Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#105526 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

avetinja wrote: 30/05/2020 19:27
hrasno38 wrote: 30/05/2020 19:25 Zavidi kome pisem...tebi je potrebno i duze od ovoga!
Ne znam sa kime si se do sada dopisivao, ali ispadaš nepismen.
Momcino za tebe sam Mesa Selimovic!
emigrazione

#105527 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Čuj mole Boga da se prvenstvo okonca u njihovu korist :lol: :lol: jok eto treba moliti da se okonča u korist Zvijezde 09
Ricken

#105528 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

north wrote: 30/05/2020 18:22
Ricken wrote: 30/05/2020 18:09
north wrote: 30/05/2020 16:51 Ricken, ukucane mi neces spominjati, vazi :wink: ...jer ja NIKAD nisam nikome nista spominjao nista sti bi bilo kako ne treba, Charuga i ostali stariji s firuma znaju otkad sam tu i koliko je bilo od tada postova za bana....mozda nekad nesto, ali skoro nikako...postujem da se mnogi ne slazu, i pisi sta hoces i da se sa nijednim mojim slovom ne slazes, stavljaj smajlije, radi sta hoces, sve 5, ali da se spominju ukucani u bilo kakvom kontekstu, ja bih te zamolio da se to vise ne ponavlja ...
Odlično, svaki put kad mi kažeš da lažem dobit ćeš istom mjerom, ok?

Mani se filozofije.
Istom mjerom moze da mi vratis, da i ja lazem, to je istom mjerom i ok, ali ukucane neces spominjati jer ces onda dobiti pravi odgovor..i toliko..vise te ne repliciram i zaobilazicemo se ubuduce...a nastavicu filozofirati :wink:
Pa lažeš da ja lažem. Kraj priče. Ako želiš poštovanje, moraš tako da se i odnosiš. A na bezobrazluk se uvijek odgovaralo bezobrazlukom, tako da ne vidim razlog da kmečiš.

Slažem se da ti je pametnije da me zaobilaziš.
avetinja

#105529 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

hrasno38 wrote: 30/05/2020 19:51 Momcino za tebe sam Mesa Selimovic!
Da imaš malo kulture i znanja, ne bi sebe poredio sa Mešom Selimovićem.
north

#105530 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

ultima_palabra wrote: 30/05/2020 18:32
Raigor Stonehoof wrote: 30/05/2020 17:09 Svima je jasno da se liga ne nastavlja zbog Borca, ali ako je ikako moguce treba nastaviti Kup i onda pustiti Sirokom da ga osvoji. Ako je preporuka tog nekog Seranica za RS zvanicni razlog zasto se ne nastavlja liga, a ta ista preporuka ne postoji u FBiH iz koje su svi preostali timovi u Kupu, onda ne postoji razlog zasto ga ne zavrsiti.
Pa samo tri kluba iz RSa, nadju im se tereni u FBiH gdje se moze igrati, ionako nema publike pa nisu na gubitku nikakvom.

Borac igra u Jajcu, Radnik i Zvijezda mogu u Orasje.
Apsolutno izvodivo, ali isto tako nema teorije da bi ti klubovi pristali..a savez nama muda da se zamjeri svim predstavicima rs-a..tako da opet pat pozicija..
Company85

#105531 Re: Premijer liga BiH

Post by Company85 »

Sarajevo je, za razliku od Zeljeznicara, obavilo sve pripreme za nastavak prvenstva ukljucujuci obavljanje testiranja sto je glavni preduslov.
Zeljeznicar samo deklarativno trazi nastavak dok prakticno ne cini nista da to i pokaze.

Kad smo kod Begica, koji je najobicniji kriminalac, isti je prodao savez Beusu kompletno i imao kretensku ambiciju da udje u izvrsni odbor UEFA-e. Po proslom statutu saveza bosnjak je trebao imati jedan mandat nakon cega je trebao doci srbin. Begic tada trguje sa srbima za jos jedan mandat i prave se izmjene statuta kako bi se to omogucilo. Srbi su u zamjenu za to dobili potpisano odobrenje od strane Begica da reprezentacija rs moze odigrati prijateljsku sa Srbijom. Srecom UEFA ne daje odobrenje za to. Begic danas opet trguje sa Vicom i sprema nove izmjene statuta kako pozicija pocasnog predsjednika ne bi bila samo protokolarna. Te izmjene ne mogu proci bez Vice i zbog toga ce Vice sad dobiti sta zeli kako bi Begic dobio glasove koji mu trebaju za te izmjene. Sjeticete se da su neki kantonalni savezi poslali gotovo identicna pisma Skupstini saveza da se Begic imenuje kao pocasni predsjednik sto je bilo ocito dirigovano od strane Begica. Kada je Begic u pitanju i prodaja lige Beusu je jasno vidljiva iz cinjenice koliko je Zrinjski uzeo titula otkad je Begic tu. Ne bi ni Sarajevo uzelo titulu prosle sezone da je Zrinjski pogodio jedan od 2 penala koja su dobili u 90 minuti kao sto je Zeljeznicar izgubio titulu na osnovu onog penala u Bijeljini.

Adnan Dzemidzic je svjestan da mu se sprema smjena i da se priprema postavljanje Ognjena Valjica na mjesto sekretara saveza kada Vico preuzme savez i sigurno je da ce uciniti sve da sacuva svoju guzicu barem kao pravnik u buducoj podjeli pozicija u savezu.

Prema nekim informacijama svi ljudi sa bitnijim funkcijama u savezu i ljudi iz bitnijih komisija i saveza vec su isli u Banja luku kod Vice da ga ljube u guzicu.
Analiticarr

#105532 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Politicke stranke iz RS, FK Borac i FK Zeljeznicar su najveci neprijatelji fudbala i sporta u nasoj drzavi.
Akobogda zazivjece nekad vladavina prava i bice hhapsenja i novih sudjenja :bih:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#105533 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Company85 wrote: 30/05/2020 20:51 Sarajevo je, za razliku od Zeljeznicara, obavilo sve pripreme za nastavak prvenstva ukljucujuci obavljanje testiranja sto je glavni preduslov.
Zeljeznicar samo deklarativno trazi nastavak dok prakticno ne cini nista da to i pokaze.

Kad smo kod Begica, koji je najobicniji kriminalac, isti je prodao savez Beusu kompletno i imao kretensku ambiciju da udje u izvrsni odbor UEFA-e. Po proslom statutu saveza bosnjak je trebao imati jedan mandat nakon cega je trebao doci srbin. Begic tada trguje sa srbima za jos jedan mandat i prave se izmjene statuta kako bi se to omogucilo. Srbi su u zamjenu za to dobili potpisano odobrenje od strane Begica da reprezentacija rs moze odigrati prijateljsku sa Srbijom. Srecom UEFA ne daje odobrenje za to. Begic danas opet trguje sa Vicom i sprema nove izmjene statuta kako pozicija pocasnog predsjednika ne bi bila samo protokolarna. Te izmjene ne mogu proci bez Vice i zbog toga ce Vice sad dobiti sta zeli kako bi Begic dobio glasove koji mu trebaju za te izmjene. Sjeticete se da su neki kantonalni savezi poslali gotovo identicna pisma Skupstini saveza da se Begic imenuje kao pocasni predsjednik sto je bilo ocito dirigovano od strane Begica. Kada je Begic u pitanju i prodaja lige Beusu je jasno vidljiva iz cinjenice koliko je Zrinjski uzeo titula otkad je Begic tu. Ne bi ni Sarajevo uzelo titulu prosle sezone da je Zrinjski pogodio jedan od 2 penala koja su dobili u 90 minuti kao sto je Zeljeznicar izgubio titulu na osnovu onog penala u Bijeljini.

Adnan Dzemidzic je svjestan da mu se sprema smjena i da se priprema postavljanje Ognjena Valjica na mjesto sekretara saveza kada Vico preuzme savez i sigurno je da ce uciniti sve da sacuva svoju guzicu barem kao pravnik u buducoj podjeli pozicija u savezu.

Prema nekim informacijama svi ljudi sa bitnijim funkcijama u savezu i ljudi iz bitnijih komisija i saveza vec su isli u Banja luku kod Vice da ga ljube u guzicu.
Vico moze sacekati 2 godine da Djemidjicu istekne mandat i da ga nabije nogom.
Moze preko dajdze "kulturno" savjetovati Djemidjicu da se sam povuce.
Moze mu namjestiti aferu da završi u zatvoru.
Djemidjicu je najpametnije da se povuce iz NS cim izbori zavrse.
Ricken

#105534 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Analiticarr wrote: 30/05/2020 21:03 Politicke stranke iz RS, FK Borac i FK Zeljeznicar su najveci neprijatelji fudbala i sporta u nasoj drzavi.
I naravno Džej. :D
Company85

#105535 Re: Premijer liga BiH

Post by Company85 »

sime_cipol wrote: 30/05/2020 21:16
Company85 wrote: 30/05/2020 20:51 Sarajevo je, za razliku od Zeljeznicara, obavilo sve pripreme za nastavak prvenstva ukljucujuci obavljanje testiranja sto je glavni preduslov.

Vico moze sacekati 2 godine da Djemidjicu istekne mandat i da ga nabije nogom.
Moze preko dajdze "kulturno" savjetovati Djemidjicu da se sam povuce.
Moze mu namjestiti aferu da završi u zatvoru.
Djemidjicu je najpametnije da se povuce iz NS cim izbori zavrse.
Sve je to moguce. Zato i kazem Dzemidzic ce ici niz dlaku Vici da sacuva sebe, mozda ne kao sekretara nego kao pravnika sto je, mislim, bio i prije ovoga. Takodjer je bitno napomenuti da je clan neke komisije u UEFA-i tako da mu to moze biti vaga koja ce ga ostaviti barem malo duze nego Vice planira.

I jos jedna stvar, nista nasem fudbalu nece biti losije kada dodje Vice jer je Begic jedan od grobara bh fudbala tako da ce se isto samo nastaviti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#105536 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Može li gore? Moze, naučili smo da moze.
Da ne bude i Begic zlatan za ovog :roll:
Analiticarr

#105537 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Niko, pa tako ni gospodin Zeljkovic ne moze biti gori od onih koje je u savez postavio covjek koji je izvrsio zlocin protiv sporta. Sve dok nam takvi odredjuju ko ce biti u savezu nema nama napretka
emigrazione

#105538 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

dr_arsla wrote: 30/05/2020 22:14 Više ste titula osvojili za 8 godina vladanja Begića nego za sve prethodne prije njega :lol: valjo vam je pravo :thumbup:
Nista manje plodno nece biti ni doba Vice
Logovan

#105539 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Begic kriminalac. Ako Bog da iza resetaka. :thumbup:

Lafo pitar, a Koseva ocima nije vidio.
Logovan

#105540 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Kako rekoh, kriminalac.
armin071

#105541 Re: Premijer liga BiH

Post by armin071 »

dr_arsla wrote: 30/05/2020 22:36 2015 namještena
2020 poklonjena
Aferim Begiću :thumbup:
Joj kako boli :skoljka:
Dinostula

#105542 Re: Premijer liga BiH

Post by Dinostula »

dr_arsla wrote: 30/05/2020 22:36 2015 namještena
2020 poklonjena
Aferim Begiću :thumbup:
https://giphy.com/gifs/crying-jon-stewart-hAcDHEhZHA2bu

:D
Charuga
Globalni moderator

#105543 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

avetinja wrote: 30/05/2020 18:49RS ima 5-6 puta više zaraženih nego FBiH. To što se donekle pokrenuo život, ne znači da može i fudbal. Može se liga nastaviti 1. jula i da se sve završi u roku, bio je danas plan na dnevniku Nove BH.
Uostalom, niko od klubova nije pokazao dovoljnu zainteresovanost za nastavak prvenstva.
U BiH ima 2498 slučajeva, od čega 1386 u RS o 1112 u FBiH. Kakvih 5-6 puta više zaraženih, o čemu pišeš? U posljednja 24 sata JEDAN slučaj zaraze.
Možeš pokrenuti rad tržnih centara, kina, pozorišta, bazena, teretana, sauna, masaža, frizerskih salona, i svega ostalog ali ne može fudbal? Ne može me niko ubjediti da se oni ne vode pozicijom Borca, i 100% sam siguran da je Borac bio peti da bi se sezona nastavila.
avetinja wrote: 30/05/2020 18:49Osim sjedi na vikendici i kaže da se neće još dugo vratiti. Svi smo iz tih riječi mogli shvatiti o čemu se radi. To ponavljam samo za ljude iz svog kluba, ostale sam komentarisao ranije.
Njemu od vikendice do stadiona treba maksimalno 25 minuta, i ne vidim razloga zašto ne bi dole živio. I ja bih uvijek prije ljeti izabrao da živim dole, u onom raju, umjesto u gradu. Posebno kad se navikneš nakon 2 mjeseca života zbog korone.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#105544 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Charuga wrote: 30/05/2020 23:28
avetinja wrote: 30/05/2020 18:49RS ima 5-6 puta više zaraženih nego FBiH. To što se donekle pokrenuo život, ne znači da može i fudbal. Može se liga nastaviti 1. jula i da se sve završi u roku, bio je danas plan na dnevniku Nove BH.
Uostalom, niko od klubova nije pokazao dovoljnu zainteresovanost za nastavak prvenstva.
U BiH ima 2498 slučajeva, od čega 1386 u RS o 1112 u FBiH. Kakvih 5-6 puta više zaraženih, o čemu pišeš? U posljednja 24 sata JEDAN slučaj zaraze.
Možeš pokrenuti rad tržnih centara, kina, pozorišta, bazena, teretana, sauna, masaža, frizerskih salona, i svega ostalog ali ne može fudbal? Ne može me niko ubjediti da se oni ne vode pozicijom Borca, i 100% sam siguran da je Borac bio peti da bi se sezona nastavila.
avetinja wrote: 30/05/2020 18:49Osim sjedi na vikendici i kaže da se neće još dugo vratiti. Svi smo iz tih riječi mogli shvatiti o čemu se radi. To ponavljam samo za ljude iz svog kluba, ostale sam komentarisao ranije.
Njemu od vikendice do stadiona treba maksimalno 25 minuta, i ne vidim razloga zašto ne bi dole živio. I ja bih uvijek prije ljeti izabrao da živim dole, u onom raju, umjesto u gradu. Posebno kad se navikneš nakon 2 mjeseca života zbog korone.
Ma maaloprije mu ja objasnjavam zasto njemu moram da odgovaram u romanima.....a drugima u recenici dvije
ZonFon

#105545 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

Pozdrav konama uz jednu prigodnu pjesmicu :D
Logovan

#105546 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Sreća pa je ovo gore napisao avetinja, a ne pitar. :mrgreen:
avetinja

#105547 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Charuga wrote: 30/05/2020 23:28 U BiH ima 2498 slučajeva, od čega 1386 u RS o 1112 u FBiH. Kakvih 5-6 puta više zaraženih, o čemu pišeš?

Nisam se dobro izrazio. Mislio sam na broj aktivnih slučajeva.
Mislim da svi čekaju temperature 30+ i nadaju se da tada neće biti virusa i da neće biti troškova koje bi klubovi trpjeli da sada započne prvenstvo. Ovi testovi od 60 KM koji pokazuju da li su igrači imali virus nisu nikakva garancija. Potrebni su testovi od cca. 200 KM, a ni oni nisu 100% tačni.

Mislim da je neozbiljno tek tako raspustiti ekipu, bez da se održavaju online upute i treninzi. U suštini, ti treninzi nisu mnogo djelotvorni, zavisi šta igrači imaju od opreme u stanu/kući, ali su opet nekakva mjera nadzora i održavanja kakvog-takvog kontinuiteta normalnog života sportaša. Koliko sam iz njegovog intervjua shvatio, on ne vodi treninge. Ne znam da li sam u krivu. I to mi je više nego neozbiljno, ako je tako, a nije ni pravedno prema ostalim zaposlenicima.
ibizza

#105548 Re: Premijer liga BiH

Post by ibizza »

BZKS :thumbup:
mosa rajvosa

#105549 Re: Premijer liga BiH

Post by mosa rajvosa »

ZonFon wrote: 30/05/2020 23:37

Pozdrav konama uz jednu prigodnu pjesmicu :D
Ima ova, bolje se cuje...
[youtube]http://youtu.be/aGUC8PgjSNQ[/youtube]
Charuga
Globalni moderator

#105550 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

avetinja wrote: 30/05/2020 23:40
Charuga wrote: 30/05/2020 23:28 U BiH ima 2498 slučajeva, od čega 1386 u RS o 1112 u FBiH. Kakvih 5-6 puta više zaraženih, o čemu pišeš?

Nisam se dobro izrazio. Mislio sam na broj aktivnih slučajeva.
Mislim da svi čekaju temperature 30+ i nadaju se da tada neće biti virusa i da neće biti troškova koje bi klubovi trpjeli da sada započne prvenstvo. Ovi testovi od 60 KM koji pokazuju da li su igrači imali virus nisu nikakva garancija. Potrebni su testovi od cca. 200 KM, a ni oni nisu 100% tačni.

Mislim da je neozbiljno tek tako raspustiti ekipu, bez da se održavaju online upute i treninzi. U suštini, ti treninzi nisu mnogo djelotvorni, zavisi šta igrači imaju od opreme u stanu/kući, ali su opet nekakva mjera nadzora i održavanja kakvog-takvog kontinuiteta normalnog života sportaša. Koliko sam iz njegovog intervjua shvatio, on ne vodi treninge. Ne znam da li sam u krivu. I to mi je više nego neozbiljno, ako je tako, a nije ni pravedno prema ostalim zaposlenicima.
Jah, klubovi u Kosovu, MKD, CG imaju uslove i sredstva da igraju, ali kod nas nema. Kod nas je valjda ta korona zajebanija ...

Politika, i samo politika. Vico ulazi, Beus je uz njega, bošnjački članovi se uvlače i podvijaju rep radi pozicija ... Borac ide u Evropu, kraj sezone.
Locked