u er esu se ne krade. inace bi tuzilastvo podnijelo tuzbu.
Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
kanguru
#5327 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
postmodernizam
-
zippoo87
- cadburry
#5329 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ma krade se, a nazalost ni oni, ko ni Fadil nece vidjeti pravedne kazne na ovom svijetu.
Ali mene najvise boli kao Bosnjaka sto nakon genocida kojeg smo prezivili, dočekamo da nas Bosnjake kradu, unazadjuju i ponizavaju ove bahate, polupismene SDA glave.
-
Benjo34
#5330 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Danas u 5 do 12, Bosna i Hercegovina će da vidi, to jest, narod će da vidi, ima li nade da će ikad u ovoj državi biti bolje, slab odaziv znači samo jedno...
Što se tiče hapšenja, bitno da je krenulo. Ono čega se ja plašim je trgovina, ako iko od nas misli da HDZ i SNSD želi da vidi ikog drugog u vlasti sem SDA, vara se, bojim se da bi ovo mogls ubrzo biti trampa za izborni zakon po HDZ mjeri, i ko zna šta još. Ako pak, kojim slučajem krenu da se procesuiraju i članovi HDZ i SNSDa to pak znači da je se Uncle Sam uključio, što također nije nemoguće jer eno Dodikovi hoće da vraćaju bolnicu, baš sad, kad se hapsi..
Što se tiče hapšenja, bitno da je krenulo. Ono čega se ja plašim je trgovina, ako iko od nas misli da HDZ i SNSD želi da vidi ikog drugog u vlasti sem SDA, vara se, bojim se da bi ovo mogls ubrzo biti trampa za izborni zakon po HDZ mjeri, i ko zna šta još. Ako pak, kojim slučajem krenu da se procesuiraju i članovi HDZ i SNSDa to pak znači da je se Uncle Sam uključio, što također nije nemoguće jer eno Dodikovi hoće da vraćaju bolnicu, baš sad, kad se hapsi..
-
winpin
#5331 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Afera respiratori i neregularnosti na KCUS-u: Svi putevi vode ka Sebiji Izetbegović!
- dustaban
#5332 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ovdje nije ukro samo ko nije imo priliku
-
hillbill
#5333 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
nemaju ti veze sa borcima.....to su dupeuvlakaci.....i oni nekoga da brane....jadovi ....ne mozete ni sebe odbraniti.......kriminilaci treba da odgovorajuwinpin wrote: ↑30/05/2020 00:08Nevjerovatno koliko je ova kriminalna SDA hobotnica instalirana u sve pore drustva. Jade jadne, gdje ste bili kada je vas suborac za 3 metra drva zaglavio zatvor.Boračke organizacije Armije RBiH: Branit ćemo naše pripadnike, pa i premijera Novalića
"Kao dokazane patriote, branit ćemo sve naše komandante, generale i sve naše pripadnike od pokušaja bespotrebnog i bezrazložnog javnog sramoćenja, među kojima je i premijer Fadil Novalić, koji je pored funkcije koju obnaša i ratni vojni invalid - pripadnik Armije RBiH", saopćeno je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/boracke ... /200529164
- nosara
#5334 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Tru'tese ra'tese. 
- starii
#5335 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
što je zahladnilo napolju, a nema grijanja, kako li je sad našim herojima fadilu, fikretu i solaku....baš mi ih nešto žao, što rece bakir ovo je udar na poštenog fadila 
- Billy The Pljuc
#5336 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A danas bi oni mogli napolje, ili neko od njih, danas sudstvo odlučuje a znamo kakvo nam je isto, bilo bi lijepo vidjeti ih u pritvoru još mjesec.
Za očekivati je bilo spinovanje i potezanje "vitalnog nacionalnog interesa" od strane SDA, alarmirali su haman pa sve što su mogli a i normalno da će se braniti. Vrhunac mi je ovo zajedničko oglašavanje boračkih udruženja tj. uskog kruga ljudi na čelnim pozicijama u istim a koje bezbeli podržavaju samo oni koji su se okoristili kroz iste. Ne mogu i ne želim vjerovati da jedan ogroman broj ljudi kao što sam i sam, iz te kategorije bivših boraca, može dozvoliti sebi da bude izmanipulisan i pružiti podršku ovim kriminalcima i stvarnim neprijateljima države. Što napisa jedan moj dobri kolega forumaš, evo me registrujem auto na rate jer to je meni moja borba bezbeli dala.
Isti ti gore navedeni kao i žuto-riđe govno imaju obraza govoriti konkretno u moje ime, o odbrani Bosne i "bošnjačkih prvaka". Moji prvaci, a vjerujem i mnogim drugim, nikako ne mogu biti jedan Fikret Hodžić, Fahrudin Solak i Fadil Novalić.
Nisko da niže ne može, s kim imamo posla i ne treba da nas iznenađuje, helem nosaćemo se akobogda ako zatreba.
Za očekivati je bilo spinovanje i potezanje "vitalnog nacionalnog interesa" od strane SDA, alarmirali su haman pa sve što su mogli a i normalno da će se braniti. Vrhunac mi je ovo zajedničko oglašavanje boračkih udruženja tj. uskog kruga ljudi na čelnim pozicijama u istim a koje bezbeli podržavaju samo oni koji su se okoristili kroz iste. Ne mogu i ne želim vjerovati da jedan ogroman broj ljudi kao što sam i sam, iz te kategorije bivših boraca, može dozvoliti sebi da bude izmanipulisan i pružiti podršku ovim kriminalcima i stvarnim neprijateljima države. Što napisa jedan moj dobri kolega forumaš, evo me registrujem auto na rate jer to je meni moja borba bezbeli dala.
Isti ti gore navedeni kao i žuto-riđe govno imaju obraza govoriti konkretno u moje ime, o odbrani Bosne i "bošnjačkih prvaka". Moji prvaci, a vjerujem i mnogim drugim, nikako ne mogu biti jedan Fikret Hodžić, Fahrudin Solak i Fadil Novalić.
Nisko da niže ne može, s kim imamo posla i ne treba da nas iznenađuje, helem nosaćemo se akobogda ako zatreba.
-
155_mm
#5337 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
po ponasanju tizilastva u er esu se ne krade i nema niikalvog kriminala. da ima ikakve sumnje oko nabavke mobilne bolnice u er esu gordana i tuzilastvo bi podiglo optuznicu. ali nema i sve je cisto kao suza. kao u ostalom i sve oko aluminija i vitezita.
ili ti sumnjas u nepristranost gordane i tuzilastva?
-
155_mm
#5338 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
a sta bi moglo da znaci ako tuzilastvo u iducim danima ne uhapsi nikog iz HDZ-a i SNSD-a?Benjo34 wrote: ↑30/05/2020 01:38 Danas u 5 do 12, Bosna i Hercegovina će da vidi, to jest, narod će da vidi, ima li nade da će ikad u ovoj državi biti bolje, slab odaziv znači samo jedno...
zamjenica premijera i sefica kriznog staba izgleda da nema nikakve veze sa ovim dogadjanjem. zena je izgleda cista kao suza. bar tako misli tuzilaztvo.
-
DonieBrasco
#5339 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Obzirom da je ona šefica kriznog staba tesko da nesto ne zna, a pogotovo iz koje je partije jer njima nista ne smije da promakne.
-
155_mm
#5340 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
znaci po tebi od 10.5 mio. KM ca. 6 mio. $ kinezima je otislo izmedju 0.5 i 2 mio $ i ca. 0.17 mio. flybosnia a ostatak su ukrali ova trojica. ili?Billy The Pljuc wrote: ↑30/05/2020 00:28A vjerujem da je Fikro platio 152.000 eura Fly Bosnia za prevoz, da li mu je rečeno da koristi isključivo njih isto možemo samo pretpostavljati. Ono što se pisalo u tom vremenu otkrivanja afere jeste da je postojala mogućnost korištenja neke druge aviokompanije za manji iznos na datoj relaciji, ja lično nisam isto provjeravao tako da je i ovo u domenu pretpostavke.155_mm wrote: ↑30/05/2020 00:18na koliko procjenjujes prevoz? tako da ono sto ostane su ovi ukrali. iako tuzilastvo jos ne pominje nikakvu kradju ali vjerovatno ce izaci sa tim. nemoguce da nemaju nista vise od ovog sto smo saznali.Billy The Pljuc wrote: ↑30/05/2020 00:07 A ne može se znati koliko su zavrnuli jer ne znaju ili ne mogu pritisnuti kineze ili neko moguće treće lice da obznane koliko su stvarno naplatili ovu fuš robu. Naravno osim ako nisu pronašli u istrazi neki trag koji isto dokazuje tipa poruke, mail-a. Ono što imaju eventualno jeste ta faktura i bankovna transakcija prema kinezima koja je objektivno gledajući prenapuhana.
Ako se zna da su isti vrijedili 5.000 USD i da im je to neka realna cijena, da su baš ti respiratori već plaćeni od strane firme iz Srbije ostaju samo pretpostavke za koliko su ih oni dobili. Laički govoreći, ako sam prodao robu i na njoj dobro zaradio a kupac nikad nije došao po istu niti meni direktno tražio povrat novca tu istu robu mogu pokušati prodati opet. S obzirom da se radi o robi niže kvalitete i da se vremenom ista sve manje traži tj. neće niko da je kupi logično je da ću gledati da je tušim za daj šta daš jer ionako stoji i propada.
Moja procjena je da su isti eventualno plaćeni u rasponu od 500.000 USD do maksimalno 2.000.000 USD, ne vjerujem da su više od toga koštali.
-
155_mm
#5341 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ovdje se jedino pika ono sta misli i smatra tuzilastvo. a ne sta ti ili bilo ko drugi sumnja. a ona je do sada po tuzilastvu cista kao suza. kao sto je sve cisto kao suza i vezi aluminija i vitezitia i drugih slicnih stvari.DonieBrasco wrote: ↑30/05/2020 08:21 Obzirom da je ona šefica kriznog staba tesko da nesto ne zna, a pogotovo iz koje je partije jer njima nista ne smije da promakne.
-
Banja Luka
#5342 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ja ne moram nick ni da vidim, vec znam ko je napisao ovaj i prethodni post. Da, treba hapsiti i bandu iz SNSD i HDZ. Da, treba hapsiti i bandu iz RS. Ali, da to, sto niko od njih nije uhapsen, bude razlog, da se ne hapse ovi banditi, to razmisljanje granici sa gluposcu. Osim, ako si bot i trazis neke olaksavajuce okolnosti za bandu. Mi treba da vrsimo pritisak na Sud i Tuzilastvo da ih sve procesuira, a ne da trazimo reciprocitet. To je kao da kazes, kada ti neko ukrade auto, nema veze, nemojte ga dirati, jer ja znam jos nekoga kome je ukraden auto, a lopov nikad nije uhapsen. Ovo sto ti pises, ne bi ni sam Fadil napisao. Zato, brzo u bazu po sendvic, dnevnicu i vidi, mozda tamo neko ima neku bolju ideju za odbranu bande, sa ovim si se slabo spremio.155_mm wrote: ↑30/05/2020 08:16a sta bi moglo da znaci ako tuzilastvo u iducim danima ne uhapsi nikog iz HDZ-a i SNSD-a?Benjo34 wrote: ↑30/05/2020 01:38 Danas u 5 do 12, Bosna i Hercegovina će da vidi, to jest, narod će da vidi, ima li nade da će ikad u ovoj državi biti bolje, slab odaziv znači samo jedno...
zamjenica premijera i sefica kriznog staba izgleda da nema nikakve veze sa ovim dogadjanjem. zena je izgleda cista kao suza. bar tako misli tuzilaztvo.
-
155_mm
#5343 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
a gdje sam ka to rekao da se fadil ne treba hapsiti? zasto iznosis takve lazi o meni? zasto sebi dopustas da padnes tako jadno da ti je glavni "argument" u raspravi optuziti nekog da je stranacki bot? jeli to stvarno sve sta imas reci na moju opasku da je sefica kriznog staba za tuzilastvo cista kao suza?Banja Luka wrote: ↑30/05/2020 08:32Ja ne moram nick ni da vidim, vec znam ko je napisao ovaj i prethodni post. Da, treba hapsiti i bandu iz SNSD i HDZ. Da, treba hapsiti i bandu iz RS. Ali, da to, sto niko od njih nije uhapsen, bude razlog, da se ne hapse ovi banditi, to razmisljanje granici sa gluposcu. Osim, ako si bot i trazis neke olaksavajuce okolnosti za bandu. Mi treba da vrsimo pritisak na Sud i Tuzilastvo da ih sve procesuira, a ne da trazimo reciprocitet. To je kao da kazes, kada ti neko ukrade auto, nema veze, nemojte ga dirati, jer ja znam jos nekoga kome je ukraden auto, a lopov nikad nije uhapsen. Ovo sto ti pises, ne bi ni sam Fadil napisao. Zato, brzo u bazu po sendvic, dnevnicu i vidi, mozda tamo neko ima neku bolju ideju za odbranu bande, sa ovim si se slabo spremio.155_mm wrote: ↑30/05/2020 08:16a sta bi moglo da znaci ako tuzilastvo u iducim danima ne uhapsi nikog iz HDZ-a i SNSD-a?Benjo34 wrote: ↑30/05/2020 01:38 Danas u 5 do 12, Bosna i Hercegovina će da vidi, to jest, narod će da vidi, ima li nade da će ikad u ovoj državi biti bolje, slab odaziv znači samo jedno...
-
statixx
#5344 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Samo moliti boga da neko konacno odgovara za korupciju i kriminal. Da konacno probije led, pa makar to bili i bosnjacki prvaci.
-
L u c i f e r
- Billy The Pljuc
#5346 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Krade se na svim stranama a zašto se do sada postupalo uglavnom "u rukavicama" prema kriminalu u RS-u po meni takođe se može prebaciti direktno SDA na adresu. Njima da je bilo stalo do izgradnje države sve ove godine a ne do krađe i uništavanja iste mi bi smo imali do sada nezavisno sudstvo i tužilaštvo i vjerujem da bi većina lopova bila i procesuirana, ne bi nam "nestajali" dokazi tek tako. Ovako bezbeli imamo milionske ugovore KM Trade-a i Prointer-a na teritoriju "onih drugih" jer "proširuju" tržište (samo jedan od primjera), valjda je ovdje sve jasno, vrana vrani oči ne kopa.
Biti možda i ključni elemenat u razgradnji i pljačkanju države a bacati floskule o ugroženosti je vrlo nizak moralni čin jer ne jednom, nego milion puta su ustali u odbranu svojih kriminalnih partnera sa druge dvije strane.
Ja se iskreno nadam da će pasti, potcjenjivati ih se ne može jer su još uvijek prejaki, dozvoliti sebi da te izmanipulišu pričom o kažnjavanju "anamo onih" lopova u ovom konkretno trenutku a koji su njihovi partneri je pomalo suludo. Nadati se k'o što velim da njihov pad uzrokuje pad i ostalih a od nečega se mora krenuti pa ako je ovo prilika da ih se porazi istu treba maksimalno iskoristiti.
Biti možda i ključni elemenat u razgradnji i pljačkanju države a bacati floskule o ugroženosti je vrlo nizak moralni čin jer ne jednom, nego milion puta su ustali u odbranu svojih kriminalnih partnera sa druge dvije strane.
Ja se iskreno nadam da će pasti, potcjenjivati ih se ne može jer su još uvijek prejaki, dozvoliti sebi da te izmanipulišu pričom o kažnjavanju "anamo onih" lopova u ovom konkretno trenutku a koji su njihovi partneri je pomalo suludo. Nadati se k'o što velim da njihov pad uzrokuje pad i ostalih a od nečega se mora krenuti pa ako je ovo prilika da ih se porazi istu treba maksimalno iskoristiti.
-
DonieBrasco
-
Banja Luka
#5348 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jos najbolje da si to napisao. Ali koristis iste argumente, kao SDA, hapse nase, a njihovi na slobodi155_mm wrote: ↑30/05/2020 08:39a gdje sam ka to rekao da se fadil ne treba hapsiti? zasto iznosis takve lazi o meni? zasto sebi dopustas da padnes tako jadno da ti je glavni "argument" u raspravi optuziti nekog da je stranacki bot? jeli to stvarno sve sta imas reci na moju opasku da je sefica kriznog staba za tuzilastvo cista kao suza?Banja Luka wrote: ↑30/05/2020 08:32Ja ne moram nick ni da vidim, vec znam ko je napisao ovaj i prethodni post. Da, treba hapsiti i bandu iz SNSD i HDZ. Da, treba hapsiti i bandu iz RS. Ali, da to, sto niko od njih nije uhapsen, bude razlog, da se ne hapse ovi banditi, to razmisljanje granici sa gluposcu. Osim, ako si bot i trazis neke olaksavajuce okolnosti za bandu. Mi treba da vrsimo pritisak na Sud i Tuzilastvo da ih sve procesuira, a ne da trazimo reciprocitet. To je kao da kazes, kada ti neko ukrade auto, nema veze, nemojte ga dirati, jer ja znam jos nekoga kome je ukraden auto, a lopov nikad nije uhapsen. Ovo sto ti pises, ne bi ni sam Fadil napisao. Zato, brzo u bazu po sendvic, dnevnicu i vidi, mozda tamo neko ima neku bolju ideju za odbranu bande, sa ovim si se slabo spremio.
-
155_mm
#5349 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
pa objasni kako je moguce da ministrica finansija, sefica kriznog staba i fadilova nasljednica nema nikakve veze sa ovim slucajem i cista je kao suza?
-
Banja Luka
#5350 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ja opet kazem, sve hapsiti i negdje se mora poceti. To sto niko iz snsd i hdz nije uhapsen je drugi par cipela i tu lezi problem, a ne sto je neko iz sda uhapsen