Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovajonaj wrote: ↑30/05/2020 22:30
Iako su sa ekupi rekli da ce mi sve doci tek slijedece sedmice jer su cekali LG soundbar od dobavljaca, ipak je sve danas stiglo.
Znaci dosao mi je tv Samsung 55RU7172 i LG soundbar SL5Y.
Testirao sam ga kad je pao mrak i mogu reći da sam zadovoljan.
Mada nije ni on bez mana, backlight bleed postoji ali je tako blag da se skoro ni ne primjeti u mrklom mraku. Ima ga na više mjesta ali kažem na P-hilipsu je to bilo jače npr ako dam ocjenu od 1 do 10 na Samsungu je 1 a na P-hilipsu oko 7-8.
Uniformnost crne je isto bolja nego na P-hilipsu. DSE nisam nikako primjetio, a na P-hilipsu sam to imao skoro preko pola ekrana...
Ali jednostavno moram priznati da P-hilips bolje obrađuje sliku... TU jednostavno nema dileme. Ok jes da ja poredim dva tv-a različitog cjenovnog ranga (Samsung 889, P-hilips 1279KM) ali moram biti objektivan.
Da je kojim slučajem bio P-hilips u veličini 55 sa VA panelom vjerovatno bih odabrao njega ali zadovoljan sam i ovako.
Ionako kontam još koju godinu i uzeti LG Oled da ide sa ovim LG soundbarom.
E da ovaj soundbar je stvarno odličan , i srednji i niski tonovi tj bass. Ne dođe uz njega optički kabel ali sam imao jedan od neke matične ploče pa sam njega iskoristio i proradilo je odmah. Čak se pojačava sa daljinskim od televizora iako ima svoj daljinski.
4K sam testirao samo preko youtube-a i radi bez problema. Sa usb sticka još nisam ali ionako ne gledam tako filmove nego sa računara povučem šta mi se gleda.
Uglavnom zaključak je da bih najzadovoljniji bio sa P-hilipsovim televizorom koji ima Samsungov VA panel
Mozes li napravit ove slike kao sto su na filipsu da ljudi vide usporedbu sta se dobije uz 400KM ustede
Uslikao sam i rezultati su interesantni... Kad sad poredam slike nastaće rat
Samsung na jednoj slici izgleda dobro, a na drugoj gore od Philipsa sve zavisi jel fokus bio na svijetli dio ekrana ili na tamni.
Ali primjećujem da se IPS i VA paneli drugačije prikazuju na slikama. Na IPS uživo izgleda gore nego na slikama, a kod VA je obrnuto.
Pa da krenemo....
Philips sa fokusom na svijetli dio ekrana
Philips sa fokusom na tamni dio ekrana
Last edited by ovajonaj on 31/05/2020 12:05, edited 1 time in total.
Grimizni Filter wrote: ↑31/05/2020 11:53
ne ide jer skrate slike, i ne prkaže ih u punom obimu inače phpbb je forum skripta ograničena ko balkon.stavite brate 800x600 slike a ne da vam automatski smanjuje skripta slike pa kada ih prikaže ne liče ni na šta.
To je tvoj privatni album...samo ti vidiš, zamisli da ti svi vide slike iz tvog albuma .
Grimizni Filter wrote: ↑31/05/2020 11:53
ne ide jer skrate slike, i ne prkaže ih u punom obimu inače phpbb je forum skripta ograničena ko balkon.stavite brate 800x600 slike a ne da vam automatski smanjuje skripta slike pa kada ih prikaže ne liče ni na šta.
To je tvoj privatni album...samo ti vidiš, zamisli da ti svi vide slike iz tvog albuma .
ma jebaji ga sad, da ne spam po temi ima ih ionako dovoljno.
nego pitanje kada ćete preći na Xenforo
Tražimo sponzora..jedno 10k meni i gentoo..džavlu malo
E sad ide ono zanimljivo ...
Samsung sam prvo uslikao sa fokusom na tamni dio ekrana i izgleda apsolutno ni slično onome što vidim uživo.
TJ izgleda gore od Philipsa preko slika ali uživo ne izgleda ovako.
A ovako izgleda stvarno uživo
Eto..
Sad kad ovako gledam slike problem najveći kod Philipsa je to što je imao prejako ovo svjetlo sa lijeve i sa donje strane. Toliko je bilo jako da je upadalo u oči kad gledaš navečer tv. Vjerujem da je bio VA panel da se ne bi tako primjećivalo i da bih ga vjerovatno zadržao ali šta je tu je.
Kod Samsunga u mrklom mraku nazireš jedva neku blagu promjenu crne boje tako da sam potpuno zadovoljan pogotovo što je cijenom 400KM jeftiniji... Lakše ću se odlučiti na OLED za koju godinu ionako...
P.S ne obraćajte pažnju na sat bio je isključen iz struje kad sam montirao tv..
Grimizni Filter wrote: ↑31/05/2020 12:13
Nek si nafato novi tv to je važno, zadovoljan ti i nema dalje.
Ja ako sebi budem uzimao tv u budućnosti biće to opet filips i naravno OLED.
Momak vratio tv koji ti preporucujes drugima na ovoj temi, totalno nezadovoljan s njim, od kvaliteta izrade koji izgleda kao da ga je dijete sklapalo, do nevjerovatno lose slike u mraku s ogromnim backlight bleedom vec nakon prvog dana koristenja, a da ne govorim kako se taj blb pogorsava s vremenom...
ovajonaj wrote: ↑31/05/2020 12:07
Samsung sam prvo uslikao sa fokusom na tamni dio ekrana i izgleda apsolutno ni slično onome što vidim uživo.
Eto..
Sad kad ovako gledam slike problem najveći kod Philipsa je to što je imao prejako ovo svjetlo sa lijeve i sa donje strane. Toliko je bilo jako da je upadalo u oči kad gledaš navečer tv. Vjerujem da je bio VA panel da se ne bi tako primjećivalo i da bih ga vjerovatno zadržao ali šta je tu je.
Kod Samsunga u mrklom mraku nazireš jedva neku blagu promjenu crne boje tako da sam potpuno zadovoljan pogotovo što je cijenom 400KM jeftiniji... Lakše ću se odlučiti na OLED za koju godinu ionako...
Ovo gore nego na onima slikama gore na filipsu još taj samsung VA.
Srušio si mit sad ćeš biti omržen
Last edited by jarobot on 31/05/2020 12:28, edited 1 time in total.
Eto..
Pa donje dvije slike su relevantne tj onako kako uzivo izgleda.
Eto..
Srušio si mit sad ćeš biti omržen
Gire imaš isti post za philipsa i isto je čak je samsung gori što je normalno zbog cijene
jarobot wrote: ↑31/05/2020 12:26
ma ja sam ti backlight bleed baksuz
Ali ono što mi je sreća da je ovo kod Samsunga vidljivo samo ako se igraš sa kamerom. Očima vidiš kao na donjim slikama mada sam svjestan da je svjetlo tu samo ga oči ne razlikuju kao kamera što može.
Ali ono što mi je sreća da je ovo kod Samsunga vidljivo samo ako se igraš sa kamerom. Očima vidiš kao na donjim slikama mada sam svjestan da je svjetlo tu samo ga oči ne razlikuju kao kamera što može.
Pa njima su bitnije gornje slike iako to ocima ne vidis. Bitno je da je lose... A to sto je realno, to je nesto drugo
Pa njima su bitnije gornje slike iako to ocima ne vidis. Bitno je da je lose... A to sto je realno, to je nesto drugo
Pa pogledaj i Philips slike realno iam gore stavio je ISP u mrkloj noći
Pa pogledaj i Philips slike realno iam gore stavio je ISP u mrkloj noći
Pa uslikaj na svom Philipsu pa da uporedimo.
U mojoj ga kuci nema niti ce biti