Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
Cherry-Cherry

#5601 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Cherry-Cherry »

Image

Mater vam jebem, sad udarate i po penzionerima, fuj bagro seljačka!
video

#5602 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by video »

tempuser wrote: 30/05/2020 20:46
video wrote: 30/05/2020 20:42 Ma lik je ocito glupan na kvadrat!
I ONO nam vodi "drzavu" 5 god. :twisted:
Mislim, ishod je isti, ali ja sam više mišljena da je u pitanju beskonačna bahatost, a ne glupost, da su toliko sigurni u sistem da se i ne trude kamuflirati lopovku.
Slazem se
155_mm

#5603 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

tempuser wrote: 30/05/2020 22:08
155_mm wrote: 30/05/2020 21:27 ovdje na forumu je veliki broj forumasa tvrdilo da je na tim respiratorima ukradeno milione i zato pitam jesu li se kakvi ukradeni milioni pojavili u dokumentima tuzilastva. ako tuzilastvo ima problema sa dokazivanjem te kradje nek izvede neke forumase kao svjedoke i stvar rijesena.
Da ti čiko nacrta...
Cijena respiratora nije nikakva aman-zaman tajna, možeš je naći na internetu, a možeš od istih Kineza dobiti ponudu, tako da su mediji, na osnovu čijih je otkrića SIPA i pokrenula istragu, uztvrdili da su repsiratori preplaćeni i koliko su preplaćeni. To je za Tužilaštvo fakt.
Fikret je mogao drugom Kinezu platiti realnu cijenu, ali bi krađa i protok novca od njega prema SDA bila očigledna, pa je Fikret po nalogu SDA platio Kinezima Sanje Lekić koji će višak para nekom nevezanom transakcijom biti vraćen u BiH, ali u džepove SDA. To se zove pranje novca i jedno je od djela za šta su osumjičeni. Koliko će od te razlike drpila SDA znaju samo Kinezi, Sanja Lekić i Sebija.
pa valjda tuzilastvo zna koristiti internet i digitron. valjda ce kad objave kompletnu optuznicu izaci sa cifrom.

i zbog cega ponizavas sebe u raspravi sa time "da ti ciko.." sto ti treba jedna takva odvratnost u raspravi.
convict

#5604 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by convict »

ovo jeste ogroman kriminal po vise osnova, ali ne vidim kako ih mogu teretiti za pranje novca?
po definiciji pranje novca je ubacivanje ilegalno stecenog novca u legalne tokove. npr. diler drogom ima auto praonicu i prijavljuje dnevni promet od 10.000 KM i polaze cash od droge u banku kao zaradu od auto praonice.
jedino ako su upratili da je kinez vratio dio para po nekom drugom fiktivnom osnovu
JThomas

#5605 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

daddy-kool wrote: 30/05/2020 22:12
JThomas wrote: 30/05/2020 22:08 pa ne vjerujem baš da su to radili za ove koji se ne mogu koristiti za covid pacijente. a i da jesu, ni to ne čini postupak zakonitim, već je ako prođe prođe i ako se dogovorimo dogovorimo.
I taj dio je nerasvijetljen, jer bili su jedni dogovoreni, a drugi isporučeni.
Kasnije su to htjeli sve popeglati, naknadnim ugovorima i dozvolama.
ako temelj ne valja, sve to naknadno je upravo tačka b) za pritvor.
daddy-kool

#5606 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by daddy-kool »

JThomas wrote: 30/05/2020 22:17

ako temelj ne valja, sve to naknadno je upravo tačka b) za pritvor.
Slažem se, ali to je Solak potpisivao, Novalić je politički uticao da agencija za lijekove izda dozvolu?

Tanko je to za pritvaranje, možda su dokazi konkretniji?
JThomas

#5607 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

znamo svi da je solak potpisivao, da fadil nije potpisnik same nabavke. stoga, mislim da ni kod nas ne bi ovo ni tražili da nemaju jasne dokaze o dogovoru fadila i njega. a ako je tačno da je direktno komunicirao i sa dobavljačem, životno dileme nema. pravno može biti iz milion razloga, ali životno nema. onda je mogla vlada i sama kupiti.
tempuser

#5608 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 30/05/2020 21:51 rekao sam rekao da su neke pustali i pored privodjenja i optuzbe. nisam rekao da nije bilo djela ili da nije bilo dovoljno dokaza ili nekih drugi propusta.
nigdje nisam tvrdio da ako fadila puste da nije ni bilo nikakvog djela. zasto izmisljas. mogu ga pustiti zbog nedostatka dokaza ili nekog drugog popusta. ili jednostavno zbog korumpiranog sudstva.

i zbog cega se ponizavas iznoseci lazi o meni da sam neciji bot.
Da vidimo ko laže i ko je lobtomirani SDA-ov bot kojem je poniženje dio mentalnog sklopa:

Image

Kao što sam ti i napisao, moij jednostavan odgovor je za tebe komplikovan.
Na tvoje pitanje gdje su mi dokazi i kako mogu biti suguran da postoj djelo udruživanja radi činjenja KD sam ti odgovorio da su privođenje i zadržavanje samo po sebi najbolji dokaz jer bez toga ne bi bilo osnove za te radnje.
Pošto ne razumiješ razliku između djela i počinioca, a u M. Spahe su ti naredili da po svaku cinenu braniš svoje imbecile, tako si nastavio da tupiš o počiniocu, a ne djelu!
Najvolim delegate tvog kalibra koji, što bi rekao tvog govnobradi poglavar, malo zbrzaju pa zaborave da je XI vijek i da se vrlo lako nađe ko je šta tvrdio... :lol: :lol: :lol:
Last edited by tempuser on 30/05/2020 22:29, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#5609 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

:lol: :lol: :lol:

Samo opušteno:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/157 ... itvor.html

Ovakoj jednoj "umjetnici" odrezaše mjesec dana pritvora sad pa sad a mnoooogo većim prostitutkama od nje vijećaju satima do donošenja odluke.
Last edited by Billy The Pljuc on 30/05/2020 22:26, edited 1 time in total.
zagortenej

#5610 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by zagortenej »

Image

Image
daddy-kool

#5611 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by daddy-kool »

Lično sam mišljenja da je Novaliću naređena nabavka i predstavljeni trgovci koji će to obaviti, a da je to on izvršio preko FUCZ i Solaka upravo radi pravne distance. Bilo je vijestima kako se i Solak bunio jer je znao da je sve bilo zakonski vrlo upitno
155_mm

#5612 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

tempuser wrote: 30/05/2020 22:25
155_mm wrote: 30/05/2020 21:51 rekao sam rekao da su neke pustali i pored privodjenja i optuzbe. nisam rekao da nije bilo djela ili da nije bilo dovoljno dokaza ili nekih drugi propusta.
nigdje nisam tvrdio da ako fadila puste da nije ni bilo nikakvog djela. zasto izmisljas. mogu ga pustiti zbog nedostatka dokaza ili nekog drugog popusta. ili jednostavno zbog korumpiranog sudstva.

i zbog cega se ponizavas iznoseci lazi o meni da sam neciji bot.
Da vidimo ko laže i ko je lobtomirani SDA-ov bot kojem je poniženje dio mentalnog sklopa:

Image

Kao što sam ti i napisao, moij jednostavan odgovor je za tebe komplikovan.
Na tvoje pitanje gdje su mi dokazi i kako mogu biti suguran da postoj djelo udruživanja radi činjenja KD sam ti odgovorio da su privođenje i zadržavanje samo po sebi najbolji dokaz jer bez toga ne bi bilo osnove za te radnje.
Pošto ne razumiješ razliku između djela i počinioca, a u M. Spahe su ti naredili da po svaku cinenu braniš svoje imbecile, tako si nastavio da tupiš o počiniocu, a ne djelu!
Najvolim delegate tvog kalibra koji, što bi rekao tvog govnobradi poglavar, malo zbrzaju pa zaborave da je XI vijek i da se vrlo lako nađe ko je šta tvrdio... :lol: :lol: :lol:
znaci samo privodjenje i odredjivanje pritvora je za tebe dokaz postojanja krivicnog djela? pa kako je moguce onda da tuzilastvo nekad izgubi na sudu?
zemomak

#5613 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by zemomak »

mozda bi se kao krivicno djelo ili neka vrsta zloupotrebe moglo podvest i to što su nabavke vršene preko trećeg lica umjesto da je to uradila direktno FBiH...
JThomas

#5614 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

to je sekin posao. ni zbog njega samog se ne bi ovoliko sasrali.
tempuser

#5615 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

winpin wrote: 30/05/2020 21:48 Malinar je dobio nabavku respiratora, moguce preko punca Sevala Gabeljica a ovaj posto stanuje u istoj zgradi sa Solakom je upoznat sa potrebom za uvoz. Novalic trazio od Solaka a zmija od Novalica. (mozda je Seka trazila od Baketa a ovaj "zamolio" Fadila da to obavi.) Seka je preporucila Lekicku u Podgorici i akcija je zasrana.
Ševal jest tu vezni igrač, ali kakav Solak, on je tu samo vojnik koji radi po nalogu Novalića, a glavna karika izmeću SDA i malinara je Asim Sarajlić koji se sa Gabeljićem tali i rastaljuje još od prodaje opštinskog zemljišta u Hotonju za smješne pare dok je bio načelnih opštine.
winpin

#5616 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

Tulumović: Ovo se može uporediti sa hapšenjem rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića

Premijer Tuzlanskog kantona (TK) Denijal Tulumović prokomentirao je hapšenje federalnog premijera Fadila Novalića u okviru afere “Respiratori”.

“Jedna vrlo teška situacija. Kao čovjek, kao Bošnjak, kao premijer TK osjećam jedan dodatni pritisak” – rekao je Tulumović. Smatra da je premijer Novalić u posljednje vrijeme jako puno radio i nije se štedio. Nakon Novalićevog hapšenja, premijer TK ističe da se osjeća strašan pritisak na najisturenije pripadnike bošnjačkog naroda. “Da je to radio sam premijer Novalić, ja bih to razumio. Ali to je radila Vlada na čijem je on čelu. I onda mi nije jasno zašto u ovoj situaciji nisu uhapšeni i neki drugi i treći ljudi koji su njegovi zamjenici”, pita se Tulumović. Mišljenja je da se iza Novalićevog hapšenja u stvari krije plan HDZ-a BiH za preuzimanje kontrole nad FBiH, pišu Vijesti.ba. “Ja sam to u nekakvim internim razgovorima s ljudima sa kojima komuniciram uporedio sa hapšenjem rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića pri povratku u Sarajevo. Možda je to preteška kvalifikacija, ali to se tada dešavalo upravo u jednom teškom vremenu kad je trebalo slomiti državu BiH. U ovom slučaju smatram da ljudi koji rade na tome žele da slome Federaciju i otvore prostor za stvaranje trećeg entiteta”, ocjenjuje Tulumović.
DonieBrasco

#5617 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Last edited by DonieBrasco on 30/05/2020 22:38, edited 1 time in total.
Haris.ba

#5618 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Haris.ba »

Clan 9.

Premijer je predsjednik Vlade i rukovodi radom Vlade i odgovoran je za njen rad, osigurava jedinstvo u izvrsavanju poslova iz djelokruga Vlade, ostvaruje saradnju sa drugim organima Federacije i organima kantona, kao i sa drugim organima i organizacijama i usmjerava djelovanje Vlade kao cjeline i clanova Vlade pojedinacno, te vrsi i druge poslove utvrdjene Ustavom Federacije. Premijer potpisuje akte Vlade Federacije.
tempuser

#5619 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 30/05/2020 22:31 znaci samo privodjenje i odredjivanje pritvora je za tebe dokaz postojanja krivicnog djela? pa kako je moguce onda da tuzilastvo nekad izgubi na sudu?
Ubijen Dženan Memić, Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužnice, po tebi ili Dženan Memić nije ubijen ili ubistvo nije krivićno djelo!
Zna se u kojim se slučajevima određuje mjera zadravanja, a kad samo saslušavanje i davanje iskaza.
I treći put, razmijem te da su ti u M. Spahe dali naredbu da braniš govna po svaku cijenu, ali imaj bar malo dostojanstva i poštovanja prema sebi pa se ne mješaj u ono što ne razumiješ...
zlajci

#5620 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by zlajci »

JThomas wrote: 30/05/2020 22:32 to je sekin posao. ni zbog njega samog se ne bi ovoliko sasrali.
Velika je misterija xx zenska osoba sa kojom se dopisuje Novalic :D

Ovolika artiljerija nije nikada u ovoj mjeri raspucana i to nije djaba. Ovdje se ne stiti Novalic vec nalogodavac.
winpin

#5621 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

JThomas wrote: 30/05/2020 22:32 to je sekin posao. ni zbog njega samog se ne bi ovoliko sasrali.
Ova druga poruka gdje u vrhu stoji "Ucesnik razgovora EK" asocira na Edita Kalajdzic
Haris.ba

#5622 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Haris.ba »

winpin wrote: 30/05/2020 22:42
Ova druga poruka gdje u vrhu stoji "Ucesnik razgovora EK" asocira na Edita Kalajdzic
Onda bi Fadil zamolio sud da odredi pritvor da ne objašnjava ženi kako mu EK onako naređuje.
Benjo34

#5623 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Benjo34 »

Mnoge kolege forumaši ovdje su spominjali branjenje sa slobode i ratne zločine. Možda krađa novca i ratni zločini nemaju u KZ istu težinu, ali ovi ljudi su muljali u vrijeme pandemije, kad su ti respiratori značili život, za mene oni nisu ratni zločinci nego zločinci mira zbog kojih je moglo da umre na stotine ljudi. Osoba koja je spremna raditi takve stvari je za mene kao i ubica.

Ono što mi nije pogotovo jasno, znači poklopili ste gdje god ste šta mogli, imovina vam se kreće u milionskim iznosima, i ti onda uzmeš krast respiratore, nek pomre sirotinja. Pa za takve je logor
155_mm

#5624 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

tempuser wrote: 30/05/2020 22:38
155_mm wrote: 30/05/2020 22:31 znaci samo privodjenje i odredjivanje pritvora je za tebe dokaz postojanja krivicnog djela? pa kako je moguce onda da tuzilastvo nekad izgubi na sudu?
Ubijen Dženan Memić, Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužnice, po tebi ili Dženan Memić nije ubijen ili ubistvo nije krivićno djelo!
Zna se u kojim se slučajevima određuje mjera zadravanja, a kad samo saslušavanje i davanje iskaza.
I treći put, razmijem te da su ti u M. Spahe dali naredbu da braniš govna po svaku cijenu, ali imaj bar malo dostojanstva i poštovanja prema sebi pa se ne mješaj u ono što ne razumiješ...
nije tacno da po meni nema ubistva. izmisljas i lazes. ovo sam rekao: "rekao sam rekao da su neke pustali i pored privodjenja i optuzbe. nisam rekao da nije bilo djela ili da nije bilo dovoljno dokaza ili nekih drugi propusta.

i zbog cega se ponizavas iznoseci lazi o meni da sam neciji bot."

ti tvrdis da je najbolji dokaz potojanja krivicnog djela kad tuzilastvo nekog privede i odredi mu mjeru zadrzavanja. znaci li to da u tim slucajevima tuzilastvo ne moze izgubiti na sudu jer su to po tebi najbolji dokazi?
tempuser

#5625 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

sumirprimus wrote: 30/05/2020 22:00
winpin wrote: 30/05/2020 21:56 Dok se čeka odluka o određivanju pritvora Novaliću, Solaku i Hodžiću

Svi su krivi samo mi (SDA) nismo
Oglasila se i Asocijacija mladih SDA: Sumnjamo u montiranje procesa, Novalić se hapsi na osnovu pretpostavki

Loš imidž pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini, na što upućuju i međunarodni faktori, potiče našu zabrinutost. Svjedoci smo, ovih dana, da se bez stvarnih dokaza, na osnovu pretpostavki, hapsi premijer FBiH Fadil Novalić, dok se predsjednik VSTV-a Tegeltija uz video dokaze abolira ili pak Milorad Dodik koji je javno priznao svoje postupke. I pored očitog krivičnog djela negiranja, neprovođenja i nepoštivanja odluka Ustavnog suda BiH Tadić ne hapsi Dodika, a zbog “sumnje” hapsi Novalića.

Na našu daljnju sumnju u montiranost takvih procesa ukazuje to da se, osim premijera Novalića koji je navodno priveden po službenoj dužnosti, ne tereti ministar zdravlja Vjekoslav Mandić, direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar, šefica Kriznog štaba i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević”, navodi u saopćenju Asocijacija mladih SDA BiH.
Lazne patriote. Klosari.buduci lopovi. Sjecikese.
A kad Dodik ne hebe te iste pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini ili kad odrape kakvom Srbinu koju deceniju robije za ratni zločin, oda se u SDA ubiše od priče kako su pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini svetinja koju treba bezuvjetno poštovati i kojoj treba vjerovati! :-)

Locked