Desavanja u Hrvatskoj
- Leverage
#17951 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ja ba, šuti, ne talasaj, neka tu ustaša iz HOS-a, ne spominji to jer može da se oglasi Srbija, a to nam ne odgovara. Nema veze što su ustaše, bitna je viša politika 
- Leverage
#17952 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne zaboravljam, bio je u pravu, ja koristim puno gore riječi.SaraFina wrote: ↑30/05/2020 17:58Mi u BiH trebamo odvojeno posmatrati događaje u HR devedesetih i agresiju Srbije na HR, od bošnjačko - hrvatskog sukoba koji je počeo 93 u BiH.Leverage wrote: ↑30/05/2020 17:56 Milanović je definitivno pozitivno iznenadio, vidi se da je sazrio kao političar i naučio iz premijerskih grešaka.
Volio bih da sad vidim njušku onog Raspudića što se nadao da će Milanović biti eksponent džiberske politike koju on zastupa. Čak je rekao da bi Milanović trebao biti predsjednik HDZ-a, a Plenković SDP-aNisam čuo da se u međuvremenu oglasio po tom pitanju.
Ne padati u klopku.
A zaboravljaš da je i taj isti Zoki BiH nazvao velikim sranjem kad je obnašao jednu drugu funkciju.
Mojne mi te taborske priče o višim političkim interesima, nije ti ovo kongres SDA.
- SaraFina
#17953 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Živo me briga ko paradira po HR. Ne znam što tebi smeta? Smetaju ti četnici u Foči i Višegradu?? Bilo nam je u cilju da se skine K.G.K ali ni Zoki nije bezgrešan.
Jutarnji list je u posjedu snimke jučerašnjeg sastanka Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala.
Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.
Nakon što je u uvodu "oprao" vlast u Srbiji, Milanović je pokušao prebaciti temu na Bosnu i Hercegovinu. Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda, ali tu se nije dugo zadržao.
Zoran Milanović je u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i bh. vlasti, prenosi Jutarnji.hr.
Šef SDP-a nije oduševlje situacijom u BiH, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka".
"Imamo posla s negativcima", napomenuo je Milanović.
Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.
"Iskreno, nisam optimist, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno", rekao je Milanović dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano "hrvatsko ime", a njih šestorica će neko vrijeme odležati u zatvoru.
Milanović je stava da bi BiH trebalo "preko rede" gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda.
"Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na asutrijske predsjedničke izbore", dodao je Milanović.
Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcijepi.
- SaraFina
#17954 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A nije ni klix tvoja prćija lična da mi zabraniš da kulturno iznesem svoje razmišljanje i pišem sa Šerbom. Pa produži jarane..Leverage wrote: ↑30/05/2020 18:02Ne zaboravljam, bio je u pravu, ja koristim puno gore riječi.SaraFina wrote: ↑30/05/2020 17:58Mi u BiH trebamo odvojeno posmatrati događaje u HR devedesetih i agresiju Srbije na HR, od bošnjačko - hrvatskog sukoba koji je počeo 93 u BiH.Leverage wrote: ↑30/05/2020 17:56 Milanović je definitivno pozitivno iznenadio, vidi se da je sazrio kao političar i naučio iz premijerskih grešaka.
Volio bih da sad vidim njušku onog Raspudića što se nadao da će Milanović biti eksponent džiberske politike koju on zastupa. Čak je rekao da bi Milanović trebao biti predsjednik HDZ-a, a Plenković SDP-aNisam čuo da se u međuvremenu oglasio po tom pitanju.
Ne padati u klopku.
A zaboravljaš da je i taj isti Zoki BiH nazvao velikim sranjem kad je obnašao jednu drugu funkciju.
Mojne mi te taborske priče o višim političkim interesima, nije ti ovo kongres SDA.
osim ako nisi kupio domenu.
- Leverage
#17955 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mnogo volim četnike iz Višegrada, imam ih na desktopu 
Rek'o sam ti da me ne trpaš u tabor sa tobom, to što tebi odgovara ne znači da odgovara meni.
Rek'o sam ti da me ne trpaš u tabor sa tobom, to što tebi odgovara ne znači da odgovara meni.
- kamberovica polje
#17956 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čuj pretjerivanje i nepoštivanje branitelja.
Pa nakon onog pokušaja državnog udara s plinskim bocama treba im jebat živce na svakom koraku.
Braniteljske udruge su uhljebničke organizacije u službi HDZa koje prešutile svaki zločin i kriminal HDZa, ali su se zato probudili kada je SDP došao na vlast.
Pa nakon onog pokušaja državnog udara s plinskim bocama treba im jebat živce na svakom koraku.
Braniteljske udruge su uhljebničke organizacije u službi HDZa koje prešutile svaki zločin i kriminal HDZa, ali su se zato probudili kada je SDP došao na vlast.
- Leverage
#17957 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ko ti šta brani, ti mene citiraš i koristiš "mi" i "nama". Nemam ja ništa s tobom.SaraFina wrote: ↑30/05/2020 18:06A nije ni klix tvoja prćija lična da mi zabraniš da kulturno iznesem svoje razmišljanje i pišem sa Šerbom. Pa produži jarane..
osim ako nisi kupio domenu.
- SaraFina
#17958 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Otkrio si toplu vodukamberovica polje wrote: ↑30/05/2020 18:06 Čuj pretjerivanje i nepoštivanje branitelja.![]()
Zoka to eto nije znao. Ni njegov vođa protokola. Ni stožer stranke. Ni općenito to se ne zna jelte?
No postoje ljudi koji su ginuli kad se stvarala HR. Istinski. Žrtvovali se. Po Vukovaru i Ovčari. Pa u ime njih ne bi trebao da glumi uvrijeđenima frajlu nego da ostane na obljetnici i pokaže da zreo državnik. A ne pubertetlija.
Ja neću da se igram s vama i pokupi klikere. Daj molim te.
- Banksy
#17959 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Leverage wrote: ↑30/05/2020 17:56
Milanović je definitivno pozitivno iznenadio, vidi se da je sazrio kao političar i naučio iz premijerskih grešaka.
Odličan. Vidjelo se kroz predizbornu to sazrijevanje.
Mada, u prošlosti, zakuhavanje je u velikoj mjeri išlo od SDA pajaca, Lagumdžije i Komšića.
Umjesto da se kvalitetno iskoristi EU saveznik, išlo se na lokalno sitnošićardžijsko, SDA papansko, umotano u kvaziljevicu.
Oporavljaćemo se od ove dvojice decenijama.
- Leverage
#17960 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pričat će se i za 100 godina koliko su nas unazadila ta dvojica.
- kamberovica polje
#17961 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Postoje i ljudi koji su ginuli, a koji dan danas rade i normalno privređuju bez parazitiranja vlastite države. Postoje i oni što rovare po smeću jer hiljade lažnih braniteljskih uhljeba drka kurac uz braniteljsku penziju.SaraFina wrote: ↑30/05/2020 18:14Otkrio si toplu vodukamberovica polje wrote: ↑30/05/2020 18:06 Čuj pretjerivanje i nepoštivanje branitelja.![]()
Zoka to eto nije znao. Ni njegov vođa protokola. Ni stožer stranke. Ni općenito to se ne zna jelte?
No postoje ljudi koji su ginuli kad se stvarala HR. Istinski. Žrtvovali se. Po Vukovaru i Ovčari. Pa u ime njih ne bi trebao da glumi uvrijeđenima frajlu nego da ostane na obljetnici i pokaže da zreo državnik. A ne pubertetlija.
Što se tiče poštovanja prema žrtvi, više ga je pokazao Milanović nego ovaj majmun s majicom.
- SaraFina
#17962 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zoki je došao na obljetnicu obnašajući kakav položaj u državi Hrvatskoj? Shodno tom položaju, trebao se i ponašati. Dakle dati Instrukcije svojim ljudima da se pobrinu da ne dodje do incidenta. Mada ja ne vjerujem da njegov i iz sluzbe za to nisu znali. Jer dolaze kao izvidnica. Obično. Pa ako nisu, to je opet njihov propust.kamberovica polje wrote: ↑30/05/2020 22:57Postoje i ljudi koji su ginuli, a koji dan danas rade i normalno privređuju bez parazitiranja vlastite države. Postoje i oni što rovare po smeću jer hiljade lažnih braniteljskih uhljeba drka kurac uz braniteljsku penziju.SaraFina wrote: ↑30/05/2020 18:14Otkrio si toplu vodukamberovica polje wrote: ↑30/05/2020 18:06 Čuj pretjerivanje i nepoštivanje branitelja.![]()
Što se tiče poštovanja prema žrtvi, više ga je pokazao Milanović nego ovaj majmun s majicom.
Meni je pompozno napuštanje obljetnice više ličilo na upravo Zokijevu namjernu iscenirano igru.
A ne da je on sazrio politički i sl. Zreo političar na njegovom mjestu, pokazao bi da ozbiljno shvaća svoju državničku poziciju upravo ostankom. Ovako je ličio na čibavog nedozrelog dječaka kojeg su isprovocirali jarani, pa pokupio svoje klikere i ljut odjurio kući.
I na kraju on HR povijest i događanja devedesetih ne može izmijeniti. Ovo njegovo ignoriranje svega, kao što i sam kaže njegov je lični stav, A ti događaji pa neka su se desili i prije svega 30 godina, većini građana su bitni. Generacije rodjene devedesetih imaju 30 godina recimo i jedina HR u kojoj su oni živjeli je ova nezavisna. Očekivati od njih da se klanjaju i obiljezavaju datume iz EX YU a zanemaruju, datume novije njima bliske povijesti i njihovim ćaćama koji su se borili za tu istu državu je čisto pretjerivanje.
A ono pojašnjenje mu je nekako isprazno i šupljo. Ne zna odakle je krenuo. Kažem on je za BiH manje zlo od K.G.K i bila sam zato da pobijedi. I danas stojim iza toga. Ali mogu razumjeti zašto neko iz HR nije. Bojim se da i ako ostane neutralan što se tiče BiH, da će ovim svojim ponašanjem stvoriti revolt kod javnosti, pa da će se njegovi politički oponenti upravo uz dvostruke napore(nego inače) baviti BiH. I tkz; HR nacionalnim pitanjem.
Na kraju Zoki je pobijedio zahvaljujući abstiniranju Škorinih glasača, koji su odbili većim dijelom podržati K.G.K hodajući transfer blama. Pa mi ni njegova samouvjerenost nije pretjerano jasna.
-
CikaFajer666
#17963 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvati najvise mrze gospodu iz Hercegovine
Pogotovo u Dalmaciji.
Izbjeglica sam iz Bratunca, zivio u TZ ozenio se za Splicanku. Niste svjesni koliko vas mrze
Izbjeglica sam iz Bratunca, zivio u TZ ozenio se za Splicanku. Niste svjesni koliko vas mrze
- muha_sa
#17964 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jašta šerbo--Hercegovac vam gradonacelniksherbett wrote: ↑31/05/2020 10:13Cuj u DalmacijiCikaFajer666 wrote: ↑31/05/2020 02:27 Hrvati najvise mrze gospodu iz HercegovinePogotovo u Dalmaciji.
Izbjeglica sam iz Bratunca, zivio u TZ ozenio se za Splicanku. Niste svjesni koliko vas mrze![]()
![]()
Dodji pitat u ZG pa da cujes![]()
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#17965 Re: Desavanja u Hrvatskoj
CikaFajer666 wrote: ↑31/05/2020 02:27 Hrvati najvise mrze gospodu iz HercegovinePogotovo u Dalmaciji.
Izbjeglica sam iz Bratunca, zivio u TZ ozenio se za Splicanku. Niste svjesni koliko vas mrze![]()
Zar tamo ima takvih?
- muha_sa
#17966 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/157 ... rzave.html
OTKRIVEN PAKLENI PLAN HDZ-ovke: Rimac i ekipa planirali su preko struje uzeti MILIJARDE od države
OTKRIVEN PAKLENI PLAN HDZ-ovke: Rimac i ekipa planirali su preko struje uzeti MILIJARDE od države
-
mishic
#17967 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Davor Bernadić po svemu sudeći mogao bi postati "svjetlo na kraju tunela" ne samo u politici Hrvatske nego i okidač za definitivne i drastićne promjene u politici svih balkanskih zemalja. Uz Milanovića koji već u velikoj mjeri evropeizira Hrvatsku, Bernardić bi mogao postati taj "drugi kotač" na kome bi put Hrvatske ka istinskoj demokratizaciji i modernizaciji potakao prije svih Bosnu i Hercegovinu ali i druge zemlje Balkana da shvate da je neophodan odmak od nacionalizma preduvjet za napredak i prosperitet a time i brži pomak ka Evropi.
Politika utemeljena na zdravim osnovama jedino je prosperitetna a prosperitet svake zemlje ponaosob zavisi i od zdravorazumske politike i odnosa prema susjedima. Dosadašnji "lideri" Balkana izuzev Mesića i u nekolike Josipovića, nisu to imali na umu.
Politika utemeljena na zdravim osnovama jedino je prosperitetna a prosperitet svake zemlje ponaosob zavisi i od zdravorazumske politike i odnosa prema susjedima. Dosadašnji "lideri" Balkana izuzev Mesića i u nekolike Josipovića, nisu to imali na umu.
- istra_hr
#17968 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Na žalost, bojim se da nisi u pravu
generalno rečeno, uvijek sam na lijevoj strani glasačkog tijela u Hrvatskoj i protiv bandita Kradezea, ali ...
jednostavo, NE mogu ni zamisliti tog (doslovce) neizdrkanog balavog neiskusnog plačljivog junfera - kao budućeg Kancelara RH
A sve navedeno je, spomenuti Davor Bernardić.
generalno rečeno, uvijek sam na lijevoj strani glasačkog tijela u Hrvatskoj i protiv bandita Kradezea, ali ...
jednostavo, NE mogu ni zamisliti tog (doslovce) neizdrkanog balavog neiskusnog plačljivog junfera - kao budućeg Kancelara RH
A sve navedeno je, spomenuti Davor Bernardić.

- mousstapha
#17969 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja kad iz vana gledam politicku situaciju u HR Bernardica vidim kao najveci problem zbog kojeg SDP ne moze ocekivati znacajniju poziciju na izborima. Nije mi jasno kako SDP ima generalno los izbor kadrova na vrhu, kao da su imali svog Lagumdziju da ih sve otjera.
- dalmatinka
#17970 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, bojim se da ću apstinirati na ovim izborima. Desnica nikad nije dobila moj glas, ali zamisliti Bernardića kao premijera je suludo.istra_hr wrote: ↑31/05/2020 20:32 Na žalost, bojim se da nisi u pravu
A sve navedeno je, spomenuti Davor Bernardić.![]()
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#17971 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa prilično je jednostavno ... Davor ili Plenki?dalmatinka wrote: ↑31/05/2020 20:54Da, bojim se da ću apstinirati na ovim izborima. Desnica nikad nije dobila moj glas, ali zamisliti Bernardića kao premijera je suludo.istra_hr wrote: ↑31/05/2020 20:32 Na žalost, bojim se da nisi u pravu
A sve navedeno je, spomenuti Davor Bernardić.![]()
Šta bi ti teže palo ako apstiniraš i pobijedi Bernadić ili ostane Plenković? Ako nisi zadovoljna sa trenutačnom vladom onda svakako trebaš izaći na izbore.
Mislim on jeste šef vlade ali iza njega stoje drugi ljudi... Možda može nešto učiniti zajedno sa Milanovićem
- istra_hr
#17972 Re: Desavanja u Hrvatskoj
mislim da će ovi izbori biti sve samo NE jednostavni
SDP i HDZ dobivaju otprilike jednak postotak; naravno, kao i uvijek, Plenkijevi nešto malo jači - ali nedovoljno
Škoro - treća snaga ... ako se pridruže HDZu sami sebi pljuju u usta; isto vrijedi i obrnuto
Ostali NE prolaze prag. Osim lokalnih stranaka, ali samo lokalnio - kao IDS u Istri, MOST u južnoj Neretvi ... sumnjam da će Živi zid, Bandić, Raspudić, Čista desnica i slični marginalci išta veliko postići
Mislim, to je moje mišljenje-prognoza
mislim da će biti velika zavrzlama i da će biti velikih problema sastavit Vladu.

-
winpin
#17973 Re: Desavanja u Hrvatskoj
muha_sa wrote: ↑31/05/2020 14:20 http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/157 ... rzave.html
- SaraFina
#17974 Re: Desavanja u Hrvatskoj
MILANOVIĆ O UHIĆENJU JOSIPE RIMAC 'Za mene je govorila da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod. Dovela je one bukače u Knin i sad je u zatvoru'
. Njegova vecina donila zakon o vjetroelektranama. On i Ivan Vrdoljak potpisali ugovor u kojem je cijena fiksna 112 posto veca. Optuzeni Basic CEMP mu kupio od brata propalu u dugovima tvrtku Modestos i poplacao sve dugove i skinio hipoteku sa tvog stana a zatim stecaj. Kako se to zove korupcija?
Tvoj slučaj nema nikakve veze sa njenim,naravno,te jedno ne isključuje drugo...to šta je ona teški krimos i lopovcina ne umanjuje činjenicu da si ti narcisoidni egomanijak koji je premijerski mandat proveo u Taču, da si dobio povlasteni kredit za mlade kada na to nisi imao pravo,da si koristio sluzbeni avion u privatne svrhe,da su članovi tvoje obitelji imali nerazjasnjene milijunske poslove i transakcije dok si bio premijer ,da si razmontirao ,a trenutno dižeš to na još veću razinu,teško postignut javni diskurs sa svojom nedosljednom,infantilnom,nekoherentnom i "kafanskom",zdravom razumu uvredljivom "komunikacijom"...
Komentari.
-
detroit-mercy
#17975 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pokazo mi jaran proljetos kucu u Vodicama od Adezeovke, nije losa ali i nije bas nestomuha_sa wrote: ↑31/05/2020 14:20 http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/157 ... rzave.html