Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Charuga wrote: ↑30/05/2020 23:53
Jah, klubovi u Kosovu, MKD, CG imaju uslove i sredstva da igraju, ali kod nas nema. Kod nas je valjda ta korona zajebanija ...
Politika, i samo politika. Vico ulazi, Beus je uz njega, bošnjački članovi se uvlače i podvijaju rep radi pozicija ... Borac ide u Evropu, kraj sezone.
Ne znam za te druge zemlje. Čini mi se da u Crnoj Gori ne testiraju igrače, a neko je rekao da su sve pare od UEFE upumpali u nastavak sezone. Šta je tačno, ne znam, mrsko mi je tražiti. Sve ovisi kakav ko stav ima prema ovome. Bjelorusi nisu ni prekidali.
Politika i interes, a ni klubovi nisu pokazali preveliku želju za nastavkom. Mislim da su se mnogi nadali kombinaciji koja bi neke spasila pa se na kraju iznenadili kada su čuli da će se donijeti jednoobrazno rješenje. Eno Zvijezda hoće da tuži savez, a glasali su za prekid sezone.
Samo je evidentan napredak kod zeljeznicara, prosle godine nista, ove i licenca i Evropa.Rad i trud se isplate, dogodine mozda i licenca i Evropa i plate, ne moze sve odjednom al polako.
Samo u zadnjih 5 godina, (dok Savezom vladaju kriminalni pitari Begic i Dzemidzic) su osvojili, to jest ukrali, više titula nego u prethodnih 70
A otici ce i ta dva krimosa jednog dana.
Jah, klubovi u Kosovu, MKD, CG imaju uslove i sredstva da igraju, ali kod nas nema. Kod nas je valjda ta korona zajebanija ...
Politika, i samo politika. Vico ulazi, Beus je uz njega, bošnjački članovi se uvlače i podvijaju rep radi pozicija ... Borac ide u Evropu, kraj sezone.
Nije prekid zbog korone, nego zbog kokuzluka, kurceve infrastrukture i gustog rasporeda koji bi osakatio citavu ligu...jedina ekipa koja je za nastavak je mozda Tuzla, ostalo sere i laze...
Nije prekid zbog korone, nego zbog kokuzluka, kurceve infrastrukture i gustog rasporeda koji bi osakatio citavu ligu...jedina ekipa koja je za nastavak je mozda Tuzla, ostalo sere i laze...
Upitah i njega, pa hajde da upitam i tebe. Misliš li da lige MKD, Kosova i CG, i ekipe iz tih liga imaju više para, i bolju infrastrukturu od naše?
mosa rajvosa wrote: ↑31/05/2020 00:05
Kako ide ona pjesmica malih plavih, nesto nikad neces biti prvak ti dok je zelje moje ljubavi, ima 7 godina kako su je pjevali
Osvojili smo par titula prije te pjesme. Ispade da je Željezničar osnovan prije par godina.
Upitah i njega, pa hajde da upitam i tebe. Misliš li da lige MKD, Kosova i CG, i ekipe iz tih liga imaju više para, i bolju infrastrukturu od naše?
nemam pojma iskreno, znam samo da su ovdje skoro svi za prekid
Charuga wrote: ↑31/05/2020 00:32
Ne znam za pare i infrastrukturu, ali očito da imaju kvalitetnije, pametnije i spremnije ljude u savezu, da ne govorim manje prljave, pogane i slično.
Bez sumnje da mi zelimo i hocemo iskoristiri priliku da uzmemo tituli sad. Laze ko kaze da ne bi.
Bez sumnje da smo haman jedini ispunili sve uslove na vrijeme za nastavak i za igranje. Nasi igraci jos treniraju i sve dok se zvanicno ne prekine prvenstvo i svi u klubu se ponasaju kao da ce se prvenstvo nastaviti.
Price o tome da mi nesta blokiramo i lobiramo su utemeljene koliko i price da je Osim stimao siljenje sudija prosle godine da otjera Misimovica.
Prica oko Borca, saveza, ministarstva RSa dalelo ima vise smisla i utemeljena je. No prisivati nama to je odraz vase nemoci, sto razumijem. 99% bi se i mi isto ponasali u vasoj situaciji.
Isto tako cinjenica je da 90% klubova nije spremno na nastavak.
Pitanje za razmisljanje. Dodje ekipa na gostovanje u npr. Doboj kod Kaknja i vidi da nisu ispostovane sve mjere za zastitu i kazu mi necemo izaci iz autobusa. Ili se nedo Bog neko slucajno zarazi? Ko bi snosio odgovornost? Klub, savez?
NSBiH takodjer siguran sam, ne zeli da trosi pare od UEFAe na klubove da bi zavrsili sezonu kad mogu prekinuti istu i sacuvati dio para za sebe.
Slazem se da nema logike da se prekida, ali nemojte nama to prisivati. Mogli ste pobijediti Velez ali niste. Ostalo je historija.
Hajde dobro, znači nema odgovora, a garantujem da ni jedna od te tri lige koje nastavljaju prvenstvo, nema bolje uslove od naših ekipa.
Jedino što se zna je da na ovom forumu svi sve znaju, i o svom i o drugim klubovima. Ja recimo znam ko nije za prekid, ali nije ni bitno. Pita se jedan klub, a ima podršku Beusa, i to je sasvim dovoljno, igralo se drugima ili ne.
mosa rajvosa wrote: ↑31/05/2020 00:05
Kako ide ona pjesmica malih plavih, nesto nikad neces biti prvak ti dok je zelje moje ljubavi, ima 7 godina kako su je pjevali
Osvojili smo par titula prije te pjesme. Ispade da je Željezničar osnovan prije par godina.
Otvorene crkve, dzamije, trzni centri, a ne mogu se igrati utakmice? Pa danas protesti odrzani u Sarajevu, ali eto fudbal ne moze.
Kod nas jedan dan policijski sat ima, pocne ramazan pa odmah ukinu policijski.
Otpocetka govorim da se moglo nastaviti, samo sa smanjenim kapacitetom stadiona, trecina mozda. Klubovi su mogli prodavati skuplje karte pa malo i zaraditi, a bar dio navijaca da uziva na stadionu.
Ali kod nas je sve politika, nekakvi drugi interesi, nezainteresovanost...ne daj Boze da se malo potrude, bolje reci da ne moze.
plain vanilla wrote: ↑31/05/2020 00:54
Otvorene crkve, dzamije, trzni centri, a ne mogu se igrati utakmice? Pa danas protesti odrzani u Sarajevu, ali eto fudbal ne moze.
Otpocetka govorim da se moglo nastaviti, samo sa smanjenim kapacitetom stadiona, trecina mozda. Klubovi su mogli prodavati skuplje karte pa malo i zaraditi, a bar dio navijaca da uziva na stadionu.
Ali kod nas je sve politika, nekakvi drugi interesi, nezainteresovanost...ne daj Boze da se malo potrude, bolje reci da ne moze.
Ma ne mora se ni smamjivati. Na Kosevu standardnih 5000 moze se smjestiti uz sve mjere zastite i distsncu u svim smijerovima.
Charuga wrote: ↑31/05/2020 00:46
Hajde dobro, znači nema odgovora, a garantujem da ni jedna od te tri lige koje nastavljaju prvenstvo, nema bolje uslove od naših ekipa.
Jedino što se zna je da na ovom forumu svi sve znaju, i o svom i o drugim klubovima. Ja recimo znam ko nije za prekid, ali nije ni bitno. Pita se jedan klub, a ima podršku Beusa, i to je sasvim dovoljno, igralo se drugima ili ne.
Nemaš ni ti odgovor na pitanje, nego "garantuješ". Bezveze pričamo o tome kada ne znamo ni šta se dešava u tim država, testiraju li igrače, kako se radi, šta se radi itd. Zavisi od stava saveza, klubova i zdravstva naspram nastavka lige.
Evo sada sam provjerio, Crnogorci uopšte ne testiraju igrače.
Francuska može nastaviti, ali neće. Zašto? Nije ni bitno, ali sam spomenuo zato što mogu to da urade.
Ako se klubovi ne slažu sa odlukom saveza, neka izađu pred javnost sa saopštenjem pa da vidimo koliko ih je.
Uostalom, ništa nije zvanično.
Charuga, nemaju bolje uslove, ali imaju normalniji savez....politiku...drustvo u cjelini...rade po principu jedan covjek jedan glas i za dobrobit sviju...imaju drzavu na kraju krajeva, jedinstvenu..kad to imas sve lakse i brze ide...mi smo vec skoro 30 godina za socioloskog izucavanja...znam da to znas, ali sistem, politika nas 30 godina karaju na svim poljima..danas broj ljudi na ulicama Sarajeva daje neku malu ali samo malu nadu, ali opet ne mozes biti optimista u bolje sutra..kako za fudbal, tako i sve ostalo..mozda malo odoh od teme ali sve je to po principu sistem spojenih posuda..
plain vanilla wrote: ↑31/05/2020 00:54
Ma možemo se mi nervirati udarajući po tastaturama koliko hoćemo, ali neće ljudi da se potrude. Pogledaš savez i vidiš na njima da nemaju nikakve želje da organizuju nastavak prvenstva.
Ovo sa navijačima mi nikako nije jasno. Može Penny gdje dolazi na hiljade ljudi, parking krcat, na kasama gužve kao da je sve džaba, a ne može npr. 3 hiljade navijača na stadionu kapaciteta 15 ili više hiljada. Samo kažu, ne mogu navijači i vozdra. Neće ljudi ni da čuju za navijače, a kamoli da se potrude da organizuju dolazak istih na stadione.
Nedavno Džemidžić reče da neće biti navijača do kraja godine.
Charuga wrote: ↑31/05/2020 00:46
To je ba sve irelevantno, sve se ovo pretvorilo u "želim želiš"....ima li Francuska bolje uslove, Belgija itd itd....svi kao primjere nude ono sto njima odgovara, a da sutra odes u Zvornicku i kazes da se nastavlja liga bilo bi "jel fakat, e u pm"...
A kako su 2000. godine organizovani i plej of i kup, i igralo se svaka dva dana?
Dakle, može kad se hoće. Nemoj mi samo reći da smo tada imali više para.
F&N wrote: ↑31/05/2020 00:43
Pitanje za razmisljanje. Dodje ekipa na gostovanje u npr. Doboj kod Kaknja i vidi da nisu ispostovane sve mjere za zastitu i kazu mi necemo izaci iz autobusa. Ili se nedo Bog neko slucajno zarazi? Ko bi snosio odgovornost? Klub, savez?
NSBiH takodjer siguran sam, ne zeli da trosi pare od UEFAe na klubove da bi zavrsili sezonu kad mogu prekinuti istu i sacuvati dio para za sebe.
Slazem se da nema logike da se prekida, ali nemojte nama to prisivati. Mogli ste pobijediti Velez ali niste. Ostalo je historija.
Pa uvijek je odgovoran organizator događaja.
Dobro da je NSBiH kriminalna grupa to smo odavno znali, s obzirom da znamo ko upravlja ključnim procesima.
Bilo je i prije ovoga slučajeva razboljevanja, nas je u prvom kolu ljetnjeg dijela pokosila gripa (4 igrača), vjerovatno ova zbog koje se digla frtutma.
Kad je potrebno naći izgovore uvijek će se naći. U svakom slučaju prilično je očigledno nakon svega postojanje jake sprege između NSBiH i politike što će Savez svakako u narednih godinu ili dvije odvesti nesumnjivo u suspenziju, pa ćemo vidjeti ko će od toga imati interesa.
Borac i Sarajevo, te politička infrastruktura oko njih koju su instalirali u NSBiH su karcinom našeg fudbala, i to u fazi metastaze.
F&N wrote: ↑31/05/2020 00:43
Pa uvijek je odgovoran organizator događaja.
Dobro da je NSBiH kriminalna grupa to smo odavno znali, s obzirom da znamo ko upravlja ključnim procesima.
Bilo je i prije ovoga slučajeva razboljevanja, nas je u prvom kolu ljetnjeg dijela pokosila gripa (4 igrača), vjerovatno ova zbog koje se digla frtutma.
Kad je potrebno naći izgovore uvijek će se naći. U svakom slučaju prilično je očigledno nakon svega postojanje jake sprege između NSBiH i politike što će Savez svakako u narednih godinu ili dvije odvesti nesumnjivo u suspenziju, pa ćemo vidjeti ko će od toga imati interesa.
Borac i Sarajevo, te politička infrastruktura oko njih koju su instalirali u NSBiH su karcinom našeg fudbala, i to u fazi metastaze.
i dodje MDK i kaze Savez je znao da nemamo infrastrukturu da sve ispostujemo a naredili su nam da igramo?
Nije to bas tako jednostavno.
Evo u Srbiji se prekida, sad kad mogu nastaviti do kraja.
Pitanje za pametnjakovice, zasto?
Ako su vec poceli igrati, i rade im kafici i restorani i sve je normala. Zasto se prekida prvenstvo Srbije?
A kako su 2000. godine organizovani i plej of i kup, i igralo se svaka dva dana?
Dakle, može kad se hoće. Nemoj mi samo reći da smo tada imali više para.
Nije nista organizovano u sred sezone, pravila su bila odredjena na pocetku, ovdje se radi suprotno...neko hoce zbog svog hira da mijenja sistem i pravila takmicenja kako i kad se njemu digne neka stvar i sad npr. Sarajevo treba pristati na to, pa izvini zbog cega? Zbog toga sto je Zeljeznicar nesretan sto je drugi?
kako se fataju za unaprijed odredjena pravila kad im to odgovara
Pravila koja su odredjena prije sezone nalazu da se odigra 33 kola da bi se saznao prvak, a ne 22
Mada, dok savez vode bordo prijatelji Begic i Dzemidzic sve je moguce, pa cak i da se prvenstvo okonca 11 kola prije kraja