Zezali smo ga da prestane gledati odrone i C produkciju, a on bi se sam nadovezao i "pljuvao" to što bi gledao. Sve je bilo dio interne zezancije i uopće mi je nepojmljivo da se to tumači u kontekstu nekog zlostavljanja.
Komi je imao specifičan smisao za humor i ljudi bi se nadovezali na to. Niti je ko njemu istinski zamjerio što gleda i postavlja "odrone", niti je on zamjerio onima koji to komentarišu. Štaviše, stekao sam dojam da mu je godilo biti prepoznat kao poštovalac "opskurne" produkcije, pa ju je zato i forsirao.
Primjera radi, nekoliko puta je spomenuo kako je nabavio neki divx još devedesetineke, loš snimak, pirat, crno-bijela slika, iako je film u koloru. I kada je film došao na red, nakon 15 godina, on ga je ipak gledao na pomenutom divxu, "da ne propadne", mada je mogao skinuti 1080p. Šegačili smo se tome.
Kad god bi se, poslije, pojavio leak nekog filma, ali upitne kvalitete snimka, sa kineskim hardcode titlom ili slično, a Komi kaže da ne vidi šta je problem, podsjetili bismo ga na famozni divx.
Komi je bio dio iskustva ovog foruma sa svojom osebujnošću. Ja sam se često šegačio s njim, ali ne zato što mi je išao na živce. Nego zato što mi je bio među najdražim forumašima. I miss Komi.
Što se politike tiče, istina je da je prešao put od velikog komija do velikog katolija, ali nisam nikada upratio proustaške stavove. U konačnici, ne mislim da je otišao ni zbog filma ni zbog politike, nego je bio banovan zbog nekoga banalnog razloga, a nakon isteka bana više se nije ni pojavio.
Što će reći, najbliže istini je reći kako je Komi još jedna žrtva moderacije ovog foruma.
P.S. Nakon što je već otišao sa foruma, bilo je nekoliko neprimjerenih poteza usmjerenih ka njemu, otkrivanja identiteta, političkog prozivanja, i slično.