Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
- azurna_obala
#526 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Lako će biti procijeniti Hadžikadićeve namjere... A ko ne bude isturao neke svoje načelničke kandidate u sarajevskim opštinama pored kandidata četvorke, onda bi mogao bit OK... U suprotnom, sve je jasno 
-
Sultanahmed
#527 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Vidjet cemo na izborima za pola godine kakve stvarno on namjere ima...mada mislim da on nece biti kvisling broj 2zippoo87 wrote: ↑30/05/2020 22:07ma kakvi...profa uopste nije politicar ali to je mozda i dobro u ovoj situaciji
obzirom da ne djeluje na prvu kao pokvaren covjek i neko ko ce izdati prvom prilikom,onda to dobro dodje za neke buduce dogovore i saradnje,jer je kod nas jako bitno da li ce osoba drzati dogovora ili ce nas sve prodati za saku dukata,kao recimo Zeljko Komsic nedavno
-
zippoo87
#528 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
njegova stranka ili patforma,kako je god zove je cisti centar i on moze ici i lijevo i desno,sto se ideologije ticeSultanahmed wrote: ↑30/05/2020 22:23Vidjet cemo na izborima za pola godine kakve stvarno on namjere ima...mada mislim da on nece biti kvisling broj 2zippoo87 wrote: ↑30/05/2020 22:07ma kakvi...profa uopste nije politicar ali to je mozda i dobro u ovoj situaciji
obzirom da ne djeluje na prvu kao pokvaren covjek i neko ko ce izdati prvom prilikom,onda to dobro dodje za neke buduce dogovore i saradnje,jer je kod nas jako bitno da li ce osoba drzati dogovora ili ce nas sve prodati za saku dukata,kao recimo Zeljko Komsic nedavno
ali mi barem za sada,u ove 2 godine od kako se pojavio,ne lici na produzenu ruku SDA i mislim da nece ici sa njima ni u kakve dilove i talove ali eto,ne stavljam ruku ni za koga u vatru,pa necu ni za njega
- Billy The Pljuc
#529 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Bijah i nije mi žao utrošenog vremena. MeHkan mi je Mirso al' neka ga, potencira ispravne stvari osim mišljenja da se s ovom bagrom treba obračunavati na miran način, mislim treba pokušati ali svi dobro znamo kakvim alatima moći raspolažu. Veliko bravo opozicionarima izuzev SDP-u, i ranije sam bio mišljenja da im se ne smije i ne može vjerovati. Ovo im je baš nisko a nisam ubjeđen da je fotomontaža:
Kifla me definitivno kupio danas a pogotovo nakon gostovanja kod Senada, Kojović standardan.
Nadam se da će Mirsi jednom postati jasno kako s ovima treba a svima njima da do kakvog takvog jedinstva mora doći ako ijedan od njih zaista misli dobro ovoj državi i narodu u njoj. Sa zajedničkim kandidatima i masovnošću koja mora doći do izražaja nekim ujedinjenjem možda se stoka uspije i pobjediti "demokratskim" putem. Na svaki pokušaj odgađanja izbora ili fabrikovanja rezultata istih mora biti odgovoreno ulicom i turnejom po jazbinama gdje se "bošnjački prvaci" kriju kad je gusto.
Znači, i akobogda, gledamo se gospodo iz opozicije na izborima ili kad okupite realnih i minimum 200.000 ljudi na ulicama Sarajeva, ne budete li isto u stanju učiniti jbga prestanite se baviti politikom ili ostanite kokošari u borbi za pokoju fotelju.
Kifla me definitivno kupio danas a pogotovo nakon gostovanja kod Senada, Kojović standardan.
Nadam se da će Mirsi jednom postati jasno kako s ovima treba a svima njima da do kakvog takvog jedinstva mora doći ako ijedan od njih zaista misli dobro ovoj državi i narodu u njoj. Sa zajedničkim kandidatima i masovnošću koja mora doći do izražaja nekim ujedinjenjem možda se stoka uspije i pobjediti "demokratskim" putem. Na svaki pokušaj odgađanja izbora ili fabrikovanja rezultata istih mora biti odgovoreno ulicom i turnejom po jazbinama gdje se "bošnjački prvaci" kriju kad je gusto.
Znači, i akobogda, gledamo se gospodo iz opozicije na izborima ili kad okupite realnih i minimum 200.000 ljudi na ulicama Sarajeva, ne budete li isto u stanju učiniti jbga prestanite se baviti politikom ili ostanite kokošari u borbi za pokoju fotelju.
-
neon-x
#530 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Banksy wrote: ↑30/05/2020 21:25Post ti je prijavljen.neon-x wrote: ↑30/05/2020 19:38Svaka cast na ucestalim ukljucivanjem na ovim Mirsinim temama u skorije vrijeme.Banksy wrote: ↑30/05/2020 18:33
![]()
![]()
Prije ovog nije imao dva procenta, ne znam ima li i ured u Bosni,
A onda mu opozicija, ničim izazvana, zapravo izazvana sopstvenom ljenošću i neinventivnošću, namakne bar pet procenata, nako![]()
Umjesto da grade svoj priču, jaku i sad već stabilnu, da povedu proteste, oni grade SDA pajaca, postavljajući ga na čelo kolone, a da metka nije ispalio dvije godine
SDA koja ima ovakvu opoziciju, ne treba da brine za svoju budućnost![]()
Gebels bi stosta imao nauciti.
I biće prijavljen svaki naredni u kojem me neko iz vaše male sekte ponovo pokuša etiketirati. Dosta je bilo.
A sad sikter.
-
neon-x
#531 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Dino je bolji politikant a za balkansko poimanje i politicar. Snalazljivost, demagogija, retorika i sl. su apsolutno na njegovoj strani. On je istim zarom i umijecem nekada opravdavao Seku i Bakira kako ih danas napada i djelovao je podjednako uvjerljivo. Ali neka ga i takvog jer je sretna okolnost da je danas jednostavno prinudjen igrati pozitivnu ulogu za drustvo ako zeli ostvariti svoje sebicne interese.
Hadzikadic je druga biljka. On pretenduje da bude preporoditelj, pokretac, drzavnik.. da ostavi nesto iza sebe, da bude dio necega veceg. Kao takav vjerovatno nije maher za dnevnopoliticke igre i podmetanja, ali vrlo moguce da mu je to i prednost jer se u ovako postavljenoj igri kakva je kod nas mozda moze pobijediti samo ako se ne ucestvuje u istoj.
U svakom slucaju obojica mogu odigrati bitnu ulogu u konacno ozbiljnijem mjenjanju postavki u ovoj zemlji. Bumo vidjeli.
-
high_volume
#532 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Bila mu je promocija danas, moram priznati odlična, pristojno organizirana, masovna, i još medijski izreklamirana uz simboličnu i drugarsku podršku Kojovića i Konakovića. I to je to, za sada, na Hadžikadiću je da se sada profilira i postavi na položaj. Pretpostavljam da ga euforija neće zanijeti da skrene i da pomisli da ima moć i izađe "samostalno" na lokalne izbore, bez konsultacija sa "drugovima" sa protesta.
- kokakolas
#533 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Bujrum Mirso u petorku i da rastjeramo ovu gamad na smetljište istorije 
- bingov buraz
#534 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
U ovom istorijskom trenutku potrebniji je Konaković 100x,Gandijevske metode nemaju šanse,ako i kad se ustroji normalna država ok,sad nam trebaju elektrošokovi ne čaj od kamilice,umiremo.neon-x wrote: ↑30/05/2020 23:27Dino je bolji politikant a za balkansko poimanje i politicar. Snalazljivost, demagogija, retorika i sl. su apsolutno na njegovoj strani. On je istim zarom i umijecem nekada opravdavao Seku i Bakira kako ih danas napada i djelovao je podjednako uvjerljivo. Ali neka ga i takvog jer je sretna okolnost da je danas jednostavno prinudjen igrati pozitivnu ulogu za drustvo ako zeli ostvariti svoje sebicne interese.
Hadzikadic je druga biljka. On pretenduje da bude preporoditelj, pokretac, drzavnik.. da ostavi nesto iza sebe, da bude dio necega veceg. Kao takav vjerovatno nije maher za dnevnopoliticke igre i podmetanja, ali vrlo moguce da mu je to i prednost jer se u ovako postavljenoj igri kakva je kod nas mozda moze pobijediti samo ako se ne ucestvuje u istoj.
U svakom slucaju obojica mogu odigrati bitnu ulogu u konacno ozbiljnijem mjenjanju postavki u ovoj zemlji. Bumo vidjeli.
Šta reći kad je jedan Peđa Kojović radikalniji od tebe.
Da,i cijelo vrijeme priča platforma za progres ovo platforma ono podcijenjujući druga dva lidera kao da su njegove prikolice,neko ga je grdno slagao da je baš toliko popularan i da ima toliku podršku.
- bingov buraz
#535 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
U oblacima je definitivno,nastup kod Senada ne daje nikakav drugi zaključak.high_volume wrote: ↑30/05/2020 23:30 Bila mu je promocija danas, moram priznati odlična, pristojno organizirana, masovna, i još medijski izreklamirana uz simboličnu i drugarsku podršku Kojovića i Konakovića. I to je to, za sada, na Hadžikadiću je da se sada profilira i postavi na položaj. Pretpostavljam da ga euforija neće zanijeti da skrene i da pomisli da ima moć i izađe "samostalno" na lokalne izbore, bez konsultacija sa "drugovima" sa protesta.
- BHCluster
-
Juliuscezar
#537 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Billy The Pljuc wrote: ↑30/05/2020 23:23 Bijah i nije mi žao utrošenog vremena. MeHkan mi je Mirso al' neka ga, potencira ispravne stvari osim mišljenja da se s ovom bagrom treba obračunavati na miran način, mislim treba pokušati ali svi dobro znamo kakvim alatima moći raspolažu. Veliko bravo opozicionarima izuzev SDP-u, i ranije sam bio mišljenja da im se ne smije i ne može vjerovati. Ovo im je baš nisko a nisam ubjeđen da je fotomontaža:
![]()
Kako ofirna montaža, ko li je preuzeo krizni štab pa se ovako bruka. Prvo danas onaj natpis sad ovo
- drag_gost
#538 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Masicu, ti li si?bhnapoleon1 wrote: ↑31/05/2020 01:46Billy The Pljuc wrote: ↑30/05/2020 23:23 Bijah i nije mi žao utrošenog vremena. MeHkan mi je Mirso al' neka ga, potencira ispravne stvari osim mišljenja da se s ovom bagrom treba obračunavati na miran način, mislim treba pokušati ali svi dobro znamo kakvim alatima moći raspolažu. Veliko bravo opozicionarima izuzev SDP-u, i ranije sam bio mišljenja da im se ne smije i ne može vjerovati. Ovo im je baš nisko a nisam ubjeđen da je fotomontaža:
![]()
Kako ofirna montaža, ko li je preuzeo krizni štab pa se ovako bruka. Prvo danas onaj natpis sad ovo![]()
![]()
- piupiu
- Point.
#540 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Šta bolan rođače pišeš? Zoveš mene sa vana da bijem tvoje bitke, dok ti lagano hladiš jajca uz treću kafu negdje u ljetnoj bašti? Ja pišem isključivo iz razloga da pokušam probuditi iz dubokog, zimskog sna likove poput tebe koji puno zuje a malo meda daju. Pa sad je ta legendarna četvorka izašla i podržala Profu i proteste a ti ovdje na forumu izmišljaš razloge za sjediti kući. Pa ništa jarane, akl ti je fino i dobro, sjeid tu i čekaj popljuvanu dijasporu fa rješava tvoje probleme i budućnost.high_volume wrote: ↑30/05/2020 11:29Rekli smo već da ovo danas Hadžikadićevo, nije nikakav protest, nego jeftin oblik promocije njega i stranke mu, pred jesenje izbore.
Da postoji stvarna podrška opozicije na ovim prostestima, da je Hadžikadić stvarno namjeravao podići mase u prostestu protiv određenih odluka vlasti, već prije bi dogovorio strategiju sa opozicijom i tek onda objavio poziv na protest. Znaš kako kaže Mladen Delić, "Ne sam, Safete..."
Hoćeš li i ti doći na protestnu šetnju Sarajevom, danas, stati uz Hadžikadića, kojeg ovoliko podržavaš i promoviraš?
Bolan, zar je bitno ko pokreće proteste, bitno je da se pokreću. Kad ćete shvatiti to i maniti se tog mahalskog razmišljanja? Wake up.
- Point.
#541 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Djevojko, pojma ti nemaš. PojmaBanksy wrote: ↑30/05/2020 21:25
![]()
![]()
A onda mu opozicija, ničim izazvana, zapravo izazvana sopstvenom ljenošću i neinventivnošću, namakne bar pet procenata, nako![]()
Umjesto da grade svoj priču, jaku i sad već stabilnu, da povedu proteste, oni grade SDA pajaca, postavljajući ga na čelo kolone, a da metka nije ispalio dvije godine
Niko nema pojma, samo ti najpametnija. Čitaš li ti sebe?
- ForBosnia
#542 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Hvala svakoj osobi koja je prisustvovala danas. Hvala svakoj osobi koja je učestvovala na organizaciji protestne šetnje. Bilo je zadovoljstvo danas hodati sa istinskim patriotama.
Prema zvaničnoj procjeni policije bilo je oko 15 hiljada ljudi.
https://youtu.be/cCJ9nEnglvo
-
shheff
#543 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Dozer wrote: ↑30/05/2020 21:21 @TheCitizen Blento ti je onaj tata-babo M., znas
Elem, drago mi je da sam dobro prognozirao u startu. Hadzikadic je opalio sljagu komplet opoziciji ovim pozivom na ulice, a sto ih je ponukalo da se prikljuce. Po ovome maloprije na Face-u, gdje Pedja nikad nije ovako energicno pricao (valjda se muda probudila), i gdje je Dino na kraju rekao zaista kljucnu stvar - borba politickim, ali i drugim metodama ako treba (dakle - demonstracije, a to je = nasilni protesti), meni se cini da se SDA crno pise. Ali ne samo njima, nego da ce u paketu tu biti i HDZ i SNSD, jer - ako rikne samo jedna noga tronosca, tronozac se prevrce. A kad se prevrne, onda ljudi obicno nogama zapinju za njega, neki jace, neki slabije, ali ga u sustini - sutaju.
Drago mi je i sto je danasnje desavanje i preko 15.000 ljudi na ulici, s transparentima koji su bili usmjereni zaista samo na postojece probleme u drzavi koji se ticu svih nas, i bez ikakvih ENV pamfleta i sl., udarilo zestoku samarcinu svim pljuvacima na ovoj i drugim temama ovog foruma, ali i drustvenih mreza generalno, tj. SDA i generalno ENV botovima - pusite se, ovo je pocetak vaseg kraja.
Takodjer, na danasnjim protestima je bilo ljudi svih generacija, i prosjek je bio prilicno ispod 50, kako to neki "slavodobitno" ovdje pokusavaju poredstaviti kao negativnost. Da, trebalo je biti puno vise mladjih od 40, pogotovo onih mladjih od 30, ali posto su to vecinski lobotomizirane generacije koje uopste ni ne razumiju zasto se danas izaslo na ulicu, opravdan im je izostanak. Nadoci cete nekad. Mozda. Valjda...
Moje predvidjanje za dalje je ovakvo:
PzP, NS, NiP, a mozda i SDP (oni su teske prelivode i smrde iz vise pravaca, a muda su im odavno zakrzljala, pa sumnjam da ce se revitalizirati), kao i jos neke manje stranke, te gomila nestranackih gradjana, od sada ce krenuti na ulice. Odlicna stvar je sto je sve najavljeno za oba blentiteta.
Odgovor ENV matricara ce biti jedini moguci, tj. desavace se odavno oprobana matrica po kojoj oni jedino i znaju funkcionisati. SDA je vec pocela vezano za Fadilja, i to je klasicni spin koji koriste uvijek, tj. okretanje stvari s kriminala, neposobnosti i pljacke na ento-nacional-vjerske ugrozenosti, napade na drzavu i nebuloze o imaginarnim neprijateljima.
HDZ ce sad poceti opet o majorizacijama, izbornom zakonu i ugrozenosti Hrvata u BiH, a Dodik ce vrlo brzo poceti s prijetnjama da ce se bilo kakvo prelijevanje protesta iz Federacije u RS zestoko sanskcionisati i sprijeciti, a nakon toga ide standardna prica o otcjepljenju, jedinstvu srpskog naroda, blablabla.
Moja poruka svima - NE NASJEDAJTE na ove odavno isprane floskule, jer oni njima samo pokusavaju utjerati strah u "svoje" narode od onih drugih, i trecih. Ovo je sve NAJKLASICNIJI moguci SPIN. Oni nemaju snage ni za sta, i sve sto ce moci uraditi kada ljudi izadju na ulice jeste - bjezati.
P.S. Pricam danas na protestima s nekom rajom iz murije, svi redom govore - ovo je odlicno, da ne radim i ja bih hodao s tobom.
Dakle, tesko da oni mogu racunati toliko na policijsku podrsku, jer su dodijali i njima, i dobar dio policajaca nece dici ruku na one koji protestuju jer je u toj gomili puno onih koje poznaju, i s kojima dijele misljenje. Posao je posao, naravno, ali i zivot je zivot.
-
shheff
- zateznistub
#545 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Bila je čast biti dijelom jučerašnjeg skupa. Ljudi razlicitih imena, vjera i opredjeljenja na jednom mjestu sa istim ciljem.ForBosnia wrote: ↑31/05/2020 03:07 Hvala svakoj osobi koja je prisustvovala danas. Hvala svakoj osobi koja je učestvovala na organizaciji protestne šetnje. Bilo je zadovoljstvo danas hodati sa istinskim patriotama.
Iskreno se nadam da se neću razočarati kao što sam se razočarao u dvije prije ove...
Last edited by zateznistub on 31/05/2020 09:01, edited 1 time in total.
-
high_volume
#546 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
De ba Pointe, zajebi tu demagogiju i nemoj brinuti o meni, brini samo o sebi i svojim bliskim. Ne jebi gloginje, nismo djecaPoint. wrote: ↑31/05/2020 02:18Šta bolan rođače pišeš? Zoveš mene sa vana da bijem tvoje bitke, dok ti lagano hladiš jajca uz treću kafu negdje u ljetnoj bašti? Ja pišem isključivo iz razloga da pokušam probuditi iz dubokog, zimskog sna likove poput tebe koji puno zuje a malo meda daju. Pa sad je ta legendarna četvorka izašla i podržala Profu i proteste a ti ovdje na forumu izmišljaš razloge za sjediti kući. Pa ništa jarane, akl ti je fino i dobro, sjeid tu i čekaj popljuvanu dijasporu fa rješava tvoje probleme i budućnost.high_volume wrote: ↑30/05/2020 11:29Rekli smo već da ovo danas Hadžikadićevo, nije nikakav protest, nego jeftin oblik promocije njega i stranke mu, pred jesenje izbore.
Da postoji stvarna podrška opozicije na ovim prostestima, da je Hadžikadić stvarno namjeravao podići mase u prostestu protiv određenih odluka vlasti, već prije bi dogovorio strategiju sa opozicijom i tek onda objavio poziv na protest. Znaš kako kaže Mladen Delić, "Ne sam, Safete..."
Hoćeš li i ti doći na protestnu šetnju Sarajevom, danas, stati uz Hadžikadića, kojeg ovoliko podržavaš i promoviraš?
Bolan, zar je bitno ko pokreće proteste, bitno je da se pokreću. Kad ćete shvatiti to i maniti se tog mahalskog razmišljanja? Wake up.
Last edited by high_volume on 31/05/2020 08:08, edited 1 time in total.
- Billy The Pljuc
#547 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
More bit' a i ne mora, pred nama je i vjerujem da će vrijeme pokazati.bhnapoleon1 wrote: ↑31/05/2020 01:46Billy The Pljuc wrote: ↑30/05/2020 23:23 Bijah i nije mi žao utrošenog vremena. MeHkan mi je Mirso al' neka ga, potencira ispravne stvari osim mišljenja da se s ovom bagrom treba obračunavati na miran način, mislim treba pokušati ali svi dobro znamo kakvim alatima moći raspolažu. Veliko bravo opozicionarima izuzev SDP-u, i ranije sam bio mišljenja da im se ne smije i ne može vjerovati. Ovo im je baš nisko a nisam ubjeđen da je fotomontaža:
![]()
Kako ofirna montaža, ko li je preuzeo krizni štab pa se ovako bruka. Prvo danas onaj natpis sad ovo![]()
![]()
- Point.
#548 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Hajde bolan, baš se pitam ko prosipa demagogiju. Pojedinim bitno ko vodi proteste ko onoj ublehi Mašiću. Nije ni čudo što su pali kurcu za uši.high_volume wrote: ↑31/05/2020 08:04De ba Pointe, zajebi tu demagogiju i nemoj brinuti o meni, brini samo o sebi i svojim bliskim. Ne jebi gloginje, nismo djecaPoint. wrote: ↑31/05/2020 02:18Šta bolan rođače pišeš? Zoveš mene sa vana da bijem tvoje bitke, dok ti lagano hladiš jajca uz treću kafu negdje u ljetnoj bašti? Ja pišem isključivo iz razloga da pokušam probuditi iz dubokog, zimskog sna likove poput tebe koji puno zuje a malo meda daju. Pa sad je ta legendarna četvorka izašla i podržala Profu i proteste a ti ovdje na forumu izmišljaš razloge za sjediti kući. Pa ništa jarane, akl ti je fino i dobro, sjeid tu i čekaj popljuvanu dijasporu fa rješava tvoje probleme i budućnost.high_volume wrote: ↑30/05/2020 11:29
Rekli smo već da ovo danas Hadžikadićevo, nije nikakav protest, nego jeftin oblik promocije njega i stranke mu, pred jesenje izbore.
Bolan, zar je bitno ko pokreće proteste, bitno je da se pokreću. Kad ćete shvatiti to i maniti se tog mahalskog razmišljanja? Wake up.![]()
- Banksy
#549 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Sikter.Point. wrote: ↑31/05/2020 02:23Djevojko, pojma ti nemaš. PojmaBanksy wrote: ↑30/05/2020 21:25
![]()
![]()
Niko nema pojma, samo ti najpametnija. Čitaš li ti sebe?
- Banksy
#550 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Sikter, još jednom.Point. wrote: ↑29/05/2020 21:58
Ma Banksy je pokupila svu pamet svijeta, svi glupi i SDA igrači samo ona jedina prepoznala njihove igre. Klasični primjer online pametnjakovića i bacanja iz šupljeg u prazno na forumskim bespućima a kad se pojavi prilika za djelovanje sa riječi na djela onda hiljadu i jedan razlog zašto opravdati vlastitu ljenost.