Mater vam jebem, sad udarate i po penzionerima, fuj bagro seljačka!

pa valjda tuzilastvo zna koristiti internet i digitron. valjda ce kad objave kompletnu optuznicu izaci sa cifrom.tempuser wrote: ↑30/05/2020 22:08Da ti čiko nacrta...155_mm wrote: ↑30/05/2020 21:27 ovdje na forumu je veliki broj forumasa tvrdilo da je na tim respiratorima ukradeno milione i zato pitam jesu li se kakvi ukradeni milioni pojavili u dokumentima tuzilastva. ako tuzilastvo ima problema sa dokazivanjem te kradje nek izvede neke forumase kao svjedoke i stvar rijesena.
Cijena respiratora nije nikakva aman-zaman tajna, možeš je naći na internetu, a možeš od istih Kineza dobiti ponudu, tako da su mediji, na osnovu čijih je otkrića SIPA i pokrenula istragu, uztvrdili da su repsiratori preplaćeni i koliko su preplaćeni. To je za Tužilaštvo fakt.
Fikret je mogao drugom Kinezu platiti realnu cijenu, ali bi krađa i protok novca od njega prema SDA bila očigledna, pa je Fikret po nalogu SDA platio Kinezima Sanje Lekić koji će višak para nekom nevezanom transakcijom biti vraćen u BiH, ali u džepove SDA. To se zove pranje novca i jedno je od djela za šta su osumjičeni. Koliko će od te razlike drpila SDA znaju samo Kinezi, Sanja Lekić i Sebija.
ako temelj ne valja, sve to naknadno je upravo tačka b) za pritvor.daddy-kool wrote: ↑30/05/2020 22:12I taj dio je nerasvijetljen, jer bili su jedni dogovoreni, a drugi isporučeni.
Kasnije su to htjeli sve popeglati, naknadnim ugovorima i dozvolama.
Da vidimo ko laže i ko je lobtomirani SDA-ov bot kojem je poniženje dio mentalnog sklopa:155_mm wrote: ↑30/05/2020 21:51 rekao sam rekao da su neke pustali i pored privodjenja i optuzbe. nisam rekao da nije bilo djela ili da nije bilo dovoljno dokaza ili nekih drugi propusta.
nigdje nisam tvrdio da ako fadila puste da nije ni bilo nikakvog djela. zasto izmisljas. mogu ga pustiti zbog nedostatka dokaza ili nekog drugog popusta. ili jednostavno zbog korumpiranog sudstva.
i zbog cega se ponizavas iznoseci lazi o meni da sam neciji bot.

znaci samo privodjenje i odredjivanje pritvora je za tebe dokaz postojanja krivicnog djela? pa kako je moguce onda da tuzilastvo nekad izgubi na sudu?tempuser wrote: ↑30/05/2020 22:25Da vidimo ko laže i ko je lobtomirani SDA-ov bot kojem je poniženje dio mentalnog sklopa:155_mm wrote: ↑30/05/2020 21:51 rekao sam rekao da su neke pustali i pored privodjenja i optuzbe. nisam rekao da nije bilo djela ili da nije bilo dovoljno dokaza ili nekih drugi propusta.
nigdje nisam tvrdio da ako fadila puste da nije ni bilo nikakvog djela. zasto izmisljas. mogu ga pustiti zbog nedostatka dokaza ili nekog drugog popusta. ili jednostavno zbog korumpiranog sudstva.
i zbog cega se ponizavas iznoseci lazi o meni da sam neciji bot.
Kao što sam ti i napisao, moij jednostavan odgovor je za tebe komplikovan.
Na tvoje pitanje gdje su mi dokazi i kako mogu biti suguran da postoj djelo udruživanja radi činjenja KD sam ti odgovorio da su privođenje i zadržavanje samo po sebi najbolji dokaz jer bez toga ne bi bilo osnove za te radnje.
Pošto ne razumiješ razliku između djela i počinioca, a u M. Spahe su ti naredili da po svaku cinenu braniš svoje imbecile, tako si nastavio da tupiš o počiniocu, a ne djelu!
Najvolim delegate tvog kalibra koji, što bi rekao tvog govnobradi poglavar, malo zbrzaju pa zaborave da je XI vijek i da se vrlo lako nađe ko je šta tvrdio...![]()
![]()
![]()
Ševal jest tu vezni igrač, ali kakav Solak, on je tu samo vojnik koji radi po nalogu Novalića, a glavna karika izmeću SDA i malinara je Asim Sarajlić koji se sa Gabeljićem tali i rastaljuje još od prodaje opštinskog zemljišta u Hotonju za smješne pare dok je bio načelnih opštine.winpin wrote: ↑30/05/2020 21:48 Malinar je dobio nabavku respiratora, moguce preko punca Sevala Gabeljica a ovaj posto stanuje u istoj zgradi sa Solakom je upoznat sa potrebom za uvoz. Novalic trazio od Solaka a zmija od Novalica. (mozda je Seka trazila od Baketa a ovaj "zamolio" Fadila da to obavi.) Seka je preporucila Lekicku u Podgorici i akcija je zasrana.
Tulumović: Ovo se može uporediti sa hapšenjem rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića
Premijer Tuzlanskog kantona (TK) Denijal Tulumović prokomentirao je hapšenje federalnog premijera Fadila Novalića u okviru afere “Respiratori”.
“Jedna vrlo teška situacija. Kao čovjek, kao Bošnjak, kao premijer TK osjećam jedan dodatni pritisak” – rekao je Tulumović. Smatra da je premijer Novalić u posljednje vrijeme jako puno radio i nije se štedio. Nakon Novalićevog hapšenja, premijer TK ističe da se osjeća strašan pritisak na najisturenije pripadnike bošnjačkog naroda. “Da je to radio sam premijer Novalić, ja bih to razumio. Ali to je radila Vlada na čijem je on čelu. I onda mi nije jasno zašto u ovoj situaciji nisu uhapšeni i neki drugi i treći ljudi koji su njegovi zamjenici”, pita se Tulumović. Mišljenja je da se iza Novalićevog hapšenja u stvari krije plan HDZ-a BiH za preuzimanje kontrole nad FBiH, pišu Vijesti.ba. “Ja sam to u nekakvim internim razgovorima s ljudima sa kojima komuniciram uporedio sa hapšenjem rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića pri povratku u Sarajevo. Možda je to preteška kvalifikacija, ali to se tada dešavalo upravo u jednom teškom vremenu kad je trebalo slomiti državu BiH. U ovom slučaju smatram da ljudi koji rade na tome žele da slome Federaciju i otvore prostor za stvaranje trećeg entiteta”, ocjenjuje Tulumović.
Ubijen Dženan Memić, Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužnice, po tebi ili Dženan Memić nije ubijen ili ubistvo nije krivićno djelo!
Onda bi Fadil zamolio sud da odredi pritvor da ne objašnjava ženi kako mu EK onako naređuje.
nije tacno da po meni nema ubistva. izmisljas i lazes. ovo sam rekao: "rekao sam rekao da su neke pustali i pored privodjenja i optuzbe. nisam rekao da nije bilo djela ili da nije bilo dovoljno dokaza ili nekih drugi propusta.tempuser wrote: ↑30/05/2020 22:38Ubijen Dženan Memić, Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužnice, po tebi ili Dženan Memić nije ubijen ili ubistvo nije krivićno djelo!
Zna se u kojim se slučajevima određuje mjera zadravanja, a kad samo saslušavanje i davanje iskaza.
I treći put, razmijem te da su ti u M. Spahe dali naredbu da braniš govna po svaku cijenu, ali imaj bar malo dostojanstva i poštovanja prema sebi pa se ne mješaj u ono što ne razumiješ...
A kad Dodik ne hebe te iste pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini ili kad odrape kakvom Srbinu koju deceniju robije za ratni zločin, oda se u SDA ubiše od priče kako su pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini svetinja koju treba bezuvjetno poštovati i kojoj treba vjerovati!sumirprimus wrote: ↑30/05/2020 22:00Lazne patriote. Klosari.buduci lopovi. Sjecikese.winpin wrote: ↑30/05/2020 21:56 Dok se čeka odluka o određivanju pritvora Novaliću, Solaku i Hodžiću
Svi su krivi samo mi (SDA) nismo
Oglasila se i Asocijacija mladih SDA: Sumnjamo u montiranje procesa, Novalić se hapsi na osnovu pretpostavki
Loš imidž pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini, na što upućuju i međunarodni faktori, potiče našu zabrinutost. Svjedoci smo, ovih dana, da se bez stvarnih dokaza, na osnovu pretpostavki, hapsi premijer FBiH Fadil Novalić, dok se predsjednik VSTV-a Tegeltija uz video dokaze abolira ili pak Milorad Dodik koji je javno priznao svoje postupke. I pored očitog krivičnog djela negiranja, neprovođenja i nepoštivanja odluka Ustavnog suda BiH Tadić ne hapsi Dodika, a zbog “sumnje” hapsi Novalića.
Na našu daljnju sumnju u montiranost takvih procesa ukazuje to da se, osim premijera Novalića koji je navodno priveden po službenoj dužnosti, ne tereti ministar zdravlja Vjekoslav Mandić, direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar, šefica Kriznog štaba i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević”, navodi u saopćenju Asocijacija mladih SDA BiH.