali prije godinu dvije Porschea, ali nisu nastavili dalje zbog toga sto nema mjesta za opremu.
Dosta policijski sluzbi u Europi koriste karavane. Po meni je to isto fula, karavan dodaje bespotrebno tezinu autu, ali to vjerovatno rade zbog opreme jer ne znaju bolje.
Kupovinu u BiH treba gledati okolicu oko autoputa kakva je. Svi znamo da je brdovita, lose ceste, ponegdje makadami.
Po meni Ford Ranger, ali za nešto jace sa 300-400 KS Ford F-150 ili Explorer sa opremom sa PIT manevar.
-
esso_sa
#37 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Ma kakvi blinkeri, gledaj kako to ljudi rade u Njemackoj (premotati na 5:30)Throttle wrote: ↑31/05/2020 19:19 LED Blinkeri treptaci rotacija za auto 12V crveno/plavi (36 KM)
36KM![]()
- sparky
#38 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Sta ce im jace od 150ks? Svakako imaju kamere, patrole na raznim lokacijama. Ako im je stalo, pobjeci im ne mozes i da imas f1 bolid. Meni svakako nisu jasni sa tom praksom da kao ganjaju prekrsioca. Posalji mu kaznu kući uz 20% bonusa za iznenađenje i vozdra. Tim nekakvim ganjanjem samo dovode u opasnost ostale vozače. Drugo je kad zaganjaju lopove ili neke prave kriminalce, ali zbog kazne od 100-200 maraka jurcati po gradu ili autoputu je meni besmisleno. Trosenje resursa i ugrozavanje normalnih ljudi. Mene je u Vogosci, prije par godina stigla, prestigla i zaustavila policija, ali ono ko u filmovima zbog pojasa. Isli iz suprotnog pravca. Okrenuo se, pretice lik auta, rotacije, galama neka, kazna 40KM (20 u roku 8 dana). Ja se smijao al ono pravo ofirno, nisam mogao da vjerujem.CikCikCikPogodi wrote: ↑02/06/2020 13:13 Presretac Golf VII je nide veze, cak i najjaci model. To nije najbolje auto ako dode do potjere za nekim. Ja mislim da ni jedna policija u Europi ga koristi kao presretaca barem.
- CikCikCikPogodi
#39 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Sto ne bi ganjali prekrsioce ako nece da stanu. Jest da se moze ugroziti zivot ostalih ljudi ako dode do potjere ali i zato ima kazna. Ako ga pustis moze samo kasnije neko negdje stradati zbog budale.sparky wrote: ↑02/06/2020 17:48Sta ce im jace od 150ks? Svakako imaju kamere, patrole na raznim lokacijama. Ako im je stalo, pobjeci im ne mozes i da imas f1 bolid. Meni svakako nisu jasni sa tom praksom da kao ganjaju prekrsioca. Posalji mu kaznu kući uz 20% bonusa za iznenađenje i vozdra. Tim nekakvim ganjanjem samo dovode u opasnost ostale vozače. Drugo je kad zaganjaju lopove ili neke prave kriminalce, ali zbog kazne od 100-200 maraka jurcati po gradu ili autoputu je meni besmisleno. Trosenje resursa i ugrozavanje normalnih ljudi. Mene je u Vogosci, prije par godina stigla, prestigla i zaustavila policija, ali ono ko u filmovima zbog pojasa. Isli iz suprotnog pravca. Okrenuo se, pretice lik auta, rotacije, galama neka, kazna 40KM (20 u roku 8 dana). Ja se smijao al ono pravo ofirno, nisam mogao da vjerujem.CikCikCikPogodi wrote: ↑02/06/2020 13:13 Presretac Golf VII je nide veze, cak i najjaci model. To nije najbolje auto ako dode do potjere za nekim. Ja mislim da ni jedna policija u Europi ga koristi kao presretaca barem.
- sparky
#40 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Nekad je kazna za nepostupanje po znaku sluzbenog lica bez udesa bila cini mi se 50 maraka. Ja nisam mislio na situaciju kad patrola pokusa nekoga zaustaviti a on prođe, mada ni tad nema potrebe za ganjanjem. Imaju patrole koje mogu blokirati cestu. Mali je ovo grad, nije Berlin(na autoputu još lakše). Mislio sam na ove "presretace" koji primjete nekog da je nesto napravio pa onda jurcaju za njim da snime jos koji prekrsaj.CikCikCikPogodi wrote: ↑02/06/2020 17:52Sto ne bi ganjali prekrsioce ako nece da stanu. Jest da se moze ugroziti zivot ostalih ljudi ako dode do potjere ali i zato ima kazna. Ako ga pustis moze samo kasnije neko negdje stradati zbog budale.sparky wrote: ↑02/06/2020 17:48Sta ce im jace od 150ks? Svakako imaju kamere, patrole na raznim lokacijama. Ako im je stalo, pobjeci im ne mozes i da imas f1 bolid. Meni svakako nisu jasni sa tom praksom da kao ganjaju prekrsioca. Posalji mu kaznu kući uz 20% bonusa za iznenađenje i vozdra. Tim nekakvim ganjanjem samo dovode u opasnost ostale vozače. Drugo je kad zaganjaju lopove ili neke prave kriminalce, ali zbog kazne od 100-200 maraka jurcati po gradu ili autoputu je meni besmisleno. Trosenje resursa i ugrozavanje normalnih ljudi. Mene je u Vogosci, prije par godina stigla, prestigla i zaustavila policija, ali ono ko u filmovima zbog pojasa. Isli iz suprotnog pravca. Okrenuo se, pretice lik auta, rotacije, galama neka, kazna 40KM (20 u roku 8 dana). Ja se smijao al ono pravo ofirno, nisam mogao da vjerujem.CikCikCikPogodi wrote: ↑02/06/2020 13:13 Presretac Golf VII je nide veze, cak i najjaci model. To nije najbolje auto ako dode do potjere za nekim. Ja mislim da ni jedna policija u Europi ga koristi kao presretaca barem.
- CikCikCikPogodi
#41 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Pa bas tako da jurcaju bez rotacije ja mislim da ne bi smijeli. Rotacija cim primjete nekoga mora biti upaljena. A to kazna za nepostupanje cuj samo 50KM, pa vece je kazna kada nekoga opalis staklenkom po glavi. To se u vecini drzava kaznjava zatvorom odma cim ga uhvate i debelom kaznom, a vozacka na koncu poslije toga.sparky wrote: ↑02/06/2020 17:59Nekad je kazna za nepostupanje po znaku sluzbenog lica bez udesa bila cini mi se 50 maraka. Ja nisam mislio na situaciju kad patrola pokusa nekoga zaustaviti a on prođe, mada ni tad nema potrebe za ganjanjem. Imaju patrole koje mogu blokirati cestu. Mali je ovo grad, nije Berlin(na autoputu još lakše). Mislio sam na ove "presretace" koji primjete nekog da je nesto napravio pa onda jurcaju za njim da snime jos koji prekrsaj.CikCikCikPogodi wrote: ↑02/06/2020 17:52Sto ne bi ganjali prekrsioce ako nece da stanu. Jest da se moze ugroziti zivot ostalih ljudi ako dode do potjere ali i zato ima kazna. Ako ga pustis moze samo kasnije neko negdje stradati zbog budale.sparky wrote: ↑02/06/2020 17:48
Sta ce im jace od 150ks? Svakako imaju kamere, patrole na raznim lokacijama. Ako im je stalo, pobjeci im ne mozes i da imas f1 bolid. Meni svakako nisu jasni sa tom praksom da kao ganjaju prekrsioca. Posalji mu kaznu kući uz 20% bonusa za iznenađenje i vozdra. Tim nekakvim ganjanjem samo dovode u opasnost ostale vozače. Drugo je kad zaganjaju lopove ili neke prave kriminalce, ali zbog kazne od 100-200 maraka jurcati po gradu ili autoputu je meni besmisleno. Trosenje resursa i ugrozavanje normalnih ljudi. Mene je u Vogosci, prije par godina stigla, prestigla i zaustavila policija, ali ono ko u filmovima zbog pojasa. Isli iz suprotnog pravca. Okrenuo se, pretice lik auta, rotacije, galama neka, kazna 40KM (20 u roku 8 dana). Ja se smijao al ono pravo ofirno, nisam mogao da vjerujem.
-
boshniak
#42 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Koji će ga k.... ganjat, drugo je njemačka, francuska... možeš 3 dana da se voziš po autoputevima da ne siđeš nigdje, kod nas autoput 100km zatvoreni sistem samo jave drugoj patroli da te sačeka, a druga stvar je što je kod nas Golf VII auto koje je i kao polovno još uvijek nedostupno za 90% stanovništva, tako da je Golf VII jedan od boljih na cesti.
- spreca
#43 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Pa i nije to presretac,neki debil ,inace oni se tako kurce i unakaze autoSidox wrote: ↑31/05/2020 15:42Pa i meni je to cudno, vidjao sam onu sedmicu po gradu. Normalno auto, petokrake aluminijske felge klasika. Bas neofirno. A ova sedmica prvo sto nema nikakvih oznaka motora, stopke su zatamljene cak, o staklima da ne pricam nista se ne vidi ko je u autu 80-100% zatamljeno, i taj blinker koji je pored retrovizora. Blinkeri su inace ili na maski ili u donjem dijelu sajbe na instrument tabli
- Haris.ba
#44 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Mora se objašnjavati zašto nekoga moraš ganjati koji kad mu policajac naredi da stane ne stane? Svašta.CikCikCikPogodi wrote: ↑02/06/2020 17:52
Sto ne bi ganjali prekrsioce ako nece da stanu. Jest da se moze ugroziti zivot ostalih ljudi ako dode do potjere ali i zato ima kazna. Ako ga pustis moze samo kasnije neko negdje stradati zbog budale.
- sparky
#45 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Ne mora se objašnjavati ništa, nego ti trebaš čitati šta piše.Haris.ba wrote: ↑02/06/2020 20:19Mora se objašnjavati zašto nekoga moraš ganjati koji kad mu policajac naredi da stane ne stane? Svašta.CikCikCikPogodi wrote: ↑02/06/2020 17:52
Sto ne bi ganjali prekrsioce ako nece da stanu. Jest da se moze ugroziti zivot ostalih ljudi ako dode do potjere ali i zato ima kazna. Ako ga pustis moze samo kasnije neko negdje stradati zbog budale.
- sparky
#46 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Član 152.CikCikCikPogodi wrote:
Pa bas tako da jurcaju bez rotacije ja mislim da ne bi smijeli. Rotacija cim primjete nekoga mora biti upaljena. A to kazna za nepostupanje cuj samo 50KM, pa vece je kazna kada nekoga opalis staklenkom po glavi. To se u vecini drzava kaznjava zatvorom odma cim ga uhvate i debelom kaznom, a vozacka na koncu poslije toga.
(1) Učesnici u saobraćaju moraju postupati po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili po naredbi policajca
ili drugog lica koje na osnovu ovlaštenja iz zakona obavlja kontrolu i reguliranje saobraćaja na putevima (u
daljnjem tekstu: ovlašteno lice).
(2) Ovlašteno lice pri davanju znakova dužno se postaviti na putu tako da ga učesnici u saobraćaju, kojima su
znakovi namijenjeni, mogu jasno i s dovoljne udaljenosti uočiti.
(3) Znakovi iz stava (1) ovog člana mogu se davati i iz vozila.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM kaznit će se za prekršaj:
učesnik u saobraćaju koji ne postupa po zahtjevu izraženom pomoću znaka ili prema naredbi ovlaštenog
lica (član 152. stav (1))
Malo je poskupilo u odnosu na prije par godina.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#47 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Cuj koji q ce ga ganjati. Šta ako nije stao jer prevozi kilu droge, ili nekoga u gepeku?
Ne igra se sa odbijanjem zaustavljanja neko ko nije vezan, vec neko ko je budala, ili ko zna da bi mogao zavristi u tvroza.
- sparky
#48 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Pisemo o presretacu, dakle saobracajni prekrsaji, u gradu kojeg prepišaš za deset minuta kad zatreba ili autoputu kojeg preletiš za 20 minuta.
- CikCikCikPogodi
#49 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
Ma i to 100 do 300 maraka je jako malo za takav prekrsaj. Prvo osoba koja to uradi ugrozava sigurnost normalnih ljudi a drugo ugrozava sigurnost sluzbene osobe i trece ugrozava sigurnost bilo koga u svojem vozilu.sparky wrote: ↑02/06/2020 21:29Član 152.CikCikCikPogodi wrote:
Pa bas tako da jurcaju bez rotacije ja mislim da ne bi smijeli. Rotacija cim primjete nekoga mora biti upaljena. A to kazna za nepostupanje cuj samo 50KM, pa vece je kazna kada nekoga opalis staklenkom po glavi. To se u vecini drzava kaznjava zatvorom odma cim ga uhvate i debelom kaznom, a vozacka na koncu poslije toga.
(1) Učesnici u saobraćaju moraju postupati po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili po naredbi policajca
ili drugog lica koje na osnovu ovlaštenja iz zakona obavlja kontrolu i reguliranje saobraćaja na putevima (u
daljnjem tekstu: ovlašteno lice).
(2) Ovlašteno lice pri davanju znakova dužno se postaviti na putu tako da ga učesnici u saobraćaju, kojima su
znakovi namijenjeni, mogu jasno i s dovoljne udaljenosti uočiti.
(3) Znakovi iz stava (1) ovog člana mogu se davati i iz vozila.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM kaznit će se za prekršaj:
učesnik u saobraćaju koji ne postupa po zahtjevu izraženom pomoću znaka ili prema naredbi ovlaštenog
lica (član 152. stav (1))
Malo je poskupilo u odnosu na prije par godina.
-
detroit-mercy
#50 Re: Presretac golf VII SARAJEVO
A sta je to zatamljen golf